• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Benim bebis iki gündür ellerini bırakıp durmaya çalışıyor ne zaman yürür acaba

Cocuktan cocuga farkediyor benim kiz emeklemedi herhalde yuruyecek dedik sonra birden emekledi ve tutunup kalkmalar siralamalar basladi tek parmakla tutup tum evi geziyordu gecen hafta birden bire bana dogru yurumeye basladi cok mutlu oldum calistigim icin ilk adimlarini goremem diyordum :) simdi arkadasi tutamiyoruz :))

Kızlar iyi akşamlar tecrübeli olanlardan yardim bekliyorum, burnumuz su gibi akıyor Dr alerjik bünyesinden de olabilir dedi bir süre allerset kullanacağız ama ne mümkün, calpolde de ayni burnu ile kokluyor önce kesinlikle ağzını açmıyor zorla verince de kusuyor yine öyle oldu akşam ne yediyse kustu hepsini ben nasıl ilac vercem yaa 😔😔

Gecmis olsun :( sevdigi bir meyve puresi falan varsa onun icinde koyabilirsin.
Bende demir ilacini veremiyordum ama simdi pipetli suluguna damlatip azicikta su koyuyorum ustune icindekini gormediginden su sanip iciyor

Annenler nerede İstanbul’da ?

Aslında havalar bozmadan darıcadaki hayvanat bahçesine götürmek istiyorum bir gün bizimkini. Yıllık üyelik almıştık. Belki Darıca tarafında bir yere gidebiliriz. İkisini birleştirmiş olurum ben de 😅
Avrupa yakasında canım gaziosmanpaşa diyelim :) çok iyi olur haber verirsen görüşürüz

Sea life da indirim var biletler 39 tl online satışa özel ben aldım 30 gün süresi var .. Haberiniz olsun kızlar 😊

plojovic plojovic canım çok teşekkür ederim :) İlk zamanlar yerleşme ağrısı yaşadım,şimdilerde de ufak ufak kramplarım oluyor onun dışında şükür şikayetim yok :) aslında evet dediğin gibi 3-4 yıl sonrada olsa daha çok kıskançlık yada zorluk yaayacak-tık belki,herşeyde bir hayır var bu zamanların keyfini çıkarıyorum :)Bu arada Devrim Batu ilk 12 eyülde yürüdü bana 11 aylıkken şükür şu an sorunsuz yürümesi konuşmaya çalışıyor müzik duyduğunda alkışla oynamaya çalışıyor ayaklarıyla ritm bile tutuyor yere vurarak :)

plojovic plojovic canım çok teşekkür ederim :) İlk zamanlar yerleşme ağrısı yaşadım,şimdilerde de ufak ufak kramplarım oluyor onun dışında şükür şikayetim yok :) aslında evet dediğin gibi 3-4 yıl sonrada olsa daha çok kıskançlık yada zorluk yaayacak-tık belki,herşeyde bir hayır var bu zamanların keyfini çıkarıyorum :)Bu arada Devrim Batu ilk 12 eyülde yürüdü bana 11 aylıkken şükür şu an sorunsuz yürümesi konuşmaya çalışıyor müzik duyduğunda alkışla oynamaya çalışıyor ayaklarıyla ritm bile tutuyor yere vurarak :)

Masallah :)
Artık gördükleri, denedikleri,fırsat verilen cogu seyi yaparlar.Zaten net anlıyorlar. En güzel zamanlardan söylediğini yapar hoşuna gider yapabiliyor diye çünkü😂 sonra yapmayadabilirim diye uyanıklık dönemi😂

İşte demek istediğim o zamanda olsa daha cok kıskançlık olacaktı diyr bile düşünme. Zaten olumsuzları düşünme bence. Hem kendine çekmemiş olursun hemde bi olayı daha net görmeni anlar bu durum.
Cocuklar hemen zarar vermeyi düşünmez. Yanında konusulanlara dikkat etmek gerekir ve bizim gibi düşünmediğini bilmek. Şimdi büyük, bebeğin neden sürekli kucakta olusunu kavrayamaz anlayamaz, konusup anlattıkça onu da uzaklaştırmadıkca, bebekle işim bitsin sana dönecem gibi illa fırsat bulmaya çalışmadan onu da kattıkça zaten zamanla oturur kafasında hersey.

