2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

mayhosmelek mayhosmelek nerelerdesin kiz aktifleseyim derken bizi unuttun :)
Canim arada bakip okuyorum.Haftaya daha rahatim gelirim :)Sitede diger annelerle gorusmeye basladik.Faceden de bir grupla gorusmeye baslayinca,ek gida bir yandan ,kurs bir yandan hicbir seye vakit kalmadi.Siz Istanbul a geliyor musunuz?Anadolu yakasina gelirseniz misafirim olursunuz :)

Ben yarım gün çalışıyordum, bebeğe annem bakıyordu. Aslında bize de bakıyordu:KK66: yemek, çamaşır, ütü, temizlik, bebegin banyosu, uykusu hep annemdeydi. Prensesler gibiydim :KK66:)) fakat masal bitti. Annem sağ kolunu kırdı;(( mecbur ücretsiz izin aldım. Cumartesiden ihtibaren kızımla ve tüm ev işleriyle baş başayım. (Tek maas kalinca temizlikciyi de bıraktım)

Yürüteç almamak için zor dayanıyorum. En son çamaşır sepetinin içine oturttum bir de ip taktim. Çeke çeke evin icinde dolasiyoruz. Hic sesi cikmiyor sepetçi güzelimin:KK66:)
annene cok gecmis olsun sana cok cok gecmis olsun :)) Sen bebek mi buyutuyordun hahah al iste simdi buyut asil is simdi baslamis senin icin simdi sen annene prenseslik yaptirt kizinla ikisine bak :)

Canim arada bakip okuyorum.Haftaya daha rahatim gelirim :)Sitede diger annelerle gorusmeye basladik.Faceden de bir grupla gorusmeye baslayinca,ek gida bir yandan ,kurs bir yandan hicbir seye vakit kalmadi.Siz Istanbul a geliyor musunuz?Anadolu yakasina gelirseniz misafirim olursunuz :)
ohh masallah dedigim cikti aktiflestin bizi unuttun :)
Bu sene planimiz var ama hizli gelip doneriz sanirim biz gelene kadar senin pasa 1bucuk yasina girmis olur zaten :)
Eyluldeki iznimizde gelecegiz cunku :p

Ogluş napiyor nasil gidiyor hersey yolunda mi ?

Cnm onu doktorumzla konuştm 3 gün kuralına uyup dene bşy olmazsa yedr ddi. Denedk bi sıkıntı olmadı aksine salçalı yemekleri dha çok seviyo bizm sıpa :KK70:
Vay be doktorlar birbirinden ne farklı ya kimisi asla yedirme diyor kimisi bişey olmaz diyor. İnsan hangisine inancağını şaşırıyor. Seninki ağzının tadını biliyor :)))

Kızlar Merhaba uzun zamandır giremedim umarim herkes iyidir bütün bebisleri öpüyorum biz bi kaç gün sonra 7 aylik oluyoruz. Bizimke olsn minikler nasıl neler yapiyorsunz ne yiyip iciyorsunuz

Vay be doktorlar birbirinden ne farklı ya kimisi asla yedirme diyor kimisi bişey olmaz diyor. İnsan hangisine inancağını şaşırıyor. Seninki ağzının tadını biliyor :)))
Evt cnm ya dr lar değişk değişk. Bzmki ağzının tadını iyi bliyo valla

Kizlar selam biraz once anakucaginda atladi bizim yaramaz ama cok sert dusmedi biraz kolu biraz basi haliya ve oyun matina gelcek sekilde...yeni yedirmistim hafif kustu sizce dusmeyle ilgili midir hareketlerine bakiyorum gayet normal yaptigim hareketlere guluyor falan...doktora goturmek gerekir mi ?

Kizlar selam biraz once anakucaginda atladi bizim yaramaz ama cok sert dusmedi biraz kolu biraz basi haliya ve oyun matina gelcek sekilde...yeni yedirmistim hafif kustu sizce dusmeyle ilgili midir hareketlerine bakiyorum gayet normal yaptigim hareketlere guluyor falan...doktora goturmek gerekir mi ?
Kusma fiskirtma seklindeyse bekleme derim ne olur ne olmaz. Ama normal kustuysa biraz daha takip et. El kol koordinasyonu, goz bebekleri ve fiskirtarak kusma onemli. Gecmis olsun

Oii sende bnm gbi genç anne olmşsn :) bnce 2.çock dşünüyosan pek uzatma arayı. Snradn zor oluyomş cnm. 2si byür çıkat snradan rhat ederiz
Eşime guvencim yok canim. Yani aldatma vs ile ilgili degil ama baska yonden istemiyorum şuan. Şuan borcumuz var yaza çalışmaya başlıcam. Yani anca fikrim degişirse 2 yaştan sonra yeni bir bebek dusunebilirimki ona da hazirligim olsun. Borçsuz rahatken olsun 2... genciz daha Allah nasip ederse olur inşallah. Kilo vermem lazim en başta zaten pcom var belkide kalamam, yine tedaviyle olur belli olmaz...

Eşime guvencim yok canim. Yani aldatma vs ile ilgili degil ama baska yonden istemiyorum şuan. Şuan borcumuz var yaza çalışmaya başlıcam. Yani anca fikrim degişirse 2 yaştan sonra yeni bir bebek dusunebilirimki ona da hazirligim olsun. Borçsuz rahatken olsun 2... genciz daha Allah nasip ederse olur inşallah. Kilo vermem lazim en başta zaten pcom var belkide kalamam, yine tedaviyle olur belli olmaz...
Anladm cnm allah gönlüne göre verir inşallah

Bizim dişimiz patladı:nazar::KK49: . Kızım diŞerinin üzerine geçiyorduk bi iki adım atıyor hoopp dönüyor az kaldı emekleyecek :KK200: çok iştahsız nasıl büyüyecek bilmiyorum ..

