ben naneyi maydonoz grubuna koyuyorum açıkçası baharat vb kullanmama taraftarıyım şu dönemde. hatta işyerinde çorba ve yemeklerde maydanoz çok yedim dikkat edeyim diye düşünüyorum. birde internette böyle bi yazı buldum ne kadar gerçek bilemiyorum
Nane hamilelere zararlımı, Nane hamileliliği zararlı olduğu anlaşılmıştır Hamile kaldığınızda mide bulantıları başladığında çözüm aramaya başlarsınız ve araştırmalar naneyi gösterir ve bunun kullanılması da dozunda olmalıdır. Hamilelikte size zarar verebilir ve düşük riski de olabilir dikkatli olmanızı tavsiye ederim doktorunuza sormadan naneyi tüketmeyiniz.
Anne karnındaki rahim incelttiği için gebelerin buna daha çok dikkat ederek bu bitkiyi kullanması gerekmektedir.Gebeliğin ilk birkaç ayında gerektiğinden fazla nane yemek düşük riskini daha çok ortaya çıkarır.Mide bulantılarına istinaden, kuru nane çay gibi kaynatıp haddinden fazla tüketerek içilirse hamileliğin ilerisi dönemlerinde olumsuz ve kötü bir sonuç verir. Bir üniversitede yapılmış olan bir araştırmaya göre Isparta köylerinde kaynatıp içtikleri nanenin hamileliği kötü etkilediği ortaya çıkmıştır.