Masallah :)
Artık gördükleri, denedikleri,fırsat verilen cogu seyi yaparlar.Zaten net anlıyorlar. En güzel zamanlardan söylediğini yapar hoşuna gider yapabiliyor diye çünkü😂 sonra yapmayadabilirim diye uyanıklık dönemi😂

İşte demek istediğim o zamanda olsa daha cok kıskançlık olacaktı diyr bile düşünme. Zaten olumsuzları düşünme bence. Hem kendine çekmemiş olursun hemde bi olayı daha net görmeni anlar bu durum.
Cocuklar hemen zarar vermeyi düşünmez. Yanında konusulanlara dikkat etmek gerekir ve bizim gibi düşünmediğini bilmek. Şimdi büyük, bebeğin neden sürekli kucakta olusunu kavrayamaz anlayamaz, konusup anlattıkça onu da uzaklaştırmadıkca, bebekle işim bitsin sana dönecem gibi illa fırsat bulmaya çalışmadan onu da kattıkça zaten zamanla oturur kafasında hersey.
evet onu uygulayacam bende bebğin bakımıyla ilgili bi çok şeye ortak edeceğim :9inşallah herşey çok güzel olacak :)

Kubrah Kubrah 16 sı bnm dediğimden mi cıktı😄
Eğer öyleyse direkt o gün için ben söz vermeyim. Yazmıştım. Küçük bir eğitim var, eşim kızlarla olacak. 11-14 arası ve sonrası için gezeriz dedik, plana sadık kalayım adamcağız izin alacak o kadar :)
Sizin kararlaştırdığınız tarihe ve duruma göre ayarlamaya çalışırım mümkün olursa

Alerji ilaçları herkese farklı etkide yapabilir. Mesela birini uyuturken birinde uyku bozuklukları cıkabilir. Yani yuttuktan sonra kusuyorsa bunu cocuga zorla vermenin bi anlamı yok bence, muadili için görüşmelisin. Birseye katabileceğin şekilde fln olabilir.
Sürekli aynı seyi yazmış olmak istemem ama cidden hatrı sayılır bir test yaptırıp baksanız, belki de hiçbişy yok rahatlayacaksın varsa da rahatlayacaksın ne ile uğraştıgını bileceksin, alerji genellenecek bişy değil çünkü. Bir sürüsebebi olabilir. Ve belki atlatabileceği birşeyken böyle ömürlük elinde kalmasın♥
Ya da alternatif şeylere bi bak mesela bulunduğun sehirde Bach Çiçekleri yapan bir eczacı varsa bi görüşmeni tavsiye ederimen basiti.

Farkettiyse keyifle sürekli deneyecektir. Yine 2 haftayı bulur cocuga göre.
Bizimki yürüdüğünde ilk adım ayakkabısı kullanamayacak kadar küçüktü ayaklar hatta suan 18 :) Bulundugumuz yerde Nuh Beybi var ordan aldım ben.

H hamis İyiyiz çok şükür seni sormalı, ne heyecanlıdır yeni yeni hersey😍şikayetlerin azdır/yoktur/olmaz inşallah, baska minikle gebelikte ayrı bi olay :))))
İnsan ilki gibi düşüncelere dalıyor ne olacak diye ama şöyle düşün bu yaş aralığında da, başka yaş aralığında da olumlu yanlarda olumsuz yanlarda hep olacak. Kabullendiğin, geçici oldugunu bilip keyfine daha çok varmaya çalıştıkca onlarada gececektir bu huzurun. Tabii ki tıkanıyor insan ama yaşanan an hep kıymetli♥
Alerji druna gidiyoruz en son bir yaş aşısı için gittik teste gerek görmüyor yaş itibariyle çıkmaz canını yakmayalim diyor, son bir aydır peynir yoğurt yiyoruz aşırı bir döküntümuz olmadi, Dr gerek görmeyince yaptırmadık bizde, fazla bir Dr seçeneğimiz de yok 😔

D dooris123 kızılcık acayip şifalı bir şey. Anne taradım bolulu. Anneannem kızılcık tarhanası yapar kızılcıkla. Çok da lezzetli olur içine cevizle biraz sarımsakla tatlandırırsın. İyi aklıma geldi defne bera ya yapayım ben onun çorbasını 🤗🍂 hatta o köye atanan doktor şey demiş. Kızılcık burda varsa o köye hastalık girmez zaten. O kadar faydalıymış 🤗 bence bulduysan kaçırma komposto falan yaparsın sen de.

