- 25 Mayıs 2012
- 1.621
- 1.323
- 133
- 39
- Konu Sahibi marbling817
-
- #3.781
Ayyy agzindan bal akiyo canimsin... insaAllah insaAllah.. sen hep bana böyle güzel dua et olur mu... motivasyonum artiyo yattigim yerden
Seninde insaAllah hayirlidogumlarin olur..
bu arada pitirciklarin isimleri ne olucak annesi?
Hanımlar kafama takılan bişey sorucam bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim; benim ilk denememdi (şükürler olsun rabbime). Daha önce düşük vb hiçbir gebeliğim olmadı, kan sulandırıcı iğneyi transferle kullanmaya başladım. Tüp bebek doktorum devam etmemi söylüyor aslında pıhtılaşma sorunum yok, ikili test için perinatoloğa gittiğimde o da doçentti buna gerek olmadığını söyledi kafam karıştı, tabii kendi doktorumu dinliyorum ayrı ama iğne artık iyice yakmaya başladı bırakasım da çok var, sizin tecrübeleriniz nasıl?
Kızlar bazen kendimi çok güçlü hissediyorum allah ikiz nasip ettiyse vardır bi hayır diyorum bazende çok güçsüz hissediyorum bugün de o günlerden biri. Düşünüyorum 2 bebeğe bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim diye. Anneler aynı şehirde değil yatılıda zor oluyor.
Hayal ediyorum ikisini nasıl uyutcam falan diye. Allah günah yazmasın bazen neden 2 embriyo istdik diye sorguluyorum. Beni yanlış anlamayacağınızı bildiğim için yazıyorum buraya. Elbetteki önceliğim sağlıklı olmaları. Düşüncelerim şükürsüzlük değil aslında hep şükrediyorum. Ama bazen böyle bir korku bir karamsarlık geliyor hayatım bitecekmiş gibi hissediyorum. Beni anlarsanız siz anlarsınız
Canım hayırlı sağlıklı şekilde kucağına al inşallah minnoşlarını.. Seni özellikle takipteyim benim de tek yumurta monokoryonik diamniyotik ikizler :) inşallah seninki gibi 36-37.haftalarımızı sağlıkla görmek nasip olurcanım inşallah sizlerde göreceksiniz bu haftaları mis kokulu kuzularimiza sağlıkla kavusacagiz hepimiz ben ilk günden beri tek yumurta monokoryonik diamniyotik dedikleri anda riskli vs bi sürü yorum duydum ama içim hep rahattı benim kızlarım güçlü dayancaklar dedim çok şükür bu haftaya geldim inşallah doğumdada bi sıkıntı olmaz sağ salim kucağıma alırım kızlarımı
Ben de regenesis max içiyorum canım ayrıca bir gün magnesium diasporal bir gün osteocare içiyorum. Ben de senin haftalarda başlamıştım kasılmalarım epey geç başladı diğer arkadaşlara kıyasla.. magnezyum şart sen gönlünü ferah tut doğum sonrası için bile önemliEn güzel ikiz anneleri bişey soracaktım ben bugun Dr a Regenis max ilaç kullanıyorum vitamin olarak ayrıca magnezyum ilaç kullanmama gerek varmı dedim magnorm diye suya atilip içilen ilaçtan verdi ben sorunca al iç o zaman dedi bacak ağrım arada oluyordu biraz ismarlama mi yazdı acaba sizler kaçıncı haftada başladınız birde şeker yüklenmesi ni söyledi siz e bırakıyorum ben öngörüyorum ama zorlamiyorum dedi.işte öyle sizler yaptirdiniz herhalde dimi çoğunuz sağlıkla sıhhatli gelsin bebeklerimiz bizde sağlıklı güçlü kuvvetli olalım inşallah da bebeklerimizi büyütelim inşallah
Benim de tüp bebek ve hamileliğimin ilk 3 ayında kan sulandırıcı hibor iğne kullandım. Sonra pıhtılaşma testleri va yapıldı, kadın doğum doktoru-endokrinoloji uzmanı-hematoloji uzmanı birleşip bir karar verdiler kan sulandırıcıya devam etmemin gereksiz olduğunu söylediler kan sonuçlarıma göre..Hanımlar kafama takılan bişey sorucam bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim; benim ilk denememdi (şükürler olsun rabbime). Daha önce düşük vb hiçbir gebeliğim olmadı, kan sulandırıcı iğneyi transferle kullanmaya başladım. Tüp bebek doktorum devam etmemi söylüyor aslında pıhtılaşma sorunum yok, ikili test için perinatoloğa gittiğimde o da doçentti buna gerek olmadığını söyledi kafam karıştı, tabii kendi doktorumu dinliyorum ayrı ama iğne artık iyice yakmaya başladı bırakasım da çok var, sizin tecrübeleriniz nasıl?
