Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Keciboynuzu pekmezine bayiliyor artik kizim.baslarda sevmemisti.
Birde filede armut delisi.ama sulu kakaya sebep oluyor.fazla vermek istemiyorum.
Bu tam bugday unu kepekli ya,kansizliga sebep olurmu kizlar.malum corbalarini falan onla bagliyorum.acaba normal un mu kullansam.

Benim kiz mamayi sevmemis meger hic.
Corbalarda falan kusmuyor.sadece sut verince kusuyor tekrar.

Ek gıda mevzusu belli bir düzene oturdu gibi bizde...
sabah kalkınca emiyor ve mama yiyor önce. Sonrasında ya yumurta-peynir yada yoğurt ve meyve püresi.
Öğlende sebze püresi yada çorbası veriyorum. Sonra yine anne sütü yada mama.
Akşam da meyveli muhallebi ve mama yiyip yatağa doğru... gece ise uyandığında emiyor.

Yalnız dünden beri kaka biraz koyulaşmaya başladı. Cumartesi gecesi muhallebiye 1/5 falan muz koymuştum, onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Dün armut verdim bakalım bugün ne olacak...
muz deneyen oldu mu?

Yalnız dünden beri kaka biraz koyulaşmaya başladı. Cumartesi gecesi muhallebiye 1/5 falan muz koymuştum, onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Dün armut verdim bakalım bugün ne olacak...
muz deneyen oldu mu?
Mrb canim ben muz dededim sevdi ve kabizligida olmadi. Ama sonraki gun kakadindan siyah siyah ipler cikti cok korktum. Internetten baktim muzun liflerini eritemiyormus ve kan damlasi da o lifleri siyaha boyuyormus. Ondan sonra korktum veremedim

Kizlar yogurt yemiyor ya huuu... :KK43:(
Siz nasil yediriyosunuz
Tatlandiriyo musunuz?
Hala yemiyor mu? Günlük taze evde yapıyorsun değil mi? Gerçi ben iki gün yediriyorum üst üste. Benimkiler sevdi ben sade veriyorum ama ilk kefirden başlamıştık ondandır :))

Selam kizlar gecmis kandiliniz mubarek olsun.Mama sandalyesi konusunda kararsizim 6.aydan itibaren ek gidaya basladik ama kuzucuk mama sandalyesine oturmaya hazir mi bilmiyorum siz aldinizmi memnunmusunuz simdi almali biraz daha beklemelimiyim kafam karistio_O
Benimkiler oturuyor ama nerdeyse 7 aylık olduk biz.

muz deneyen oldu mu?
Oldu ben veriyorum sıkıntı yok. Avokado da tavsiye ederim. Benimkilerin de öğünleri oturdu. Yatarken hem muhallebi hem kaşık maması mı veriyorsun yulaflı falan? Ben henüz muhallebi yapmadım. İçine ne katıyorsun muhallebinin? Soğuk sıkım keçi boynuzu pekmezi aldım, 7. Aydan itibaren muhallebinin içinde vereceğim.

Oldu ben veriyorum sıkıntı yok. Avokado da tavsiye ederim. Benimkilerin de öğünleri oturdu. Yatarken hem muhallebi hem kaşık maması mı veriyorsun yulaflı falan? Ben henüz muhallebi yapmadım. İçine ne katıyorsun muhallebinin? Soğuk sıkım keçi boynuzu pekmezi aldım, 7. Aydan itibaren muhallebinin içinde vereceğim.
öğünleri nasıl ayarladınız. Hangi öğün ne veriyorsunuz benimde başlamaya az kaldı

öğünleri nasıl ayarladınız. Hangi öğün ne veriyorsunuz benimde başlamaya az kaldı
Sabah kalkınca 8 gibi formula süt, 10 gibi çok az yumurta sarısı biraz yoğurt yada kefir, saat 1 gibi sebze çorbası ve bir saat gibi sonra formula süt (uyumalarına bağlı değişiyor) 4 gibi meyve rendesi ve 5 gibi formula süt, yatmadan yulaflı kaşık mama ya da bazen sadece formula süt.

Sabah kalkınca 8 gibi formula süt, 10 gibi çok az yumurta sarısı biraz yoğurt yada kefir, saat 1 gibi sebze çorbası ve bir saat gibi sonra formula süt (uyumalarına bağlı değişiyor) 4 gibi meyve rendesi ve 5 gibi formula süt, yatmadan yulaflı kaşık mama ya da bazen sadece formula süt.
teşekkür ederim. Bakalım bizimde 6 aya az kaldı. İnşallah iştahlı olurlar

Loru evde yapıyorsune değil mi? yoğurt ile mi limon ile mi kesip yapıyorsun sütü? Ben ilk kez deneyeceğim her ikisini de yapan var anlaşılan.
evet ben yapıyorum... 1 litre sütü kaynatıp içine 2 kaşık yoğurt atıyorum hemen kesiliyor zaten.
Sonrasında da süzmek için tülbente koyup, doğru buzdolabına :)

Avokadoya bayılıyor benim minik hanım da, veriyorum.
Yatmadan ortalama 1 saat önce muhallebi veriyorum.
Muhallebiyi 60 cc su içine 1 ölçek mama koyuyorum. Sonrasında içine 1 tatlı kaşığı kadar tam yulaf unu ve biraz tereyağ ekleyip pişiriyorum. İçine de meyve rendeliyorum. Elma, armut, muz...vs tadıgayet güzel oluyor. Onun dışında başka bir mama vermiyorum gece.

Avokadoya bayılıyor benim minik hanım da, veriyorum.
Yatmadan ortalama 1 saat önce muhallebi veriyorum.
Muhallebiyi 60 cc su içine 1 ölçek mama koyuyorum. Sonrasında içine 1 tatlı kaşığı kadar tam yulaf unu ve biraz tereyağ ekleyip pişiriyorum. İçine de meyve rendeliyorum. Elma, armut, muz...vs tadıgayet güzel oluyor. Onun dışında başka bir mama vermiyorum gece.
Yedikten ne kadar sonra uyanıyor peki uzun süre tok tutuyor mu muhallebi

Bende ek gıda hakkında hiç birşey bilmiyorum.okuduklarımdan ve drdan duyduklarıma gore birşeyler yapıyorun. İnstagramda mutfakta_bebek_var diye biryer buldum.çok işime yaradı tarifler bir bakınn derim kızlar...

Back