Tombuldut canım vakit bulunca araştır göreceksin ikiz bakımı çok daha özel bir şey
Ben akademisyen olduğum için her şeyini araştırdım konunun tüm makalelerini kitaplarını okudum, benim de okudukça çok şaşırdığım şeyler oldu ama hepsi bilimsel. Mesela ben ikizleri genelde aileler zevk için hep aynı giydiriyorlar zannediyordum
Ama işin gerçek yüzü şöyleymiş ki; bebek gelişimi anne karnında 9 ayda tamamlanan bi süreç değilmiş, doğum gerçekleştikten sonra da bir 9 ay bu gelişim devam ediyormuş. Bebeğin dünyaya uyum sağlamaya çalıştığı bu post evrede ikiz bebekler birbirlerinden ayrı birer birey olduklarının farkına varmazlar ve bir kardeş diğerini kendinin bir parçası gibi görürmüş. ( Bebeklere çiş-kaka eğitimleri verilirken bebek kakasını bezden dışarıya yapmak istemez, onu vücudunun bir parçası gibi görür ve travmatik bi durum yaşar mesela). Bundan kaynaklı olarak kendisinde ne varsa kardeşinde de aynı şeyleri görmesi çelişki yaşamadan uyum sağlamasına faydalı olurmuş.
Ama burada önemli bi nokta var. İlk 9 ay beraber giydiriyoruz mümkün olduğunca, ancak bundan sonra yavaş yavaş onların da ayrı birer birey olduklarını kavrayabilmeleri için farklı giydirmeye başlamak gerekiyor.. Çünkü zaten ikiz kardeşler birbirlerine çok bağlı yapıda oldukları için(özellikle tek yumurta ikizleri) farklı kişisel gelişimlerini sağlamak adına bu basamakları uygulayabilmek önemli. Sonuçta kişilik gelişimi 0-6 yaş arası tamamlanan bi süreç.
Sizler de okuduklarınızdan gerçekten emin olduğunuz şeylerden bizi de aydınlatın kızlar, el birliğiyle büyütelim ikizlerimizi
@asliayet benim de tek yumurta ikizi canım hayırlı uğurlu olsun bebişlerin :) Ve yatıp kalkıp dua etmen gerekir ki bebişlerin arasında zar varmış. O zar öyle önemli ki, eğer zar olmasaydı çok riskli bir hamilelik geçirecektin. Aynı durumdayız, tek kesede tek plasentadan beslenen iki bebek:) monokoryonik diamniyotik ikizler :)