• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Teşekkür ederim canım benim :KK200: çocuk öksürdükçe kahroluyorum, gözümün önünde uyusun diye karşımdaki kanepeye yatırdım bu gece. Salonda L koltukta yatıyoruz kızımla, abisine de bir yuva yaptık karşımıza :KK48:

09:20 - 21:20 veriyorum 2 gündür evde. Bu hafta yollamıyorum okula. Koşturup terliyor, ilaç da işe yaramıyor orda.. 1 kere değiştiriyor öğretmeni üzerini(yemek dökülünce veya çok sıcak olunca ince bir penye bluz oluyor çantasında), sonra terlese de üşüse de takip edemez, hangi birini takip edecek..

1 tane çiğneme tableti var, detaylı okumadım ama takviye sanırım, 28 adet var, akşamları yatmadan veriyorum. Probiyotiği de cuma günü sorarım kontrolde.. Çok üst üste ilaç kullandı, dengesi şaşacak yavrumun, destek şart..

Beyin stop etti benim... Hangi esmaları önerirsin?

Çok teşekkür ederim canım, bitmeyen öksürük yapmışlar resmen...
Ben klasik şikayetçilerden değildim gülüm, bildiğin öğün atlayan, içecekle gezen bir çocuktu. Ama okul açılalı düzenli yiyor, katkısı olmuştur. Yemekler güzel okulda.. Çeşit var, benim yapamayacağım kadar çok. Ve lezzetlerini sevmiş, beni aşçıyla tanıştırmayı, ondan tarif almamı öneriyor oğluşum :KK70:

Evdeki beslenmesinde faydalı olan, mevsiminde meyve yiyor olmasıydı. Sebze yemeğini okulda tanıdı diyebilirim. Sofraya oturmazdı, 1 öğün yerse sevinirdim.. Ama havuç ve çiğ biber kemirir gezer evin içinde mesela.. Pazardan aldığım ürün, biraz yapay ama.. Turşu da sever..

En büyük katkı da eminim köydeki yiyecekler.. Kısa süreli de olsa köyde kalıp dalından yeme şansı oluyor, sonra topladıklarımızı konserve edip kış boyu tüketiyoruz. Mesela kızılcık, böğürtlen, vişne şurubu yapıyoruz ayrı ayrı (hepsini severek tüketir, dalından da yer), az şekerli konsantre.. Evde sulandırıp içiyor. Dalından dut, incir, domates yiyor az az da olsa mevsiminde organik. Haliyle bir doping oluyor ona :)

Böyle detaylı yazıyorum kusura bakmayın (canı çeken olursa hakkınızı helal edin), çocuklar için bir öneri olarak yazayım dedim. Evde tencere yemeği yemeyen bir çocuğun kan depolarını 20 günlük köy takviyesi ve yıl içinde yediği mevsim meyveleri sağlıyor zannımca.. Doktor bile şaşırdı, çok solgun bu çocuk diyerek istedi tahlilleri, meğer her şey yerindeymiş 🧿 :KK36:
Hep uzun uzun yaz😍 ne guzel anlatmissin. Benimki de seftali ve erigi cok seviyor erik konsantresi yapmistim ama seftali kaldi kosturmacadan. Erik de kisa yetmeyecek gibi. Az yapmisim. Sen de ornek oldun seneye doldururum evdeki tum kavanozlari valla:)

günaydın kızlar nasılsınız ne var ne yok
Uykusuzluk😂 dun gece oglumun partileme gunuymus. 1.30-5.30 arasi uyaniktik esimle donusumlu olarak! Oglum da hep son anda karar veriyor partilemeye, onceden haber verse birseyler hazirlariz. Bu oglanin gece hayati bitirdi bizi!
Hamilelik nasil gidiyor? Bulanti vs var mi?

Gunaydin kizlar, iyi mi herkes?
Hasta olan bebislere sifa diliyorum tez zamanda.
E elaelif123 goremiyorum ne zamandir gorusen ulasan var miydi?
Biz ayni tempo devam yurumeyede basladi artik daha tehlikeli olmaya basladi. Gece uykularimizda degisken bazen saat basi bazen 2 kez falan.
Bu h sonu ilk kez 1 saati asan bi yolculuk yapicaz eylusle izmir bodrum arasi normalde 2 bucuk saat ama bakalim dur kalk yapar miyiz yada arabada uyur mu
Cocuk dostu bi otele gidicez ama ilk tatil 2 gunlukte olsa aman sunu unutma dediginiz bir sey var mi

Biz ayni tempo devam yurumeyede basladi artik daha tehlikeli olmaya basladi. Gece uykularimizda degisken bazen saat basi bazen 2 kez falan.
Bu h sonu ilk kez 1 saati asan bi yolculuk yapicaz eylusle izmir bodrum arasi normalde 2 bucuk saat ama bakalim dur kalk yapar miyiz yada arabada uyur mu
Cocuk dostu bi otele gidicez ama ilk tatil 2 gunlukte olsa aman sunu unutma dediginiz bir sey var mi
Cocuk dostu otelde pek bıseye ıhtıyacın yok park yatak ıcın yedek carsaf al ıcıne sınmezse oteldekıler zaten artık her seyı yıyebılıyo durumdalar 2 gun her sekılde ıdare edersin.yemek ve uykudan başka problem cıkmıyo zaten :)

