2017 Şubat Anneleri

O Günlük Sütçü benim kuzum
Ama her günlük süt tutmuyor maalesef..
Süt alabileceğim guvenilir bir yer bende bulamadım o yüzden tutacak günlük süt aramaya başladım..
Sek tutmadı 3 kez denedim..
Çiftlik denemedim onu da deneyeceğim..
Mis günlük süt almıştım şok'tan o tuttu ama
 
Teşekkürler cevabın için cnm. Bende yarı Blw yarı klasik yöntem deniyorum. Eline verip yedikleri de oluyor pure yapıp yedikleride.
Yumurta her gün olmasa da bende vermeye başladım. Yoğurt sebze meyve pirinç unu verdiklerim arasında. Daha karıştırıp birseyler yapma işine başlamadım.
İnş Buğra hep heves içinde yer. İlerleyen süreçlerde yememezlik yapmaz.

Arkadaşımın kızı var 16 aylık maşallah i var. Annesi mama sandalyesi ne otutturuyor tabağına yiyeceklerini koyuyor minik parmakları ile nam nam yiyor.
Isin sirrini sordum...Blw fln yapmadım dedi 4. Aydan beri az az tattirdim dedi. Yani artık şans mi desem olacağı mi var mı desem bilemedim. İnş hepimizin minnoslari arkadaşın kızı gibi düzenli ve güzel yemek yer
 
M muhendiseylul canım ben de sütçüyü kaçırıyorum genelde ya da evde yalnız olduğum için çocukla inip alamıyom. Oyüzden günlük cam şişedeki sütlerden çalıyom. Gayet de güzel oluyo tadı.

Blw ile geleneksel arasındayım.
Yoğurdu çorbayı kaşıkla yediriyorum ama meyveleri eline veriyom hep.
Meyve filesi kullanıyorum çekirdekli olanlarda.
Şeftali kaysı muzu falan da direk eline veriyorum emiyo.
 
Kızlaaarr adet sancısı çeken var mı aranızda?
Normal doğumdan sonra olmuyo demişlerdi ama...
Sabah adet oldum.
Ve hala geçmedi sancım.
Pekmez sulandırdım sıcak sıcak iki bardak içtim.
Sıcak sardım yatıyom.
Geçmiyo
3 aydır adet olmuyodum birden olunca mı böyle oldu anlamadım.
Dün eşim dedi sen bayadır adet olmuyon sanki oh rahatsın.....
Maşallah dediği bi hafta yaşıyo zaten adamın
Zebercet göz
Herrşeyimee nazar değiyo yaaa tehlike bi yastık ötemde resmen
 

Bence de söylememek dicem de ben artık o gıcık gıcık tepkilere inat söylüyorum valla.. en başta kuzenim mesela dün wp grubundan yazışıyoruz Ela nın kabak yiyen fotosunu attım bence yemiyor sıkıp sıkıp atıyor dedi:) dedim ki bütün kabağı yiyecek hali yok onun midesi ne ki:)) ha yedi mi acaba dersen bezindeki kakalı kabakların fotosunu atiyim miden alırsa dedim sustu:)) böyle gereksiz bişey yapıyomuşuz gibi tepkiler verilmesine gıcığım.. bunu diyenin daha çocuğu da yok.. kaşık elinde bebe peşinde koşsun görecem ben..

Kilo konusunda şimdilik kilomuz gayet iyi ama bazen acaba birax da ben yedirmelimiyim falan diyorum sonra da diyorum ki amaaaan 6 aydır anne sütüyle doyuyodu da 10 gündür mü aç kaldı:))

Bence boşver kimseyi sallama herkes kendi çocuğuyla ilgilensin.. çocuğu olmayıp çok konuşanlar da önce bi doğursun da ondan sonra görelim bekara karı boşaması kolay..


Bence arkadaşının kızının durumu tamamen şans.. eltim de konuşmaya gelince 4 aylıktan beri biz ne yiyosak verdim gayette sağlıklı deyip duruyo da ben dikkat ettikçe.. birincisi sağlıklı olup olmadığını ilerde görücez bugün atılan temeller ilerde gösterecek kendini.. ikincisi de çocuk şimdi elinde tablet zorla ağzına bulamaç tıkılarak yiyor yemekleri.. ee ne anladık övündüğün 4 aydan beri saldım çayıra halinden..

Ay ben şu ek gıda olayında çok doluyum da:)) neyse:)
 
bende cok sanci cektim canim sicak su torbasi yaptim biraz iliyinca torbasina koyup ayagimin altina koydum cok zor gecti ayagimda sallayamadim kizimi yatagina koydum yada babasina verdim o derece kötüydüm bide pkos nedeniyle sancim çok olurdu dogum sonrasi sevindim 3 ay olmadim sonra iki adet hafifti gecen ay öldüm resmen
 
kabakli fotografi bizde isteriz ama yerken olani
 
Biz blw ve kaşık karışık gidiyoruz diyebilirim. Sadece yoğurt ve yumurtayı kaşıkla ben veriyorum, bir de kahvaltıda verdiğim tereyağını. Geri kalanları kendisi tutup kemiriyor, hiç dişi olmadığı halde epeyce de yiyor.

