Kızlar merhaba;
Bugün çok kötü bişey oldu oğlum yataktan düştü yakaşık 80 cm civarıydı yatak. Sabah yanıma almıştım oynuyordu yanımda. Dalmışım bi ara, gece çok uyandığım için uykusuz kalıyorum haliyle. Pat diye düşme sesine uyandım. Bi baktım oğlum yüzükoyun yere düşmüş. Korkudan elim ayağıma dolaştı aldım hemen yerden. O ara eşim de benim sesime uyanmış o da panikle geldi ama hem beni sakinleştirmeye çalışıyor hem de çocuğu. Her yerini inceledik herhangi bir morarma kızarma göremedik ama yine de doktora götürdük. Çok şükür doktor bişeyi yok dedi. herhangi bi ağrısı da olmadı gün içinde. Resmen Allah korudu oğlumu. Yüzüstü düşmesi çok büyük bir lütuf.
Biz daha olmadık inşallah yakın bir zamanda da olmam.
Benim oğlum emerken terliyor genelde onun dışında pek terlemiyor. bi yerde çok terlemenin demir eksikliğinden kaynaklanabileceğini okumuştum.
Ben hiç yastık kullanmıyorum ama arada bi zararının olacağını da düşünmüyorum.
Tam Ela ya maşallah annesini dinlendirmiş senin adına da sevinirken bi anda gerçeklerle yüzleşmenin hayal kırıklığını yaşadım. İnşallah hayaller gerçeğe döner en kısa zamanda.
ev işleri de benim canımı çok sıkmaya başladı. çok titiz biri değilim ama bayadır ev dağınık. oğlum uyurken sesten uyanır diye yapamıyorum, uyanıkken ilgilenmem gerekiyor. haftasonu eşim yardımcı oluyor ama yeterli gelmiyor off off...
demir konusu benim de kafamı çok kurcalıyor. ben 6. ayda ferro sanol ile başlamayı düşünüyorum. çünkü hiç kullanmamak da ciddi sıkıntılara neden olabiliyormuş. Tetenozun 3. dozunu ben 2. Ay aşısında yaptırdım
Ben de geçen hafta pazartesi başladım. Allah’tan seminer dönemi de oğlumla gidiyoruz okula. Çok şükür beni pek zorlamadı şimdiye kadar. Zaten 3 saat kalıyoruz 1 saatini uyuyarak geçiriyor.
Maşallah çok şeker ufaklık.
Kusma aşıyla ilgili olmayabilir ama korkma benim oğlumda da oluyor her aşıda bir iki gün.
Aynı bizimki de öyle dönemeyince ağlıyor, dönüyor yine ağlıyor ne istiyor anlamıyorum. Bizde 4.ayını 5 gün geçtikten sonra başladık dönmeye şimdi maşallah sırtını yere koyar koymaz dönme modunda.
Geçmiş olsun canım. Allah şifa versin.
Biz bi kaç tane aldık genelde çıngırak tarzı şeyler.
Geç değil canım her bebek bir olmaz. Daha 4 aylık bile olmamı. Benim oğlum 4.ayını 5 gün geçtikten sonra dönmeye başladı.
Ben doğması gereken zamana göre diye biliyorum.
Bizde de çişli bez sayısı nerdeyse yarıya düştü Günde 4-5 kez o da dolu dolu değil. Oğlum çok da terlemiyor.
Bi kaç kere yaptı hatta kalkmak zorunda kaldım susturamadım sanki bi yerine bişey
olmuş gibi çığlık çığlığa ağlıyordu. Biraz alıştı gibi çok zorlamıyor artık.
Ben de hala adet olmayanlardanım inşallah da olmam. Bi yerde gece emzirmenin adeti geciktirdiği yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum.