• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Bendede 32 civarı başladı canım erken diil ikiz gebeliklerde zaten normal doğum haftasıda 36 olduğu için

Üstelik benimki ağrılı hep hala devam ediyo şiddeti artarak süreside uzadı ama bu haftalarda bel ağrısı yapıştı yakama o daha beter bacaklarımda ağrıyo zaten olmadı bugün yine dra gidicem perşembe komteolü beklemeden

Bendede 32 civarı başladı canım erken diil ikiz gebeliklerde zaten normal doğum haftasıda 36 olduğu için
magnezyum ve kalsiyum bol dinlenme azaltiyormus bu kasilmalari degilmi ben doktoruma soyldmemistim notda almadim acaba gnde kac kez olmasi normal bende samiyodum tontislerim toplaniyor kafa kol bacak cikariyor

Üstelik benimki ağrılı hep hala devam ediyo şiddeti artarak süreside uzadı ama bu haftalarda bel ağrısı yapıştı yakama o daha beter bacaklarımda ağrıyo zaten olmadı bugün yine dra gidicem perşembe komteolü beklemeden
Anladım nts ye de girmedim ilk hamileligim anlamayinca burda bir arkadas yazmis gozume takildi sora arastrdim cok iyi oldu cevabinicin tesk ederim cok senin haftan guzel.ama insallah 3 4 hafta daha sabreddr bebislerin djnlenmeyle gecirmisler yine burda okudum magnezyumu 2 ye cikarmislar kalsiyumla desteklemisler azalmis onlarin agrilari doktorumuza sorsak tabi iyi olur dikkatli olalımda ben bebekler yapiyor saniyordum agrisi yok acisi yok sertlik sadece kafa cikar gibi sisiyor toplaniyolar saniyordum diger ilk hamile olan arkadaslarda bilmiyorsa sansiyı kasilmayi acisiz olan bu sekildeymis

Anladım nts ye de girmedim ilk hamileligim anlamayinca burda bir arkadas yazmis gozume takildi sora arastrdim cok iyi oldu cevabinicin tesk ederim cok senin haftan guzel.ama insallah 3 4 hafta daha sabreddr bebislerin djnlenmeyle gecirmisler yine burda okudum magnezyumu 2 ye cikarmislar kalsiyumla desteklemisler azalmis onlarin agrilari doktorumuza sorsak tabi iyi olur dikkatli olalımda ben bebekler yapiyor saniyordum agrisi yok acisi yok sertlik sadece kafa cikar gibi sisiyor toplaniyolar saniyordum diger ilk hamile olan arkadaslarda bilmiyorsa sansiyı kasilmayi acisiz olan bu sekildeymis
Evet scılıda acısızda olabiliyor bende iki tane magnezyum içiyorum ve yatıyorum genelde bakalaım nasip ne zamansa o zaman olacaklar niz elimizden geleni yaptık takdir Allahın

Bende 2 aydir horluyorum burun damarlarimiz genzimiz vucuttaki kan artisindan samiyorum danarlar genisliyor sora gecicekmis dogum sonrasi
Bende geçici olduğunu duydum .

canm bu dogum kasilmalari diye bisey varmis sertlesme kaŕinda sivrilme bu kasılmaymis internetten okudum ben daha 32 ye yeni girdim erkenmi sizede olurmuydu yeni fogum yapan anneler ve benim haftzmdaki arkadaslar bu hafta çok oldu ben biraz tedorginim lutfen cevaplarmisiniz
Evet canım tam haftasını hatırlamıyorum ama 30 dan önce başladı diye hatırlıyorum. Sertleşiyor bir anda taş gibi ama kısa sürüyor.bi kaç dk falan.
emzık mama bıberon hepsını koymustum. iyikide koymusum.bence sende koy canım.
Canım mama kullandın mı peki. Sen hangi marka aldın araştırmalardayım.hipp duydum ama daha emin değilim.
Bugün kızlarım doğalı 1 hafta oldu günler süt sağarak geçiyor. Ruh halim dalgalı beklemek çok zor. Kanguru bakım yapıyoruz yani kucağıma almama izin veriyorlar yarımşar saat kucaklıyorum canlarımı :KK43: Allah kuvez yolu bekleyenlere sağsalim kavuşmayı nasip etsin
Kızların en kısa zamanda toparlarlar inşallah bir an önce kavuşursun

