2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Uyku araliklariniz kac saat kizlar ? 10 aylik olduk onceden 3 saatte bir uyutryordum artik uyumuyor fena tepki veriyor acaba arttirmak mi gerekiyor? Gece uykusunada 9 da geciyordu onu da uyumam diyor napsam bilmiyorum

6 da kalkarsa 9, 7de kalkarsa 9.30-10 gibi ilk uykusuna yatiyor. 1.5-2 saat uyuyor.
2 gibi uykum geldi diye mizirdaniyor. 10 dk falan uyuyor.
3.50-4 gibi 2. Uykuya yatiyor. Yine 1.5 -2 saat uyuyor.
8 banyo. 8.30 gece uykusuna gecis.

Sabahlari evdeyiz cok duzenli. Ama ogleden sonra disari cikiyoruz. Bazen arabada uyuyor. Yarim saat. 1 saat yol ne kadar surerse. O yuzden ogleden sonra kesin bir saati yok.
Bugün mesela ogleden sonra hic uyuyacagi ortami yoktu. 6.30 da gece uykusuna yatirdim. Acigini kapasin diye. Uyku önemli:KK66:)
Uyku aralarini acmalari da donemsel olabiliyor. 4 saat yap belki kendiliginden 3e geri doner.

Sabah 6.30 7 gibi güne basliyoruz ne yazik ki :) 10-10,30 gibi ilk uykusu 2-2.30 arasi ikinci uykusuna yatiriyorum en fazla 2 saat uyuyor oda cok nadir yoksa 1-1bucuk saat uyuyor.
Aksam da 9-10 arasi uyuyor gecikti bu aralar ama 9a geri cekmeyi dusunuyorum.
uyku önemli asiri önemli tek dinlendigim an uyudugu an :)

Kizimda inek sütü alerjisi vardı doktoru çorba muhallebi ve meyve puresi vereceksin dedi bende bugüne kadar hep öyle yaptım çorbasını da muhallebisini de yemek istemiyor meyve olarak da sadece muz yiyor çok üzgünüm bugün ağladım dayanamadim ne yapacağım bilmiyorum açlıktan ağlıyor ama yemiyor
Corbalarina nane ve kimyon atarak tatlandirin denemediyseniz bizde de inek sutu alerjisi var muzu seviyosa yunurtaya da alerjisi yoksa yumurta sarisini muzla karistirip veriyorum ven sabahlari bazen icine bir cay kasigida pekmez atiyorum bazen irmikte haslayip koyuyorum yiyor muzun tadi baskin geliyo.. aksamlari gece muhallebisi olarak da dolaba kavanoza hafif pemvelesinceye kadar un kavurup koydum her gun bir kasik un onceden buzlukta hazir ettigim kuzu kemik sulariyla yine nane ve kimyonla gece mamasi yapiyorum onlari severek yiyor ama degisik tatlara alismasi uzun zaman aliyo bikmadan tekrar tekrar denetiyorum bazen hic sevmedigini bibhafta sonra yiyo oluyo

6 da kalkarsa 9, 7de kalkarsa 9.30-10 gibi ilk uykusuna yatiyor. 1.5-2 saat uyuyor.

Sabahlari evdeyiz cok duzenli. Ama ogleden sonra disari cikiyoruz. Bazen arabada uyuyor. Yarim saat. 1 saat yol ne kadar surerse. O yuzden ogleden sonra kesin bir saati yok.
Bugün mesela ogleden sonra hic uyuyacagi ortami yoktu. 6.30 da gece uykusuna yatirdim. Acigini kapasin diye. Uyku önemli:KK66:)
Uyku aralarini acmalari da donemsel olabiliyor. 4 saat yap belki kendiliginden 3e geri doner.
Biz gune 6 bucuk 7 gibi basliyoruz saat on onbucuk arasi bi uyuyo 12 gibi kalkiyo sonra 3 3 bucuk arasi uyuyo en fazla bir saat en gec sekiz bucuk gece uykusuna gecis geceleri bazen cok mizirdanarak yatiyo emzikle uyuyo memesini dusuruyo emeklemeye calisiyo falan o zaman slk uyaniyo bazen rahat uyuyo o gunku psikolojisine bagli ama slk uyanmalarimiz haric uykularimiz duzende bizim yeme olayi biraz slklntl asla onune koyduklarimi agzina goturmuyo yemeye duskun degil

Ya kızlar uyku konusu konuşulmuş..
Benim oğlus 10da yatıp 10da kalkıyor
Gündüzleri bir kere uyumak istiyor..iki saat falan uyuyor her zaman olmasada
15-20gundir boyleyiz
Sabah erken kaldirsam mi böyle devam mi etsem.
Önceden erken kalkardı geç yatardı uykulara çok zor dalıyordu.
Şimdi daha iyi gibime geliyor..
Erken mi biraktirdim iki kere gündüz uykusunu acaba..

15-20gundir boyleyiz
Gün içinde mizmiz olmuyorsa yani tek uyku yetiyorsa sorun degil bence 14 saat uyuyor sonucta. 1 yasindan sonra tek uykuya dusuyorlar değil mi? Pek de bir şey kalmadı.

15-20gundir boyleyiz
Biz birakmyruz ki kendi keyflrine gore. Benm kizimda teke indi.

15-20gundir boyleyiz
Ohh maşallah masallah ne güzel uyuyorsa hic uzülme tek cift zaten huysuz olursa gun icinde ikinciyi uyutursun ki kendide uyur.
Genelde güne erken baslatin en gec 8de diyorlar gece erken yatmasi icin Ama senin bıdık cok gec uyumuyor sonucta 10 iyi 9a 9 olsa daha iyi olur aslinda ama dur bakalim belki degisir.

Günaydin kizlar
Benim kuş mama sandalyesinden ayaga kalkmayı ögrendi emniyet kemerini cıkartmistim kullanmiyorum diye dun 3-4 kere tepesinde yakaladim tam ustune oturacakken gördüm :KK57: Tabi kalbim yerinden fırladı bir süre kendime gelemedim simdi yemek yemiyorsa emniyet kemerini takiyorum birakmiyorum kemersiz.
Birde kucagimda hic oturmuyor kanepelere tirmanmak yada emeklemek istiyor artik cok zorlasti hep düsuyor bir yerine birsey olacak diye aklim cikiyor.

Günaydin kizlar
Benim kuş mama sandalyesinden ayaga kalkmayı ögrendi emniyet kemerini cıkartmistim kullanmiyorum diye dun 3-4 kere tepesinde yakaladim tam ustune oturacakken gördüm :KK57: Tabi kalbim yerinden fırladı bir süre kendime gelemedim simdi yemek yemiyorsa emniyet kemerini takiyorum birakmiyorum kemersiz.
Birde kucagimda hic oturmuyor kanepelere tirmanmak yada emeklemek istiyor artik cok zorlasti hep düsuyor bir yerine birsey olacak diye aklim cikiyor.
Günaydın alpicim
Inciye bak sen akıllı fıstık..
Işimiz zor valla.
Bizimki iyice çıkıyor kanepelere kasla göz arasında hemen gidiyor iki kere düştü:KK43:
Rabbim yardimcimiz olsun zapdedilmiyor valla.
Bugün bizim oğlan 8de uyandı gece 3-4kere kalktı..
Sanırım nazar değdirdim :-)

Günaydın alpicim
Inciye bak sen akıllı fıstık..
Işimiz zor valla.
Bizimki iyice çıkıyor kanepelere kasla göz arasında hemen gidiyor iki kere düştü:KK43:
Rabbim yardimcimiz olsun zapdedilmiyor valla.
Bugün bizim oğlan 8de uyandı gece 3-4kere kalktı..
Sanırım nazar değdirdim :-)
Hahha kesin nazar degmistir :) Ama arada öyle olur biz bazı geceler kalkip oturuyoruz saatlerce oynuyoruz :)
Bizimkide tirmanmaya calisiyor kanepeye ayagini atiyor cok tatli ya ama boyu kurtarmiyor ne yazikki .
Dün düstü kolu cit dedi kırildı eyvah dedim nasil kötü oldum bide dusunce aglamiyor agladi agladi kesin kirildi dedim sonra kolunu elini oyantinca sukur dedim ama aklim cikti zor valla su an isimiz hemde ne zor asiri dikkat gerekiyor.

