• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 dogum yapmis ikiz anneleri

@erva_erva canim coook büyük gecmis olsun.. :(
Suanda ne durumdasiniz
allahim acil sifalar versin kizina .... cok merak etmistim seni.. cocuklardan dolayi cok yogunsundur diyd yazamiyoe diyd tahminler yürütüyordum kendimce ...

Bizi de ikinciye çağırdılar inş bizde atlatırız...evet öyleymiş 2 kg olan 10 gün oldu hiç mi kg almaz ya düzenli emziriyorum sağıp biberonla veriyorum yok takviye almadan olmayacak sanırım cnm çok sağol verdiğin bilgiler çok değerli arada rahatsız ederim
Canım damla kullanıyormusun

Canım damla kullanıyormusun
Tabi muayeneden önce iki çeşit damla 10 dk ara ile 4 defa kullanılıyor...göz bebeklerini büyütmek için bugün yine yaptırdık iyi dedi dr 15 gün sonra tekrarlanacak..küvözde kalıp özellikle solunum desteği alan bebeklerde rop olasılığı artıyor tedbiri elden bırakmamak lazım..daha kardiyolojiye gideceğiz ayrıca kalça usg kontroller kontroller...allah geçerlisini versin

Selamlar ikiz annelerim, bu sayfa da Harika olmuş niye ben eksik kalmışım ki:))) Allah kucağımıza almayı nasip etti çok şükür şimdiki duamız sağlıkla bizlerle büyütmeyi nasip etsin inşallah. Aminnnn. diğer topikte sorduğum soruların asıl muhatapları buradaymış hemen sorayım. Bebe yağı konusundaki düşünceleriniz ve tutumlarınız nedir? Ve sütüm gelmesine rağmen az kilo aldıkları için mama takviyesi hipp organik veriyorum, kilo aldırmıyor gibi yorumlar duyuyorum aptamil çok şekerli diyorlar fikri tavsiyesi olan paylaşırsa sevinirim.
Evolvia ve aptamil karışık kullandığım ay oğlum 2 kilo almıştı kızım çok kustuğu için smaya geçtik 1 aydan fazladırda onu kullanıyorum ikiside 1 ay 4 günde 1.350 gr almışlar. Bebe yağıda saf zeytin yağı en iyisi başlarda onu kullanıyordum şimdi bebe yağıda kullanıyorum.doktor sadece sütün yeter diyor yetmiyor diyorum yeter uykunu düzenli alırsan yeter diyoda yeri geliyo 3 saat en fazla 5 saat uyku uyuyorum nasıl artsın...yanınızda birileri kalıyorsa keyfini çıkara çıkara uyuyun

Tabi muayeneden önce iki çeşit damla 10 dk ara ile 4 defa kullanılıyor...göz bebeklerini büyütmek için bugün yine yaptırdık iyi dedi dr 15 gün sonra tekrarlanacak..küvözde kalıp özellikle solunum desteği alan bebeklerde rop olasılığı artıyor tedbiri elden bırakmamak lazım..daha kardiyolojiye gideceğiz ayrıca kalça usg kontroller kontroller...allah geçerlisini versin
Biz henüz göz muayenesine gitmedik.kalçayada haftaya inşallah

:) hangisini kullanıyorsun.doktor bana nutrigen önerdi belki gelişimleri için onun etkiside olabilir.
Multıtaps damla kullanıyorum..seninkini de bir araştırayım cnm..emzik veriyor musun ben aventin soothiesini almıştım ama büyük geliyor:)başka alacağım minik araştırıyorum..ama emzik şart onu anladım:)

Multıtaps damla kullanıyorum..seninkini de bir araştırayım cnm..emzik veriyor musun ben aventin soothiesini almıştım ama büyük geliyor:)başka alacağım minik araştırıyorum..ama emzik şart onu anladım:)
Emziğe alıştıramadım.nukun kauçuk aldım arada veriyorumda pek uğraşamıyorum.tutturabilirsen iyi olur. Aventin herkes ondan memnun aslında.

Hanimlar sabah kontrolum vardi,hersey yolundaydi.Eve gidip kahvaltimi yaptim birden suyum geldi,acil doguma alindim.Daha 34+1 dik,biraz daha bekleselerdi iyi olacakti:KK43: bebeklerimin biri 2200 biri 2400 müș ama 2400 olan galiba solunum destegi aliyor. Küvozdeler,nekadar kalacaklar bilmiyorum hâla şoktayim neye ugradigimi sasirdim.Yemek yedigim icin genel anestezi olamadim spinal oldu,karnimin dikisleri cok aciyor henuz ayaga kaldirmadilar nasil yürücem bilmiyorum. Süt sagma denemeleri yaptik sadece damla geldi:KK43: bana dua edin,bebeklerim cok uzun kalirlar diye korkuyorum. Bu haftalrda dogum yapan tecrubeli anneler varmi kac gun kaldilar kuvozde:KK42:

Emziğe alıştıramadım.nukun kauçuk aldım arada veriyorumda pek uğraşamıyorum.tutturabilirsen iyi olur. Aventin herkes ondan memnun aslında.
Benimkiler çok küçük ya büyük geldi ağızlarına sokunca ilk etapta öğürür gibi oluyorlar ondan daha küçüğünü arıyorum ama silikon tercihim olur kauçuk koku yapıyor

Hanimlar sabah kontrolum vardi,hersey yolundaydi.Eve gidip kahvaltimi yaptim birden suyum geldi,acil doguma alindim.Daha 34+1 dik,biraz daha bekleselerdi iyi olacakti:KK43: bebeklerimin biri 2200 biri 2400 müș ama 2400 olan galiba solunum destegi aliyor. Küvozdeler,nekadar kalacaklar bilmiyorum hâla şoktayim neye ugradigimi sasirdim.Yemek yedigim icin genel anestezi olamadim spinal oldu,karnimin dikisleri cok aciyor henuz ayaga kaldirmadilar nasil yürücem bilmiyorum. Süt sagma denemeleri yaptik sadece damla geldi:KK43: bana dua edin,bebeklerim cok uzun kalirlar diye korkuyorum. Bu haftalrda dogum yapan tecrubeli anneler varmi kac gun kaldilar kuvozde:KK42:
Cnm gözün aydın bütün korkuların uçtu gitti haftan güzel çocukların kg su güzel çok kalmayacaklar emin ol biraz destek verirler inşallah beraber çıkarsınız..sende akşama kalmaz kalkarsın ayağa süt öyle damla geliyor zaten maşallah sütün gelecek yani tbrk ederim hadi allah analı babalı büyütsün hiç korkma

Hayırlı olsunnn,ne güzel kurtulmussunuz,kiloları iyi haftaları da iyi sayılir,bende 34+5 te doğum yaptım,kızım 9 oğlum 5 gün kaldı kuvozde,solunum desteği sağlandı,süt için de ilk gün öyle oluyor zaten hatta ilk iki gün,bol bol sıvı tüketin şu kayısı suyu falan.Eve gidip dua alınca tam anlamıyla sütüm geldi dördüncü gün yani.Acil şifalar bugunler geçecek hemde çok çabuk anı yaşayın.

Bugün 3 aylık olduk kızlar,yarın doktora gidicez, rota aşımız ve kontrolumuz var,ikizlere bakmak gittikçe daha eğlenceli ve kolay hale geliyor,ilk günler resmen kabusmus benim için,aglamalar gaz sancıları nöbetler vs.ama şuan gülüyor bilinçli olarak,daha iyi anlıyor sesleri kavrıyor takip ediyor ve çok şükür ağlama nöbetlerine girmiyorlar,önceden ya uyuyacakti ya aglayacakti başka seçenek yoktu,şimdi saatlerce uyanık kalabiliyorlar aglamadan.Demem o ki günler çok çabuk geçiyor kıymetini bilelim su anlarin.

Canın sağolsun ikiZlerde mamasız devam eden çok nadir zaten herkes illaki destekliyor..süt olsa da kg almayınca mama veriyorlar baksana..ay yarın yalnızım sence başedebilir miyim:)ya biri ağlayınca diğeri de uyanıyor:)ayrırıcam o olacak:)valla tek çocuk neymiş iki çocuk evlere şenlik:)kafam çok karışık bir an önce bir düzen kurmalıyım:)bu arada misafir kabul etmiyorum daha bir de gelen giden olunca eyvah eyvah:))
En güzel düzen düzensizlik emotion bende annemle beraber bakıyorum arada eve gidiyo yanlız kalıyorum ikisi ağlayınca anakucağına biri kucama birini alıyorum ama benim büyük oğlum çok bunalımda o bitirdi beni ,misafir baştan beri geliyo yemek yapıp gidiyolar sağolsunlar ama artık kafam almıyo

Maşallah topaç gibi çocuklar doğurmuşsun kurtuldun çok şükür benden damla gelmemişti devamı bol olsun hayırlı olsun

Gecmis olsun canım kiloları iyi korkma bende o hafta doğum yaptim 10 gün kaldılar küvezde benim bir kızım 2100 diğer kızımda 1900 doğdular kilosu iyi olan solunum destegi aldı 2 gün sonra besledim bir kizimi

Sütün için endişelenme benim 4. Gün geldi. Çok minik oldukları için ememediler. Hala da emmiyorlar ama en azından sağıp veriyorum. Yani her şeyin bir çözümü var. Umarım hemen kucağına alırsın.

Back
X