Teşekkür ederim canım benim
çocuk öksürdükçe kahroluyorum, gözümün önünde uyusun diye karşımdaki kanepeye yatırdım bu gece. Salonda L koltukta yatıyoruz kızımla, abisine de bir yuva yaptık karşımıza
09:20 - 21:20 veriyorum 2 gündür evde. Bu hafta yollamıyorum okula. Koşturup terliyor, ilaç da işe yaramıyor orda.. 1 kere değiştiriyor öğretmeni üzerini(yemek dökülünce veya çok sıcak olunca ince bir penye bluz oluyor çantasında), sonra terlese de üşüse de takip edemez, hangi birini takip edecek..
1 tane çiğneme tableti var, detaylı okumadım ama takviye sanırım, 28 adet var, akşamları yatmadan veriyorum. Probiyotiği de cuma günü sorarım kontrolde.. Çok üst üste ilaç kullandı, dengesi şaşacak yavrumun, destek şart..
Beyin stop etti benim... Hangi esmaları önerirsin?
Çok teşekkür ederim canım, bitmeyen öksürük yapmışlar resmen...
Ben klasik şikayetçilerden değildim gülüm, bildiğin öğün atlayan, içecekle gezen bir çocuktu. Ama okul açılalı düzenli yiyor, katkısı olmuştur. Yemekler güzel okulda.. Çeşit var, benim yapamayacağım kadar çok. Ve lezzetlerini sevmiş, beni aşçıyla tanıştırmayı, ondan tarif almamı öneriyor oğluşum
Evdeki beslenmesinde faydalı olan, mevsiminde meyve yiyor olmasıydı. Sebze yemeğini okulda tanıdı diyebilirim. Sofraya oturmazdı, 1 öğün yerse sevinirdim.. Ama havuç ve çiğ biber kemirir gezer evin içinde mesela.. Pazardan aldığım ürün, biraz yapay ama.. Turşu da sever..
En büyük katkı da eminim köydeki yiyecekler.. Kısa süreli de olsa köyde kalıp dalından yeme şansı oluyor, sonra topladıklarımızı konserve edip kış boyu tüketiyoruz. Mesela kızılcık, böğürtlen, vişne şurubu yapıyoruz ayrı ayrı (hepsini severek tüketir, dalından da yer), az şekerli konsantre.. Evde sulandırıp içiyor. Dalından dut, incir, domates yiyor az az da olsa mevsiminde organik. Haliyle bir doping oluyor ona :)
Böyle detaylı yazıyorum kusura bakmayın (canı çeken olursa hakkınızı helal edin), çocuklar için bir öneri olarak yazayım dedim. Evde tencere yemeği yemeyen bir çocuğun kan depolarını 20 günlük köy takviyesi ve yıl içinde yediği mevsim meyveleri sağlıyor zannımca.. Doktor bile şaşırdı, çok solgun bu çocuk diyerek istedi tahlilleri, meğer her şey yerindeymiş