• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Kızlar pipetli alıştırma bardağı alacağım sizler hangi marka kullanıyorsunuz avent alacaktım ama kokutuyor diye yorumlar var gerçi ilk alıştırma bardağıda avent onun içinde öyle yorumlar vardı ama bizimki hiç koku yapmamıştı

Biz bayadir kullaniyoruz pipetli evde disarda. Weebaby hediye gelmisti inanilmaz akitiyor disarida pek kullanilmaz. 2 tane avent aldim donusumlu olarak kullaniyorum cokta memnunum

Bezsiz bebek diye bir akım var. Erken yaşta bebeklere tuvalet eğitimi veriyorlar. Belli zamanlarda uyandıktan hemen sonra gibi tuvalete tutuyorlar. Bir yandan da çiş çişş diyorlar. Daha sonralarda pavlovun köpeği misali çiş çiş sesini duyan çocuk çişini yapmaya başlıyor. Ben ikinci de yapacağım diyordum güya ama ahh tembellik 😅

E bebeğin termoslu pipetli bir suluğu var. Çok memnunum. Yazın sığuk su, ya da ılık çorba da koyuyorum içine. Hiç akıtma da yapmıyor. İçinde bir günden fazla su bekletince biraz koku yapıyor ama😔
Evet canım tuvalet iletişimini deniyoruz biz de dooris'le..
Çok başarılı olamasam da her gün en az 1 defa çiş tutuyorum ben. Bir müddet iyi gidiyor, çiş yapınca seviniyoruz ama çoğu zaman yapmıyor ve kalkmak istiyor. Ağlamadan kaldırıyorum mecbur, tuvalete tepkili olmasın diye.. Kakayı yakalamak daha kolay, beze başlayıp tuvalette bitiriyor 😊 yani on numara olmasa da kısmi bir iletişim yakaladık tuvaletle :KK70:
Yine de bezi çıkaracak cesaretim yok. D dooris123 başarılı olursa belki biz de deneriz :KK48:

O akım bayaadır var yani ilkindende biliyorum 2014 doğumlu :)
Bende deniyorum. Sabah ilk kalkış ve kaka saatinde yakalarsam.
Arkadasım kızında bayaa bayaa yaptı hatta

Evet canım tuvalet iletişimini deniyoruz biz de dooris'le..
Çok başarılı olamasam da her gün en az 1 defa çiş tutuyorum ben. Bir müddet iyi gidiyor, çiş yapınca seviniyoruz ama çoğu zaman yapmıyor ve kalkmak istiyor. Ağlamadan kaldırıyorum mecbur, tuvalete tepkili olmasın diye.. Kakayı yakalamak daha kolay, beze başlayıp tuvalette bitiriyor 😊 yani on numara olmasa da kısmi bir iletişim yakaladık tuvaletle :KK70:
Yine de bezi çıkaracak cesaretim yok. D dooris123 başarılı olursa belki biz de deneriz :KK48:
Cuma yada cumartesi denicem:) bakalim neler olcak

O akım bayaadır var yani ilkindende biliyorum 2014 doğumlu :)
Bende deniyorum. Sabah ilk kalkış ve kaka saatinde yakalarsam.
Arkadasım kızında bayaa bayaa yaptı hatta
Ben Leventte beceremedim. Bir iki denedim yeni doğduğunda, yay gibi gerildi bıraktım.
Aslında eskiler de baştan beri çiş tutmayı öğütlüyor. Hep öyle büyümüşüz. Bez bize kolaylık geliyor sanırım 😊 biraz da bebelerin tavrına bakarak aksatıyoruz.

Ben baştan yapmaya kararlıydım Simayda. Doğum sonrası toparlanma filan derken, düzenli denemeler 3.ayda başladı. Yaz boyu günde 3-4 sefer oturduk klozete. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Sağlık olsun. Hiç değilse tuvalete giren birini görünce amacını anlıyor, peşinden çüşş diyor 4 aydır 😂

Abisi bezi çıkardığında tuvalete gitmek istemiyordu. Lazımlık gezdiriyordum peşinde. Hoş, ona da 2 ayda oturdu ya 😂 neyse..