Benim kız da en sevdiği çorba tarhana çorbası. İçine kıyma, yeşil mercimek, sarımsak ve piştikten sonra ekmek niyetine dövülmüş ceviz koyuyorum. Severek yiyor.

Bir de küçük küçük sebzeli makarna almıştım. Önce zeytinyağda kıymayı kavruyorum. Sonra üstüne şu ve o makarnaları atıyorum. Bir diş sarımsak dövüp atıyorum. Sonra az yoğurtla bir yumurtayı terbiye edip çorbaya atıp karıştırıyorum. Şipşak çorba hazır. 😃 üstüne bunun da ceviz dövüp atıyorum çok güzel oluyor. Bunu da çok seviyor.
Fıkır olsun size de 💕

Çok geçmiş olsun, herseye bakılmasıda bi yandan rahatlatmıştır♥️
İnşallah kalıcı bi şekilde geçer.
Antibiyotiğin saatlerini okula göre ayarlamakta zor olur diye düşündüm bi an. Kahvaltı sonrası hemen alacak galiba? İnşallah içerde bitirir.
Ek olarak probiyotik iste canım ve vitaminde bu dönem için ve bu ilaçların etkisine ek.
Ve esma zikirlerinden yap bence♥️
Esmalari nasil zikrediyorsun canim. Biraz bakindim internetten ama..senin baktigin bir kaynak var mi?

Alerji druna gidiyoruz en son bir yaş aşısı için gittik teste gerek görmüyor yaş itibariyle çıkmaz canını yakmayalim diyor, son bir aydır peynir yoğurt yiyoruz aşırı bir döküntümuz olmadi, Dr gerek görmeyince yaptırmadık bizde, fazla bir Dr seçeneğimiz de yok 😔

Belki sadece yediği birşey değil? Kaldı ki sadece süt ürünü olarakta düşünmemek lazım.
En baştan sıfırdan mı başladınız? Diyet mi yapıyorsun özellikle gluten, süt ürünleri ya da başka bişy diye?
Acaba kan grubuna göre beslenmesini düzenlesen farkeder mi?
Bende bilmediğim soruyorum yanlış anlamıyorsundur inşallah :)
Belki fikir olur bişy dikkatini çeker diye.

Esmalari nasil zikrediyorsun canim. Biraz bakindim internetten ama..senin baktigin bir kaynak var mi?

Ebced değerlerine göre 1 ya da 2 esma çekiyorum.
Önemli olan şu bildiğim, Cemalnur Sargut'un videosunda açıklamasınıda dinlemiştim.
O an derdinizle ilgili bi esma aklınıza gelmiyorda olabilir 'Allah' herkes tarafından, her zaman cekilebilir ve agır gelmezmiş.
Bazı esmalar zikredilmez biliyorsundur ya da ismine göre olan vardır, hastalığına göre olan var.
Bazen gününe ve vaktine dikkat ediyorum ne ceksem diye cok düşünmeden fikir oluyor. Bazen özellikle birini çekmek istiyorum. Okudugunda kendini yakın hissettiğin, söyleme ihtiyacı duydugunda olurmuş.
Özellikle bir kaynak yok, okudukça pekişiyorum her zaman.
Sekine duasınada bakabilirsin.Buna benzer dualarda var :KK66:esmalarla olan.
Cevap oldu mu soruna bilmiyorum ama :)
T tuanadereli Belki sana da fikir olur bu konuda.
E exelanss Senin bu sakinliğin fln diyen sen miydin B Bir mucize mi? 😂😂😂
Sana da fikir olsun Sekine duası☺️♥️

Bizim bir yaş aşisi olayli oldu.. once doktor yapicam dedi.. sonra panik olduğumu görünce hastanede yaptirin dedi.. hastaneye gittik ordaki doktor önce test yapicaz cocuğa dedi.. hastanedeki alerji doktoruna gönderdi.. biz de kendi doktorumuz çıkmaz dedi yaptirmadi dedik.. sonra test yaptilar ve cocugun alerjisi yok dediler.. biz tabi şok olduk.. yoğurda başlattilar..boşuna diyet yapmişsiniz dediler.. kim ne uyguluyor belli değil.. oyuncak olduk bu alerji olayinda.. insallah doğrudur yoktur gercektende.. insallah sizin cocugunuzda biran önce düzelir..

