2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ilk dozu yaptırdım canım. Ateşli ishal hastalığını önlemek için bağışıklık kazansın diye yapılıyor. Bebek ölümlerinde 2. sırada rota virüsü geliyormuş, okullar avmler hastaneler bu virüsten kaynıyor biz yetişkinler kolay geçiriyoruz, ama 6 yaş altı zorlanıyor. Çok pahalı gerçekten
İlk dozu ne zaman yapılması gerekiyor. Geç mi kaldık acaba biz. 3ayı doldurmak üzere bizimkisi

İlk dozu ne zaman yapılması gerekiyor. Geç mi kaldık acaba biz. 3ayı doldurmak üzere bizimkisi
3.-5. Aylarda yapılabiliyor. Ama içindeyken mi bitince mi bilmiyorum. Sağlık ocağından bilgilendirmedilerse gidip sor bence. Bizim hemşire gün belirlemişti. Eczaneden aşıyı satın alıp sağlık ocağında yaptırdık.

Kızlar benim ufaklık 3.5 aylık oldu. Kakasını gürültülü yapıyor gaz çıkarır şekilde. Sizinkiler de öyle mi

Kızlar iyi geceler. Benim meme ucumun yanında kahverengi yerde yani sivilce gibi bir şey çıktı emziremiyorum çok acıyor. Süt kabarcığı dediler ama o meme ucunda olmuyor mu? Şimdi garmastan krem sürdüm göğüs Kalkanı taktım ama sızlıyor. Emziremediğim ve sağamadığım içinde süt birikti. Ne yapıcam? Sıkayım dedim olmaz kesinlikle dokunma dediler ama dayanılır gibi değil bence sivilce çıktı ama değil diyorlar.

Kızlar iyi geceler. Benim meme ucumun yanında kahverengi yerde yani sivilce gibi bir şey çıktı emziremiyorum çok acıyor. Süt kabarcığı dediler ama o meme ucunda olmuyor mu? Şimdi garmastan krem sürdüm göğüs Kalkanı taktım ama sızlıyor. Emziremediğim ve sağamadığım içinde süt birikti. Ne yapıcam? Sıkayım dedim olmaz kesinlikle dokunma dediler ama dayanılır gibi değil bence sivilce çıktı ama değil diyorlar.
Canim gecmis olsun sıkarsan enfeksiyon riski olusur bebek icin

Benim oğlum 8 dedinmi uyuyor canım karnımda nasılsa şimdide öyle geceleri rahat geçiyo şükür
8 den sonra nasil canim kac kere uyaniyor tekrar dalmakta zorluk cekiyormu benimkiler uyumuyor saatlerce gündüz iyi uyuyolar kucakta pıspisliyorum sabah kacta uyaniyor ve en uzun kac saat uyuyor kusura bakma cok soru sordum ama ben sadece benimkilermi böyle diye düşün düşün cıldıricam:anne:

Bende de oldu aynı gün kendiliğinden patladı emzirdigimden patladı gibi geldi bana çok kotu ağrı yapiyor geçer inşallah biran önce

8 den sonra nasil canim kac kere uyaniyor tekrar dalmakta zorluk cekiyormu benimkiler uyumuyor saatlerce gündüz iyi uyuyolar kucakta pıspisliyorum sabah kacta uyaniyor ve en uzun kac saat uyuyor kusura bakma cok soru sordum ama ben sadece benimkilermi böyle diye düşün düşün cıldıricam:anne:
Ben hiçbirşey yapmadım canım oğlum kendisi o saatte uyuyor bu gece mesela 2 kere uyandı altını değiştirdim emzirirken tekrardan uykuya dalıyor az önce gene uyandı altını değiştirdim emerken gene uyudu sabah 9 a kadar uyur gene. Yataga yatırıp emziriyorum kokumla uyuyor yanında nefes alış olsun yetiyor. Seninkilerde düzelir belki kimi bebekler gece gündüzü karıştırıyor çok şükür benim oğlum ayırabiliyor gündüz hiç uyumuyor yoruluyor gece uyuyor

Gece 9-10 gibi karanlık odada durun beraber. Gece gündüz farkını anlayamamışlar daha kıyamam :))) böylelikle zaman içinde uyku saatleri gitgide erken olmaya başlar. Benimki de 12den önce uyumuyor gerçi kelin merhemi olsa kendi başına sürer

Geçmişe göz attım da besin alerjisinden şüpheleniyorsun galiba. Rota aşısı alerjiyi tetikliyor, ondan olabilir.
Ama aşıyı 25 kasımda yaptırdık çok zaman geçti. Üşüdüğü ihtimali de gündemimde bu ara. Nasıl üşür ev 25 derece falan. Ama altını açarken bakıyorum bacakları ayakları bazen soğuk oluyor. Çift pantolon ve çoraba rağmen...

Arkadaşlar benim sütüm var, biliyorum. Bebeğim oldukça sık emiyor. Çişli bezleri de gayet iyi. Ama kilo alımı düştü bu ay. Başına gelen var mı? Alerji yada idrar yolları enf şüpheleniyorum ama ikisinin de belirtilerinden emin olamıyorum. Cuma günü dr kontrolümüz var bakalım o ne diyecek?

Arkadaşlar benim sütüm var, biliyorum. Bebeğim oldukça sık emiyor. Çişli bezleri de gayet iyi. Ama kilo alımı düştü bu ay. Başına gelen var mı? Alerji yada idrar yolları enf şüpheleniyorum ama ikisinin de belirtilerinden emin olamıyorum. Cuma günü dr kontrolümüz var bakalım o ne diyecek?
Önsüt mü alıyor acaba çokça?? Üç dört emzirmede aynı memeyi ver bakalım her seferinde değiştirme.

Bir ihtimal sadece tabi, inşallah sadece üşümüştür.
Besin alerjisini sorduk doktora. Onun belirtileri çok farklı dedi. İnternette Kusma, zayıflama falan var biz yaşamıyoruz öyle. İlk kızımda da olmuştu hatta kakalı bezini tahlile vermiştik. Bi şey çıkmadı ve giydirince geçti. Triko tayt mı alsam ya da kadife. Pamuklu az mı geliyor acaba? Deneyeceğim sırayla. Sütü ve yoğurdu kestim zaten haftasonu yemedim. Deniyorum sırayla

X