• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Biz bulusurken elaelif haftaici oldugundan gelemeyecegini soylemisti, oyle kaldi. Numarasi yada sosyal medyasi da yok. Benim de hep aklimda umarim girer yazar.

Ya benim elmalarim hala cokmedi, hala karistiriyorum. Acaba yanlis mi yapiyorum. 20 gun sonra elmalar cokecek sonra karistirmayin yaziyordu nerdeyse bir ay olacak benim. Artik yuzenleri alip atcam bu aksam. Sirke kokusu var bende de. Ama sirke anasi olusana kadar kapak kapamicam tulbent duracak
Üstte oluşan beyaz şey kef mi ana mı çözemedim dağılmıyor ama çok ince elmalar çöktü karıştırmıyorum ama kapak yok bendede inşallah olur ya baya heves ettim 🙄

Yeşil incir rahmetli dedemin boş kalan evinin bahçesinden topluyoruz. Bir de babamların bahçesinde mor incir var. İkisinin de reçeli nefis oluyor ama tazesini de hiç kaçırmıyoruz, bir oturuşta 3er 5er yiyoruz tabiri caizse :KK70:

Erik kendi bahçemizde var, suyunu almak isterdim ama uğraştırıcı işleri eşimle ya da ablamla yapıyoruz. Yalnız göze alamıyorum :)) ben de kavanozlara doldurdum, komposto yaptım.. Kaç yıldır şeftali nektarı da yapıyordum, oğlum bayılarak içiyor. Bu yıl yapamadım, blender son nefesini vermek üzere, o kadar meyveyi geçiremez diye girişmedim. Yeni blender seti alınacak.
İmkanın varsa kızılcık mutlaka yap, şifa niyetine içsin Deniz kuzu :KK68: seneye yaz başında da vişne alıp yaparsın. Kırmızı meyveleri hiç kaçırma. Böğürtleni de, kızılcığı kendimiz topluyoruz ormandan. Ablam toplamış sağ olsun yapıvermiş. İlk fırsatta nakletmeliyim buraya hepsini :KK48:

Benim kızçe de tel şehriyeci sanırım. İki gündür yiyor azar azar şehriyeli çorbalardan :KK48:
Maşallah maşallah böyle böyle açılsın mideleri yemek diye ağlasınlar 😁 gerçi benimki bir kuzu devirecek gibi mamaaaa mamaaaaa diye geziyor ama hadi inşallah 😆

Maşallah maşallah böyle böyle açılsın mideleri yemek diye ağlasınlar 😁 gerçi benimki bir kuzu devirecek gibi mamaaaa mamaaaaa diye geziyor ama hadi inşallah 😆
Aynen yaa :D öyle iştahla mamma diyor ki, duyan da zanneder ki çocuk ne güzel yiyor.. Mutfağa gelene kadar mamma diye sayıklıyor, sofraya geçince oyuna başlıyor. Sabah kahvaltıyı yer sofrasına serdim, her bir tabağı ters çevirip silkelemekten vaz geçmiyor bir türlü :D

Kubrah Kubrah @Nilsibel başka kim vardı hatırlayamadım buluşma askıda kalmasın 😊 oyun alanı olan bi yer bulamadım ben küçük bir yeri olsada yeter viaport olur derseniz faruk güllüoğlunun var küçücük bir alanı :)

Valla canım ben de buralarda yeni olunca çok bir keşif yapamadım 🙈 aslında 16 sında buluşulacakmış diye o zamana bırakalım diye düşünmüştüm. Haftaiçi uyar bana dersen 4 Kasım Pazartesi öğleden sonra için sözleşelim mi ☺️

Açıkçası çocuklar küçük. Hastalıklar da başladı. Çocukları oyun alanına salmak ne kadar mantıklı olur bilemedim. Hem zaten çok birşey de anlamayacaklar 😔 oyun alanı varsa olur da olmazsa olmaz değil bence 🙈

Kocaeli’de berede oturuyordun? Tuzla tarafı olsa uyar mı sana? Aslında Tuzla’da yayla mahallesinde oturuyorum. Bana da gelebilirsin diyeceğim ama bilemedim ilk buluşma sonuçta nasıl karşılarsın 🙈