Bende bıraktım ilaçları kanım düşük cıkınca sadece demir ilacımı alıyorum. Dünyanın ilacını yazdılar tüp bebek diye. Doktorumda prof demir ilacını al kafi luzum yok bunlara dedi.Canım benim de ilk gebeliğim ve tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım, benim de önceden düşüğüm olmamıştı ve tüp bebek doktorum bana da bir sürü ilaç vermişti transferden sonra. Transferden hemen sonra kullanmaya başladım, hamile olduğumu öğrenince bitecek sanıyordum doktorum devam edeceğiz dedi, 3 Aydan sonra da bunları bırakıp başka ilaçlara geçeceğiz dedi.
Ama ben de herhangi bir sorun yokken ilaç kullanma taraftarı hiç değilim. Almış olduğum ilaçları bitirene kadar devam ettim ama sonra onlar bitirince hepsini bıraktım.
O kan sulandırıcı iğne gerçekten çok can yakıyor. Ve benim de pıhtılaşma sorunum falan yoktu. Doktorum tüm ilaçları önlem amaçlı veriyordu. Yani hamileliğimin 3. Ayının başında belki daha bile erken ben tüm ilaçları bıraktım. Sadece vitamini almaya devam ettim. Şimdi de son 1 aydır kan değerim düşük çıkınca Demir ilacı ve ekstradan kalsiyum ve magnezyum almaya başladım.
Tüp bebek olunca hep ilaca boğuyorlar bizi ama bence bu gebeliğin de normal gebeliklerden farkı yok. Doktor bir test yapıp bende bir eksiklik veya bir sorun görseydi ve ona göre ilaç verseydi amenna ama önlem amaçlı boşa ilaç kullanmayı sevmiyorum çünkü tüm ilaçların faydası olduğu gibi yan etkisi olduğunu da düşünüyorum. Benim bu konudaki naçizane fikirlerim ve yaptıklarım bu şekilde.
Sağlıklı ve sorunsuz hamilelikler diliyorum sana da.
Bende bıraktım ilaçları kanım düşük cıkınca sadece demir ilacımı alıyorum. Dünyanın ilacını yazdılar tüp bebek diye. Doktorumda prof demir ilacını al kafi luzum yok bunlara dedi.
canım emin ol her anne tek yada çoğul gebelik farketmeden aynı düşünceleri yaşıyor ben hep tek bakmak istiyorum keşke bebislerimiz sakin olsalar kimse olmasa bakarken çünkü çocuğun sana ve senin düzenine alışmasi iyi oluyo ilk 4 ay oglumdan hatırlıyorum bebeğe odaklı yaşıyorsun o zamanda bunaldigin anlar olacak ama hersey geçiyo kendini asla suçlama yetersiz görme yeri geliyordu oğluma bakıp ağlıyordum nasıl yapıcam nasıl büyütcem diye bak üç buçuk yaşında oldu bile çok şükürKızlar bazen kendimi çok güçlü hissediyorum allah ikiz nasip ettiyse vardır bi hayır diyorum bazende çok güçsüz hissediyorum bugün de o günlerden biri. Düşünüyorum 2 bebeğe bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim diye. Anneler aynı şehirde değil yatılıda zor oluyor.
Hayal ediyorum ikisini nasıl uyutcam falan diye. Allah günah yazmasın bazen neden 2 embriyo istdik diye sorguluyorum. Beni yanlış anlamayacağınızı bildiğim için yazıyorum buraya. Elbetteki önceliğim sağlıklı olmaları. Düşüncelerim şükürsüzlük değil aslında hep şükrediyorum. Ama bazen böyle bir korku bir karamsarlık geliyor hayatım bitecekmiş gibi hissediyorum. Beni anlarsanız siz anlarsınız
Sağol canım inşallah hepimiz sağlıkla alacağız bebisleri kucağımıza 36 37 haftaları göreceksiniz inşallah sizdeCanım hayırlı sağlıklı şekilde kucağına al inşallah minnoşlarını.. Seni özellikle takipteyim benim de tek yumurta monokoryonik diamniyotik ikizler :) inşallah seninki gibi 36-37.haftalarımızı sağlıkla görmek nasip olur
Ben de regenesis max içiyorum canım ayrıca bir gün magnesium diasporal bir gün osteocare içiyorum. Ben de senin haftalarda başlamıştım kasılmalarım epey geç başladı diğer arkadaşlara kıyasla.. magnezyum şart sen gönlünü ferah tut doğum sonrası için bile önemli
Benim de tüp bebek ve hamileliğimin ilk 3 ayında kan sulandırıcı hibor iğne kullandım. Sonra pıhtılaşma testleri va yapıldı, kadın doğum doktoru-endokrinoloji uzmanı-hematoloji uzmanı birleşip bir karar verdiler kan sulandırıcıya devam etmemin gereksiz olduğunu söylediler kan sonuçlarıma göre..