Kızım tuvaleti yadırgamaz en azından(kapıyı açık yakalarsa hemen banyoda alıyor soluğu). Hatta yaza havalar ısınınca bezi atarız komple diye umuyoruz
Cuma yada cumartesi denicem:) bakalim neler olcak
Hadi inşallah iyi sonuç alırsın 😊 gelsin deliksiz uykular 🥰

Merhaba güzel anneler kızım bir ay önce kulak enfeksiyonu geçirmişti iki gündür yine elleri sürekli kulağındaudı bugün kendi doktorumuz dışında farklı bir doktora götürdük tekrar enfeksiyon olmuş yine antibiyotik verdi bir ay ara ile iki kutu antibiyotik kullanmış olacağız 😞 birde doktor boyu ve kilosunu az buldu boyu 73 kilosu 8.9 kanlarına baktırın tekrar dedi moralim bozuldu 😞

Merhaba güzel anneler kızım bir ay önce kulak enfeksiyonu geçirmişti iki gündür yine elleri sürekli kulağındaudı bugün kendi doktorumuz dışında farklı bir doktora götürdük tekrar enfeksiyon olmuş yine antibiyotik verdi bir ay ara ile iki kutu antibiyotik kullanmış olacağız 😞 birde doktor boyu ve kilosunu az buldu boyu 73 kilosu 8.9 kanlarına baktırın tekrar dedi moralim bozuldu 😞
Geçmiş olsun..benim kizimda 75 cm ve 8.6 kg.. doktor nirmal diyor.. kilosu değil aylik gelişim önemli diye biliyorum.. yani geçen aydan fakli mi?

Geçmiş olsun..benim kizimda 75 cm ve 8.6 kg.. doktor nirmal diyor.. kilosu değil aylik gelişim önemli diye biliyorum.. yani geçen aydan fakli mi?
Bebecikleriniz küçük persantilde olsa da normal değerlerde bildiğim kadarıyla. Allah sağlık versin hepsine.

Sağol canım 4 aydır aynı kiloda diyebilirim birde doğum kilosu 3600 dü doğum kilosuna göre kilo alımını az buldu
Ben ilk okula basladigimda ki o zaman lar 7 yasinda başlanırmis o kadar kucuk ve zayifmisimki nerdeyse okula almicaklarmis beni biras daha buyusun seneye yazdirin demis mudur ilk okul öğretmenin ben bakarim buna diye almis sinifina tenefuslerde kucuk parmagindan tutar oyle gezdirirdi beni folklor öğretmeni adimi mercimek koymustu. Bende buyudum sonunda boyum kisa ama kilom iyi yani. Demen o ki boy kilo ya fazla takilma arkadaşim buyucek oda sagligi yerinde olsun yeterki

Geçmiş olsun eğer antibiyotik kullnmak istemiyorsan soğan suyu var araştır istersen

Sağol canım 4 aydır aynı kiloda diyebilirim birde doğum kilosu 3600 dü doğum kilosuna göre kilo alımını az buldu
Kilo alımı benim kızımda da yok doktor önce az dedi sonra anneye babaya bakarsak normal dedi ben artık kiloya değil boya bakıyorum uzun zamandır kızımda 8.5 kiloda

Kilo alımı benim kızımda da yok doktor önce az dedi sonra anneye babaya bakarsak normal dedi ben artık kiloya değil boya bakıyorum uzun zamandır kızımda 8.5 kiloda
Benim kızımda yaşına 8.5 kg ile girdi. 3 ayda 300 Gr almış. Demir eksikliği çıktı daha düzenli ve yüksek doz alıyoruz sadece.
Normal sınırlar içinde olduğu için doktoru iyi dedi demir ilacını kullanıp 3 ay sonra yine götüreceğiz.

