2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Onun üstüne 1 tane daha doğdu 7.ayında şuan ona bile sütüm yok maşallah sende iyi süt varmış 😍 3 çocuğumdada 2 yaşına kadar emzirecem dedim nasip olmadı
MaşaAllah ama işte :) 26 aylık ve hâlâ emmesi yoruyor beni
Biraktirmak için konuştum ilk once artik meme bitiyor dedim 2 hafta meme bitiyor diye agladi 👀
Kesersem nasil bir kâos bekliyor beni belli

Size de maşaAllah iki küçük çocuk Allah kolaylik versin 💕

MaşaAllah ama işte :) 26 aylık ve hâlâ emmesi yoruyor beni
Biraktirmak için konuştum ilk once artik meme bitiyor dedim 2 hafta meme bitiyor diye agladi 👀
Kesersem nasil bir kâos bekliyor beni belli

Size de maşaAllah iki küçük çocuk Allah kolaylik versin 💕
Allah razı olsun iki değil 3 küçük çocuk büyük abimizde 5 yaşında ben büyüyünce rahat edecem :KK66:

Allah razı olsun iki değil 3 küçük çocuk büyük abimizde 5 yaşında ben büyüyünce rahat edecem :KK66:
Kesinlikle böyle olmasi çok iyi

Benim buyük 13 yaşında tam bir kuşak farki var aralarinda.benimde buyuk pismanligim bu kadar fark olmasi

Kesinlikle böyle olmasi çok iyi

Benim buyük 13 yaşında tam bir kuşak farki var aralarinda.benimde buyuk pismanligim bu kadar fark olmasi
Üçüne birden bakmak gerçekten zor oluyor ama pişman değilim iyiki ardarda oldu dolaplardan hiç kıyafet çıkarmıyorum birinin kıyafeti küçülse hemen küçüğe giydirmeye devam ediyorum aynı oyuncaklarla büyüyorlar birbirleriyle yarışarak yemek yiyorlar aynı çizgi filmlerini izliyorlar küçük olan daha çabuk büyüdü davranış olarak yani kız bile abileri oynarken can atıyor hamdolsun 2 sene sonra daha rahat olacaktır rabbim gönlüme göre verdi 3.hamilelik sürpriz oldu kendim cesaret edemezdim iki canavardan sonra Allahın hediyesi oldu minik kızım🙏

Bazen bana da bir gaz geliyor 3. Yü de eklesem mi diye bu aralar
Su nasıl oralarda güzelse ben de geleyim mi? Ki bence gerçekten küçükler büyükle birlikte büyüyüp gidiyor kızım kendi kendine emekliyor şimdi dişi de cıktı oturuyor bi de

Selam anneler nasılsınız. İyice unutuldu burasi. Bazen aklima geliyor eski konuşmalara bakıyorum :)
Selam canım
Nasilsin nasıl gidiyor hamileligin ?
MR çektirdiniz mi ? Nasil oldu kiziniz ?

Bizde bir ay sonra tam 2.5 yaşında olcaz hâlâ memeye bağımlı bir çocuk.onun dışında sürekli ama sürekli benimle oyun oynamak istiyor.hiç kalkmiyim hep oyun oynayalim tek istegi :)
Sizler neler yapiyorsunuz cocuklarinizla kışta geldi evden pek cikmiyoruz

Selam anneler nasılsınız. İyice unutuldu burasi. Bazen aklima geliyor eski konuşmalara bakıyorum :)
Aslında unutmadımda sıra getiremiyorum 3 çocukla hayat çok zor ve hızlı geçiyor ama çok şükür sağlıkları iyi siz nasılsınız sizde hayat nasıl gidiyor hamilelik nasıl gidiyor
Selam canım