Valla canım ben de buralarda yeni olunca çok bir keşif yapamadım 🙈 aslında 16 sında buluşulacakmış diye o zamana bırakalım diye düşünmüştüm. Haftaiçi uyar bana dersen 4 Kasım Pazartesi öğleden sonra için sözleşelim mi ☺

Açıkçası çocuklar küçük. Hastalıklar da başladı. Çocukları oyun alanına salmak ne kadar mantıklı olur bilemedim. Hem zaten çok birşey de anlamayacaklar 😔 oyun alanı varsa olur da olmazsa olmaz değil bence 🙈

Kocaeli’de berede oturuyordun? Tuzla tarafı olsa uyar mı sana? Aslında Tuzla’da yayla mahallesinde oturuyorum. Bana da gelebilirsin diyeceğim ama bilemedim ilk buluşma sonuçta nasıl karşılarsın 🙈
Darıcada oturuyorum canım gebzr tren istasyonu varya oraya yakınım .. çocuklar rahat durmaz bir şey anlamayız diye ufak park gibi oyalanacak bir yeri olsa fena olmaz gidilecek yerin .. 16 sı mı olacakmış ben görmedim o yazışmayı kaçırmışım :)) ayın 30 u ve 5 i eşimin turnuvası var şehir dışına gidecgidecek benide İstanbula anneme bırakacak .. Bende buraya gelin geldim 7.senem ama toplu taşımalarla aram kötü bi treni biliyom onada bir kere bindim yol öğrenmek amaçlı 😂

Kızlar dün sabah oğlum yine çok öksürmeye başladı. Hatta geceden öksürüyordu. Okullar açılalı 3. doktor ziyaretimizi yaptık. Bu sefer hastaneye, çocuk doktoruna gittik. Bronşlar dolu, hırıltı var dedi, röntgen istedi. Kan tahlilleri istedi, demir, çinko, B12 v.s. depolarını da kontrol etti, 4 tüp kan aldılar. Boğaz kültürü ve gaita da istedi. Bir sürü para bayıldık ama çoğu tahlil 1 saat içinde çıktı. Çok şükür herhangi bir eksiklik yok depolar yerinde maşallah.
Kanda iltihap görüldü dedi. Röntgen de korktuğu kadar kötü çıkmamış, sağda bronşlar dolu görünüyor kısmen. Biraz alerjik biraz mikrobiyal bir bronşit gözlemliyorum dedi doktor hanım. Antibiyotik başlattı, öksürük şurubu, çiğneme tableti ve burun spreyi verdi. Bu sefer işe yarar inşallah. 1 buçuk aydır bitmek bilmeyen öksürük fena yıprattı kuzumu da bizi de..
Cok gecmis olsun canim oğluna.üzülme cocuk iste.ne kadar disariyla irtibat kurunca o kadar hasta oluyorlar ama alisiyorlar iste.benim annem calisiyordu.bizde sel sularinda yüzüyorduk.ara sira hastalaniyorsuk ama iste alisiyorduk.üzme kendini.iyilesir ins paşam.

Kızlar iyi akşamlar tecrübeli olanlardan yardim bekliyorum, burnumuz su gibi akıyor Dr alerjik bünyesinden de olabilir dedi bir süre allerset kullanacağız ama ne mümkün, calpolde de ayni burnu ile kokluyor önce kesinlikle ağzını açmıyor zorla verince de kusuyor yine öyle oldu akşam ne yediyse kustu hepsini ben nasıl ilac vercem yaa 😔😔

Yeşil incir rahmetli dedemin boş kalan evinin bahçesinden topluyoruz. Bir de babamların bahçesinde mor incir var. İkisinin de reçeli nefis oluyor ama tazesini de hiç kaçırmıyoruz, bir oturuşta 3er 5er yiyoruz tabiri caizse :KK70:

Erik kendi bahçemizde var, suyunu almak isterdim ama uğraştırıcı işleri eşimle ya da ablamla yapıyoruz. Yalnız göze alamıyorum :)) ben de kavanozlara doldurdum, komposto yaptım.. Kaç yıldır şeftali nektarı da yapıyordum, oğlum bayılarak içiyor. Bu yıl yapamadım, blender son nefesini vermek üzere, o kadar meyveyi geçiremez diye girişmedim. Yeni blender seti alınacak.
İmkanın varsa kızılcık mutlaka yap, şifa niyetine içsin Deniz kuzu :KK68: seneye yaz başında da vişne alıp yaparsın. Kırmızı meyveleri hiç kaçırma. Böğürtleni de, kızılcığı kendimiz topluyoruz ormandan. Ablam toplamış sağ olsun yapıvermiş. İlk fırsatta nakletmeliyim buraya hepsini :KK48:

Benim kızçe de tel şehriyeci sanırım. İki gündür yiyor azar azar şehriyeli çorbalardan :KK48:
Kizilcigi az once manavda gordum. Mevsimi mi suan? Bu konuda cok cahilim🙄 mevsimiyse alayim da yapayim hemen
Üstte oluşan beyaz şey kef mi ana mı çözemedim dağılmıyor ama çok ince elmalar çöktü karıştırmıyorum ama kapak yok bendede inşallah olur ya baya heves ettim 🙄
Dagilmiyorsa anadir gibi geldi bana. Ankara biraz soguk diye mi elmalar cokmedi acaba, ben de cok hevesliyim ama elmalarin cokmemesi sinir ediyor:)

Sayısızca yiyebilirim 😂çok severimmm
Kaçırmam mevsiminde ağaçtan🤩
Ah ahh taze bitti😂

Kızlar iyi akşamlar tecrübeli olanlardan yardim bekliyorum, burnumuz su gibi akıyor Dr alerjik bünyesinden de olabilir dedi bir süre allerset kullanacağız ama ne mümkün, calpolde de ayni burnu ile kokluyor önce kesinlikle ağzını açmıyor zorla verince de kusuyor yine öyle oldu akşam ne yediyse kustu hepsini ben nasıl ilac vercem yaa 😔😔
Enjektör le azar azar sikmayi mi denesen acaba bende zor ikna ediyorum ilac icmeye

Darıcada oturuyorum canım gebzr tren istasyonu varya oraya yakınım .. çocuklar rahat durmaz bir şey anlamayız diye ufak park gibi oyalanacak bir yeri olsa fena olmaz gidilecek yerin .. 16 sı mı olacakmış ben görmedim o yazışmayı kaçırmışım :)) ayın 30 u ve 5 i eşimin turnuvası var şehir dışına gidecgidecek benide İstanbula anneme bırakacak .. Bende buraya gelin geldim 7.senem ama toplu taşımalarla aram kötü bi treni biliyom onada bir kere bindim yol öğrenmek amaçlı 😂

Annenler nerede İstanbul’da ?

Aslında havalar bozmadan darıcadaki hayvanat bahçesine götürmek istiyorum bir gün bizimkini. Yıllık üyelik almıştık. Belki Darıca tarafında bir yere gidebiliriz. İkisini birleştirmiş olurum ben de 😅

Merhabalar kızlar bebekler yürümeye başladı mı ilk adım ayakkabısı ne aldiniz

Benim bebis iki gündür ellerini bırakıp durmaya çalışıyor ne zaman yürür acaba

Cocuguna gore degisir muhtemelen artik daha cabuk yururler ay itibariyle bizim tam olarak yurumemiz 1 aydan fazla surdu 10 aylikken 3 4 adim atip dusuyodu dogum gunundede gayet guzel yuruyodu

Kubrah Kubrah 16 sı bnm dediğimden mi cıktı😄
Eğer öyleyse direkt o gün için ben söz vermeyim. Yazmıştım. Küçük bir eğitim var, eşim kızlarla olacak. 11-14 arası ve sonrası için gezeriz dedik, plana sadık kalayım adamcağız izin alacak o kadar :)
Sizin kararlaştırdığınız tarihe ve duruma göre ayarlamaya çalışırım mümkün olursa