Kahvaltıda kayısı pişmiş yumurtanın sarısını (yarısını veriyorum şu an) ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından bir çay kaşığını kaşıkla yediriyorum. Yalanarak yiyor versem daha yer. Sonra ben kahvaltı edeyim o da oyanalansın diye eline tuzsuz dil peyniri veriyorum bayağı koparıp yutabiliyor. Genelde peynir onu benim kahvaltım bitene kadar oyalıyor ama oyalamadıysa ondan sıkılınca tatlı biber veya salatalık tutuşturuyorum eline onları da epey kemiriyor. Kahvaltıdan önce emziriyorum bu arada. Sonra da su içiriyorum.

Öğlen de emzirdikten yarım saat sonra dilimlenmiş meyve veya sebze veriyorum ne varsa. Favorisi kayısı, bir kayısıyı yiyor neredeyse eme eme. Çiğ kabak da çok seviyor.

Öğleden sonra uyuyup uyandığında da bir çay bardağı kadar yoğurt veriyorum. Yoğurdun kıvamına göre çok sıvıysa direkt bardaktan içiriyorum. (Bardaktan içmeyi öğrendi) daha kıvamlıysa kaşıkla yediriyorum.

Biz akşam yemeği yerken de eline pirzola verdik 4-5 defa. Uzun uzun kemirdi, yaladı, küçük parçalar kopartıp yuttu, bir kaç defa da çöpşiş kemirdi (biz tuttuk onu) böyle böyle alıştı ek gıdaya.

Kakada bir sorun yaşamadık. Hala günde iki defa nadiren 3 defa kaka yapıyor. Sadece kıvamı koyulaştı rengi de biraz değişti tabii.
 
Benim de gecem ay cok agrili oldu 50. Gunde gelmisti. Resmen bacaklarima dogru iniyordu sizilar. 4. Gune kadar agridi.. ama bu ay 26. Gunde geldi agri yoktu o kadar.
 
Süpersin ya bayıldım cevabına direk atsaydin bence fotoyu bak yemiş diye. ya bi de sanki biz yavrularimizi elalem kadar düşünemiyoruz.sanki açlık grevine soktuk. neyse sonuçları güzel olacak ben inanıyorum. MaHlass kuzu bi çiftliği deneyelim bakalım. maya nohuttan yapacaktin yaptın mi sormayı unutmuşum
 
maşallah yavruna canım. 3 gün kuralına uyarak denedikten sonra böyle karışık veriyorsun değil mi. emmesinde bi azalma oldu mu peki. bi de kaç günlük bebeğin. teşekkürler son olarak ogluş büyük parça kopariyor o zaman biraz endiseleniyorum yeterli yumusaklikta olduğunu düşünüyorum ama tam rahat olamıyorum. Öğürme refleksleri de var ama bu konuda ne düşünüyorsunuz kızlar
 
Son düzenleme:

Tuzsuz dil peynirini açık mı aldınız yoksa hangi marka?
Ben geçen bi minik paket labne yedirdim sonra pişman oldum keşke daha yağsız bişey seçseydim diye
 
Önce bi tutturmaya çalışıyordum sonunda başardım, mayayı yapcam bugun birdahakini onla mayalayacağım
Geçen peynir yaptım ogluşa, biraz zeytinyağıda ekledim bu ara ondan yiyoruz..
 
Valla canım şans herhalde. Geçen kahvaltı da bizde idiler bizim le birlikte aynı masa da mama sandalyesinde bir güzel yedi çocuk. Rabbim bizlere de böyle şans nasip etsin ne diyeyim.
Ama şu bir gerçekki blw yapmayan annelerinde kendi kendine çok güzel yiyen bebekleri olabiliyor. Benim iki yeğenim var maşallahlari var yani.
Blw yapıp kendi kendine yiyebilen bebekte var yiyemeyen de. Klasik yöntem le yiyen bebekte var yemeyende. Bence anne hangi yöntemi secerse seçsin bence en önemli faktör bebeğin iştahlı ve hevesli olmasi. İnş bizim ufakliklarda iştahlı meraklı hevesli bebislerden olur.
 

Evet tabi ki bi çocuğun güzel yiyor olması her zaman anne başarısı değil.. yemiyor olması da annenin başarısızlığı değil.. dediğin gibi inşallah yiyenlerden olurlar
 

Bence de püf nokta iştah.
O da genetikmiş.
Yani tracy hogg teyze öyle diyo.
Benim annem de babam da iştahsızdı biz 4 kardeş hiç birimiz iştahlı olmadık.
Evlendim, hala yemek konusunda iyi değilim oyüzden.
Kv kp ikisi de mütiş iştahlı ve eşimlerde 5 kardeşin en zayıfı 90 kg.
Bakalım kızım kime çekecek?
İnşallah iştahı babasına çeker.
 
1. inek sutu alip kaynatip mayaliyorum.
2. blw bilmem.
 
Merhaba annisler bizim busefer gece uyku problrmimiz var en uzun uykusu uc saat oda bir kereligine ondan sonra surekli uyaniyo. Fakat gunudz cok uyuyo toplam dort saat uyuyo acaba o yuzdenmi gece uyumuyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…