• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Hamilelik takibi icin saglik ocagina giden bildiren var mi?
Nasil oluyor direk aile hekiminemi gidiyoruz takip nasil ilerliyor merak ediyorumda.
Ben bildirdim canım ama ilk kan tahlilini orada yapıp öğrenmiştim zaten arada tahlillere falan diye uğruyorum kalp atışlarını duyduktan sonra bir daha söylerim. Bulunduğumuz yerde dr dan ziyade yanında çalışan ebe takibi yapıyor dr da ona söyleyelim kaydetsin demişti.

ben önce hazırlandım içerde. üzerime örtü örttü sonra eşimi çağırdı.
Dr a daha önce ara kanamalarım oluyor diye gittiğimde de böyle yapmıştı üzerimizi örtüyorlar zaten bir kez vajinal uktrason yaptırdıktan sonra o kadar utanmıyor insan

Kızlar bende var olan tiksintie
@anneadayi53 ya cok endiseliyim nasil olacak hani tam insan rahatami alisiyor ya da buyuk tamamen kendi isinimi hallediyor ne oluyorsa sil bastan baslamak insani biraz korkutuyor.

Aslinda su da var bizde abi, kardes istemiyor ne yazikki.

Yillarca boyle oldu istemiyorum dedi
Hala istemiyorum diyor.
Biz henuz soylemedik cunku doktora gitmek istiyorum once.

Nasil soylicez ne olacak benimsicek mi cok merak ediyorum.

Abi yerine sizin gibi abla olsaydi benimserdi ama erkek cocuklari daha ketum sanki.

İnanır mısın kaç gündür bunu düşünüyorum, bebek doğunca hır çıkar mı, sevmezse kıskanırsa naparım diye. Çünkü çevremdeki çocuklar kardeşleriyle anlaşamıyorlar. Bizimki durumu anladı gibi ama henüz net bir şekilde söylemedik. Erkek çocuklar biraz daha içlerinde yaşıyorlar. Tam rahatlamışken bir daha sil baştan kısmına hiç girmiyorum bile, beni de korkutuyor ama Rabbim bir ferahlık verir inşallah.
Benim oğlum anaokuluna başlayacak kardeşinin doğumuna yakın, bu kadar değişimi nasıl karşılayacak çok merak ediyorum.

Hamilelik takibi icin saglik ocagina giden bildiren var mi?
Nasil oluyor direk aile hekiminemi gidiyoruz takip nasil ilerliyor merak ediyorumda.

Ben gittim geçen hafta kayıt yaptırdım. Kan tahlili daha önce yaptirdigim için kan tahlili yapmadı. Degerlerimi söyledim kayıt etti. Gebelik boyunca 4 kere kontrole gidecegim tarihleri yazdı. Ayrıca asi yapacaklarmis gebelikte. Aile hekiminin direkt kendisine değil hemşire ebe var ona gidip kayıt oldum.

Bende aşırı üşüyorum

Aynen ya benimde uyumdan önce sıtma tutuyorum patik hırka giyinip uyuyorum

Nasıl arttı peki düzenli ölçtürdün mü
Evet ilk 12 çıktı 4 gün sonrası 214 2 gün sonrası 740 5 gün sonra yani dün 6400 çıktı ama dün sadece keseyi gördük yani ortalama 3/4 kat artış oldu 2 günde bir

Kızlar peki hastaneye nereye gidiyorsunuz ben acil durum olunca devlete gitti işyerine yakın özel var onu da sordum tavsiye etmediler medipolda da istediğm doktor hep dolu avrupa yakasındayım İstanbul
Acıbadem halkalı da mesut kayman Diye bir doktor var eşim çok araştırdı iyi bir doktormuş hem de bayağı iyi herkes çok memnun ben ona gideceğim istersen sen de bir bak canım çünkü ben ilk hamileliğimde doktorumdan memnun değildim

