• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Canim senin bebeklerin kac kiloydu,benimkiler 2200 ve 2400 dogdular bugun yogunbakim bolumune girmeme izin verildi girdim ama okadar miniklerki dokunmaya kiyamadim.bukadarcik bebekleri ben eve gotursem nasil giydiririm nasil yikarim nasil tutarim bilmiyorum.oyuncak bebek gibiler ama icim gitti ikisinide koklayip bagrima basmak istedim :KK42: bukadar minik bebeklerin bakimini yapabilirmiyiz biz :cry: sütümde sayılı damla geliyo, kacinci gun tam gelir acaba:KK43:
Canım benim kızım 1940 doğdu ve bende diyordum 2500 falan olursa nasıl bakarım diye ama daha küçük oldular ve 4-5 çocuk büyütenden daha cesaretliydim

Canim senin bebeklerin kac kiloydu,benimkiler 2200 ve 2400 dogdular bugun yogunbakim bolumune girmeme izin verildi girdim ama okadar miniklerki dokunmaya kiyamadim.bukadarcik bebekleri ben eve gotursem nasil giydiririm nasil yikarim nasil tutarim bilmiyorum.oyuncak bebek gibiler ama icim gitti ikisinide koklayip bagrima basmak istedim :KK42: bukadar minik bebeklerin bakimini yapabilirmiyiz biz :cry: sütümde sayılı damla geliyo, kacinci gun tam gelir acaba:KK43:
Canım birde tavsiyem 3 saate 1 sağ

Merhaba arkadaşlar uzuun zamandır girip yazamadım. 4 martta doğum ysptım 1480-1900 gr doğdular inci ve ada kızlarım 23-27 gün yoğun bakımda kaldılar 4 nisanda da evimize geldik çok şükür.incinin kalbinde delik vardı kapandı şükür artık hiçbir sağlık sorunumuz yok maşallah. 2 hafta kv geldi 1,5 ay annem. Artık eşimle bakıyoruz zorlanıyorum baya. Günler hızla geçiyor

Canım birde tavsiyem 3 saate 1 sağ
Hastanede medelayla sagdirdilar eve lansinoh ikili aldim bugun ilk defa denedim ama beceremiyormuyum yoksa sutummu az var bilemiyorum. Lansinoh baya guclu cekiyor ama cok farkli kademeleri var hangisini kullanacagimi anlayamadim.kullanan arkadaslar varsa Allah rizasi icin bir bilgii:(

Merhaba arkadaşlar uzuun zamandır girip yazamadım. 4 martta doğum ysptım 1480-1900 gr doğdular inci ve ada kızlarım 23-27 gün yoğun bakımda kaldılar 4 nisanda da evimize geldik çok şükür.incinin kalbinde delik vardı kapandı şükür artık hiçbir sağlık sorunumuz yok maşallah. 2 hafta kv geldi 1,5 ay annem. Artık eşimle bakıyoruz zorlanıyorum baya. Günler hızla geçiyor
Canım kalbi delik olan kızın için tedavi uygulandımı benim oğlumada hastane teşhis kondu ama 3.ayda kardiyolojiye görünün dendi sadece

Hastanede medelayla sagdirdilar eve lansinoh ikili aldim bugun ilk defa denedim ama beceremiyormuyum yoksa sutummu az var bilemiyorum. Lansinoh baya guclu cekiyor ama cok farkli kademeleri var hangisini kullanacagimi anlayamadim.kullanan arkadaslar varsa Allah rizasi icin bir bilgii:KK43:
Canım ilk başta benimde yok denecek kadar azdı.sağdıkça emzirdikçe artıyor.hiç stres yapma çocuklarında yanına gelince iyice artacak inşallah. Gögsün iyice boşalsın canım boşaldıkça daha fazla üretiyor.ama az az sağarsan artmıyor...ilk başlarda 40 dk anca sağıyordum şimdi 15 dk ya düştü.. Senin birde çift başlı işin daha kolay olacak.canım o markayı kullanmadım ama benimkide 3 kademe yara olmaması için ilk kademe kullan teker teker arttırırsın... Ben artık direk 3 te başlıyorum.

