• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
80gr alti ustu olabilir demek oluyor o kilosunun yaninda yazan gram :)

Benim bildiğim o +80 gram ultrason cihazının yapmış olduğu ölçümde 80 gramlık bir sapma olabileceği yönünde. Yani bebek 533 gramdan 80 grama kadar daha ağırda olabilir düşükte olabilir demek. Ama yanlış biliyor da olabilirim, diğer arkadaşlar bakalım ne diycek.

Teşekkürler kızlar.
Doktor o kadar cinsti ki cevap bile vermedi.
Çocuk kaç gram dedim ona bile baktım az önce ama söylerim birazdan diye tersledi
Valla kavga edicektik ayaküstü.

Doktoruma olan sevgim arttı valla

Kızlar geçen gün doktora gittim 23+2 ken.
Bugün 23+4 üz.
Yarın ayrıntılı ultrasona gidicez.

Aklıma şu takıldı. Doktor bebek 530 gram 28 santim demişti.
Verdiği ultrason kağıdında 533gr+80gr yazıyor bu ne demek.

Fl:39.5 mm gibi bir şey 28 santim gibi birşey çıkıyor ama bu gramı anlamadım.

533gram+80gram yazmasını?

İlk kez mecburiyetten gittiğim bir yerdi o yüzden sorma şansım yok. Suratsızdı zaten gayet.Sizce bu ne demek beni bi aydınlatın.

@cordeliac sen bilirsin. Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz sende tecrübeli annelerimizdensin bilme ihtimalin yüksek geliyor.
Fl de uyluk kemigi uzunlugu onu 7 ile carpinca yaklasik boyunu buluyoruz :)

Yok kuzum kalbi yavaşlayinca sezeryana aldı hemen.17 sene öncesiydi normal doğmaz dedi.sezeryandan korkuyordum bu kadar yaygin degildi o zaman.benim zorumla bekledik o kadar.sonra kızdı götürdü sezeryana :)
benim anladığım en doğrusunu yapmışlar, çünkü zaten 15 saatten sonra -en azından bana söyledikleri- risk çok yükseliyormuş. gerçi annemde beni 24 saatte dogurmuş, saymaya nerden başladı bilmiyorum tabi.

ya ben bu çatı darlığından korkuyorum, benim popom normalde küçüktür. internette okudum bunun onunla ilgisi yok çatı darlığı raşidizm ve kazalarla ilgili olabilir diyo sonra da oran 5%-15% arasında değişir diyor. hiç inandırıcı gelmedi. kadın nüfusunun o kadar büyük bir oranının raşidik ya da kaza etkisinde olduğunu sanmıyorum.

benim anladığım en doğrusunu yapmışlar, çünkü zaten 15 saatten sonra -en azından bana söyledikleri- risk çok yükseliyormuş. gerçi annemde beni 24 saatte dogurmuş, saymaya nerden başladı bilmiyorum tabi.

ya ben bu çatı darlığından korkuyorum, benim popom normalde küçüktür. internette okudum bunun onunla ilgisi yok çatı darlığı raşidizm ve kazalarla ilgili olabilir diyo sonra da oran 5%-15% arasında değişir diyor. hiç inandırıcı gelmedi. kadın nüfusunun o kadar büyük bir oranının raşidik ya da kaza etkisinde olduğunu sanmıyorum.
Bu konuda tek dr a bagimli kalirsan drlarin isine geldigi icin sezeryan kurbani oluyorsun :) bahane o gibi. Cogu dr gece, haftasonu doguma gelmem, normal doguma girmem pazarligi yapiyor zaten. Kimiside bu tarz bahanelerle mesai saati icinde gelip iki kesip olayi cozdugu icin sezeryan yanlısı ve bu tarz seyleri one suruyorlar.

Teşekkürler kızlar.
Doktor o kadar cinsti ki cevap bile vermedi.
Çocuk kaç gram dedim ona bile baktım az önce ama söylerim birazdan diye tersledi
Valla kavga edicektik ayaküstü.

Doktoruma olan sevgim arttı valla
Melina önceki hafta çok ağrım olunca dra acile gittik. 3 gün önce aynı makinada farklı bir dr 700 gram demişti bebeğe.. bu baktı baktı hmm yaptı bebek 600-640 gram arası dedi. Benim eşim ön duvarda eşin nerde olduğunu biliyor musun dedi bende evet ön duvarda diyince rahim ağzına yakın değil ama neyse dedi... bebeğin kafası aşağı doğru haberin olsun dedi... karın bölgesini bi ölçelim ölçtü neysr çok sıkıntı olmaz dedi. Anlayacağın beni mahvedip yolladı. Tabi ben kafaya taktım 4 gün sonra dra gittim. Anlattım böyle böyle diye drum öyle sinirlendi ki hemen şikayet edin onu falan diye o yüzden hepsine takılmamak lazım

Eki Görüntüle 1896582 Bebekten sonra grup kadınları :)))))
Ay sinirlerim bozuldu görünce :)) Geçen gün hafif ürpermişim göğüs ucum belirmiş, eşim de tüm saflığı ve iyi niyetiyle! "aa canım sanki senin göğüs ucun aşağı mı düşmüş" demez mi :KK70:Yok canım ne alakası var hep orda duruyorlar dedim, bu sefer de "e tabi 6 aydan fazla oldu görmüyorum, yerlerini unutmuşum demek ki" demez mi :KK70:
Hadi şimdi süt dolu onlar diye kandırıyorum, emzirme işleri bitince ne diycem :rolleyes:

Benim popo kucukde sayılmaz:KK48: ama çatım darmis canim.kemik yapısıyla alakalı sanırsam. Minyon tipli arkadaslarima genelde çatı dar deniliyor. Kemiği iri uzun boylular 4 kiloyu catır catır çıkartıyor:)

Bugün 23+4 üz.

