• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Yerdeki çöpleri yiyemediği için ağladığından dışarı da kolay değil. Yani dışarı çıkardığımda buluştuğum kişileri göremem bile. Evde de misafir geldiğinde bir odada durmadı ki. Kimsenin yüzünü göremedim.
Buluştuğumuz yerin oyun alanı olsun çocuklar orda oynasın en azından beş dkka falan oynarlar herhalde eşimle çay içmeye girdik küçük bir oyun alanı vardı bende yanına girdim eşim dedi sen çık hemen masa yanında zaten uzaktan izleyelim içerde 3 çocuk daha vardı onlarla oynadı çok güzel bir tanesi geldi o da 1 yaşını yeni geçmiş bizimkine sardı vurmak falan istedi o zaman aldım içerden masada ne varsa dağıttı tabi sonra ağladı bir de saniye durmuyor kalktık hemen :)) normal şeyler sanırım hepimizin bebişi aynı olduğuna göre 😂

Ben çok sıkılıyorum evde iki çocukla. Resmen iki laf edecek insan arıyorum. Büyük 3 yaşında 2 gün 2 saatliğine oyun grubuna gidiyor. Sıkılmadan yavaş yavaş alışsın dedim. Valla ben de büyük uyuyunca kafa dinliyorum. Tek çocuk hiç çocukmuş diyorlardı. Çok doğruymuş🙈
Bizimkiler ne o zaman pertimiz çıkıyor 😂 bu ara ne istediğini ne yapacağını bilmiyor saniye yerinde durmuyor mesela sallanan atı var ona bineceğim diye cırlıyor bindiriyorum bi kere sallanamıyor at daha hemen iniyor ondan ilk adım arabasına biniyor ayağını bi yerden atıp diğer taraftan iniyor 😂 sonra tavşanı görüp ağlıyor ver diye sonra bakıyor köpek onu ver diye bi daha ağlıyor böyle gidiyor yani dün uyımadı bide bende gerildim baya bi dur artık ya dedim sonra da dedim sen bi kendine gel çok şükür çocuk sağlıklı eli ayağı tutuyor herşeyi yapıyor bir elini hareket ettirmek için uğraşıyor bazı anne babalar ...
Allah onlarada şifa versin

Yerdeki çöpleri yiyemediği için ağladığından dışarı da kolay değil. Yani dışarı çıkardığımda buluştuğum kişileri göremem bile. Evde de misafir geldiğinde bir odada durmadı ki. Kimsenin yüzünü göremedim.

Canım gayet normal ya,zaten aksi olması gerekiyor gibi düşünme. İşte yaşadıklarına ek bide büyük düşün yanında, büyük diye de kolay değil bide küçük daha kolay. Belki de insan büyükte hala herseyi ilk yaşadığından hep taze geliyor uğraşlar.
Oyunu, tuvaleti, milyon soruları, aman alınmasınları vs vs 😂
Bide çıkmadıkça ilk çıktıkların hep daha zor olacak, cünkü alışmadığı ve görmediği hersey hep dikkatini çekecek.Ortamında etkisi büyük tabii, sakin bir cafeye gidip sessizce oturmasını beklemek olmaz. En etkili şey anne beklentisi bence.
Hala kolaylar 👍🏻 kendini ispatladıkça daha bi değişiyorlar 🤪
Kabullenip merakına odaklanınca daha bi çekilir oluyor😂
Niliko hep dikkatli, cabuk öğrenen, her işini hızlıca ve net yapan bi kız olacak⭐

Biz de sizden halliceyiz 🙄 yürürkende ellerimi tutacak. Koltukta sıralarken bile tek elimi tutuyor. Biri kucağımdan almak istersede vatoz gibi yapışıyor tosunum🤣 kendileri 11 küsur kilo ben 46🙈
Iki seneye o seni kucaklar bu gidisle😂
Atlas ne anaci ne babaci sanki herkese esit mesefede yaklasiyo kucakta zaten durmuyor ama ozellikle gitmeye calistigi biri yok bizde mi problem var acaba🤔
Sorun diye dusunme her cocugun mizaci farkli. Duskunluk bazen iyi hos ama genel olarak yipratici olabiliyor. Ben yoksam babasi veya bir baskasi guzel bakiyormus, kucak istemiyormus cok fazla. Ama ortamda ben varsam azicik oynuyor sonra bacaklarima tirmaniyor.
Vallahi niliko hiç çocuksa ben iki çocukla ölürüm herhalde. Zaten ikinciyi de düşünmüyorum. Çok yoruyor kızım. Kayınvalide ben böyle üç çocuğa aynı anda bakarım diyordu. Şimdi bakıyorum ben eve gelince söyleniyor. Hiç uyumadı bir iş yaptırmadı diye. Çok şımartıyoruz herhalde.
Simartma degil bence kesinlikle mizac meselesi. Yani bizim icin bebek arabasina binmemesinin simartmayla alakali olduguni dusunmuyorum. Hep kucakciydi deniz ama bu ara kilosundan midir kucaktayken oraya buraya atilmasindan midir nedir inanilmaz yoruluyorum. Ilk emeklemeye basladiginda rahatlamistim simdi emeklemek de yetmiyor beyefendiye.
Biz de ikinci cocugu dusunmuyoruz gecen sakasina esimle konusuyorduk ikinciyi yapsak kesin deniz onu yer falan diye sonra olmayan ikinci cocugu denizden kiskandik🤣 biz bu psikopatlikla yapamayiz zaten:)

Buluştuğumuz yerin oyun alanı olsun çocuklar orda oynasın en azından beş dkka falan oynarlar herhalde eşimle çay içmeye girdik küçük bir oyun alanı vardı bende yanına girdim eşim dedi sen çık hemen masa yanında zaten uzaktan izleyelim içerde 3 çocuk daha vardı onlarla oynadı çok güzel bir tanesi geldi o da 1 yaşını yeni geçmiş bizimkine sardı vurmak falan istedi o zaman aldım içerden masada ne varsa dağıttı tabi sonra ağladı bir de saniye durmuyor kalktık hemen :)) normal şeyler sanırım hepimizin bebişi aynı olduğuna göre 😂
Öyle bir yerde saatlerce oynayabilir niliko. Bu aklıma gelmemişti. Ağzına sokacak yeni şeyler olsun, yeni insanlar olsun başka bir şey istemez.

Canım gayet normal ya,zaten aksi olması gerekiyor gibi düşünme. İşte yaşadıklarına ek bide büyük düşün yanında, büyük diye de kolay değil bide küçük daha kolay. Belki de insan büyükte hala herseyi ilk yaşadığından hep taze geliyor uğraşlar.
Oyunu, tuvaleti, milyon soruları, aman alınmasınları vs vs 😂
Bide çıkmadıkça ilk çıktıkların hep daha zor olacak, cünkü alışmadığı ve görmediği hersey hep dikkatini çekecek.Ortamında etkisi büyük tabii, sakin bir cafeye gidip sessizce oturmasını beklemek olmaz. En etkili şey anne beklentisi bence.
Hala kolaylar 👍🏻 kendini ispatladıkça daha bi değişiyorlar 🤪
Kabullenip merakına odaklanınca daha bi çekilir oluyor😂
Niliko hep dikkatli, cabuk öğrenen, her işini hızlıca ve net yapan bi kız olacak⭐
Yok yok zaten şikayet olarak söylemedim. Ama birinin bütün dikkatini ona odaklamadık lazım. Ben muhabbet ederken ona bakamam. Ya da ona bakarken muhabbet edemem. Buluşma olarak söyledim. Yoksa parka iki kere çıkıyor her gün. Dışarı çıkan herkesle her yere gidiyor.

Yok yok zaten şikayet olarak söylemedim. Ama birinin bütün dikkatini ona odaklamadık lazım. Ben muhabbet ederken ona bakamam. Ya da ona bakarken muhabbet edemem. Buluşma olarak söyledim. Yoksa parka iki kere çıkıyor her gün. Dışarı çıkan herkesle her yere gidiyor.

