2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yeni evin hayırlı olsun düzenin tam oturması daha 1 ayını alır taşınmak çok zor iş Allah yardımcın olsun
Sagolun, gercekten cok zormuş. Bu gece dinlenmişim biraz ne dualar ediyorum gorseniz kizim gece uyusun diye. Ozledimde gunduzleri hep ayri kaldik 10 gundur. Hele dun aksam annemin kucaginda uyumaya calisiyodu kiz diye seslendim hemen kulaklarini dikti. Kucagima aldim dakikalarca sarildi

Sagolun, gercekten cok zormuş. Bu gece dinlenmişim biraz ne dualar ediyorum gorseniz kizim gece uyusun diye. Ozledimde gunduzleri hep ayri kaldik 10 gundur. Hele dun aksam annemin kucaginda uyumaya calisiyodu kiz diye seslendim hemen kulaklarini dikti. Kucagima aldim dakikalarca sarildi
Ah yavrum kıyamam rabbim kimseyi anasız babasız bırakmasın kimseyi de evlatlarından ayırmasın sen tam yerleş sonra bol bol anne kız oturursunuz inşallah

Günaydin Herkese
Bizde gecikmeli de olsa 6ay kınamizi yaptik Diş bugdayimizi yaptik 3 gunde Dede evinde tatil yaptık geldik..

Her ne kadar kizim kimseye gitmeyip kucagimdan inmemis olsada iyi geldi Eglendik güldük..
2. Dis bugdayi partimizde nisanda anane evinde olacak insallah ❤

:halay::KK49:
Günaydin Herkese
Bizde gecikmeli de olsa 6ay kınamizi yaptik Diş bugdayimizi yaptik 3 gunde Dede evinde tatil yaptık geldik..

Her ne kadar kizim kimseye gitmeyip kucagimdan inmemis olsada iyi geldi Eglendik güldük..

Bizde daha yapacağız çocuğun dişleri tamamlanacak

Günaydin Herkese

Bu arada dişleri hayırlı olsun inci kuşun :)

kızlar bu ev yapimi bebe biskuvilerini kaç gün kullanmaliyiz, bitmiyor ki ziyan olacak. Dondurucuya atilir mi acaba. ben hep kendi kurabiyelerimi atarim .

kızlar bu ev yapimi bebe biskuvilerini kaç gün kullanmaliyiz, bitmiyor ki ziyan olacak. Dondurucuya atilir mi acaba. ben hep kendi kurabiyelerimi atarim .
Atilir canim iyi fikir verdin bende yaptim orda duruyor 1 tane 1 tane 6 ayda bitmez atayim buzluga bende :)

Günaydin Herkese

Yaa masaAllah ne güzel anılar biriktirmiş inci kuz hayırlı olsun canım:)

kizlar öğünlerinizi nasil ayarliyorsunuz? 4 ogunumuz var:kahvti, meyve,yoğurt, sebze veya muhallebi. öğlene de çorba koymak gerekir mi bu ay acaba? saglik ocaginin verdiği broşürde 2-3 ana ogun yaziyor. Ama ben her gün nasil ne yaparim bilemiyorum. mutfaktan cikamiyorum. bir denizin yemeğimiz var. sürekli hazirla yika hazirla yika.. çocuk da sıkılıyor beni beklemekten.

Kızlar oğluma pırasa yemeği yapmak istiyorum denediginiz tarif var mı..
Hiç yapmadım ilk kez yapacam :KK66:
Ben 1 tatlı kaşığı yağda havucu bir tür ceviriyorum ardından suyunu ekleyip kaynatınca biraz pisiriyorum. Sonra pırasa ve pirinci ekliyorum. Pirinçler yumuşayana kadar pisiriyorum. Sonra çatalla bölüp bölüp yediriyorum. Istersen blendirdan geçirebilirsin. Kıymalı yapmak istiyorsan yumruğu kadar kıymayı 2 yemek kaşığı suda pişir ekle