Alerji ilaçları herkese farklı etkide yapabilir. Mesela birini uyuturken birinde uyku bozuklukları cıkabilir. Yani yuttuktan sonra kusuyorsa bunu cocuga zorla vermenin bi anlamı yok bence, muadili için görüşmelisin. Birseye katabileceğin şekilde fln olabilir.
Sürekli aynı seyi yazmış olmak istemem ama cidden hatrı sayılır bir test yaptırıp baksanız, belki de hiçbişy yok rahatlayacaksın varsa da rahatlayacaksın ne ile uğraştıgını bileceksin, alerji genellenecek bişy değil çünkü. Bir sürüsebebi olabilir. Ve belki atlatabileceği birşeyken böyle ömürlük elinde kalmasın♥️
Ya da alternatif şeylere bi bak mesela bulunduğun sehirde Bach Çiçekleri yapan bir eczacı varsa bi görüşmeni tavsiye ederimen basiti.

Farkettiyse keyifle sürekli deneyecektir. Yine 2 haftayı bulur cocuga göre.
Bizimki yürüdüğünde ilk adım ayakkabısı kullanamayacak kadar küçüktü ayaklar hatta suan 18 :) Bulundugumuz yerde Nuh Beybi var ordan aldım ben.

H hamis İyiyiz çok şükür seni sormalı, ne heyecanlıdır yeni yeni hersey😍şikayetlerin azdır/yoktur/olmaz inşallah, baska minikle gebelikte ayrı bi olay :))))
İnsan ilki gibi düşüncelere dalıyor ne olacak diye ama şöyle düşün bu yaş aralığında da, başka yaş aralığında da olumlu yanlarda olumsuz yanlarda hep olacak. Kabullendiğin, geçici oldugunu bilip keyfine daha çok varmaya çalıştıkca onlarada gececektir bu huzurun. Tabii ki tıkanıyor insan ama yaşanan an hep kıymetli♥️

Bazı ilaçların içinde enjektör gibi ölçekler oluyor(kilosuna göre gram ayarlanabiliyor), lezzeti güzelse belki biberondan çektiği gibi içebilir. Benim çocuklar seviyor böyle içmeyi. Ama olmuyorsa sevdiği bir içeceğe katarak vermeyi deneyebilirsin. Çok zor ilaç konusu, Allah kolaylık versin
Kizilcigi az once manavda gordum. Mevsimi mi suan? Bu konuda cok cahilim🙄 mevsimiyse alayim da yapayim hemen
Evet canım eylül-ekim meyvesidir. Alabilirsin :) Ayıklayıp bir kazanda kaynatıyorsun. İyice rengini suya verince süzüyorsun. Biz daha sonra bu suya bir miktar şeker katıp tekrar kaynatıyoruz, sen kafana göre yapabilirsin. Kaynar vaziyette şişelere dolduruyorsun. Bu iş için şişe kapağı sıkacağı aldık memleketten, Renksiz cam maden suyu şişelerini biriktiriyorum, kapaklarıyla. Sonra böyle şeylerde çok işime yarıyorlar. Kapağını sıcağı sıcağına sıkınca vakumlanıyor. Güneş almayan bir yerde saklıyorum. Kışın ishal durumlarında da kurtarıcı kızılcık suyu..

Kızım da 1 aydır ellerini bırakıp oyun oynuyor ama son 10 gündür falan hastalık peşimizi bırakmayınca ara vermişti. 1-2 gündür yine denemeler yapmaya başladı ama henüz adım atmaya cesareti yok. Bebekten bebeğe değişir bu, belki 1 haftada yürür, belki daha uzun sürer.. Ayakkabı ben de almadım henüz, yarın ya da cumartesi bakıcaz bir şeyler..

Annenler nerede İstanbul’da ?

Aslında havalar bozmadan darıcadaki hayvanat bahçesine götürmek istiyorum bir gün bizimkini. Yıllık üyelik almıştık. Belki Darıca tarafında bir yere gidebiliriz. İkisini birleştirmiş olurum ben de 😅

Kiz yaren gel ben sevicem senin firlamalari ama İzmire gel😂 masallah buyugun kiskanmalari sanki azalmis gibi

Back