2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba herkese. epeydir giremedim özlemişim buraları. biraz okudum.
10 aylık olmamıza 4 gün kaldı. 23 nisan gününden beri emekliyoruz :) emekleyen bebek çok tatlıymış, maşallah hepsine. henüz dişi çıkmadı. konuşmaya çok hevesli birşeyler mırıldanıyor sürekli. ek gıda hep sıkıntı oldu baştan beri, artık zorlamıyorum. istediği kadar yiyor. yiyor dediğim çorbadan gidiyoruz şu sıralar. öyle karın doyuracak kadar değil hala. süt alerjisi de devam ettiği için kısıtlı yiyecekler. meyveleri seviyor. 8,5 kilo. 2 aydır doğru düzgün kilo alamadı 200-300 belki. sütüm de yetmiyor sanırım artık. alerji için diyetteyim, doktorun yönlendirmesiyle diyeti açmya başlamıştık fakat popoda egzama gibi birşeyler çıktı sanırım yediklerim rahatsız etti, yeniden kestim süt ürünlerini. bizden haberler böyle..

Koy yumurtasi aliyorum, marketten alacaksam organik olanlardan aliyorum. Bazen haslanmis bazen omlet bazen pankek yapiyorum. Kahvaltida vermediysem corbasina katiyorum. Bazen sade olarak teke veriyorum bazen karisim yapiyorum. Bu ara omlet pankek turu vwriyoruz. Karisimla doymuyor. Yaninda ekmek yiyor:))
:)) biz hala karışım yiyoruz sağol cevabın işin canım

merhaba kızlar epeydir giremedim..işe döndüm başladım.şükür süt iznimiz var erken çıkabiliyorum..
.pek vakit olmuyor bakamıyorum..özledim buradaki sohbetlerimizi..
bizim kız geriye doğru 3 adım emekliyor daha doğrusu geri gidiyor..emekleme gayreti yok henüz..6dişimiz var teyzeleri..babaannemiz bakıyor..şükür iyi ek gıdaya geçtikten sonra kilo almaya başladı ama yinede kilosu düşük sayılır..bizden haberler böyle..:KK49:

Biz 10 aylik olduk 11 e dogru yol aliyoruz hala 7.900 gramiz hic kilo almiyor nerdeyse 2 aydir ama cok hareketli yedigini anında eritiyor kiloya ben takilmiyorum 8.bucuk kilonun altinda yasina girmeyelim dedi doktor napayim almiyorsa kilo :)
Bu aralar cigliklarimiz artti her yerde bagiriyor hemde ne bagirma hic susmadan konusuyor dakikalarca birseyler anlatiyor.
Ayaga kalkmaya calisiyor kanepeye tirmaniyor ayagini atiyor ama cikamiyor tabiki 2 disimiz cikmisti 8aylikken simdi ust disler beyazlamis onlar geliyor.
Artik baya baya buyudu beni cok iyi anliyor anne diye diye bir kere anne dedi tabiki ben hemen agladim :)))
Rabbim her isteyene bu duyguyu tattirsin buyudukce sevgiside buyuyor sanirim.

Biz 10 aylik olduk 11 e dogru yol aliyoruz hala 7.900 gramiz hic kilo almiyor nerdeyse 2 aydir ama cok hareketli yedigini anında eritiyor kiloya ben takilmiyorum 8.bucuk kilonun altinda yasina girmeyelim dedi doktor napayim almiyorsa kilo :)
Bu aralar cigliklarimiz artti her yerde bagiriyor hemde ne bagirma hic susmadan konusuyor dakikalarca birseyler anlatiyor.
Ayaga kalkmaya calisiyor kanepeye tirmaniyor ayagini atiyor ama cikamiyor tabiki 2 disimiz cikmisti 8aylikken simdi ust disler beyazlamis onlar geliyor.
Artik baya baya buyudu beni cok iyi anliyor anne diye diye bir kere anne dedi tabiki ben hemen agladim :)))
MasaAllah inci kuşa..
Bizim kerata iki gündür koltuklara çıkıyor benimki biraz engin zaten ondan kolay oldu..
4.disimiz yolda Rabbim kolaylik versin bizlere.
Çok inatçı dediğini yaptirana kadar o çığlığı hic kesmiyor..
Oyuncakları koyuyorum onune nerde garip bişey var ona odaklanıyor..
Yaa nasılda güzel büyüyorlar şükür verene rabbim isteyen herkese nasip etsin insAllah