Kubrah Kubrah 16 sı bnm dediğimden mi cıktı😄
Eğer öyleyse direkt o gün için ben söz vermeyim. Yazmıştım. Küçük bir eğitim var, eşim kızlarla olacak. 11-14 arası ve sonrası için gezeriz dedik, plana sadık kalayım adamcağız izin alacak o kadar :)
Sizin kararlaştırdığınız tarihe ve duruma göre ayarlamaya çalışırım mümkün olursa

Ya evet ondan çıktı 😅 ben önceden herkes 16sı için sözleştiniz zannettim 🙈 tarih gelsin haberleşiriz tekrar.

Kiz yaren gel ben sevicem senin firlamalari ama İzmire gel😂 masallah buyugun kiskanmalari sanki azalmis gibi
İzmir’de havaalanında nasıl karşılaşmıştık😂😂 valla çok gittik izmire yaa. Bir daha bilmem ne zaman gideriz. İstanbul’a gelirseniz bekleriz ama tanıştırırız minnoşları.

Avrupa yakasında canım gaziosmanpaşa diyelim :) çok iyi olur haber verirsen görüşürüz

Tamamdır haber vereceğim. 4 Kasım Darıca uyuyordu sana değil mi?

Ebced değerlerine göre 1 ya da 2 esma çekiyorum.
Önemli olan şu bildiğim, Cemalnur Sargut'un videosunda açıklamasınıda dinlemiştim.
O an derdinizle ilgili bi esma aklınıza gelmiyorda olabilir 'Allah' herkes tarafından, her zaman cekilebilir ve agır gelmezmiş.
Bazı esmalar zikredilmez biliyorsundur ya da ismine göre olan vardır, hastalığına göre olan var.
Bazen gününe ve vaktine dikkat ediyorum ne ceksem diye cok düşünmeden fikir oluyor. Bazen özellikle birini çekmek istiyorum. Okudugunda kendini yakın hissettiğin, söyleme ihtiyacı duydugunda olurmuş.
Özellikle bir kaynak yok, okudukça pekişiyorum her zaman.
Sekine duasınada bakabilirsin.Buna benzer dualarda var :KK66:esmalarla olan.
Cevap oldu mu soruna bilmiyorum ama :)
T tuanadereli Belki sana da fikir olur bu konuda.
E exelanss Senin bu sakinliğin fln diyen sen miydin B Bir mucize mi? 😂😂😂
Sana da fikir olsun Sekine duası☺️♥️
Tesekkur ederim cevabin icin🙂❤ ben de zikrederim firsat oldukca. Iyi geldigine inaniyorum. Dedigin gibi bazilarindan kaciniyorum. Ebcede gore de yapayim istedim cocuklarim icin. Biraz icimden geldigi gibi de olacak dedigin gibi..

D dooris123 kızılcık acayip şifalı bir şey. Anne taradım bolulu. Anneannem kızılcık tarhanası yapar kızılcıkla. Çok da lezzetli olur içine cevizle biraz sarımsakla tatlandırırsın. İyi aklıma geldi defne bera ya yapayım ben onun çorbasını 🤗🍂 hatta o köye atanan doktor şey demiş. Kızılcık burda varsa o köye hastalık girmez zaten. O kadar faydalıymış 🤗 bence bulduysan kaçırma komposto falan yaparsın sen de.
Onumuzdeki haftaici alip yapayim ben de:) tadini bile bilmedigim bir sey:) bakalim sevecekmiyiz:)

Bizim bir yaş aşisi olayli oldu.. once doktor yapicam dedi.. sonra panik olduğumu görünce hastanede yaptirin dedi.. hastaneye gittik ordaki doktor önce test yapicaz cocuğa dedi.. hastanedeki alerji doktoruna gönderdi.. biz de kendi doktorumuz çıkmaz dedi yaptirmadi dedik.. sonra test yaptilar ve cocugun alerjisi yok dediler.. biz tabi şok olduk.. yoğurda başlattilar..boşuna diyet yapmişsiniz dediler.. kim ne uyguluyor belli değil.. oyuncak olduk bu alerji olayinda.. insallah doğrudur yoktur gercektende.. insallah sizin cocugunuzda biran önce düzelir..
Cnm geçmiş olsun. Biraz değişik olmuş durumuz🙈 ne kadar diyet uyguladınız peki. Bizde bugün aşımızı olduk. İki aşıyı sağlık ocağında olduk kızamığı alıp gidecektik vermedilir. Prosedür değişmiş soğuk zincir kırılmasın diye artık hastane yapıyormuş. Sonuç olarak yatış yaptılar 4 saat kaldık müşade altında şükür bir sıkıntımız olmadı.

Back