Bugün kızlarım doğalı 1 hafta oldu günler süt sağarak geçiyor. Ruh halim dalgalı beklemek çok zor. Kanguru bakım yapıyoruz yani kucağıma almama izin veriyorlar yarımşar saat kucaklıyorum canlarımı :KK43: Allah kuvez yolu bekleyenlere sağsalim kavuşmayı nasip etsin
Rabbim tez zamanda kavustursun röntgen teknisyeniyim yenidoganda minik minik bebeklere film çekerken o kadar korkuyordum ki zarar veririm diye iki kat eldiven dezenfektan önlük maske bone epeyce hazırlık yapıyorduk akciğer filmi çekmeden önce anne oteli vardı serviste her sabah Dr bütün anneleri toplar bilgi verirdi o zaman yeni memurdum 18 19 yaşlarında idim şimdi diyorum ne zormuş o annelerin yerindemi olsam diye Sağlıkla gelsinlerde artık kuvezde kalirlarsa hasretlik çekecez işte o var

Evet scılıda acısızda olabiliyor bende iki tane magnezyum içiyorum ve yatıyorum genelde bakalaım nasip ne zamansa o zaman olacaklar niz elimizden geleni yaptık takdir Allahın
Canım magnezyumu şaşe olandanmı içiyorsun hap falanmı.ben ağrımda olmasa ilaç falan içmemeye çalışıyorum ama. İçmek gerekiyor

Ben bu kasilmayi 29.haftada yaşadım. ilk gün ben de başı vücudu sanmıştım gece kasıklarimda ve benimde şiddetli ağrıyla geçirdim.sabah muayene gittiğimde doktor nst ye bağladı ama orda sancı çıkmadı.Karnima dokundugunda kasilmayi hissetti.Manuel kasılma diyip hastanede yatış verdi.üç gün yatmistim.onlemezsek erken doğum olur diye ilaç tedavisi uygulamisti.

canm bu dogum kasilmalari diye bisey varmis sertlesme kaŕinda sivrilme bu kasılmaymis internetten okudum ben daha 32 ye yeni girdim erkenmi sizede olurmuydu yeni fogum yapan anneler ve benim haftzmdaki arkadaslar bu hafta çok oldu ben biraz tedorginim lutfen cevaplarmisiniz

ay gün sancılarıda olabılıyormus bıldıgım kadarıyla. benımde oluyordu karnım sipsivri oluyordu bıyerde toplanıyodu sankı bebekler: yamuluyordu karnım. ama düzenli olmamalı dıye bılıyorum. eger bu kasılmalar sık sık oluyorsa doktoruna kesınlıkle soyle o daha net birşey söyler.

Canım mama kullandın mı peki. Sen hangi marka aldın araştırmalardayım.hipp duydum ama daha emin değilim.

benım sütüm coktu ama oyle oldugu halde ıkız oldukları ıcın cocuk doktoruda hemsırelerde ınatla mama mama dıye tutturmustu. benı emdıkten sonra mamada vermıstıler. oyuzden hastane cantanızda bulunsun. ben kucuk 400 gr sma gold alıyorum acil durumlar ıcın. hipp de iyi diye duydum arkadasım kullanıyor. sma hipp evolvia tavsıye edıyor genelde herkes. aptamılde dıger mamalara göre seker oranı fazla oldugu ıcın ben almadım.

Doğumu yakın arkadaşlar siiz de benim gibi evde tek misiniz gündüzleri akşam eşim geliyo ailem memlekette kayinvalidemle aynı şehirdeyiz ama yaşı epeyce olunca bana faydası yok geliyimsana bakayım dedi ama ben şimdilik tek rahatım gece hiç uyuyamadigim için sabaha karşı anca uyuyorum 9 10 kadar uyuyorum kendime kalkıp kahvaltı yapıyorum yemek felan ayarliyorum temizliği hafta sonu eşim idare ediyo annem de doğum a yakın gelmek istiyor baban tek kalmak annem gelince o da hasta gelmek istemiyor babam Velhasıl kelam tekim gündüzleri şimdi arkadaşım aradı gözümü korkuttu biraz sizler ne durumdasiniz varmı yanınizda refakatçi

