• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Annelerinin Alışverişleri-Fotoğraflı

Ben ahşap , sallanabilen beşik aldım ıslak bezle bir güzel sildim ama içime sinmedi, deterjan felan kullanmalı mı? :110:

Ben dolabını beşiğini önce Arap sabunlu suyla sonra sirkeli suyla Silicem. Sirkeyi kayınvalidem kendisi yapıyor yerleri fln da onunla silerim bir müddet zaten ev içinde kullanmak iyi deniliyor nazardan büyüden gözden korur derler. Batıl belki ama en azından zararlı değil sağlıklı.

Puset alırsam hem hastaneden çıkartırken ise yarar diye de düşünüyorum ama kafam karışık
Pusetler arabada ise yarar ama tasimak icin agir geliyor kullanissiz geliyor bana.bir komsumuz evde kullaniyordu arabadan cikarip eve getiriyor icinde odadan odaya tasiyordu ama su an dusununce omurga icin zararli olabilir gibime geliyor.ana dizi denen seylere de baktim ama o kadar hafif ve basit seyler ki icinde bebek en fazla uc ay yatar o da eger durursa yani o da kullanissiz gibime geliyor

odasına peluş halı alan var mı ? sağlıklı değil diyorlar öneriniz nedir?
Bir de beb karabası joie alanlar memnun mu ? ger bildirim alabilir miyim? teşekkürler,
Ben joie chrome aldım canım memnunum. Araba artı puset birlikte 1.212 gibi bir tutara denk gelmişti.

Pusetler arabada ise yarar ama tasimak icin agir geliyor kullanissiz geliyor bana.bir komsumuz evde kullaniyordu arabadan cikarip eve getiriyor icinde odadan odaya tasiyordu ama su an dusununce omurga icin zararli olabilir gibime geliyor.ana dizi denen seylere de baktim ama o kadar hafif ve basit seyler ki icinde bebek en fazla uc ay yatar o da eger durursa yani o da kullanissiz gibime geliyor
Pusetlerin taşıması zor oluyor özellikle bebek agırlaştıkça ama arabada uyuyan bebeği uyandırmadan eve getirmek gibisi yok hem de travel sistem bı bebek arabası alınca puseti taşıma derdide olmuyor. Evde de ben çok kullandım oğlumda ben iş yaparken mutfakta masaya koyuyordum beni gördüğü için sakin duruyordu yada benim aklım onda kalmıyordu yada ev süpürüp dilerken benimle oda oda geziyordu pusetinin içininde yada misafirliğe gidince nerede yatırcam nasıl duracak derdi olmuyor. Uzun oldu biraz ama ben pusetimi canı çıkana kadar kullandım kızımada yenisini aldım bol bol kullanmak için

Pusetlerin taşıması zor oluyor özellikle bebek agırlaştıkça ama arabada uyuyan bebeği uyandırmadan eve getirmek gibisi yok hem de travel sistem bı bebek arabası alınca puseti taşıma derdide olmuyor. Evde de ben çok kullandım oğlumda ben iş yaparken mutfakta masaya koyuyordum beni gördüğü için sakin duruyordu yada benim aklım onda kalmıyordu yada ev süpürüp dilerken benimle oda oda geziyordu pusetinin içininde yada misafirliğe gidince nerede yatırcam nasıl duracak derdi olmuyor. Uzun oldu biraz ama ben pusetimi canı çıkana kadar kullandım kızımada yenisini aldım bol bol kullanmak için
Yeni aldiginizin markasi ne acaba ben de bir tane evde kullanim icin almak istiyorum ama icinde rahat eder mi bilmiyorum daha kucucuk bebegi kambur ederim diye korkuyorum

Daha önce konuşuldu ama ben kaçırdım o esnayı sut sağmak icin hangi makine iyi sizce. Su an e bebekte emzirme haftasi dolayısıyla indirim var ama kararsız kaldım

Yenidogan sünneti düsünen var mi kizlar aramizda?
Ben düşüne düşüne kafayı yiyeceğim :) yegenlerim 4 ve 8 yasinda oldu, cooooook zor oldu psikolojik olarak. Iyilestikten sonra bile asla unutmadilar, 1 sene bunun lafı geçti. Aklı ermeden olsun istiyorum ama onermeyen doktorlar da var. Sanırım doğar doğmaz yaptırmaya çekiniyorum. Benim de ilk bebegim, acemilik var. Sut geldi mi, doydu mu, nasil yikarim, sarılık oldu mu telaşına bir de sünnet eklenmesin dedim. Kendi açımdan. En geç 4.ayda kendi kendine dönmeden yaptırmak istiyorum nasipse

Burayı sürekli takip edemiyorum ama ustuste de ayni sorular sorulunca sıkıcı oluyor. Son 10 sayfayi okudum, kanguru konusunu goremedim. Umarım cok konuşulmuş bir konuyu tekrar sormuyorumdur? Nasil birşey olmali, ya da olmasa da olur mu? Kac kiloya kadar kullaniliyor, kac aydan sonra zor olur? Fiyatlar arasinda da ciddi uçurumlar var. Neye gore karar vereceğiz.

Mobilyasını ben sirkeli ve karbonatli suyla silmeyi düşünüyorum eğer gelirse. Organik boya ama yine de kokusu olacaktır, içine karbonat serpip bekletecegim

Eklentiler

• 600A554A-97F5-433E-A95D-4C8DF14374CF.png
    600A554A-97F5-433E-A95D-4C8DF14374CF.png
    141,9 KB · Görüntüleme: 112
Burayı sürekli takip edemiyorum ama ustuste de ayni sorular sorulunca sıkıcı oluyor. Son 10 sayfayi okudum, kanguru konusunu goremedim. Umarım cok konuşulmuş bir konuyu tekrar sormuyorumdur? Nasil birşey olmali, ya da olmasa da olur mu? Kac kiloya kadar kullaniliyor, kac aydan sonra zor olur? Fiyatlar arasinda da ciddi uçurumlar var. Neye gore karar vereceğiz.