Kızlar bende var olan tiksintie

İnanır mısın kaç gündür bunu düşünüyorum, bebek doğunca hır çıkar mı, sevmezse kıskanırsa naparım diye. Çünkü çevremdeki çocuklar kardeşleriyle anlaşamıyorlar. Bizimki durumu anladı gibi ama henüz net bir şekilde söylemedik. Erkek çocuklar biraz daha içlerinde yaşıyorlar. Tam rahatlamışken bir daha sil baştan kısmına hiç girmiyorum bile, beni de korkutuyor ama Rabbim bir ferahlık verir inşallah.
Benim oğlum anaokuluna başlayacak kardeşinin doğumuna yakın, bu kadar değişimi nasıl karşılayacak çok merak ediyorum.
Acikcasi benim oglumun arkadaslari hep 2 kardes.
Ve ne yazikki hepsi kardesinden sikayetci.
Hatta ogluma sen cok sanslisin diyen bile oldu.
Tek oldugun icin sanslisin
Iyiki kardesin yok falan dediler cocuklar kardeslerini oynatmak istemediklerinde.

Mudahale ettim ama o cocugumun aklina yer etti bir defa.
Kardesi olanlar hic anlasamiyorlar diyor.

Kardes demek ona gore duzenini bozacak, odasini karistiracak, onu rahatsiz edecek, onun rahatini bozacak birey demek.

Cok uzuluyorum.

Dusukde hamile oldugumu ogrenince cok saskindim bir anda soyledim ona.
Aglicakti nerdeyse.
Okadar istemiyor.

Aslinda bencil bir cocukda degil.
Herseyini paylasir.
Okulda biri bisi istese vermem asla demez.
Cocuklarla bir araya gelse kavga etmez, oynar, oynatir.

Ama neden bukadar ketum cozemiyorum.

Olunca alisir diyorlar ee mecbur alisacak ama ben bir mecburiyet olsun istemiyorum.

Seneye lise icin hazirlanacak dersleride masallah cok iyi etkilenirmi diye dusunmeden edemiyorum.

Ailemden destek alicam bu sure icinde.
Annemle organize olucaz gerekirse o ders calisacagi zaman yalniz kalmak istediginde annemde olurum (annemle ayni binadayiz)

Ne zor seyler bunlar ya.

Folik asit verecektir.Diger vitaminler doktoruna kalmis belki degerlerini gormek ister canim.
Ben ilk gebeligimde de ilk 3 ay folik asit son 1 ay kan hapi disinda ilac kullanmadim.

Bende erken gittim buarada keseyi cabuk gorduk dis gebelik gecirmistim oncekinde bunda takip oldu,sonra gittigimde buyumustu ama dedigin gb gormeyincede bekle bekle heyecan :) Pazartesi gunu kontrolum.

Sende guzel haberler alirsin insallah,once sabretmeyi ogretiyorlar :))) ki cok lazim oluyor :)❤

Merakla bekliyorum ilk muayeneyi :) Gerçekten sabır lazım :)

Acikcasi benim oglumun arkadaslari hep 2 kardes.
Ve ne yazikki hepsi kardesinden sikayetci.
Hatta ogluma sen cok sanslisin diyen bile oldu.
Tek oldugun icin sanslisin
Iyiki kardesin yok falan dediler cocuklar kardeslerini oynatmak istemediklerinde.

Mudahale ettim ama o cocugumun aklina yer etti bir defa.
Kardesi olanlar hic anlasamiyorlar diyor.

Kardes demek ona gore duzenini bozacak, odasini karistiracak, onu rahatsiz edecek, onun rahatini bozacak birey demek.

Cok uzuluyorum.

Dusukde hamile oldugumu ogrenince cok saskindim bir anda soyledim ona.
Aglicakti nerdeyse.
Okadar istemiyor.

Aslinda bencil bir cocukda degil.
Herseyini paylasir.
Okulda biri bisi istese vermem asla demez.
Cocuklarla bir araya gelse kavga etmez, oynar, oynatir.

Ama neden bukadar ketum cozemiyorum.

Olunca alisir diyorlar ee mecbur alisacak ama ben bir mecburiyet olsun istemiyorum.

Seneye lise icin hazirlanacak dersleride masallah cok iyi etkilenirmi diye dusunmeden edemiyorum.

Ailemden destek alicam bu sure icinde.
Annemle organize olucaz gerekirse o ders calisacagi zaman yalniz kalmak istediginde annemde olurum (annemle ayni binadayiz)

Ne zor seyler bunlar ya.