Sen de detaylı bi tetkik yaptırıp öyle karar ver devam edip etmeyeceğine canım
Canim hiç korkma allah sabRini verir inan onların gülüş leri herseyi unutturuyo .bnm bide şimdi Afacan var küçük daha 2yas cok yaramaz hemde bn ne yapayım o zamanKızlar bazen kendimi çok güçlü hissediyorum allah ikiz nasip ettiyse vardır bi hayır diyorum bazende çok güçsüz hissediyorum bugün de o günlerden biri. Düşünüyorum 2 bebeğe bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim diye. Anneler aynı şehirde değil yatılıda zor oluyor.
Ayy bunları okuyunca bi tuaf oldu içim gerçekten okadar çabuk gecermi zaman bende son haftarı gorurmuyum diye düsüyorum hep siz cok şükür sonuna gelmissiniz rabbim hepimize saglikla evlatlarımı kucaklarımıza almayı nasip etsinson bir hafta kızlar daha dün gibi testi yapıp şaşkınlıkla eşime söylemem doktorun sürpriz var diyip tek kese iki bebek göstermesi minicik kalplerinin atışı ne çabuk geçmiş zaman
İnşallah canm benimde bir kızım var onu çok rahat büyüttüm çok şükür. Ara ara böyle kaygılar geliyor işteCanim hiç korkma allah sabRini verir inan onların gülüş leri herseyi unutturuyo .bnm bide şimdi Afacan var küçük daha 2yas cok yaramaz hemde bn ne yapayım o zamanartık bi şekilde güzel allahim yardım eder diye düşünüyorum ve cok mutluyum
Allah bize de nasip ins canım sağ salim kucagina al ins son günlerinde olan kızlar bize de dua edin doğum sırasında vakitlica bizde kucagimiza alalimson bir hafta kızlar daha dün gibi testi yapıp şaşkınlıkla eşime söylemem doktorun sürpriz var diyip tek kese iki bebek göstermesi minicik kalplerinin atışı ne çabuk geçmiş zaman
Rabbim kolaylaginida verir inşallah ikiz hep zor dedikleri için elalem yoruyor bizi birazda benim de annem şehir dışında kayinvalidem deminde yaşı 70 bana ne kadar faydali olur bilemiyorum ben bide çalışıyorum ama Rabbim bize onu nasip ettiyse gücünü kuvvetinide verir inşallah Allahım evlatlarimizi sağlıkla kucagimiza almayi onun yolunda salih Saliha evlat yetiştirmeyi nasip eder inşallah herkese sağlıklı bir doğum sağlıklı hayırlı bereketli evlatlar ve esimizle alilelerimizle mutlu huzurlu bi yaşam diliyorum vay vay vay pazar pazar ne yazdım amaKızlar bazen kendimi çok güçlü hissediyorum allah ikiz nasip ettiyse vardır bi hayır diyorum bazende çok güçsüz hissediyorum bugün de o günlerden biri. Düşünüyorum 2 bebeğe bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim diye. Anneler aynı şehirde değil yatılıda zor oluyor.
Kızlar bazen kendimi çok güçlü hissediyorum allah ikiz nasip ettiyse vardır bi hayır diyorum bazende çok güçsüz hissediyorum bugün de o günlerden biri. Düşünüyorum 2 bebeğe bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim diye. Anneler aynı şehirde değil yatılıda zor oluyor.
En zor soruyu sordun şu an yarın öbür gün doğum olur diye bekliyoruz ama isimleri hala kesinlikle şu olsun diyemiyoruz. Aklımızda var tabi seçenekler ama başka bir isim aklımıza yatmazsa kız Nilüfer, oğlan Oğuz olsun istiyorum.
Sen karar verdin mi?
son bir hafta kızlar daha dün gibi testi yapıp şaşkınlıkla eşime söylemem doktorun sürpriz var diyip tek kese iki bebek göstermesi minicik kalplerinin atışı ne çabuk geçmiş zaman
Merhaba arkadaşlarrr 32.haftama girmiş bulunuyorum çok şükür size birşey soracağım ben sağdaki bebeğimin hareketlerini fazlasıyla hissediyorum ama soldakini o kadar fazla hissetmiyorum sizde de oluyormu böyle
Bende de aynı canım çok az hissediyorum.soldakini ama ultrasonda çok hareketli Maşallah.Merhaba arkadaşlarrr 32.haftama girmiş bulunuyorum çok şükür size birşey soracağım ben sağdaki bebeğimin hareketlerini fazlasıyla hissediyorum ama soldakini o kadar fazla hissetmiyorum sizde de oluyormu böyle
Amin canım inşallah:)Sağol canım inşallah hepimiz sağlıkla alacağız bebisleri kucağımıza 36 37 haftaları göreceksiniz inşallah sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?