MasaAllah inci kuşa..
Bizim kerata iki gündür koltuklara çıkıyor benimki biraz engin zaten ondan kolay oldu..
4.disimiz yolda Rabbim kolaylik versin bizlere.
Çok inatçı dediğini yaptirana kadar o çığlığı hic kesmiyor..
Oyuncakları koyuyorum onune nerde garip bişey var ona odaklanıyor..
Yaa nasılda güzel büyüyorlar şükür verene rabbim isteyen herkese nasip etsin insAllah
Aminnn insallah canim. Bizim boyumuz yetmiyor bacagi atiyor ama cikamiyor :)
Sen neden takvimi kaldirdin :-/

merhaba herkese. epeydir giremedim özlemişim buraları. biraz okudum.
10 aylık olmamıza 4 gün kaldı. 23 nisan gününden beri emekliyoruz :) emekleyen bebek çok tatlıymış, maşallah hepsine. henüz dişi çıkmadı. konuşmaya çok hevesli birşeyler mırıldanıyor sürekli. ek gıda hep sıkıntı oldu baştan beri, artık zorlamıyorum. istediği kadar yiyor. yiyor dediğim çorbadan gidiyoruz şu sıralar. öyle karın doyuracak kadar değil hala. süt alerjisi de devam ettiği için kısıtlı yiyecekler. meyveleri seviyor. 8,5 kilo. 2 aydır doğru düzgün kilo alamadı 200-300 belki. sütüm de yetmiyor sanırım artık. alerji için diyetteyim, doktorun yönlendirmesiyle diyeti açmya başlamıştık fakat popoda egzama gibi birşeyler çıktı sanırım yediklerim rahatsız etti, yeniden kestim süt ürünlerini. bizden haberler böyle..
canım senin kan/vitamin tahlili mi vardı geçenlerde, yanlış hatırlamıyorsam.. takviye ilaçlar işe yaramış mi? biz de kullanıyoruz da..

maşallah kızlar, benim kız biraz tembel sanırım. kendi çabasıyla bir şey yapasi yok ama gezmeye bayılıyor. ellerinden tutup gezdiriyorum sürekli, belim sirtim ağrıyor. başka bir şeyle oyalanıyor, bebek arabasını bile istemiyor,varsa yoksa yürümek. o küçücük bacaklar agrimiyor mu sasiyorum. bir dişimiz yeni çıktı.

Anneler devlet hastanesinin psikiyatri bolumune gitmeye karar verdim:KK43:( Bu ara bebegime cok bagiriyormusum. Esim oyle soyledi. Okuldaki o haylazlara sabrediyorsun da el kadar bebege buyuk insanmis gb bagiriyorsun, onun bebek oldugunu unutuyorsun bazen dedi. Cok uzuldum. Anksiyetem depresti sanirim. Senede bir kere ofke nobetlerim nuksediyor. Kendi kendime atlatiyordum fakat simdi bebegimden dolayi yalniz kalamiyorum ve ona yansitiyorum sanirim farkinda olmadan. Size soracagim randevu almadim. Yarin bos gunum. Hastanede saat kacta randevu vermeye baslaniyor? 8mi 8.30 mu? 9da doktorlar geliyor sanirim.

Anneler devlet hastanesinin psikiyatri bolumune gitmeye karar verdim:KK43:( Bu ara bebegime cok bagiriyormusum. Esim oyle soyledi. Okuldaki o haylazlara sabrediyorsun da el kadar bebege buyuk insanmis gb bagiriyorsun, onun bebek oldugunu unutuyorsun bazen dedi. Cok uzuldum. Anksiyetem depresti sanirim. Senede bir kere ofke nobetlerim nuksediyor. Kendi kendime atlatiyordum fakat simdi bebegimden dolayi yalniz kalamiyorum ve ona yansitiyorum sanirim farkinda olmadan. Size soracagim randevu almadim. Yarin bos gunum. Hastanede saat kacta randevu vermeye baslaniyor? 8mi 8.30 mu? 9da doktorlar geliyor sanirim.
Mhrs yada 182 den her zaman randevu alabilirsin. Hastane mesai saatleri 8-16 dir.