Bizde bir ay sonra tam 2.5 yaşında olcaz hâlâ memeye bağımlı bir çocuk.onun dışında sürekli ama sürekli benimle oyun oynamak istiyor.hiç kalkmiyim hep oyun oynayalim tek istegi :)
Bizde meme problemi yok ama çiş olayında tökezledik aslında öğrendi 1 hafta kadar sürekli oturağına çiş yaptı ama bu süreçte kakasını yapmak istemedi sürekli altına yaptı veya yapmamak için tutabildiği kadar tuttu kabız oldu sonra oturaktanda sıkıldı sürekli altına yaptı bunu bilerek ve isteyerek yaptı 1 hafta sürekli heryerden çiş kaka temizlerken benim psikolojim bozuldu beze döndük şimdi beze yaparak bak şimdi çişimi yapıyordum bitti diyor ama bezini değiştirtmek istemiyor rahatsız olsun diyorum bazen özellikle almıyorum ama hiç rahatsız olmuyor kışta geldi evimiz sobalı napçaz bilmiyorum daha fazla inatlaşmasın diye bende sormuyorum kızım 7 aylık oldu abimizde 5 buçuk yaşında o yüzden 3 çocukla ben hiçbir yere çıkamıyorum evde abisiyle sürekli güreş veya kavga halindeler herşey için kavga çıkıyor ben kızacak olunca birlik oluyorlar hiç dinlenemiyorum kızda sürünerek heryere girip çıkıyor o da hep zarar peşinde
Ama biliyorum bunlar en güzel zamanları ve tadını çıkarmaya çalışıyorum ilerde problemleri daha zorlaşacak

Aslında unutmadımda sıra getiremiyorum 3 çocukla hayat çok zor ve hızlı geçiyor ama çok şükür sağlıkları iyi siz nasılsınız sizde hayat nasıl gidiyor hamilelik nasıl gidiyor

Bizde meme problemi yok ama çiş olayında tökezledik aslında öğrendi 1 hafta kadar sürekli oturağına çiş yaptı ama bu süreçte kakasını yapmak istemedi sürekli altına yaptı veya yapmamak için tutabildiği kadar tuttu kabız oldu sonra oturaktanda sıkıldı sürekli altına yaptı bunu bilerek ve isteyerek yaptı 1 hafta sürekli heryerden çiş kaka temizlerken benim psikolojim bozuldu beze döndük şimdi beze yaparak bak şimdi çişimi yapıyordum bitti diyor ama bezini değiştirtmek istemiyor rahatsız olsun diyorum bazen özellikle almıyorum ama hiç rahatsız olmuyor kışta geldi evimiz sobalı napçaz bilmiyorum daha fazla inatlaşmasın diye bende sormuyorum kızım 7 aylık oldu abimizde 5 buçuk yaşında o yüzden 3 çocukla ben hiçbir yere çıkamıyorum evde abisiyle sürekli güreş veya kavga halindeler herşey için kavga çıkıyor ben kızacak olunca birlik oluyorlar hiç dinlenemiyorum kızda sürünerek heryere girip çıkıyor o da hep zarar peşinde
Ama biliyorum bunlar en güzel zamanları ve tadını çıkarmaya çalışıyorum ilerde problemleri daha zorlaşacak
Tuvalet egitimi ne başlamadik bile biz :) ne kadar tembel bi anneyim :/

Aslinda bir birleriyle oyun arkadasi olup zaman geciriyorlar o açidan güzel
Ama kavga çogu kardeş arasinda var maalesef benim büyük oglum 13 yasinda kücük 2.5 onlar bile kavga edecek bisey buluyorlar

Selam canım

Yok canim malesef mr iki kez ertelendi. Surekli hastalaniyor kizim. 2 aydir bir toparlayamadi. Carsambadan beri ates nobetindeyim. Cok yorgun hissediyorum.. dun gunduz hastanedeydik. Atesi 38e gelince cocuk degisiyor korkuyorum tekrar havale gecircej diye. Crp 50 cikti ondanmis. 2 ayda 3. Antibiyotik :KK43:

Bagisiklik icin neler yapiyosunuz anneler?
Birde kizim meyve agzina sürmüyor. Evde meyve suyu sıkıyorum onuda icmiyor sadece hazır olanlardan iciyor. Her yemegi yemez :KK43:
Ekimde balik yagi aldim fayda saglamisti biraz.
Cok sukir 2 haftadir değişik değişik kelimeler söylemeye basladi insallah devami gelicek..