kizlar öğünlerinizi nasil ayarliyorsunuz? 4 ogunumuz var:kahvti, meyve,yoğurt, sebze veya muhallebi. öğlene de çorba koymak gerekir mi bu ay acaba? saglik ocaginin verdiği broşürde 2-3 ana ogun yaziyor. Ama ben her gün nasil ne yaparim bilemiyorum. mutfaktan cikamiyorum. bir denizin yemeğimiz var. sürekli hazirla yika hazirla yika.. çocuk da sıkılıyor beni beklemekten.
Biz 8 aylığız benimki 2 veya 3 ogun yiyor. Ara ogun vaktimiz kalmıyor hiç. Kahvaltı öğlen sebze akşam meyve. Muhallebi epeydir vermiyorum. Aralarda da emiyor. Bakicida arada da 20- 30 cc mama içiyor. O da doymak için değil uyumak için içiyor gb yapıyormuş. Emerek uyur da kwndisi:))

Ben yoğurdu genelde sebzeyle birlikte yediriyorum

Bugün kızım zengin:)) annesi labne, yogurt, lor yapti:)) sonunda labneyi deneyebildim. Bakalım tutacak mi? Lor da tuttu bu defa. Burdan bir arkadaşım dediği gb kaynadıktan sonra biraz bekledim öyle yogurt ve limon suyu koydum suyu yeşile döndü. Teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Günaydin Herkese

Maşallah size ne güzel olmuştur 6 ay kınası nasıl oluyor neler yapıyorsunuz hep duyuyorum ama nasıl birşey olduğunu hiç görmedim diş buğdayında ne yapılıyor amma cahilim bu konularda ya

Kızlar oğluma pırasa yemeği yapmak istiyorum denediginiz tarif var mı..
Hiç yapmadım ilk kez yapacam :KK66:
Ben dün bir kaşık zeytinyağında 1 diş sarımsak yarım havucu biraz kavurdum sonra 2 tane pırasayı küçük küçük doğradım biraz pırasaylada çevirdikten sonra suyunu koydum
Bugün az yağda kıymayı kavurduktan sonra yine 1 diş sarımsak ve yarım havuç koydum sonra pırasayı koydum birkaç tur çevirdim buzluga önceden koyduğum et sularından 1 bardak koydum daha çok sevdi onlarında kendilerine göre damak tadı var sanırım bizimki etçi olacak sebzeye az kıyma bile koysam daha çok seviyor

Bugun benim doğum günüm .. sabah eşim kutlayıp çıktı ama hediye yok morelim bozuldu .. mutlaka alırdı es geçmez :KK43: bugun mardine kuzenimin yanına gidip üç dört gün kalıcam cok sıkılmıştım iyi gelir inş.

Maşallah size ne güzel olmuştur 6 ay kınası nasıl oluyor neler yapıyorsunuz hep duyuyorum ama nasıl birşey olduğunu hiç görmedim diş buğdayında ne yapılıyor amma cahilim bu konularda ya
Bildigin kina gecesi :) Kinalar yakiliyor halaylar cekiliyor Hepimizin nesesi kina gecesi işte :) Bizde yok 6 ay kinasi ama cok heveslendim yaptim gitti. Bindalli giydi kizim.

Dis bugdayinda bugday kaynatilir sonra es dost cagrilir pasta borek corekler sohbet muhabbet esliginde yenir. Bugdaylar doldurulur kaselere uzerine sekerlemeler kisnis ceviz filan suslenir bebek yere ortu serilip uzerine konur onune meslekleri temsil eden esyalar konur hangisini secerse o meslegi yapacagina inanilir.
birde kac disi ciktiysa cikmayan diş sayisi kadar bugday dökülür kafasindan asagiya. Bugday gibi dizi dizi ciksin disleri diye bu kadar :KK66:

X