2017 Şubat Anneleri

anladm cnm 1 dedi ama diğerinde 3 gün oldugu icin emin olamadm :)
 
Bende kan ilacını henüz vermedim o kadar sıkıntı yaşıyoruz ki bu aralar aklıma bile gelmiyor
 
Doktora gittik bugün elanın ağlamaları yüzünden aşıdan değildir herhalde dedim çünkü canımı çıkardi 4 gündür
Sinirli bir şekilde elini ağzina koyuyor diş eti şişmiş kızarmiş gibi ama alttaki dişin yan tarafı doktor baktı diş gibi dedi jel yazdı birde pedifen çok huzursuz olursa ver dedi. Gece boyu saat başı kalkıyor ve sürekli ağlıyor
Haa birde diş gibi deyince herkes ne alaka diyor daha 4 aylık baştada annem 4 ayda diş çıkmaz diyorlar
 

Herkes doktor herkes bilirkişi.. niye çıkarmasın.. dişli doğan bile varken diş çıkarmanın ayı mı olur.. örneklerini görüyoruz, 2 ayda da çıkaran var 3 ayda da.. araştırmadan konuşulmasına ve sabit fikirlere o kadar gıcığım ki bu ara..

İnşallah iyi olur canım ne diyim.. Ela da en şimşekli atak haftasında öyleydi.. hatta bi gün ağlamasından eşimi işten çağırmak zorunda kaldım.. kesin bişey oldu bu çocuğa diyorum susmadan sakinleşmeden katıla katıla ağlıyordu.. geçti çok şükür atak haftasından sonra.. artık atak lafına da gıcık olmaya başladım ya neyse..
 
Yine duygularıma tercüman olmuşsun canım,İnşallah iyi olur böyle kalacak diye ödüm kopuyor.Aynen atak deyince bile tüylerim diken diken artık:/

anlatamıyorum ki dün annemlere gittim akşam ağladi durmadan annemde sen böyle giderse kafayi yiyeceksin dedi önce kendini sakinleştir. Siz 2 saat görüyorsunuz dedim ben sürekli yanıbaşımda uğraşiyorum geriliyorum dedim napabilirim çağirdim taksi eve geldim sinirden bir saatte ağladım.
 
götür kuzum bakalım ne dicek. o ayak terlemesi bizde de var su gibi olmuyor ama terliyor. sonucunu paylaşırsan sevinirim. Bu arada kızlar memlekete geldik. Ohhh mis gibi hava bahçeye çıkarıyorum oglusu. sonrasında güzel uyuyor. yavrucaklar apartman dairelerine tıkılıp kalıyorlar
 
Cnm çok geçmiş olsun öncelikle. Terliyomu bebeğin birde sıcakmı. Benimkide öyle ama sıcaktan olduğunu anladım.serin oldumu kabuklaşıp yok oluyor sıcakta resmen yanıyor.
Aaa aynen kuzum ya serin oldumu kabuklaşıyor ya. Bende artk ince giydieiyorum olması gerekenden.terleyince oluyodu artk terletmiyorum
 
Hayirli olsun canım belirtisi neydi bizimki sürekli parmağini ısırıyor sinirleniyor top gibi yapıyor kucağımda kendini salya zaten çoktandır varda huzursuzlukta arttı..
Çok belirti yoktu epeydir salya fln vardı eller agizda ama bi kaç gündür evet özellikle bi parmak isirma gibi yapiyordu ama ekstra bi huzursuzluk bişey yoktu sabah a beyazlık var gibi diş mi çıkacak diye elimi dokundum patlamış bile :)
 
Koreliye bak sen:) gizlice diş çıkarmış elada parmağını ısırıyor birde atak haftası canımı çıkardı doktor diş gibi dedi bakalım
 
bizim elele agizda bildigin kemiriyor ne bulsa agza goturuyor 3 gundur ara ara ates 38e geliyor sonra iniyor huzursuzluk artti bide farkli agliyor dunden beri kimseye gitmek istememe huyu geldi insallah devam eder böyle elden ele gezmesinden iyidir atak bitmedi galiba bizde huysuzluk devam tam gaz
 
Kaynanamlara gitmiyorum hamileyken yaptiklarindan ötürü kayınbabam çocuklarinı alıyor getiriyor gençler çocuklarida küçük bugün iyiki gitmiyorum dedim. Eşimin kardeşi ha bire kızımın yanaklarini sıkıyor ayaklarini gidiklıyor elli kere uyardım ayni İyikide kimsenin yanında durmuyor kızım :)
 
bizimki de bu aralar öekip yüzüme bakıp tekrar alıyor benim bişeyler söylememi bekliyor biseşler söyleyince gülüp tekrar emmeye devam ediyor. artık oyun oynamak istiyor emmekten ziyade.

benim oğlan da aynısını yapıyor bazen suratıma bakıp tekrar alıyor memeyi bazen de kendi kendine konuşuyor. resmen oyun oynuyor. normal demekki.