İşte öyle bir yerde de mesela belki birbirleriyle oynayacaklar deneyimledikçe değişiyor ama dediğin gibi dikkat dağılıyor, muhabbetin bi kıyısında kalıyor insan🤪 hop kalkıp, hop oturup🤪
Bide bizim gördüğümüz gibi görmüyorlar ne yapacaklarıda belli olmuyor

Kızlar dün sabah oğlum yine çok öksürmeye başladı. Hatta geceden öksürüyordu. Okullar açılalı 3. doktor ziyaretimizi yaptık. Bu sefer hastaneye, çocuk doktoruna gittik. Bronşlar dolu, hırıltı var dedi, röntgen istedi. Kan tahlilleri istedi, demir, çinko, B12 v.s. depolarını da kontrol etti, 4 tüp kan aldılar. Boğaz kültürü ve gaita da istedi. Bir sürü para bayıldık ama çoğu tahlil 1 saat içinde çıktı. Çok şükür herhangi bir eksiklik yok depolar yerinde maşallah.
Kanda iltihap görüldü dedi. Röntgen de korktuğu kadar kötü çıkmamış, sağda bronşlar dolu görünüyor kısmen. Biraz alerjik biraz mikrobiyal bir bronşit gözlemliyorum dedi doktor hanım. Antibiyotik başlattı, öksürük şurubu, çiğneme tableti ve burun spreyi verdi. Bu sefer işe yarar inşallah. 1 buçuk aydır bitmek bilmeyen öksürük fena yıprattı kuzumu da bizi de..

Kızlar dün sabah oğlum yine çok öksürmeye başladı. Hatta geceden öksürüyordu. Okullar açılalı 3. doktor ziyaretimizi yaptık. Bu sefer hastaneye, çocuk doktoruna gittik. Bronşlar dolu, hırıltı var dedi, röntgen istedi. Kan tahlilleri istedi, demir, çinko, B12 v.s. depolarını da kontrol etti, 4 tüp kan aldılar. Boğaz kültürü ve gaita da istedi. Bir sürü para bayıldık ama çoğu tahlil 1 saat içinde çıktı. Çok şükür herhangi bir eksiklik yok depolar yerinde maşallah.
Kanda iltihap görüldü dedi. Röntgen de korktuğu kadar kötü çıkmamış, sağda bronşlar dolu görünüyor kısmen. Biraz alerjik biraz mikrobiyal bir bronşit gözlemliyorum dedi doktor hanım. Antibiyotik başlattı, öksürük şurubu, çiğneme tableti ve burun spreyi verdi. Bu sefer işe yarar inşallah. 1 buçuk aydır bitmek bilmeyen öksürük fena yıprattı kuzumu da bizi de..
Geçmiş olsun bızdede bı turlu gecmeyen oksuruk ve burun akıntısı var doktoru ilaçlarınıda değiştirdi ama hala devam hafta sonuna kadar geçmezse bende goturucem tekrar

Geçmiş olsun canım inşallah şifa.bulursunuz bu sefer okulun ilk yılı hastalıkla geçiyor sanırım
Geçmiş olsun bızdede bı turlu gecmeyen oksuruk ve burun akıntısı var doktoru ilaçlarınıda değiştirdi ama hala devam hafta sonuna kadar geçmezse bende goturucem tekrar
Çok çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

Geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun canım inşallah şifa.bulursunuz bu sefer okulun ilk yılı hastalıkla geçiyor sanırım

Çok çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim
Çok teşekkür ederim, evet herkes öyle söylüyor. Sokakta kiminle karşılaşsam onların da çocuğu ilk okul yılında çok hastalanmış. İnşallah bağışıklık kazanır da kronik hale gelmez.

Size de geçmiş olsun canım, eve girdi bu mikrop çıkmıyor bir türlü.. Kızım da abisiyle birlikte hastalanıp duruyor. O da iki kere yakalandı okul başından bu yana. İkincide antibiyotik kullandık iyileşti gibi. Derken abi son kez hastalanınca kızım da hapşırmaya başladı, burnu dolu kuzumun..
Size de birinizin işyerinden gelmiş olabilir. Bebişler çabuk etkileniyor dış kaynaklı mikroplardan :110:

Çok geçmiş olsun, herseye bakılmasıda bi yandan rahatlatmıştır♥️
İnşallah kalıcı bi şekilde geçer.
Antibiyotiğin saatlerini okula göre ayarlamakta zor olur diye düşündüm bi an. Kahvaltı sonrası hemen alacak galiba? İnşallah içerde bitirir.
Ek olarak probiyotik iste canım ve vitaminde bu dönem için ve bu ilaçların etkisine ek.
Ve esma zikirlerinden yap bence♥️

Cok gecmis olsun, oksuruk yapisip kaliyor :( umarim bu sefer atlatirsiniz. Yemiyor diyordun ama bak ne guzel kan degerleri guzel cikmis. Demek yedikleri yariyor, yada vucut onlari istiyor. Kulturumuzden midir anneligimizden midir bilemiyorum ama bize hicbir zaman yedikleri yetmiyor gibi geliyor galiba. Yemek konusunda birazcik kontrolle bebek/cocuk merkezli olmak daha mi saglikli acaba.
Yemek konusunda ben de dertliyim artik birsey yapasim bile gelmiyor, sana yazarak biraz da kendime yol gostermeye calisiyorum aslinda:)

Çok geçmiş olsun, herseye bakılmasıda bi yandan rahatlatmıştır♥
İnşallah kalıcı bi şekilde geçer.
Antibiyotiğin saatlerini okula göre ayarlamakta zor olur diye düşündüm bi an. Kahvaltı sonrası hemen alacak galiba? İnşallah içerde bitirir.
Ek olarak probiyotik iste canım ve vitaminde bu dönem için ve bu ilaçların etkisine ek.
Ve esma zikirlerinden yap bence♥
Teşekkür ederim canım benim :KK200: çocuk öksürdükçe kahroluyorum, gözümün önünde uyusun diye karşımdaki kanepeye yatırdım bu gece. Salonda L koltukta yatıyoruz kızımla, abisine de bir yuva yaptık karşımıza :KK48:

09:20 - 21:20 veriyorum 2 gündür evde. Bu hafta yollamıyorum okula. Koşturup terliyor, ilaç da işe yaramıyor orda.. 1 kere değiştiriyor öğretmeni üzerini(yemek dökülünce veya çok sıcak olunca ince bir penye bluz oluyor çantasında), sonra terlese de üşüse de takip edemez, hangi birini takip edecek..

1 tane çiğneme tableti var, detaylı okumadım ama takviye sanırım, 28 adet var, akşamları yatmadan veriyorum. Probiyotiği de cuma günü sorarım kontrolde.. Çok üst üste ilaç kullandı, dengesi şaşacak yavrumun, destek şart..

Beyin stop etti benim... Hangi esmaları önerirsin?
Cok gecmis olsun, oksuruk yapisip kaliyor :KK43: umarim bu sefer atlatirsiniz. Yemiyor diyordun ama bak ne guzel kan degerleri guzel cikmis. Demek yedikleri yariyor, yada vucut onlari istiyor. Kulturumuzden midir anneligimizden midir bilemiyorum ama bize hicbir zaman yedikleri yetmiyor gibi geliyor galiba. Yemek konusunda birazcik kontrolle bebek/cocuk merkezli olmak daha mi saglikli acaba.
Yemek konusunda ben de dertliyim artik birsey yapasim bile gelmiyor, sana yazarak biraz da kendime yol gostermeye calisiyorum aslinda:)
Çok teşekkür ederim canım, bitmeyen öksürük yapmışlar resmen...
Ben klasik şikayetçilerden değildim gülüm, bildiğin öğün atlayan, içecekle gezen bir çocuktu. Ama okul açılalı düzenli yiyor, katkısı olmuştur. Yemekler güzel okulda.. Çeşit var, benim yapamayacağım kadar çok. Ve lezzetlerini sevmiş, beni aşçıyla tanıştırmayı, ondan tarif almamı öneriyor oğluşum :D

Evdeki beslenmesinde faydalı olan, mevsiminde meyve yiyor olmasıydı. Sebze yemeğini okulda tanıdı diyebilirim. Sofraya oturmazdı, 1 öğün yerse sevinirdim.. Ama havuç ve çiğ biber kemirir gezer evin içinde mesela.. Pazardan aldığım ürün, biraz yapay ama.. Turşu da sever..