Sporda bi haftam oldu gram vermemişim cok sinir oldum oysaki saniye durmuyorum. Gerçi çikolatada yiyorum habire ama ..

Arkadaşlar akşama yemek yapacak fırsat bulamıyorum ben siz nasıl yapıyorsunuz bu işi

Genç anneler ikinci bebek istiyorsanız arayı çok uzatmayın derim en azından 30 ların üzerine çıkmadan yapın çocukları.. 30 dan sonra gerçekten zor..ayyy insanın kafası götürmüyor yani benim öyle oldu..bilseydim anneliğin bu kadar zor olduğunu kariyer falan düşünmeden vakitlice yapardım, gerçi tüp bebekle sahip olduk biz.. kızım yalnız kalsın istemiyorum, kardeşi olsun istiyorum ama ikinci çocuğuda gözüm yemiyor.. zorrrrr çooookkk zorrrr..

Biz 6 aylık kontrolümüzde drumuz ete başlayın dedi.. hatta bu ay itibariyle herşeyi ver dedi yumurtayı komple sarı beyaz ayırmadan verin dedi şok oldum..yani burda bebek beslenmesi değişik..interette patlıcan en az 1 yaş diye okudum.. közlenmiş patlıcan ,kuskuslu mana aldık.. yedi benim kIz..ben önce et suyu verdim sevmedi.. sebzelerle eti haşladım rondodan geçirdim sevdi..tavukta yiyoruz.. bi balık denemedik.. eşim ona başla diyor.. önümüzdeki hafta somon vericem.. bakalım ne olacak..
Aynen bizim doktorda tuz, şeker, unlular, asitliler ve baharat hariç herşeyi verme taraftarı. Yumurtanın beyazını falan sormuştum ben burda hatta çünkü doktoruma şaşırıyorum hep. Demekki ülkeden ülkeye doktor tavsiyeleri farklılık gösteriyor. Şimdi düşününce içim rahatladı, belki veririm artık. Sonuçta Almanların fiziksel gelişimleri hiçte kötü değil.
Balığı ben kendim yapmaya cesaret edemiyorum ama hipp in 4. Ay için av somonu ve 6. Ay için Alaska seelacks var. Haftada 3 kere yediriyorum. Öyle bir dene istersen.
Ben hala peynir, yoğurt vermedim. 7. Ayında 77 cm dev gibi oldu zaten genetiğin yanında balığın etkisi olabilir diyorum...

Aynen bizim doktorda tuz, şeker, unlular, asitliler ve baharat hariç herşeyi verme taraftarı. Yumurtanın beyazını falan sormuştum ben burda hatta çünkü doktoruma şaşırıyorum hep. Demekki ülkeden ülkeye doktor tavsiyeleri farklılık gösteriyor. Şimdi düşününce içim rahatladı, belki veririm artık. Sonuçta Almanların fiziksel gelişimleri hiçte kötü değil.
Balığı ben kendim yapmaya cesaret edemiyorum ama hipp in 4. Ay için av somonu ve 6. Ay için Alaska seelacks var. Haftada 3 kere yediriyorum. Öyle bir dene istersen.
Ben hala peynir, yoğurt vermedim. 7. Ayında 77 cm dev gibi oldu zaten genetiğin yanında balığın etkisi olabilir diyorum...

Masallah bizde 70 cm olduk uzun diyolar diyolar seninkini gorseler ne derler acaba :) ama kilosuda vardir senin bebişin. İki aydir ayniyiz biz hastaliklardan

Genç anneler ikinci bebek istiyorsanız arayı çok uzatmayın derim en azından 30 ların üzerine çıkmadan yapın çocukları.. 30 dan sonra gerçekten zor..ayyy insanın kafası götürmüyor yani benim öyle oldu..bilseydim anneliğin bu kadar zor olduğunu kariyer falan düşünmeden vakitlice yapardım, gerçi tüp bebekle sahip olduk biz.. kızım yalnız kalsın istemiyorum, kardeşi olsun istiyorum ama ikinci çocuğuda gözüm yemiyor.. zorrrrr çooookkk zorrrr..

Yaşta onemli bir etken, hele 35 sonrasi epey zor annemden biliyorum. Ama benim eşim mesela aşırı destek bir insan değil. Uzerimde psikolojik baskisi var hep bi alt etme cabasi. Arkadaslariyla mesajlasmalarini okudum bundan birkac ay once. Ard arda cocuk yapip beni eve kapayacakmis ne anne babasi ne ben ona karisabilecekmisim hayatini yasiycakmis yani. Gecinemezsekte cocuklari kendi ailelerimize verip caliscakmisiz. Sanki uretim yapiyoruz. Cok sinirlendim okudugumu belli etmedim. Ama o baska bir bebek haketmiyor. Şuanda bana mecbur destek olmaya basladi cunku ilk 3 ay hicbisey yapmadi gelip cocugu sevmedi bile. Cocuk yokken bu dusuncelerden bahsetseydi boşanabilirdim

Kızlar hızlıca göz gezdirdim , ne güzel emekleyen , değişik mamalar yiyen, blw beslenen, kocaman olanlar var. Hepinizi öpüyorum gözlerinizden.
Tugceilker Tugceilker oy maşallah annesi , büyümüş bu sarı şeker. Sen de hoşgeldin yeniden.
@Cedarice annene geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Yardımsız hayat çok zor. 10 gündür hastalıktan ölüyorum, öksürmekten Canım çıktı raporluyum herşey bana bakıyor ama. Bugün çocuk düştü yetişemedim, yüzmeye iki hafta oldu götüremiyorum. Annem olsaydı diyorum. :KK43:

X