Doğumu yakın arkadaşlar siiz de benim gibi evde tek misiniz gündüzleri akşam eşim geliyo ailem memlekette kayinvalidemle aynı şehirdeyiz ama yaşı epeyce olunca bana faydası yok geliyimsana bakayım dedi ama ben şimdilik tek rahatım gece hiç uyuyamadigim için sabaha karşı anca uyuyorum 9 10 kadar uyuyorum kendime kalkıp kahvaltı yapıyorum yemek felan ayarliyorum temizliği hafta sonu eşim idare ediyo annem de doğum a yakın gelmek istiyor baban tek kalmak annem gelince o da hasta gelmek istemiyor babam Velhasıl kelam tekim gündüzleri şimdi arkadaşım aradı gözümü korkuttu biraz sizler ne durumdasiniz varmı yanınizda refakatçi
Benim yanımda da kimse yok,su aşamada olmasına gerek de yok diye düşünüyorum,çok şükür yemeğimi yapıyorum banyo,lavabo hallediyorum,esas bize doğumdan sonra lazım olacak birileri bence hiç düşüncelere kapılmayın olumsuzca,etraf o kadar boş konuşuyor ki ben bazen arkadaş akraba falan çok şaşırıyorum sanki moral bozma makinesi gibiler,sanki düşmanım konuşuyor gibi hissediyorum,takmıyorum artık hiçbirini.

Benim yanımda da kimse yok,su aşamada olmasına gerek de yok diye düşünüyorum,çok şükür yemeğimi yapıyorum banyo,lavabo hallediyorum,esas bize doğumdan sonra lazım olacak birileri bence hiç düşüncelere kapılmayın olumsuzca,etraf o kadar boş konuşuyor ki ben bazen arkadaş akraba falan çok şaşırıyorum sanki moral bozma makinesi gibiler,sanki düşmanım konuşuyor gibi hissediyorum,takmıyorum artık hiçbirini.
Aynen öyle doğum sonrası insan lazım geçen ay ablam gelmişti ama ben gelene ayak uydurmak zorunda kaliyorum yemek kahvaltı felan be ayak uyduruyorum gelene doğumdan sonra lazım olcak şimdi gelse e daha doğuma da da Allah bilir ama onu .bende isterim yanımda biri olsun yardimcim olsun yemekte ev işlerinde yardım etsin ama malesef öyle biri yook annem le mesafe 13 saat otobüsle kayinvalidemdeaynı şehirde ama yaşı var gelsse ben ona hizmet etmek durumundayım.arkadaşlar sen şimdiden bakıcı tut ayarla diyorlar daha erken dedim ya bi bebekler dünyaya gelsin sağlıkla da bakarım diyorum bi ikiz i olacak benim herhalde millet maşallah hayırlı olsun diyeceğine nasıl bakan bakıcı buldunmu diye soruyor

Bana doktor 27. Haftada yatak istirahati verince o zamandan beri ya annem ya kayınvalidem ya da eşim var yanımda eşim bazen geceleri de çalışıyo o zaman annem kalıyo benimle bazen yemek yapicak kadar duramıyorum ayakta ama insan yalnızken daha rahat sanki. Allah izin verirse doğumdan sonra da çabuk alışmak istiyorum bebeklerle yalnız kalmaya. Onlar çok zorda kaldığımda bı kap yemek getirseler yeter

Bana doktor 27. Haftada yatak istirahati verince o zamandan beri ya annem ya kayınvalidem ya da eşim var yanımda eşim bazen geceleri de çalışıyo o zaman annem kalıyo benimle bazen yemek yapicak kadar duramıyorum ayakta ama insan yalnızken daha rahat sanki. Allah izin verirse doğumdan sonra da çabuk alışmak istiyorum bebeklerle yalnız kalmaya. Onlar çok zorda kaldığımda bı kap yemek getirseler yeter
Evet haklısın senin bakanın varmış iyi masalallah en güzel i .inşallah bebisler uslu puslu olurlarda bakarız tek basimiza

Evet haklısın senin bakanın varmış iyi masalallah en güzel i .inşallah bebisler uslu puslu olurlarda bakarız tek basimiza
Çok şükür ikiside yakinimda kayinvalidem biraz daha yaşlı o yüzden ona yüklenmiyoruz. İnsallah başarabiliriz bakmayı cunku en iyi anne yetiştiriyor çocukları bence

Bendr
bende tekim canım annem çalışıyor. Teyzem gelebilirse 1 haftalığına gelecek ikiz olduğu için rahat olacagın kimse onu çağır.lohusa lohusa insanlar canını sıkıbilir.eşin izin alacaksa birazda birazda yemek biliyorsa seni idare edecek kadar başkasıyla uğraşmaya değmez.ona bunada pek takılma korkutanlara yeni anne olacagız iyi kötü doğru yanlışlarla kendimiz öğrenecegiz.

Kesinlikle katılıyorum. Sen şuan mecbur olduğun için geliyorlar.insan eşinin yanında olduğu rahatlığı evlendikten sonra annesinin yanında bile edemiyor

Back