Pişik kremi burun aspratörü ateş ölçer nereye gitsem çantamdalar :)) şimdiye kadar lazım olmadı ama olsun 😁

Onlar eylusun cantasinda fix :)
Buna ek gunes kremi, sivrisinek ilacida var aklinda bulunsun
Biz iki kere istanbul’dan tarsus’a 10 saat kadar, bir kere akçay’a 4 saat gibi bir şey gittik. İzmit’i falan saymıyorum. İki haftada bir ümraniye küçükçekmece arası kimi zaman 2 saate yaklaşıyor kimi zaman 40 dakika. Alışıyorlar bir şekilde. Bizimki artık su içmek hariç biberonu ağzına koymuyor. Önceden arabada oyalanıyordu onunla.
@hamis özlüyoruz seni. Her şey yolundadır inşallah.

Bugün sütlü çorba yaptım sevdi ve yedi pirinçli şeyleri seviyor artık çorbalarını pirinçle yapıyorum peyniraltı suyu yoğurt yumurta ile yayla çorbası yapmıştım pirinçli önceki gün ilikli pirinç çorba😬 yaşasın pirinç 😂😂

Uykusuzluk😂 dun gece oglumun partileme gunuymus. 1.30-5.30 arasi uyaniktik esimle donusumlu olarak! Oglum da hep son anda karar veriyor partilemeye, onceden haber verse birseyler hazirlariz. Bu oglanin gece hayati bitirdi bizi!
Hamilelik nasil gidiyor? Bulanti vs var mi?
inanırmısın evelsi gece 2 de uyandı sabaha kadar uyumadı en son 6ydı sanırım oturdum bende ve 7 de kalktım işe gitmek için hazırlandım demek.Hepsinin oluyor böyle bi partileme dönemi :)

B Bir mucize Bende E elaelif123 'i merak ediyorum. İyilerdir inşallah. En son kızlarla görüştüler sanırım @dooris123 belki ulaşabiliyordur.
Sağlık olsunda Alişin koşturmacasındandır inşallah bu kendini özletmeler🤪
Biz bulusurken elaelif haftaici oldugundan gelemeyecegini soylemisti, oyle kaldi. Numarasi yada sosyal medyasi da yok. Benim de hep aklimda umarim girer yazar.
D dooris123 sirken ne alemde acaba kapak kapattın mı benimkinin üstü şuan kef mi oldu ne oldu çözemedim ama sirke gibi kokuyor
Ya benim elmalarim hala cokmedi, hala karistiriyorum. Acaba yanlis mi yapiyorum. 20 gun sonra elmalar cokecek sonra karistirmayin yaziyordu nerdeyse bir ay olacak benim. Artik yuzenleri alip atcam bu aksam. Sirke kokusu var bende de. Ama sirke anasi olusana kadar kapak kapamicam tulbent duracak

Örnek olsun doktorada 😎
Okurken valla incir her mevsim olabilse keşke diye gecirdim içimden😂helal olsun ne demek.

Detaylıca yazayım ebced değerleriyle. Özel mesajdan. Sen yine de anlamlarına ve hangi hastalıkta hangisi diye bir bak canım
Yeşil incir rahmetli dedemin boş kalan evinin bahçesinden topluyoruz. Bir de babamların bahçesinde mor incir var. İkisinin de reçeli nefis oluyor ama tazesini de hiç kaçırmıyoruz, bir oturuşta 3er 5er yiyoruz tabiri caizse :D
Hep uzun uzun yaz😍 ne guzel anlatmissin. Benimki de seftali ve erigi cok seviyor erik konsantresi yapmistim ama seftali kaldi kosturmacadan. Erik de kisa yetmeyecek gibi. Az yapmisim. Sen de ornek oldun seneye doldururum evdeki tum kavanozlari valla:)
Erik kendi bahçemizde var, suyunu almak isterdim ama uğraştırıcı işleri eşimle ya da ablamla yapıyoruz. Yalnız göze alamıyorum :)) ben de kavanozlara doldurdum, komposto yaptım.. Kaç yıldır şeftali nektarı da yapıyordum, oğlum bayılarak içiyor. Bu yıl yapamadım, blender son nefesini vermek üzere, o kadar meyveyi geçiremez diye girişmedim. Yeni blender seti alınacak.
İmkanın varsa kızılcık mutlaka yap, şifa niyetine içsin Deniz kuzu :KK68: seneye yaz başında da vişne alıp yaparsın. Kırmızı meyveleri hiç kaçırma. Böğürtleni de, kızılcığı kendimiz topluyoruz ormandan. Ablam toplamış sağ olsun yapıvermiş. İlk fırsatta nakletmeliyim buraya hepsini :KK48:
Bugün sütlü çorba yaptım sevdi ve yedi pirinçli şeyleri seviyor artık çorbalarını pirinçle yapıyorum peyniraltı suyu yoğurt yumurta ile yayla çorbası yapmıştım pirinçli önceki gün ilikli pirinç çorba😬 yaşasın pirinç 😂😂
Benim kızçe de tel şehriyeci sanırım. İki gündür yiyor azar azar şehriyeli çorbalardan :KK48:

Back