2017 Şubat Anneleri

merhaba kızlar naılsınız bebeişleriniz nasıl paylaşım oldukça azalmıs tabi bebeişleri büyüten işe giden derken vakit kalmıyor hamileleikteki gibi dğeil size birşey soracagım bebeğimin poposundan mantar çıkmıs popo dan kuryuk sokumuna kadar minik minik uçlu beyaz svilce gibi doktora gittiik travakort verdi ama yayılacak diye cok korkuyorum benzer bi durum yaşayan varmı
 
Kızlar bir arkadaşımın çocuğu kreşte domuz gribi kapmış, hafif atlatıyormuş ama dikkatli olmakta fayda var..Bebeklerimizin hijyenine dikkat edelim.
 
Kızlar bebişlere ne gibi aktiviteler yaptiriyorsunuz. Değişik önerileriniz varsa paylaşalım birbirimize faydası olur.

Bu arada benim oğlan yürüme den bi adım öteye gitti. Koşarak ilerliyor ve daha sık düşüyor. İyice zorlaşıyor. Zorluk hiç bir zmn bitmiyor sadece zorun adı değişiyor.
 
Çok sevindim canımcım alerjinizin azaldiğina darisi bizim başımıza inşallah
 
Merhaba canım bizde durum ayni maalesef çok zorlaniyorum ek gıda konusunda,dilerim geçer bir an önce
 
benim oğlum da kargalar ne diyor dediğimizde gak gak diyor. arabalar kuşlar nerde deyince dışarı bakıyor. ışık nerde deyince avizeye bakıyor. topu, baykuşlu kitabı, eceli efeli kitabını traktörünü ve biçok şeyi nerde deyince bakıp gösteriyor. göbüş nerde kulak nerde ayak nerde deyince elleyip gösteriyor. bay bay, gel gel, alkış yapıyor. çirkin oluyor. ama emeklemiyor:) en keyifli zamanları. bir süre böyle kalsalar keske:)
 
hayırlı geceler hanımlar nasılsınız simdi uyuttum bebişi bır bakayım dedım. yedı sekız diş patlatan evde koşan maşşalah nazar değmesın sızlere fındıklar benım kız sadece altta ıkı dış cıkardı emeklıyor yurumeyı bırak tay tay dıorum onda bıle kendını yormuo ama felaket emeklıo yurumeye gelınce kendını yormuo napayım saglık olsun hepınıze sevgıler
 
Her bebeğin gelişimi farklı canım. Kiminin dil gelişimi önde kiminin zihinsel gelişimi kimininde fiziksel gelişimi. Hepsi aynı anda ilerlemiyor. Gelişim de biri ilerlerken birinde yavaşlama oluyor.
4 dış var bizde. 11 ayına 1 hafta kala yurumeye başladı benim oglus. Ayın 25 inde 1 yaşına girecek. Babamiz da erken yürümüş genetik te olabiliyor bu faktörler. Ne emeklemesi için nede yürümesi için zorlamadim hic. Vakit zmn gelince kendi kendine yürüyor lar. Akışına bırakmak lazım yürüme olayını bence. Ama herseyi bir önce yapsın istiyoruz.
Oglumla aynı gün doğan arkadaşımın kızı var. O yürümuyor Muş. Bana diyor ki ne önerirsin yürümesi için. Siz ne yaptınız da erken yürüdü vs diyor. Bende hiç bir şey yapmadık dedim. Vakit saat gelince yürüyor allahın izniyle dedim.
Onun için çokta kafa yormamak lazım. Akışına bırakıp anin tadını çıkarmak lazım. Geçen yıl bu vakitleri gün sayıyorduk. Şimdi ise 1 yaşlarına girecekler. Bu günleri gösteren Rabbim e binlerce kez şükürler olsun.
 

Oğluşumun gündaşı yürüyormuş ,maaşallah kuzuya ...
Bizimki henüz ayakta durma çabalarında.
Büyük oğlum 11 aylık yürüdü ama küçük şimdilik hiç hevesli değil :))
Hepsinin gelişimi farklı işte dediğin gibi..

Bu aralar çok değişti bizimki. Sürekli benimle olmak istiyor. Nereye gitsem peşimde dolanıyor. Babayla oynamayı çok severdi ama son günlerde yüzüne bakmıyor.
Geceleri de 7-8 kez meme için uyanıyor.
Atak haftası da yaklaşıyor...
Siz de durumlar nasıl?
 