Randevu alayim oyle gideyim o zaman. Bugun kaldi. Haftaya icin randevu alayim ihmal etmeden gideyim.
Emzirirken ilaç kullanamazsin. Psikologa mi gitsen acab a? Yada emzirmeyi birakacak misin?
Psikiyattist ilaci yazip gonderiyor cunku.

Mrb ii gunler bebeginiz icin oda yaptiniz mi halisi tulu mobilyasi lambasi vs hangi markalari tavsiye edersiniz

Emzirirken ilaç kullanamazsin. Psikologa mi gitsen acab a? Yada emzirmeyi birakacak misin?
Psikiyattist ilaci yazip gonderiyor cunku.
Gerekirse psikiyatrist psikologa yonlendiriyor zaten. 10 sene once gittigimde kaygi bozuklugu anksiyete demislerdi psikologa yonlendirdi. Dediklerini bu halde uygularim iyi olurum. Esim bu ara cok yogun ve haftaya 3 gunlugune il disina gidecek. O uc gun ne yapacagim kaygisi olustu sanirim. O donem gecse atlatirim bu donemi ilacsiz diyw dusunuyorum. Dusunmemeye calisiyorum. Ev isini biraktim kendimi yorup kixima patlamamak icin.sadece yemegi oyunu ilgilenwcwgim uc gun. Dolasmaya cikaroz. En kotu cok bunalirsam bakicosini cagiririm. Iki muhabbet ederiz kafam dagilir. Ya o yokken atealenirse basina hastanelik bir durum gelirse dusunceleri bunaltiyor. Param var atlarim taksiye gotururum diyorum. Amaan psikiyatriye de bunlari anlatacagim. Dusuncelwrini baska yone cevir diyecek. :)) atlatirim ben . Kizimi sutsuz birakamam

Kizim babasina cok duskun. Eger ayrilirsak bu cocuk babasiz nasil yapacak diye dusunuyorum. Hatta esime bile dedim. Biz ayrilirsak bu cocuk sensiz ne yapacak diyw
Hayirdir ayrilmayi mi dusunuyorsun diyor. Insanlik hali her seyi dusunuyorum. Ama sorun su ki ortada oyle bir durum yok. Ya olursalari kuruyorum kafamda sonrasi hayal dunyasindayim. Kendi kendime agliyorum.

Gecen hafta kontrolumuz vardı 10 bucuk aylıkken tam 8kilo cıktı aylık gittigi cizelgeye gore iyi almıs dedi doktor biraz daha uste cıktı kilosu dedi boyuda 73 cm aynı cizelgede gidiyor dedi her doktor farklı konusuyor canım boyu kaç cıktı inci nin

Kizim babasina cok duskun. Eger ayrilirsak bu cocuk babasiz nasil yapacak diye dusunuyorum. Hatta esime bile dedim. Biz ayrilirsak bu cocuk sensiz ne yapacak diyw
Hayirdir ayrilmayi mi dusunuyorsun diyor. Insanlik hali her seyi dusunuyorum. Ama sorun su ki ortada oyle bir durum yok. Ya olursalari kuruyorum kafamda sonrasi hayal dunyasindayim. Kendi kendime agliyorum.
Pardon haklisin, devlette psikiyatrist psikologa yonlendiriyordu o kismi atlamisim.
Eşim de sürekli olumsuz şeyleri kurar durur. Ona da derim hep. Olamayan bir seyi dusunup üzülmektense, varsın olsun oldugu zaman üzülürüm. Sonucta yine uzuleceksem erkenden uzulmenin anlami yok:KK66:)
Eşinin olmadigi zamanlar icin tedbirini al. Mesela taksinin ve acil servisin numarasini hep telefonjna kaydet hem kapiya yqkin bir yere yaz as. Evin yedek anahtarini guv3ndigin birine ver, yada okulda dolabina falan koy, evde yalnizsam annemlerle goruntu konusma yapiyorum yalnizligim gidiyor meselw bnim. Senin bakici sansin da var. Sıkılırsan git dolaş disarda vakit daha cabuk geciyor. Bebeginle yalniz kalmanin tadini cikar:KK66:)
Allah korusun esinden ayrilman gerekebilir evet ama onu yada seni de kaybedebilirsin. Onsuz napacak diye dusunme ki Allah onsuzlukla sinamasın. Kimse kimseye muhtac degil herk3s bir sekilde alisiyor yokluklara. Allah yokluklarini gostermesin.

X