2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Benim günüm netleşti pazartesi doğumum olcak mama gotureyim yanımda diyorum siz ne yapcaksiniz mama dusunuyomusunuz
Hadi hayırlısı olsun kazasız belasız doğumun gerceklesır sağlıkla bebeklerini evine getirirsin
Evet bende mama goturürüm hastaneye ilk bebeklerim olacak sütüm olurmu olmaz mı bilmiyorum

Benimkiler bugun 1.700 gr civari olculdu. Dr ciger gelistirici igne yaptirtti. Yarin da yapilacak. Bi de doppler ultrason istedi olcumler artik tam alinamiyor diye. Sizlerden de istendi mi? Fuzuli mi diye de dusunuyorum.

Hastaneye mama goturmusmuydin. Benim.sutum gelmicek muhtemelen ilk kızımda da 4. Gün geldi hastaneye mama götürmeyi düşünüyorum en az 2 gün kalcakmisiz hastanede siz mama kullandinizmi kullandıysanız hangi marka acaba
Benim doģumum aniden oldu mamayi son ana bırakmıstim benim sütümde 5. Gün geldi mamayı aptamil prematil verdiler ilk 10 gün gaz sancisi olmuyor zaten 15 günden sonra başliyor biz eve geldik gaz sancilari başlayinca hipp organik mamaya devam ettim doktorumun tavsiyesiyle baya rahatlatti aptamili önermiyorum

Merhaba . 27+6 haftalık çift yumurta (biri kız biri oğlan) ikizine hamileyim. Şeker yüklemesi yapıldı ve 100 lük şeker 200 ün üstünde çıktı . Akabinde kızın suyunun azaldığını ve bebeklerde direnç artışı olduğunu öğrendim. Şuanda 27+6 haftalık olduğum halde bebeklerin gelişimi 25-26 haftalık. Su azlığı erken Doğuma sebep olur , almak zorunda kalabiliriz dedi doktorum . Bu tarz bi sıkıntı yaşayan oldu mu aranızda ? Neler yaptınız ?

Merhaba . 27+6 haftalık çift yumurta (biri kız biri oğlan) ikizine hamileyim. Şeker yüklemesi yapıldı ve 100 lük şeker 200 ün üstünde çıktı . Akabinde kızın suyunun azaldığını ve bebeklerde direnç artışı olduğunu öğrendim. Şuanda 27+6 haftalık olduğum halde bebeklerin gelişimi 25-26 haftalık. Su azlığı erken Doğuma sebep olur , almak zorunda kalabiliriz dedi doktorum . Bu tarz bi sıkıntı yaşayan oldu mu aranızda ? Neler yaptınız ?
Canım ben şeker yüklemesi yaptırmadım şu azlığı konusunda da doktorum bişey demedi
Ama ben 35 haftalikken doktorum 31 haftalık gibi gelişmiş bebeklerin dedi ve halen 4 hafta geriden geliyorler
Bu arada benimde çift yumurta ikizi

Merhaba..Herkezin yavrularını sağlıkla kucağına almasını dilerim..
Bende sesssiz takipcilerdenim..
Coknsukur 32. Hafta içerisindeyiz. ..doktorumuz 36+4 gibi alalım bekbekleri dedi..sabırla ve heyecanla bekliyoruz:)
Şeker yuklemesini bende 26. haftada yaptirdik. ..50 lik yükleme 1 saat sonrası 180 lerda çıktı.Kadın doğumlu hemen bir diyetisyen yönlendirdi..yüksek kalorili ama şekere dönük bir diyet yaptım ama maalesef düşmedi ve bu sefer senin insulin kullanman gerekebilir dedi ve bir enddokrin uzmanına yönlendirdi...ordada 75 lik şeker yuklemesi ilk saat 190 çıktı ve hemen insulin ve diyete başladım..çok şükür şu anda kontrol altında. ..diyet her şeyi yiyememek biraz zor oluyor ama bebeklerimiz için her şeye değer..
Bence sende hiç ama hiç vakit kaybetmeden hemen bir endokrin uzmanı bul ve şekerini düzenlesin...bebeginin suyuda inşallah hemen bunduzenlemeyle düzelir canım korkma..direk ciddi şeker hastası kadınlar bütün gebeliklerini şeker ölçerek ve insulin kullanarak geciriyorlar ve sağlıkla bebeklerini kicaklarina aliyorlar..ama ihmale gelmez gerçekten sıkı takip iyi bir diyet ve gerekiyorsa ilaçla 36 haftaları görürsün inşallah....