En büyük katkı da eminim köydeki yiyecekler.. Kısa süreli de olsa köyde kalıp dalından yeme şansı oluyor, sonra topladıklarımızı konserve edip kış boyu tüketiyoruz. Mesela kızılcık, böğürtlen, vişne şurubu yapıyoruz ayrı ayrı (hepsini severek tüketir, dalından da yer), az şekerli konsantre.. Evde sulandırıp içiyor. Dalından dut, incir, domates yiyor az az da olsa mevsiminde organik. Haliyle bir doping oluyor ona :)

Böyle detaylı yazıyorum kusura bakmayın (canı çeken olursa hakkınızı helal edin), çocuklar için bir öneri olarak yazayım dedim. Evde tencere yemeği yemeyen bir çocuğun kan depolarını 20 günlük köy takviyesi ve yıl içinde yediği mevsim meyveleri sağlıyor zannımca.. Doktor bile şaşırdı, çok solgun bu çocuk diyerek istedi tahlilleri, meğer her şey yerindeymiş 🧿 :KK36:

Teşekkür ederim canım benim :KK200: çocuk öksürdükçe kahroluyorum, gözümün önünde uyusun diye karşımdaki kanepeye yatırdım bu gece. Salonda L koltukta yatıyoruz kızımla, abisine de bir yuva yaptık karşımıza :KK48:

09:20 - 21:20 veriyorum 2 gündür evde. Bu hafta yollamıyorum okula. Koşturup terliyor, ilaç da işe yaramıyor orda.. 1 kere değiştiriyor öğretmeni üzerini(yemek dökülünce veya çok sıcak olunca ince bir penye bluz oluyor çantasında), sonra terlese de üşüse de takip edemez, hangi birini takip edecek..

1 tane çiğneme tableti var, detaylı okumadım ama takviye sanırım, 28 adet var, akşamları yatmadan veriyorum. Probiyotiği de cuma günü sorarım kontrolde.. Çok üst üste ilaç kullandı, dengesi şaşacak yavrumun, destek şart..

Beyin stop etti benim... Hangi esmaları önerirsin?

Çok teşekkür ederim canım, bitmeyen öksürük yapmışlar resmen...
Ben klasik şikayetçilerden değildim gülüm, bildiğin öğün atlayan, içecekle gezen bir çocuktu. Ama okul açılalı düzenli yiyor, katkısı olmuştur. Yemekler güzel okulda.. Çeşit var, benim yapamayacağım kadar çok. Ve lezzetlerini sevmiş, beni aşçıyla tanıştırmayı, ondan tarif almamı öneriyor oğluşum :KK70:

Evdeki beslenmesinde faydalı olan, mevsiminde meyve yiyor olmasıydı. Sebze yemeğini okulda tanıdı diyebilirim. Sofraya oturmazdı, 1 öğün yerse sevinirdim.. Ama havuç ve çiğ biber kemirir gezer evin içinde mesela.. Pazardan aldığım ürün, biraz yapay ama.. Turşu da sever..

En büyük katkı da eminim köydeki yiyecekler.. Kısa süreli de olsa köyde kalıp dalından yeme şansı oluyor, sonra topladıklarımızı konserve edip kış boyu tüketiyoruz. Mesela kızılcık, böğürtlen, vişne şurubu yapıyoruz ayrı ayrı (hepsini severek tüketir, dalından da yer), az şekerli konsantre.. Evde sulandırıp içiyor. Dalından dut, incir, domates yiyor az az da olsa mevsiminde organik. Haliyle bir doping oluyor ona :)

Böyle detaylı yazıyorum kusura bakmayın (canı çeken olursa hakkınızı helal edin), çocuklar için bir öneri olarak yazayım dedim. Evde tencere yemeği yemeyen bir çocuğun kan depolarını 20 günlük köy takviyesi ve yıl içinde yediği mevsim meyveleri sağlıyor zannımca.. Doktor bile şaşırdı, çok solgun bu çocuk diyerek istedi tahlilleri, meğer her şey yerindeymiş 🧿 :KK36:

Örnek olsun doktorada 😎
Okurken valla incir her mevsim olabilse keşke diye gecirdim içimden😂helal olsun ne demek.

Detaylıca yazayım ebced değerleriyle. Özel mesajdan. Sen yine de anlamlarına ve hangi hastalıkta hangisi diye bir bak canım

Back