Kızlar narin oluyorlar sanırım kilolarına dikkat ediyorlar :) Bana hiç zayıf gelmiyor bu arada değerleri iyi, sağlıklı yeter bize.

Dmalatmayan pipetli suluk konuşulmuş. 1 aydır ebebekten aldığımız nuby marka sulugu kullanıyoruz. Sadece su koyuyorum koku olmasın diye. Hiç damlatmiyor ben çok memnunjm. Nuk marka diye almıştık sonra farkettim başka marka olduğunu. Ama güzel çıktı pişman olmadım

bizim gunduz uykuları ıskence olmaya basladı yıne öğlen eve gıttıgımde uyutmak o kadar zor oldukı
uyumamak ıcın turlu turlu sımarıklık yapıyor.aksam ustu uykusuda gecen hafta sonu hıc uyumadı pazartesı gunu zorakı uyudu 2 gundur yine uyumuyo tek uykuyada hazır degıl cok uykusu oluyo cunku ne yapıcagımı sasırdım.Bu gıdişle ogle aram atlası uyutmaya yetmicek gunduz hıc uyuyamıcak cocuk

bizim gunduz uykuları ıskence olmaya basladı yıne öğlen eve gıttıgımde uyutmak o kadar zor oldukı
uyumamak ıcın turlu turlu sımarıklık yapıyor.aksam ustu uykusuda gecen hafta sonu hıc uyumadı pazartesı gunu zorakı uyudu 2 gundur yine uyumuyo tek uykuyada hazır degıl cok uykusu oluyo cunku ne yapıcagımı sasırdım.Bu gıdişle ogle aram atlası uyutmaya yetmicek gunduz hıc uyuyamıcak cocuk

Sabah uyanışı değişti mi buarada? Belki etkiliyordur.

Yilan hikayesine dönen idrar tahlilimizi sonunda olduk tam 1 saat banyoda suyla oynayarak bol bol su icerek gecti ve sonuc 1 kavanoz ciş😂 drmuz hem kultur hem tahlil istedi verdik bakalim nihayet ama kiz cocuklardan idrar almak gercekten zormus.
Kg konusulmus. Gecen cmtsi kontrol vardi Eylul de 1 yasina 8-9 arasi bi kgda girdi gecen haftaki kontrolde 9.3 cikti bana zayif geliyor etli degil mesela ama boy babaya benzerse uzun olcak gibi. Dr kg ya takilmadi bile ben sordum kg su guzel boyda uzuyorsa problem yok bizim icin genel gelisimine bakiyoruz dedi

Eylulde birkac gun tek uyku yapti sonra yine 2 uyku yapti anlayamadim bende kendisi ayarlamayami calisiyor ne. Ama esimlede konustuk cocugun h ici bi duzeni var annemde yada babanesinde guzel yiyor uyuyor falan ama h sonu biz cocugun duzenini bozuyoruz bizde mesela hic uyumuyor cunku yarim saat falan

Merhaba kızlar kerem asafda bir haftadır hafif geniz akıntısı ve öksürük vardı kendimce tedbirler aldım ama fayda etmedi dün ateşde eklenince sabah dr da soluğu aldık ve yine bademcikler 🤦🏻‍♀️ aynı ben bu oğlan çok hassas bir türlü atlatamıyoruz biri bitmeden diğeri nüksediyor dr iklim dengesizliği özellikle çocukları bu şekilde etkiliyor dedi hakkımızda hayırlısı bu yaşa geldim hiç bu kadar sıcak bir kasım ayı görmedim 😳
suluk için cevap veren arkadaşlar teşekkür ederim avent sipariş verdim birde Fisher price dan eğitici tablet aldım oğluşuma geç kalmış bir doğum günü hediyesi diye belki benim telefonu unutur diye ama tabletin yüzüne bile bakmıyor tencere tava daha cazip çünkü tabletten daha çok ses çıkartıyorlar 🤦🏻‍♀️

Back