2017 Şubat Anneleri

canı sızlansa ıyı bır an krıze gırıyor resmen ve de ne yapasam yapayım susmıuyor meme yı hıc almıyor o durumlarda . sakınlesıyor yıne almıyor en son mayısmaya basladıgı zamanlarda ben zorla tıkıyorum agzına . ac bırde uyuyamıyor yavrum . :anne:
Sanırım bu dönem aynı hepimizde sorun. Benim kızımın göğsü hep ıslak yumuşak bi bez koydum zıbının içine üşütmesin diye çok salyalı.
 
Bahsettiğim kitap beslenme konusunda da baya fikir veriyor.gece sık uyanan bebeklerinde bir hastalık yoksa gündüz yeterli doymadığı için kalktığını söylüyor yanlış anlaşılmasın süt yetmediği için değil yeterli süre ve miktar verilmediği için gece emetek uyuması sıkıntı değil uyku arasında iken ama ilk uykusunu memede yapmayın 6. 7. Aydan sonra oda işe yaramaz oluyor en iyisi bebeğin kendini sakinleştirip uykuya geçmeyi öğrenmesi yotube da bir sürü fikir veren video var bakın derim ama bunun yapabilmenin ilk kuralı SAKİN SABIRBIRLI BİR ANNE OLMAK gerisi çorap söküğü gibi geliyor 1hafta 10güne


Yaa benimki de emerek uyuyor :KK43: şimdilik çok rahat ama nasıl tergetirim bilmiyorum :KK43:

Anammm double kaynana düşman başına allah kolaylik versin bacim bizimkininde kaynanasi varda allahtan sevmiyo kaynanasini :KK62: bizimkide emzik emiyo bazen emziği atıp elini cokcokluyo :KK48:

Sağol canım haklarından gelmeye çalışıyorum ikisinin de :KK8:

Ayyy kızımın hiç bir ihtiyacını kimse karsılasın istemiyorum:63:.baslarda korktuğum için banyosunu halama yaptırdım. Şimdilerde kv yapıcam demişti ben izin vermedim.ne bilim sinir oluhorum bazen. :bicak:Çok huzursuz olunca kv ömrümü yedin diyo gülerek ama ben alınıyorum. Sanki kızıma ne yapmış ki:110:. Sadece kucağına alır geldiğinde tvye geçer yaprak dökümünü izlerdi. Şükür bitti o dizi :eek::KK31:

Ben de yA herşeyini kendim yapmak istiyorum. Banyosunu falan da tek başıma yaptırıyorum önce de annemle yaptırıyorduk. Yüz kere söyledi gelim de yıkayalım elif i diye hiç çağırmadım amaa :confused:
 
canı sızlansa ıyı bır an krıze gırıyor resmen ve de ne yapasam yapayım susmıuyor meme yı hıc almıyor o durumlarda . sakınlesıyor yıne almıyor en son mayısmaya basladıgı zamanlarda ben zorla tıkıyorum agzına . ac bırde uyuyamıyor yavrum . :anne:

Meme reddi olabilir canım. Dikkat et pes etme :KK19:
 
Merhaba hanımlar nasılsınız bebişleriniz nasıl?Dünürler nasıl anlaşıyorlar mi?Giremiyorum kızım cok huzursuz bugünlerde.Eskiden okuyordum ama yazamıyordum.Şimdi hiçbirini yapamıyorum.

Bugün 4 ay kontrolümüz vardi boy:62 kilo 5700 olmuş. Huzursuzlugumuz gelen dişlerdenmiş.10-15 gündür eller ağızda kulaklarını çekiştirip duruyordu.Salya zaten ne zamandır var sürekli önlük takıyordum.Öksürme ama değişik yalandan gibi.

Gece uykularımız da deliksizdi ama artik gece çığlık atarak uyanıyor o da dişten oluyormuş.
Güneş koruyucu olarak babe önerdi dr.
Kan ilacı başlandı 4 ayda tüm bebeklere başlanıyormuş.
Birde kız bebekleri için olan ek bilgi ben hic vajina yerini açık mi diye kontrol edip actırmıyordum.Temizliyordum.Bugün dr kontrol etti Dr umuz açtırdı. erkeklerde sıyırma denen sey kızlarda açtırma selindeymiş kullanılan kremler zamanla orayı yapıştırıyormus.Zamanlada müdahale gerektiren sorunlar olabiliyormuş.