Canım ben şeker yüklemesi yaptırmadım şu azlığı konusunda da doktorum bişey demedi
Ama ben 35 haftalikken doktorum 31 haftalık gibi gelişmiş bebeklerin dedi ve halen 4 hafta geriden geliyorler
Bu arada benimde çift yumurta ikizi
Canım senin fark en basından beri mi vardı sonradan mı çıktı.

Bol bol havuc tuketin havuc veya suyu bebek suyunu duzenliyir

Bir şey sormak istiyorum? İkiz bebekler genellikle tüp bebek ile mi oluyor? biz tercih edebiliyor muyuz? normal yolla hamilenkaşınabilmesine rağmen, doktora gidip ikiz istiyorum deyip gerekli tedavi tüp bebek vs yapılabiliyor mu?

Cnm benim öncelikle bebişlern hayırlı olsun ve geçmiş olsun.21.haftada perinatolog Recep Has’a gittiğimde bana şöle demişti;bebeklern suyu ii ama artabilir buda erken doğuma sebep olabilir bunun sebebi şekerdir.meyveyi çok yiyorsun sanırım bundan sonra kesiyorsun meyveyi sadece bi tane bi çeşit meyve demişti.kendin beceremezsen diyetisyene git demişti.diyetisyene gittim ve diyete başladım cnm çok zorlanarak ve anlam veremeyerek.26. Haftada şeker yüklemesi yapıldı çok şükür sıkıntı çıkmadı.ama şu anda diyeti yapamıyorum bi türlü engel olamıyorum kendime ve hep şekerli tatlı şeylere yönelme ihtiyacı var o kadarki 15 günde 3 kilo almışım.doktorum yine uyardı bende şeker yüklemesinde sorun çıkmayınca bıraktım dedim ve çok kızdı.sana şöle söyliyim bana verilen listede pirinç, patates ,havuç,tatlı ve şekerli herşey yasaktı.süt peynir kuru meyvelerde sorun yoktu ama tane hesabı hepsi.eğer taze meyve yiyeceksen bir çeşit bi tane başka yok.unsuz çorbalar ve baklagil yemekleri.mevsim yeşillikleri,salata,brokoli,karnabahar...bu tarz şeyler tüket.ii bir perinatoloğa ve sonrasında da endokrin uzmanına görün bu arada ve kontrol altına alınsın şekerin.çokta korkma ve tedirgin olma.Rabbim korusun bebeklerimizi.bol bol su içmeye özen göster ve bi süre dinlenerek geçir vaktini.yat dinlen ve iş yapma.zor geçiyor ama geçiyor cnm.biz şu an çok şükür 30. Haftaya geldik Rabbimin izniyle.İnşallah büyük büyük haftaları bizde görürüz Allahın izniyle.

@limonlutarcinlikek
Canım sen ne zamandır girmiyorsun iyisinizdir inşallah doğum zamanın belli mi
Herşey hazır mama eksik sadece onu eşim hallederim bi doğsunlar dedi karışmıyorum heyecandan daha çok korku var ikinci sezeryan başıma ne geleceğini biliyorum tedirginlik var üstümde ama bir gün bile fazla hamileliği kaldiramicak durumda yarın iyi olursam akşam yazarım çok erken Olcak doğum allah izin verirse

Herşey hazır mama eksik sadece onu eşim hallederim bi doğsunlar dedi karışmıyorum heyecandan daha çok korku var ikinci sezeryan başıma ne geleceğini biliyorum tedirginlik var üstümde ama bir gün bile fazla hamileliği kaldiramicak durumda yarın iyi olursam akşam yazarım çok erken Olcak doğum allah izin verirse
Maşallah ne güzel kazasız belasız dogurur bebekelrinle evine gelirsin inşallah
Evet fırsat bulursan yaz bize
Çok haklısın bende daha fazla dayanamiyorum şükür ki az kaldı

X