2018 Ekim Anneleri

Kızlar bu ağlayarak istediğini yaptırma konusuna farklı bir bakış açısı olarak, ben çocuğun ne istediğine bakıyorum. Tehlikeli veya absürt bir istek değilse hemen yapmaya çalışıyorum ki konu uzayıp ağlamaya başlamasın. Eğer hemen yapamıyorsam sohbetle oyalıyorum, ağlamadan yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak tehlikeli veya imkansız türden bir istekse 1 cümleyle nedenini açıklayıp olay yerinden hızla uzaklaştırıyorum ve dikkatini sevdiği bir oyun/oyuncakla dağıtıyorum. Zor görünebilir, sürekli bir meşguliyet gibi ama ağlaması ve tutturması daha kötü bir alışkanlık. Bunu kazandırmamak önemli bence

Cogunlukla uyumamak için yapiyor ama çoğunluğu bisey istiyoda vermiyoruz aglamasi degil banyo yaptiricam kuvetini gördü ama bende ustunu çıkarmaya odasina goturdum basladi ağlamaya ama gozyasi yok agg agg sadece bekle ustunu çıkarıp goturucem hala agg agg

Banyoda soyuyorum çoğu zaman ben. Yani madem küveti istiyor götürüp orada çıkar üstünü. Ha odasında ha banyoda ne fark eder bebek onlar beklemeyi bilmezler

Ben baslarda birsey icin aglayinca dikkatini dagitirdim ama simdi dikkatini dagittigim sey yine yasak birsey olmaliki heyecanlanip diger yasak seyi unutsun. Dikkati dagilmiyor yoksa. Kendini yere atip yay gibi gerinip ciglik cigliga agliyor. Bu inat nerden geliyor anlamadim. Istedigi seye izin verince de aglamasi bicak gibi kesiliyor sonra bana bakip gulumsuyor, bak kimin sozu geciyor bu evde ogren gibilerine:)
Bu sabah istedigini yapmadim ama ben de inat ettim agladi yerde bir sure sonra aglayarak kucak istedi aldim kucagima beni dovmeye basladi kucakta, Baktim olacak gibi degil parka attik kendimizi sakinlesti orda.
@anabelgunesben iki yasi dusunmek bile istemiyorum, simdiden boyleyse.

Buarada kizlar ben dun bezsiz yatirdim, gece uce kadar bir kere uyandi emzikle hemen geri uyudu ama ben hic uyuyamadim 15 dkda bir altina bakiyodum cunku. Islancak usicek diye. Sonra dayanamadim bagladim altini. Bir dahakine gece dorde kadar bezsiz yatiririm dedim:)

Boyle boyle uzatirsin sureyi. Doktordan ciktik bizde asimiz vardi bu aglama olayını sordum birakin aglasin dedi yuz buldukca daha fazla aglicak dedi. Caninin acimadigina ve hasta olmadigina emin oldugunuz surece. Kulak tikaci mi alsak ne :)

Ben de Defne Bera'nın uyku düzenini anlatayım. Bizimki nerdeyse bir aydır günde tek uyku uyuyor. Hani gece uyumak bilmiyor demiştim ya uyuması gece 12yi 1 i buluyordu ya meğerse ikinci uyku fazla geliyormuş uykusu olmadığı için de geç uyuyormuş. Ve baktım ikinci uykuyu uyumadığı zaman huysuz, huzursuz da olmadığını gördüm. Tek uykuya düşürdüm. Böylece akşam 9, en geç 10 da uyumaya başladı. Defne Bera da önce emiyor. Sonra ayakta sallamalarım sonucunda dalıyor. Öyle kuru kuru ayakta sallarsam durmuyor bir de. Ellerinden tutup, çoçuk şarkıları söylüyorum sevdiği yerli yabancı o an ne aklıma gelirse, şarkıyı beğenmezse mızmızlanıyor. Ben de hemen şarkı değiştiriyorum. Dinliyor. Ve yavaş yavaş uykuya dalıyor. Sonra beşiğine koyuyorum. Spnra diyorumbir çay keyfi yapalım bir film açıp izleyelim. Yok sık sık uyanıyor. Ve geç oluyor saat ben de beşiğinden alıp, yanıma alıyorum emzirip duruma göre tekrar sallıyorum ve yatıyorum. Tabi daha bitmiyor. Dişten olacakki çok sık ağlayarak uyanmalar falan. Bir gün baya kötü ağladı belli çok ağrısı vardı. Defne Bera yoksa öyle ağlayan bir bebek değil. Ağlıyorsa gerçekten vardır bir şeyi. Bizde dayanamadık calpol verdik. Onu içince rahat uyudu. şimdi düzeni böyle kurduk bakalım.