Çok halsizlik var yorgunum 10 gündür fln bi sinir hali troid im çıktı ilaca başladık fln kafayı Tutamıyorum resmen
geçmiş olsun canım. inşallah en kısa sürede iyileşirsin. Bu arada dişiniz de hayırlı olsun. Ben de bugün farkettim dişi çıkmış bizimkinin de.

evet canım ilerde kızmasın oğluş bana yapılabilecek bişey vardı da neden yapmadınız diye. Medikal bi yastık siparis ettim bakalım ise yarayacak mi
internetteki yorumlar doğruysa çok memnun kalanları gördüm. ben de alsam mı diye düşünmüştüm bi ara. oğlum o aralar hep sırt üstü ve sola doğru yatıyordu. neyseki şimdi sağa sola ama yine sırtüstü yatıyor. düzeldi gibi vazgeçtim. galiba 6 aaydan sonra düzelme olmuyormuş. keşke oğlum da yüzüstü yatsa ama hiç sevmiyor hemen basıyor çığlığı.

Ferritn ve folik asit eksikliği çıktı. Elaya aşı vurduk bir ayda 400 gram almiş tamam her ay bir kilo alamaz ama az işte kilosu canım sıkıldı yine.

geçen ay bizimki de 400 gr almıştı. bu ay daha da az gibime geliyor gözüme bacaklar çok zayıf
bu arada geçmiş olsun canım. geçer inşallah biran önce.


Valla bizdede arttı emme ağlıyodu atiyodu kendini hemşire Konaktandan olabilir demişti Konaklar geçti havada kapıyo memeyi şimdi
hiç duymamıştım acaba bizimki de ondan mı az emmesi. azıcık konak var kafasında ben de deniyim zeytinyağını düzenli.

Henüz bende olmadım normal 1yıla kadar emdiği sürece
ben de olmadım inşallah olmam uzun bir süre.

Merhaba, kadir geceniz mübarek olsun dualariniz kabul olsun..
Foruma fazla giremiyorum sadece anne sutu alan bebislerinizin gece uyku duzeni nasil? Bizim saat araligimiz en fazla 3 saat
bizimki ortalama 3 4 saatte bir uyanıyor.

bizimkinin dişinin çıktığını bugün farkettim. ateş huysuzluk olmadığı için ancak farkına vardım. inşallah bundan sonraki dişler de bu şekilde çıkar. benim oğlan da uyurken yatağa ayağıyla vuruyor yaklaşık 1 aydır. bu aralar azalttı. onun sesine gece o kadar çok uyanıyorum ki hiç bişey anlamıyorum uyuduğumdan.

10 gün'e kadar taşınıyorum.
2 bebeyle ev işi bile yapamazken nasıl ev taşıyacağım bilemiyorum
Var mı tavsiyesi olan?
biz de 10 gün sonra taşınacağız yeni aldığımız eve bakalım inşallah çok sıkıntılı olmaz. annemler geldi yardıma çocuğa bakacak ben de işlerimi halledicem. sana da kolay gelsin canım inşallah sorunsuz halledersin.

Arkadaslar sunnetli ogluslarinizla ilgili bir sorum var pipilerinin ucu icine kacio mu? Ya da surekli icinde olmasi normal mi?
bizde de var içe kaçma ama kendiliğinden çıkıyor tekrar ben müdahale etmiyorum.

Kizlar bebisleriniz gunduz kac saat uyuyo. Gunduz cok uyuyon gecede uyuyomu
gündüz genelde 2 saatte 1 -1.5 bazen 2 saat uyuyor. toplam olarak hesaplamadım. gündüz ne kadar iyi uyursa gece o kadar iyi uyuyor genelde bir sıkıntısı ya da gürültü olmazsa. Ramazanda biraz şaştı ramazan davulcusu ve gece iki kere atılan top atışından dolayı. tabi bi de dışarıdan gelen insanların gece geç saatte eve girmesinden kaynaklanan gürültü sebebiyle.
Annelik_heyecani canım geçmiş olsun. internete çok takılma. en iyisi iyi bir doktora git.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…