Evolvia ve aptamil karışık kullandığım ay oğlum 2 kilo almıştı kızım çok kustuğu için smaya geçtik 1 aydan fazladırda onu kullanıyorum ikiside 1 ay 4 günde 1.350 gr almışlar. Bebe yağıda saf zeytin yağı en iyisi başlarda onu kullanıyordum şimdi bebe yağıda kullanıyorum.doktor sadece sütün yeter diyor yetmiyor diyorum yeter uykunu düzenli alırsan yeter diyoda yeri geliyo 3 saat en fazla 5 saat uyku uyuyorum nasıl artsın...yanınızda birileri kalıyorsa keyfini çıkara çıkara uyuyun
İKİZ olunca yetmiyor canım haklısın bende anne sütü ile birlikte aptamil veriyorum anca iyi geliyor çok şükür bir sıkıntımız da olmadı hiç

Canım ilk başta benimde yok denecek kadar azdı.sağdıkça emzirdikçe artıyor.hiç stres yapma çocuklarında yanına gelince iyice artacak inşallah. Gögsün iyice boşalsın canım boşaldıkça daha fazla üretiyor.ama az az sağarsan artmıyor...ilk başlarda 40 dk anca sağıyordum şimdi 15 dk ya düştü.. Senin birde çift başlı işin daha kolay olacak.canım o markayı kullanmadım ama benimkide 3 kademe yara olmaması için ilk kademe kullan teker teker arttırırsın... Ben artık direk 3 te başlıyorum.
Canimm cok tesekkur ederim.Seninkiler kac gunluk yada aylik oldular.sadece sütle beslemek mümkün oluyormu

@Dmrz slm cnm sen kızları nasıl besliyorsun?kg alımları nasıl ilerledi?rop testi yaptırdın mı?
Gozun aydin olsun. Proteinden bende aldim eczaci getirtti 160 tl ye. 10 gun kadar kullandik. Benim bebislerde hic emmiyolardi. Uyuyorlardi surekli surekli emzirmeye calistim sonra siringayla sagdigim sutu protein katip verdim. Cok cok zordu 13 gun kuvezde kaldilar. 10 gun sonra emmeye basladilar sukur. Simdide birakmak istemiyorlar zor yorucu ama ikisini emzirmek cok guzel allah yardim etsin insallah

Sağol cnm çok tşk ederim..2 kg olan hiç almadı desem yeridir kg verdi aksine..zayıflığından mı bilemedim sürekli uyku halinde bir saati buluyor beslenmesi böyle giderse mama takviyesi diyor dr...diğeri iyi maşallah kurtardı çok şükür..
Bende uyandiramiyordum baygin gibi uyuyorlardi beslenme uzun suruyordu dinlenmeye vakit yoktu. Sarilikten dolayiymis bide erken dogdular ya

54 gunluk oldu ikizlerim ☺zaman hizla geciyor gelisimleri guzel sukur. Kalca usg leri normal cikti ☺ sorun yok ama gazlari var gece gunduz ikiside agliyorlar bi kac saat. Esimle bakiyoruz guya ama butun is bende erkekler anlamiyolar bu isten. Yemek bulaşık derken gun bitiyor kendime vakit hic yok gece 5 6 saat uyursam sukur. Hepimizin allah yardimcisi olsun ☺☺

@asliayet E Emotionn35 Hanimlar sizde erken dogum yapmissiniz,bir sorum olacakti.Ben 3gün once 34+1 de dogum yaptim bebeklerim küvözde. Birisi solunum destegi aliyor,biride yedigini kusuyormus onu arastiriyorlar. Ben taburcu oldum süt sagip götürmeye basladim.sütüm daha yeni gelmeye basladi ama henüz cok az. Kac saatte bir kac dk. sagiyorsunuz,mesela 2saatte bir kac ml. sütüm gelirse iki bebege yeterli olur,sadece anne sutuyle beslenmemiz mumkunmu. Sütü artirmak icin bisey yapiyormusunuz

@erva_erva Allah şifa versin minik kuzuya sizlere bağışlasın, çok güçlü kuvvetli oluyorlar annesi melekler korusun bir an evvel şifa bulsun inşallah. İyi haberlerini duyalım inşallah.

ayyy benı merak etmıs :KK19: canım annem ıstanbuldaydı bende ablama gecmıstım resmen kavimler göcü oldu :KK57: ay acayip gozum korktu ya daha yenı kendı evıme gectım net cok cekmıyordu pek gıremedım sen nasılsın napıyosun

bızım uyku duzenımız kendı kendıne olusmustu kiiiii bugun bebelerın bırı sankı enerjı ıcecegı ıcmıs gıbıydı :KK53: 10da uyudu anca. bide bi bagırıyo ağlama degıl sadece bagırıyo :KK70: buyudukce baya hareketlenmeye basladılar kıpır kıpırlar sen nasılsın pembikimm

kızlar bu arada saglık ocaklarında d vıtamını verıyolar kullanıyomusunuz ? içersinde paraben varmıs ben acayıp gıcık oldum ya bıraktım hemen varmı bı bılgısı olan ? baska bı marka dedı komsum sanırım onu arastırıp bakıcam. 1 yas 3yas arası kullanılması lazım dedı doktor ama ben yazın kullanmıycam sanırım bol bol gunese cıkarmayı dusunuyorum. kan ılacınıda saglık ocagından almıcam sanırım. sızlerın bı bılgısı varmı ? ve ıkızlerden bırıne galıba d vıt damlası dokunuyor :KK43: randevu aldım bakalım dr ne dıcek
Bizim çocuk doktoru sağlık ocağının verdiği d viti tavsiye etmedi içeriği karışık dedi. Ocean marka önerdi bizde 3. Gün oldu 3 er damla vermeye başladık.

Geceleri yemek yemesin bu bebekler ya :))) valla sabahlar olmuyo
Ayy hiç sorma bir de benimkiler uyumuyor sabahlıyoruz zombi gibi oldum

Gozun aydin olsun. Proteinden bende aldim eczaci getirtti 160 tl ye. 10 gun kadar kullandik. Benim bebislerde hic emmiyolardi. Uyuyorlardi surekli surekli emzirmeye calistim sonra siringayla sagdigim sutu protein katip verdim. Cok cok zordu 13 gun kuvezde kaldilar. 10 gun sonra emmeye basladilar sukur. Simdide birakmak istemiyorlar zor yorucu ama ikisini emzirmek cok guzel allah yardim etsin insallah
Çok tşk ederim..bende aynı senin gibi yaptım denemediğimiz şey kalmadı...o ilk hengameler geçti çok şükür benimkilerde artık emiyorlar bin kere şükür..biri kg alımı yavaş zaten küvözde beslenme sorunu yaşamıştık o yüzden dünden beri ona iki kere günde prematil veriyoruz.dr size protein gerekmiyor dedi şimdilerde tek dileğim sağlıkla kg almaları inşallah

@asliayet E Emotionn35 Hanimlar sizde erken dogum yapmissiniz,bir sorum olacakti.Ben 3gün once 34+1 de dogum yaptim bebeklerim küvözde. Birisi solunum destegi aliyor,biride yedigini kusuyormus onu arastiriyorlar. Ben taburcu oldum süt sagip götürmeye basladim.sütüm daha yeni gelmeye basladi ama henüz cok az. Kac saatte bir kac dk. sagiyorsunuz,mesela 2saatte bir kac ml. sütüm gelirse iki bebege yeterli olur,sadece anne sutuyle beslenmemiz mumkunmu. Sütü artirmak icin bisey yapiyormusunuz
Biliyorsun ben 32 haftalık doğum yaptı ..epey sancılı geçti Küvöz desen 1,5 ay sürdü..seni çok iyi anlıyorum..benimde biri birkaç gün solunum sıkıntısı yaşadı diğeri de seninki gibi beslenme sorunu yani kusma vs..Yenidoğanda görülen şeylermiş bunlar İnşallah şeninde fazla uzamaz sağlıkla kucağına alırsın..süt sağımına gelince doğum yaptığım günden beri hergün gece de dahil en fazla 3 saatte bir sağdım..dışarı çıksam da manuel pompamı yanıma aldım sağdım...şimdi senin yapacağın şey bol su iç...gönlünü ferah tut bol dua et...emin ol ben dibini yaşadım hepsi geçiyor Allah’ın izniyle..senin haftan da kg ları da çok iyi maşallahhh...herşey Allah’ın takdiri

Back
X