Bizden bu kadar hanımlar.
mete58 mete58 canim bizim sağlık ocağı direk yasak dedi sertifika falan yok demedi.:)
 
Diğer yorumlardan dolayı da baya açıklama yapmışsınız amacım işinize karışmak ya da can sıkmak değil burada ki yazdığımız yanlış yada eksik bilgiler birileri için zararlı olabilir o açıdan söyledim ilk 1yaş alerjiler ve bağırsak sıkıntıları yönünden çok ciddi sorunlara neden olabilir :) ama siz şanslısınız ki sorun olmamış o halde bebişlere afiyet olsun diyelim
Bende insanları yanlış yönlendirmek istemediğimden açıklama yapıyorum :KK53: tamam benim bebeğimin bünyesi bu şekilde olur ama başkasına dokunur hatta ciddi ishale döner kaz suyundan
 
Evet canım memnunuz aynı elif de durmak istemiyor ben de önce dolaşıyorum sonra uyuyor hooop markete girip gönlümce geziyorum :halay:

Ben de engellemeyin çocuk elini ağzına götürünce dedim bu sefer de çocuk götürmezse bile kv alıp kendi tıkıştırıyor çocuğun elini ağzına. Hayır yani nedir bu müdahale çocuğun doğal sürecine :işsiz:




Nato kafa nato mermer canım bunlar :KK12:
Tam sopalik sizin kv ler benimki karışmaz hiç bişeye zaten de çok gidip gelemiyoruz onun işi gücü oluyo görümcenin oğluna bakiyo bende görümce yüzünden gitmiyorum fazla :)
 
ya bu agrıların mutlaka bır sebebı vardır yanı neden bazıları hıc agrısız sızısız gecırıyor bu zamanlarıda bızler yerlerde surunuyoruz :işsiz:. misal ben bekarken mahhallenın kadınları benı o halde gorduklerınde sen hemen hamıle kalırsın evlendıgınde dıyorlardı basıma jınekolog kesıldıler cınsle:KK11:r .ama tam tersı cok problem yasadım hatta doktor yumurtalıkların cok zayıf calısıyor normal yolla hamıle kalamzsın bıle dedı bana :lülülü:
Yok illa problem e gerek yok bende bişey yoktu ama ağrı tavandi hep komşular bile anlarmis bu yine serum a gidiyor diye :)
 
yaa kızlar benım sıpa ıkı gundur delı danalar gıbı zabdedemıyorum :KK34:
bır aglamaya baslıyor hıc bısey fayda etmıyor ne meme ne dısarı nede nınnıler . Internet bır kac yere baktım oxellıkle meme reddının ve de huzursuzlugun bır arada olmasını dıs cıkarmaya yoruyorlar . aynı problemı yasayan var mı ?:silah:
Ayni durumdayiz.uyutmak icin bi amuda kalkmadigim kaliyo.memede almak istemiyo gunduzleri.dis icin jel verdi bizim dr.biraz rahatlatiyo ama huzursuz cogunlukla
 
Ayni durumdayiz.uyutmak icin bi amuda kalkmadigim kaliyo.memede almak istemiyo gunduzleri.dis icin jel verdi bizim dr.biraz rahatlatiyo ama huzursuz cogunlukla


4. ay kontrolu ıcın bende danısmak ıstıyorum doktora canım :110:ama hep bole mı olacak valla daha ynı emzırdım zorla uyuttum ıcerıden sesı gelıyor yıne uyandı:KK43:
 
Evet çok güzel görünüyo cnm. Benim saçlarda belime kadar uzun 7 yıl oldu hep uzun kullandım ceket gibi sırtımda hep bende evde toplu dışarda açıhorum. Ama kızım olduğundan beri at kuyruğu bağladım hep. Bazen emzirince bir tutam tutabiliyo. Peki bu ara dökülme var mı saçında? Benim saçım çok aşırı dökülüyo;(
Ben toplu saç yakistirmiyorum kendime hep açıktir benim. Aynen çok dökülüyo bu ara ya evde toplu olduğu halde saç topluyorum yerlerden :KK51:
 
X