İlk kez mecburiyetten gittiğim bir yerdi o yüzden sorma şansım yok. Suratsızdı zaten gayet.Sizce bu ne demek beni bi aydınlatın.

@cordeliac sen bilirsin. Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz sende tecrübeli annelerimizdensin bilme ihtimalin yüksek geliyor.
Can'ım o 533+80 değil +_ 80 şeklinde.yani 80 gram aşağı veya yukarı diyorlar

Ay sinirlerim bozuldu görünce :)) Geçen gün hafif ürpermişim göğüs ucum belirmiş, eşim de tüm saflığı ve iyi niyetiyle! "aa canım sanki senin göğüs ucun aşağı mı düşmüş" demez mi :KK70:Yok canım ne alakası var hep orda duruyorlar dedim, bu sefer de "e tabi 6 aydan fazla oldu görmüyorum, yerlerini unutmuşum demek ki" demez mi :KK70:
Hadi şimdi süt dolu onlar diye kandırıyorum, emzirme işleri bitince ne diycem :rolleyes:
Eşinin cevabına bittim valla:KK70:

Benim popo kucukde sayılmaz:KK48: ama çatım darmis canim.kemik yapısıyla alakalı sanırsam. Minyon tipli arkadaslarima genelde çatı dar deniliyor. Kemiği iri uzun boylular 4 kiloyu catır catır çıkartıyor:)
Bende yapılıyım ama çatın dar demişti drum kızımda... yavrumun zaten burnu yapışık geldi.

yok canım özel sigortam, yüksele mi gidiyorsun yoksa? allahın avusturyasında yoklukla hayatımıza devam edeceğiz :) bu türkiyedekiler zırt pırt hastaneye doktora gidince kıskanıyorum ben ya. acaba çocuğa birşey oldu da ben mi çok rahatım diye düşünüyorum. burada kimse hastaneye gitmiyormuş gibi bir algım var o nedenle gidecek olsam da değil 2 kere 50 kere düşünürüm.

hastane randevumu 36. haftaya verdiler ama sonrası için birşey demediler bana. zaten semmelweissta kaydımı yapan teyze bayağı aksi filan biriydi. ingilizce bilmemesine birşey diyemem tabi ama biraz anlaşmak için çaba sarfeder insan ya. ben özel ebe tutayım dedim, kendimi rahat hissederim diye, semmelweissin kabul ettiği 6 ebenin 5i tatilde (malum xmas ve sonrasın 6 ocağa kadar olan tatil) diğeri ingilizce bilmiyor. hastane turunda ordaki ebeye sordum, dedi ki genelde 3 ebemiz hazır oluyor, hatırlatın size ingilizce bilen verelim dedi. biraz kelime öğrenicem almanca ittir, dur, nefes al filan :)
Canım aslında doğru olan oradaki sistem geçen gittigim seminerde doktorda anlattı bu kadar sık gitmenin gereksiz olduğunu türkiye’de ebeveynlerin istekleri bu yönde olduğundan abartılıyor doktorlarda para kazanıyor sonuçta reddetmiyorlar dedi. Hamileliğin başında ortasında gidilse sonlarda sancı kontrolleri olsa 4-5defa yeterli aslında dedi. Tabu ekstra durumlar hariç dedi. Bencede mantıklı ama biz merak ediyor görmek istiyoruz işte. Cuma gördüm bugünde bakalım dese doktor olmaz demezdim:KK48:

Akilli kadin annen :) bunu druma sordugumda hayir her duyduguna inanma kesin bir veri yok ye canin ne istiyorsa dedi ama ben dedim diye tutup bir bagi bir ogunde yeme tabiki. Yani insan gibi ye demeye getirdi adam haklida :)
Bu konuda bende embriyoloğumun yaptığı açıklamadan bahsedip son noktayı koyucam :)

Bilimsel olarak hiçbir gıdanın doğrudan düşük-erken Doğum yapma gibi bir gücü yok dedi. Ama dolaylı olarak etkiliyormuş. Mesela normal kararda bi maydonoz tüketiminin hiçbir zararı yok. Ama Demet demet yersen, fazla tüketilen maydanoz vücuttaki ödemle birlikte lazım olan suyu da fazlasıyla atacağından bebeğe zararı dolaylı olarak olmuş olur dedi. Hayatta zaten herşeyin fazlası zarar. Abartmadan yiyin gari :)

Bugün 23+4 üz.

Canım ultrason net değeri vermiyor ya +,- 80 gr olabilir demek olabilir belki

Back
X