Hahha kesin nazar degmistir :) Ama arada öyle olur biz bazı geceler kalkip oturuyoruz saatlerce oynuyoruz :)
Bizimkide tirmanmaya calisiyor kanepeye ayagini atiyor cok tatli ya ama boyu kurtarmiyor ne yazikki .
Dün düstü kolu cit dedi kırildı eyvah dedim nasil kötü oldum bide dusunce aglamiyor agladi agladi kesin kirildi dedim sonra kolunu elini oyantinca sukur dedim ama aklim cikti zor valla su an isimiz hemde ne zor asiri dikkat gerekiyor.
Bizde oynuyorduk yaa iki saate anca uyuyordu..
Yaa ne günler geldi geçti.
Ne günler gelecek geçecek.bizde onlarla büyüyoruz..rabbim yeter ki sağlık versin
Memlekette yanımda yatmaya alıştı normalde beşiğinde yatardı.zor oluyor ama şimdi yavaştan tekrar alıştırıyorum yatağına.
Bi kere uyudu bıraktım yatağımiza 2dk öncesinde kontrol etmiştim
Sen ses çıkarma normalde yanında yoksak ağlar..
Yataktan inmeye çalış düş gūmm diye bir ses burnu çizildi yere sürtünce sanırım.alni sisti.
Çok fena olmuştum dedim gitti çocuk :KK43:
Çok şükür bişey olmadı..

Dun haberlerde görmüştüm yataktan düşen çocuk beyinkanaması geçirdi diye o kadar uzuldumki rabbim şifa versin inşaallah iyileşir yavrucuk.

Çok çok çok dikkat etmek gerek bunların ne yapacağı belli olmuyor :KK43:

Uyku araliklariniz kac saat kizlar ? 10 aylik olduk onceden 3 saatte bir uyutryordum artik uyumuyor fena tepki veriyor acaba arttirmak mi gerekiyor? Gece uykusunada 9 da geciyordu onu da uyumam diyor napsam bilmiyorum
bizim 9-9:30 arası kalkıyor saat12.30 - 13:00 arası uyuyor bir buçuk saate uyanıyor 5 gibi tekrar yarım saat uyuyor gece 11den sonra ancak uyuyor bazen 12 yi bile geçiyor erken uyutmak için çok uğraşıyorum ama olmuyor bi türlü uyumuyor abiside babasıda evde herkes geç yatıyor tüm gece onlarla uğraşıyorum ama malesef boşuna

Oyle yapicam canim 3.5 saati denedim dun daha iyiydi 9da uyusun diyede 5te kaldrdim 9a kadar oynadik daha az tepki verdi. Bi de yine dis cikariyoruz ondan da olabilir diye dusunuyorum

bizim kalkis 9 ,yatış 11 civari. uyku araları 3 saat. ama akşam uykusuna 4-5 saat sonra yatıyor. gece çok çok dönüyor, sık sık emiyor o yüzden birlikte yatiyoruz 6.aydan beri.

bebeği emeklemeyenler gün içinde neler yapıyor? biz bı elden tutup gezip duruyoruz ev içinde. oyuncaklarla da pek ilgilenmiyor, aklı yürümekte ama ben yoruluyorum. Nasıl oyalayacagimi bilemiyorum artık yürütmek disinda

bizim 9-9:30 arası kalkıyor saat12.30 - 13:00 arası uyuyor bir buçuk saate uyanıyor 5 gibi tekrar yarım saat uyuyor gece 11den sonra ancak uyuyor bazen 12 yi bile geçiyor erken uyutmak için çok uğraşıyorum ama olmuyor bi türlü uyumuyor abiside babasıda evde herkes geç yatıyor tüm gece onlarla uğraşıyorum ama malesef boşuna
Canım kademeli olarak sabah uyanmasını erkene al. 8de uyanırsa 11de uyutursun 12.30da uyansa 4 gibi uyutursun 4.30da kalkar 8.5ta uyutmayı denersin

Corbalarina nane ve kimyon atarak tatlandirin denemediyseniz bizde de inek sutu alerjisi var muzu seviyosa yunurtaya da alerjisi yoksa yumurta sarisini muzla karistirip veriyorum ven sabahlari bazen icine bir cay kasigida pekmez atiyorum bazen irmikte haslayip koyuyorum yiyor muzun tadi baskin geliyo.. aksamlari gece muhallebisi olarak da dolaba kavanoza hafif pemvelesinceye kadar un kavurup koydum her gun bir kasik un onceden buzlukta hazir ettigim kuzu kemik sulariyla yine nane ve kimyonla gece mamasi yapiyorum onlari severek yiyor ama degisik tatlara alismasi uzun zaman aliyo bikmadan tekrar tekrar denetiyorum bazen hic sevmedigini bibhafta sonra yiyo oluyo

Allah razı olsun bana da fikir olsun söylediklerin saol. Yumurtayı malesef yemiyor daha hiç yemedi yaşına gelirken verin dedi doktoru kahvaltı hiç yok yüzden bizde ama saol çok saol.

X