2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Bana sadece hastahanede kaldığım sürede “indocin” diye bir ilacı 72 saat boyunca günde 3 kez verdiler. O kasılmaları durdurdu ama onun da şöyle bir yan etkisi oldu, bebeklerden birinin suyunu azalttı. Sonraki 3 gün de suyun normal seviyeye gelmesi için hastanede kontrol altında tuttular. Çok şükür o da normale gelince eve döndüm, dediğim gibi yatak istirahatindeyim ama evde kasılmalarla ilgili kullanmak için bir ilaç vermedi. Sadece düzenli kullandığım vitamin ilaçları var, başka da ilaç kullanmıyorum.
Kasılmalar için bol su da çok önemli, bana hastahanede serumla su verdiler bir de, bol su içmek gerekli yani. İnşallah en kısa sürede sen de atlatırsın canım. Allah yardımcın olsun.

Amin canim..
Bilgilerin icin tsk ederim canim..
Peki yatis sürecinde kasilmalarin oldumu canim?
Suyu bende bol tüketiyorum cok sükür 3 litreyi tamamlamaya calisiyorum.. elimden geleni yapiyorum .. Allaha sigindim... insaAllah bebeklerim gelisimlerini karnimda tamamlaYipta dünyaYa gelirler...
senin cinsiyetlerin nedir bebislerin?

Evet yatış süresince de günde 3 kez 1'er saat süreyle takip edildi kasılmalar. Kasılma yine oluyordu ama doktor düzenli olup olmadığına dikkat ediyordu sadece. Çünkü kasılmalar artık rahim kendini doğuma hazırladığından gün içinde ara ara olabiliyor. Hastahaneden çıkarken de kasılmaların sıklığı 15 dk'ya düşerse gel dedi. 15 dk aslında Doğum için yeterli sıklıkta bir süre değil ama müdahale etmek için imkanları olsun diye bu süreyi söylediğini düşünüyorum.
Gerçi ben kasılmaları hissetmiyordum baştan, yani ağrı sancı vermiyordu bana ama hastahanede yattığım sürede nasıl bişey olduğunu öğrendim.
Cinsiyetleri öğrenmem de çok geç oldu benim, heyecanla cinsiyet öğrenmeyi beklerken bu hastahaneye yatış muhabbeti oldu ve orda sıkça kontrol yapıldığı için görebildik cinsiyetleri 27+4'de, bir kız bir erkekmiş. O güne kadar cinsiyetleri bilmediğim için hazırlık yapamıyordum. Şimdi de dışarı çıkamadığım için.. Ama çok şükür yine de internet üzerinden halledebiliyoruz artık çoğu şeyi, bebişlerimiz sağlıklı olsun da...

MasaAllah Allah bagislasin canim.. en son kilolari kacti? Yani evde kasilmalarin oluyo mu?Bide ciger gelistirici igne oldun mu ilk yattigin zaman? Cok soruyorum kusura bakma...

MasaAllah Allah bagislasin canim.. en son kilolari kacti? Yani evde kasilmalarin oluyo mu?Bide ciger gelistirici igne oldun mu ilk yattigin zaman? Cok soruyorum kusura bakma...

Kusur olur mu canım burda birbirimizle tecrübelerimizi paylaşıyoruz, aklına takılan bişey olursa bildiklerimi, yaşadıklarımı paylaşırım.
Ciğer geliştiriciyi ilk yatışım yapıldığından 24 saat arayla iki doz olarak yaptılar.
En son ultrason ölçümlerinde kızım 1990, oğlum 1950 gr civarındaydı. 2’şer kiloyu geçmişlerdir inşallah artık.
Sen hala hastahanede misin? Çıkış yaptın mı?

Arada atlamışım, evde kasılmalar oluyor gün içinde, karnımın bir tarafı taş gibi sertleşiyor ve şişiyor. Ama bana ağrı veya sancı vermiyor. Düzenli aralıklarla olmadığı için dikkate almıyorum ben de.

PembeHelvam canim nasilsin. Bugun kontrolun vardi diye hatirliyorum. Doktordan sonra bzide haberdar et. Insalah guzel haberlerini bekliyiruz.

Canim bugünümüze hamd olsun hala hastandeyim.. bugün evet doktorum gelicekti.. insaAllah gelir canim cünkü 3 gündür burasi noel tatili.. ve heryer resmi tatil.. doktorumda yurtdisina gitti tatil hasabiyle.. bakalim
InsaAllah bugün gelir.. ölcüm yapicakti tekrar ve nts sonuclarini degerlendircekti..
DUALARINIZI BEKLIYORUM...

sen nasilsin canim? Basladin mi ufaktan hazirliklara.. hastane cikisi falan aldin mi,.

Son düzenleme:

Canim tecrübelerini aktardigin icin cok tsk ederim canim... insaAllah banada nasip olur saglicakla senin haftalarina ulasabilmek..
anne karninda 1 gün küvezde 15 güne es deger diyo doktor... o yüzden 1 gün bile 1 gündür der doktorum...
ben evet hastanedeyim 1 hafta oldu.. insaAllah bugün doktorum tatilinde dönerde hayirli saglikli sonuclar alirim...
harikulade kaderime teslimim... Allahin dedigi olur.. mevlam neylerse güzel eyler...
DUALARINI BEKLIYORUM...

Canım o anlattığın kasılma dediğin şey benimde gün içinde 2.3 kere oluyor.brn pek önemsemiyorum ağrı sızı vermiyor bir taraf daha şiş oluyor.erkek daha hareketli diye o bir yere birikiyor düşüncesi oluşuyordu bunun bi zararı varmıki

Normal canim.. 24 den sonra dahada sklasabilir .. önemli olan düzensiz araliklarda olmasi..
Rahim kendini doguma hazirladigi icin bu tür
Agrilar gayet normal canim..

Kızlar kusura bakmayın ancak yazabiliyorum dr kafalarını aşağıya doğru çevirmişler ondan ağrı var dedi.yalnız böbreklerimide kontrol etti sağ böbrekte baya genişleme varmış. Rahmin baskısından dolayı.bu epey canımı sıktı. Ürolojiye sevketti eğer gerekirse stent takılabiliyomuş bıda takılsada takılmasada erken doğumu tetikleyebilirmiş. Yarın ultrason çekilecek inşAllah ileri derece çıkmaz. Sizde ihmal etmeyin muhakkak baktırın. Bekliyoruz inşallah hayırlı sonuçlanır

Arkadaşım geçmiş olsun bende de aynı sorun çıkmıştı 20. Haftamda anı bı böbrek ağrısıyla acile gittim taş var sandılar sonra baktılar genişleme var hatta kadın doğum doktoru Çok erken başlamış bu ilerleyebilir ilerlerse stend takılır dedi ama çok şükür bı iki hafta hafta ara ara şiddetli arar ara hafif oldu sonra geçti hep sola yatmami söyledi doktor canını sıkma geçer inşallah seninde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…