Canım biz aktivite olarak resimli hayvan kitabına bakıyoruz. Hayvan isimleri ve seslerini söylüyoruz. Geometrik şekilli oyuncağını oynatıyoruz. Çakçak oyuncağı ile oynuyor. Halka geçirme oyuncağını oynuyor. Müzikli oyuncaklarıyla zaman geçirip oynuyor. Kağıt ve kalem ile karalama yapıyor.Hıınn hıınnn diye araba sürüyor :))).
Abinin oyuncaklarını bol bol döküp karıştırıyor :))
Daha çok abiyi görüp taklit ediyor.
1 yaşında ama bu yaşta hotwheels oyuncağını oynamaya çalışıyor :))
İnce motor gelişimi olarak önüne yiyebileceği ufak parçalar koyuyorum, hem makas hareketini yapıyor hem kasları gelişiyor... Bunlar dışında bol bol şarkılar söylüyoruz.
 
Benim oglusta sürekli peşimde. Babayla vakit geçiriyor ama cogunlukla benle. Ayaktayken kucagima gelmek istiyor kucaktaykende hür olmak istiyor.
Bu aralar değişik bir hal içinde. Geceleri bizimki de 4 5 kere fln uyanabiliyor bu dönemlerde. Birde yeni dişler gelecek sanırım elleri hep ağızda parmaklari ile kasima yapıyor damaklari.
Gelişim her bebeğin farklı işte cnm. Biri erken yürürken biri geç yuruyebiliyor.
 
Bilgi paylaşımı yaptığın için teşekkür ederim canım. :)
Aşağı yukarı aynı aktiviteleri yapıyoruz. Bu dönmeler de herseyi çok güzel ogreniyorlar. İyi degerlendirmek istiyorum.
Maşallah Buğra Paşa'ya. Abiyi bol bol örnek alıyordur ve onunla vakit geçirmesi çok güzel birsey.
Benim de yegenlerim var onlarla vakit geçirmekten çok hoşlanıyor oğlum. Çocuk çocukla daha mutlu oluyor.
Önünde abi abla olmasi bebekler için çok iyi. Ztn hep etraftakileri rol model alıyor lar. Abi abla arti etki yapıyor.
 
Sınavlar bitti döndüm ben de
Bu hafta son ay konseptimizi çekip doğum günü hazırlıklarına başlayacağım..
Btljn canım biz piramite halka geçiriyorduk bir süre sıkıldık, hergün dokun hisset kitaplarımızla ilgilenmeye çalışıyorduk ama aşırı ilgili değildi açıkçası o yüzden kısa kısa bakıyorduk daha çok öğretici şarkılarla ilgileniyordu.. Ben sınava çalışırken aşırı bir istekle kalem istedi ve ilk tutuşta kalemi kavradı 1 haftadır karalama yapıyor benim gözetimimde ve çok da hoşuna gidiyor..
Biz de böyle durumlar..
 
Gecmis olsun cnm ins sinavlarin sonucu istedigin gibi gelir.
Bizde yapıyoruz Piramite halka geçirmeyi. Zeka kartlarını gösterip isimleri söylüyorum.
Resimli kitabına bakıyoruz ordaki nesnelerin isimlerini söylüyorum.
Şarkılar söylüyoruz. Dans ettirmeye çalışıyorum. Ztn artık müzik sesini fln duyunca kendi sallanmaya elleri oynatma ya devam ediyor.
Aktivite masasında vakit geçiriyoruz.
Önüne evdeki bütün legenleri suzgeci fln koyuyorum. 10 15 dkka güzelce oynuyor.
Zeka kartların da çok çabuk sıkıyor. Hemen kalkıp gezmek istiyor. Benim oğlan sürekli hareket halinde. Bir yere bağlı kalmak istemiyor.
Şimdilik mama baba dede ahh tak anne meme gel gibi kelimeleri söyleyebiliyor.
 
Merhaba kızlar 5aylık bebeğime bakıcıya başlatılacak, bakacak kişi 21yaşında eşimin bir akrabası, dikkat etmesi gereken şeyleri baltan konuşmak en iyisi, sizce neleri konuşmalıyım, nelere dikkat etmeliyim gözlemlersen? Aranızda bebeğine bakıcıya baktıran var mu? Tam gün ve yarım gün için ne kadar ücret ödüyorsunuz? Evde ne gibi işler bekliyorsunuz ?
 
Merhaba kızlar...
Bugün benim bal kuzum 1 yaşına girdi...
Rabbim evlatlarımızı hayırlı eylesin ,daha nice sağlıklı , huzurlu yıllarımız olsun inşallah.
Akşam için aile arası ufak bir kutlamamız var ama aksi gibi fındığım hasta gibi...
Umarım ateşi filan çıkmadan atlatırız bu günümüzü...
 
Nice mutlu seneleri olsun canım,zaman nasıl da hızlı geçmiş gerçekten inanamiyorum bazen. Geçen sene burda doğumu bekliyorduk:) çok farklı geliyor..
Rabbim acilarini göstermesin nice güzel sağlıklı mutlu huzurlu yıllari olsun tüm yavrularimizin inşallah..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…