Yok canim malesef mr iki kez ertelendi. Surekli hastalaniyor kizim. 2 aydir bir toparlayamadi. Carsambadan beri ates nobetindeyim. Cok yorgun hissediyorum.. dun gunduz hastanedeydik. Atesi 38e gelince cocuk degisiyor korkuyorum tekrar havale gecircej diye. Crp 50 cikti ondanmis. 2 ayda 3. Antibiyotik :KK43:

Birde kizim meyve agzina sürmüyor. Evde meyve suyu sıkıyorum onuda icmiyor sadece hazır olanlardan iciyor. Her yemegi yemez :KK43:
Cok sukir 2 haftadir değişik değişik kelimeler söylemeye basladi insallah devami gelicek..
Haziran da kizim da atesli havale gecirmisti cok zor ayni şeyi yaşamaktan korkuyor insan :KK43: 38 derece atesi görünce bende panikliyorum hemen ilaç kiyafetlerini cikartiyorum filan
size de çok gecmis olsun :KK43:
Meyve ve meyve suyu kizim da yemez
Zaten süt alerjisi var herseyi yiyemiyor

Konuşmayla ilgili kelimesi artmis masaAllah devamı gelir zaten bundan sonra

3 cocuk cok zordur eminim. Ama dediğin gibi ileride sorunlar degisecek. Ama fiziksel yorgunluk azalacak en azından. Bende hep oyle avuturdum kendimi..
Hamileligim cok zor geciyor cunku kizim hep hasta, hastanelerdeyiz surekli. Eve bakamiyorum hastalanınca yüküm artiyor dahada. Uykusuzum, bebege alistirma yapıyorum :)))
2 numarayla 3 numara arasi kac aydi senin?
Bizim nasipse 32 ay olcak. Fena degil aslinda ama kizim asiri asiri kiskanc bir cocuk neler yasiycaz hic kestiremitorum
Bu bebegimde kiz, iki cadi bana neler yapar bilmem :KK70:

Bu arada bez konusunda zorlama. Bazi kisiler 3 yasa kadar hic denemiyor bile.
Biz haziranda ilk denedik 4 gunde biraktik. Cunku cisten rahatsiz olmayjp sap sap ayaklariyla uzerine basiyodu oyun yapiyodu. Bide zaten kabızlık problemimiz vardi. Kakasini benden gizli ağlayarak yaparken gordum. O gun sonlandirdim. Sonra temmuzda ara ara klozet adaptörüne oturttum hic yapmiyodu cis. Lazimliga asla oturmuyodu
Agustosta gida zehirlenmesi olduk. O dan 2 hafta sonra hem cis hem kaka tuttugunu farkettim. İlk bas kakasını lazimliga zorla yaptirdim. 2 sefer cok korktu cok agladi. Hep bay bay yaptık atta yolladik :)) sonra alisti. O zamanlar hic konusmuyodu. Elimdeb tutup wcye götürdü kaka geldikçe. 1 eylulde cise basladik. Birksc sefer kacirip agladi. 5. Gun havale geçirdi. Ben hastanede bez bağladım. Ama o hep tuttu ve sonunda wcye yapmaya basladi. Ayni hafta bir kez gündüz ben sordum ama gitmek istemedi ardimdan kacirdi bende biraz kizdim neden vardi da gelip yapmadın diye sonra kacirmadi. Gece bezinide attik ayni hafta. Ama benim sebep oldugum birkac deda kacirma yaşadık. Simdi gecede 1 kez kaldırıyorum. Duruma gore iki kez. Zaten kendi donmeye hareketlenmeye basliyor bende uyanıyorum götürüyorum

Çok geçmiş olsun inşallah biran önce atlatır yavrum havaleden çok korkuyorum Allah kimsenin başına vermesin
Çok şükür ben bağışıklık için birşey yapmıyorum ama oğlanı doyuramıyorum hep yemek istiyor ben büyük oğlumdan hiç mutfağa girip ne meyve var diye arandığını görmemiştim bu başka önce geliyor elma armut istiyor bitince az sonra mandalina yiyor evde muz yok diye ağlıyor 1 saat içinde ceviz kuruyemiş aranıyor öğünlerde bizim gibi tabak dolusu yemek yiyor çok şükür abisi okuldan hastalık getiriyor ortanca 1 günde ayaktan hastalık atlatırken büyük olan tüm kışı hasta geçiriyor doğduğundan beri aldığı antibiyotik sayılıdır sözde ikiside benim oğlum ama biri yiyor büyük yemiyor kiloları aynı gibi birşey umarım kız küçük abiye benzesin