Mobilyasını ben sirkeli ve karbonatli suyla silmeyi düşünüyorum eğer gelirse. Organik boya ama yine de kokusu olacaktır, içine karbonat serpip bekletecegim
Yeni doğan bebek İçin sling var ama kanguru almak istersen yeni doğan aparatı ile kullanabilirsin kanguruyu. Marka olarak dikkat etmen gereken şey ergonomik olsun her marka ergonomik değil marka olarak momfortbayb aldım ben yeni doğan aparatı da aldım tabiini. Ama detaylı bakmak istersen momfortbayb sitesine ve tuniko sitesine bakabilirsin. Bir de Face... baybwearing Türkiye diye grup var oraya bak orada kullananlar var yorun alabilirsin canım

Daha önce konuşuldu ama ben kaçırdım o esnayı sut sağmak icin hangi makine iyi sizce. Su an e bebekte emzirme haftasi dolayısıyla indirim var ama kararsız kaldım
Ben de cok kararsizdim.en son saglik ocagina gittiğimde hemsireye sordum hastanede elektrikli ve manuel ikisini de dener oyle karar verirsin dedi.ama gene de hazirda bulunsun diye lansinoh manuel alacagim

Yeni doğan bebek İçin sling var ama kanguru almak istersen yeni doğan aparatı ile kullanabilirsin kanguruyu. Marka olarak dikkat etmen gereken şey ergonomik olsun her marka ergonomik değil marka olarak momfortbayb aldım ben yeni doğan aparatı da aldım tabiini. Ama detaylı bakmak istersen momfortbayb sitesine ve tuniko sitesine bakabilirsin. Bir de Face... baybwearing Türkiye diye grup var oraya bak orada kullananlar var yorun alabilirsin canım
Yeni doğan için kullanmaya cekiniyorum biraz. Yerlestiremem bile ben onun içine. Eli kolu acır diye korkarım galiba. 3 aydan sonra falan babasi için hevesleniyoru. 9 ay ben taşıdım şimdi sen taşı demek istiyorum :D ama gelisimine bağlı tabi, 3 aydan sonra da ne kadar kullanılır bilmiyorum. Bi bakayim söylediğiniz markalara, tesekkur ederim

Ben de cok kararsizdim.en son saglik ocagina gittiğimde hemsireye sordum hastanede elektrikli ve manuel ikisini de dener oyle karar verirsin dedi.ama gene de hazirda bulunsun diye lansinoh manuel alacagim
Dün an e bebekte emzirme haftası olduğu icin kampanya var vanim aklında olsun

Yeni doğan için kullanmaya cekiniyorum biraz. Yerlestiremem bile ben onun içine. Eli kolu acır diye korkarım galiba. 3 aydan sonra falan babasi için hevesleniyoru. 9 ay ben taşıdım şimdi sen taşı demek istiyorum :KK70: ama gelisimine bağlı tabi, 3 aydan sonra da ne kadar kullanılır bilmiyorum. Bi bakayim söylediğiniz markalara, tesekkur ederim
Yeni doğan aparatımız kullanmayı düşünüyorsan 4. Aydan sonra kullanmaya başlanıyor bacak boyuna göre bende çok heves ettim aldım :)))

Ben oğlumda stokkenin kangurusunu kullanmıştım. Çok memnun kaldım, kızımda da allah nasip ederse severse aynısını kullanacağım. Benim için bu kangurunun avantajlarından biri hem önde hem sırtta taşıma şansımızın olmasıydı. Dağ bayır gezmeyi seviyoruz eşimle, sırtta taşıma şekline çevirip oğlumu sırtında taşımışlığı var eşimin. Bir de önümde taşıyacakken sırtımda tam omurgama denk gelen yerde yükü dağıtan bi metal parça var. Vücuduna giyiyorsun kanguruyu aslında. Kilolu bir bebek olmasına rağmen omuzlarıma haliyle kollarıma yük binmemesi rahat taşımamı sağlamıştı.
Kanguruda bacak arasının açısı önemliymiş. Özetle bacakları yana doğru bakacak yani, aşağı sarkıp direkt omurgaya yük vermeyecek. Farklı markalar var piyasada. Benim kullandığıma alternatif güzel ürünler gördüm ama hangisini alacaksan bence doğumdan sonra bebeğinle deneyerek al derim ben kanguruyu :) yani iyi birşey alacaksan deneyip al. Benim oğlan kaç kanguru, sling denediysem hiçbirinde durmamıştı. Birsürü model deneyip aldık biz. Denediğimiz diğer kangurularda daha içine koyar koymaz ağlayan çocuk bu kangurunun içinde uyuyordu bile. Ama benim oğlum bu kadar sevmişken arkadaşımın kızı durmamıştı mesela.. Genelde memnun kalınan bir ürün olsa dahi sen bir süpriz yaşayabilirsin yani :)

Yeni aldiginizin markasi ne acaba ben de bir tane evde kullanim icin almak istiyorum ama icinde rahat eder mi bilmiyorum daha kucucuk bebegi kambur ederim diye korkuyorum
Perego yeni aldığım ama hangisi olursa olsun ilk doğduğu zaman beline destek mutlaka istiyor yoksa çökük kalıyor bazı pusetlerin içinde var destek benimkisinde yok ama ben içine ufak yastık yaptırdım bel boşluğunu dolduracak kadar oğlumda da o şekilde de kullanmıştım. Ama benim pusetim ev için olandan değil bebek arabasınada takılabilen hem de arabada kullanılanlardan.

Back