Uyku falan konuşmak bana çok manasız geliyor artık.
Hermione Granger biz çocuk şarkısından ziyade her türlü müziği dinletiyoruz. Müzik yelpazesi geniş olacak kuzunun. Anne başka baba başka telden çalıyor.
sabah niliko yüz üstü yataktan düşerken havada yakaladım ama burnunu alnını komodine çarptı. Buz da koydurmadı. Biraz bekledik. Bir şey olmayınca doktora götürmedik. ağlayıp memeyle sustu oynadı yine.

Oy oy kıyamam Niliko'ya ya Allah korumuş gerçekten. Bizim kızında yüzüne telefon düşürdü babası. Biraz şişti morardı falan alnı. İmkânı yok buz koydurmadı. Korktu. Ne zaman emanet etsem babaya mutlaka bir şey oluyor geçenlerde ilk defa parka götürmüştü tek başına. Şu oturup zıplayan oyuncak varya. Ordan düşürmüş. Allahtan yerler beton değilde köpük gibi farklı bir malzemeden olduğu için çok şükür bir şey olmamış.

O sürede çiş yaptı mı peki?
Geçmiş olsun Niliko'ya ben de korkuyorum düşecek diye, gündüz beşikte gece yanımda uyuyor Simay.

Hermione Granger biz de dişten muzdaribiz, bütün gece mız mız rahat uykusu yok hiç. Tek uyku için de erken sanırım. Öğlen uyuyup kalkarsa akşam üzeri çok huysuz oluyor, uyutuyorum ama 2 saate geri kalkıyor. Teke düşürecek, 3-4 günde 1 tek uyuyor ama ertesi gün çok erken kalkınca yine 2 uyuyor. Gerçi daha yaşını 2 hafta geçti

Aynen erken olabilir. Bizimki 8 kasımda 13 aylık oldu. Sizinki de 1 aya tek uykuya düşer

Size de geçmiş olsun. Bakmıyor falan olsam neyse de resmen basiretim bağlandı. Hep yorgunluktan.

Size de geçmiş olsun. Bakmıyor falan olsam neyse de resmen basiretim bağlandı. Hep yorgunluktan.
Ahh şu basiret bağlanması az önce 20 cm önümdeyken kanepeden düştü çocuk, 2 elim havada bomboş bakakaldım çok uykusu vardı ve sersemlemişti, yoksa ordan düşmez normalde. Arkasını dönüp iner. Ben de günlerdir uykusuz olduğumdan slow motion haldeyim. Dibimde düşmese neyse de.. nasıl tutamam
Hermione Granger size de çok geçmiş olsun ❤ kızlar böyle çarpma vakalarında buz koymak kadar işe yarayan biberiye yağı var. Yaralı yere biraz sürünce morarma şişme olmuyor. Badem yağı ve kantaron yağı da benzer etkili ama biberiye yağı 1 numara. Mutlaka evde bulundurun, ben çok faydasını gördüm

Evde bulunduralım canım sağolasın. Sana da geçmiş olsun.

Aynen bulundurmak lazım. Alayım ben biberiye yağından

Yarın için bir plan var mı kızlar plojovic B Bir mucize

Hissettin mi :)
Geçen bahsettiğim arkadaslarla buluşma için geleceğim ben. Biri uzaktan geliyor o gelince toplanırız demiştik. Buara 2 haftanın biri İstanbul'da geçti
Bu tarafada gelirseniz görüşebiliriz @Bir mucize ya da ortada bi yerde :) aklımızda olsun

Bu konuda özellikle cocuklar büyüdükçe hemen hayır demek gerekiyormuş sanıyor sanki insanlar.Baxen bi ortamda direkt sadece hayır diyorlar. Üzülüyorum. Sonra dinlemedi oluyor. Ya neye hayır neden hayır 'hayır' ne :) çok güzel anlatmışsın.
Bi durup düşünmek gerek
Cocuk diye geçiştirmemek
Ama büyüklere bişy anlatmak daha zor, çocuklarla iletişim daha kolay :) kuralları, alışkanlıklarıyok merakları var

Çok açık ve net vucut dili aslında. Uyanmazsa tutup pişş pişş bile yapsan yapıp devam eder hiç bağlamadançok sevindim işi çözmene :)

Oyy kuzum kıyamam, buna şükür Allah beterinden korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…