3 cocuk cok zordur eminim. Ama dediğin gibi ileride sorunlar degisecek. Ama fiziksel yorgunluk azalacak en azından. Bende hep oyle avuturdum kendimi..
Hamileligim cok zor geciyor cunku kizim hep hasta, hastanelerdeyiz surekli. Eve bakamiyorum hastalanınca yüküm artiyor dahada. Uykusuzum, bebege alistirma yapıyorum :)))
Bizim nasipse 32 ay olcak. Fena degil aslinda ama kizim asiri asiri kiskanc bir cocuk neler yasiycaz hic kestiremitorum

Biz haziranda ilk denedik 4 gunde biraktik. Cunku cisten rahatsiz olmayjp sap sap ayaklariyla uzerine basiyodu oyun yapiyodu. Bide zaten kabızlık problemimiz vardi. Kakasini benden gizli ağlayarak yaparken gordum. O gun sonlandirdim. Sonra temmuzda ara ara klozet adaptörüne oturttum hic yapmiyodu cis. Lazimliga asla oturmuyodu
Agustosta gida zehirlenmesi olduk. O dan 2 hafta sonra hem cis hem kaka tuttugunu farkettim. İlk bas kakasını lazimliga zorla yaptirdim. 2 sefer cok korktu cok agladi. Hep bay bay yaptık atta yolladik :)) sonra alisti. O zamanlar hic konusmuyodu. Elimdeb tutup wcye götürdü kaka geldikçe. 1 eylulde cise basladik. Birksc sefer kacirip agladi. 5. Gun havale geçirdi. Ben hastanede bez bağladım. Ama o hep tuttu ve sonunda wcye yapmaya basladi. Ayni hafta bir kez gündüz ben sordum ama gitmek istemedi ardimdan kacirdi bende biraz kizdim neden vardi da gelip yapmadın diye sonra kacirmadi. Gece bezinide attik ayni hafta. Ama benim sebep oldugum birkac deda kacirma yaşadık. Simdi gecede 1 kez kaldırıyorum. Duruma gore iki kez. Zaten kendi donmeye hareketlenmeye basliyor bende uyanıyorum götürüyorum
Benim büyükle ortanca arası 36 aydı ortancayla küçük arası 20 ay oldu şuan üçüde bebek oldu küçüğe ek gıdaya başladık ona ne vermeye çalışsam ortanca bende istiyorum diyor onuda besliyorum büyük zaten zorlamayla yemek yiyor ikisini de besledin benide besle diyor akşam yemeğini sofrayı toplayınca ancak yiyebiliyorum veya hızlı hızlı yiyince ne yediğimi bilmiyorum ne bulursam götürüyorum bu hafta eşim gelmeden yarım saat önce sofrayı hazırladım çocukları besleyince eşim geldi bende eş zamanlı sıcak yemek yiyebildim tabi ortanca ben daha yicem dedi yine sofraya çöktü önüne koydum kendin ye dedim karnı tok olunca o pislik yaptı ben yemeğimi yedim sofrayı toplamadan önce onu banyoya soktum sonra sofra topladım bizim evin halleri dizi gibi ben evde daimi temizlikçi onlarda hep pislik derdinde oyun hamurları boya kalemleri kağıt kırpıntıları kuruyemiş kabukları delirtiyor beni süpürgeyle kanki olduk yerlere birşeyler atacaklarda küçük olan yutacak diye ödüm kopuyor hep gözüm üzerlerinde

Çiş konusunda da zorlamadım abiden gördü kendi tuvalete gitmek istedi bende üzerine düşünce hemen öğrendi şimdi bildiği halde yapmıyor siz ne güzel öğrenmişsiniz maşallah bende şimdi alıştırma külodu alacam ne zaman isterse o zaman yine başlarız kakayı problem etmese belki çişini yine söyleyecek ama kardeşinin etkisi oldu onun altını alıyorsun benimkinide al diyor bak abi tuvalete yapıyor diyorum ben bebeğim diyor dil pabuç gibi sabahtan akşama kadar hiç susmuyor abisi istiklal marşını ezberlerken o da abisiyle beraber ezberlemeye çalışıyordu yani ortanca olunca işine gelince küçük işine geldiğinde büyük oluyor

X