Aslında deneyimli biri değilim ama aklıma şu geldi kardeş değil de arkadaş gelecek sana deseniz yanlış mi olur acaba?

Aslında deneyimli biri değilim ama aklıma şu geldi kardeş değil de arkadaş gelecek sana deseniz yanlış mi olur acaba?
Bilmiyorum arkadaslik icinde arayi epey actik kocaman 13 sene..
rehber ogretmeniylede konusmayi dusunuyorum en azindan cocuk psikolojisinden anlarlar.
Bir fikir verir.
Bir de blug cagi bu sebepden biraz ince dusunuyorum

Kızlar,
Kanamam yoğunlaştı bildiğin adet kanı gibi rengi ama aşırı değil. Betahcg baktırdık değer artmış yine normal şekilde dr umda şaşırdı. Kanama olunca betahcg hemen düşer mi ? Walla sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Hamileliğimi bile anlayamadım malesef yaa.

Evet ilk 12 çıktı 4 gün sonrası 214 2 gün sonrası 740 5 gün sonra yani dün 6400 çıktı ama dün sadece keseyi gördük yani ortalama 3/4 kat artış oldu 2 günde bir
Karından mı baktı belki ondan duymamıştır benim de sol tarafım çok ağrıyo çok korkuyorum olacam diye

Ilk 3 ay kontroller alttan muayene ile mi yapılıyor? Yoksa sadece tahlil ve ultrason olarak mı? Gidince şok olmayayım ılk muayeneye annem alttan diye hatırlıyorum dedi ama :KK64:

rehber ogretmeniylede konusmayi dusunuyorum en azindan cocuk psikolojisinden anlarlar.
Bir fikir verir.

Benim kardeşimle aramda 16 yaş var. O doğana kadar yıktım ortalığı istemiyorum, giderim bu evden konuşmam sizinle vs diye. Doğduğundan beri kardeşim değil de kızım gibi kendi evladımdan farklı olmayacak hiç bi zaman sanırım.

Insallah öyle olur sizde de ama erkek çocuğu nasıl değişir bilemedim.

Benim kardeşimle aramda 16 yaş var. O doğana kadar yıktım ortalığı istemiyorum, giderim bu evden konuşmam sizinle vs diye. Doğduğundan beri kardeşim değil de kızım gibi kendi evladımdan farklı olmayacak hiç bi zaman sanırım.

Insallah öyle olur sizde de ama erkek çocuğu nasıl değişir bilemedim.
Ay insallah zarar vermez kiyamaz sanmam.
Oyle hircin bi cocuk degil vurmaz bagirmaz sakin bi cocuk ama icine atar sanki.
Kardesim var yani oglumun dayisi onunla arasi iyi bekar onu konusturucam eger boyle istemiyorum falan derse.

Cunku bir defa sey konustuk
Bak sen kardes istemiyorsun ama benim kardesim yani dayin olmasa kim sana bunlari alacakti?
Kim resim odevine yardim edecekti?
Kim seninle vakit gecirecekti?
Bak sana saat aldi, ayakkabi aldi vs vs baya anlattim konustuk.

Benim iyiki kardesim var ben kardesimi cok seviyorum iyiki dayin olmus keske teyzende olsaydi diye konusmustuk onceden.
Hic sesini cikarmamisti.

Ona gore gerek yokmus.
Ne geregi varmis.
O öyle mutluymus.

Ilk 3 ay kontroller alttan muayene ile mi yapılıyor? Yoksa sadece tahlil ve ultrason olarak mı? Gidince şok olmayayım ılk muayeneye annem alttan diye hatırlıyorum dedi ama :KK64:
Bende de onun gerginligi var.
O sebepden surekli ileri tarih dusunuyorum.
Teyzem bugun telf. Sakin genital muayine olma yapmak istersede kabul etme dedi.
Kafam iyice karisti.

Sanirim keseyi gormek icin mi kalp atisi icin mi ne oyle muayine gerekiyor demek.

Bir fikir verir.

Ben daha küçük diye düşünmüştüm ama alışır muhakkak tek çocuk olanların çoğu keşke kardeşim olsaydı diye ebeveynlerine kızıyorlar eminim sevinecektir içinizi ferah tutun

Back