Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
lilipit lilipit Canimmm aksamlari ne veriyorsun tok tutmasi icin bizimki geceleri cok sik uyandigi icin ben tercih etmistim.Ama buaralar pirinc unu ile muhallebi yapma fikrinede sicagim.Birde kahvaltida ihlamur yazmissin karisimi ihlamur ile mi hazirliyorsun? mesela kac cc ile basladin kahvaltida ihlamur cayina detayli yazabilirmisin nasil yapildigini:halay:

Bizde ek gidaya basladik ama neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Mesela pure nasil yapilir? Bide irmikle yapi lan birseyler var anlamadim kafam.cok karisik .corbasi ayri bisey zaten .internette baktim dahada karisti kafam

Bizde ek gidaya basladik ama neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Mesela pure nasil yapilir? Bide irmikle yapi lan birseyler var anlamadim kafam.cok karisik .corbasi ayri bisey zaten .internette baktim dahada karisti kafam
Hayirli olsun
Oncelikle suna karar ver.bebegin kilolu mu zayif mi.
Çunku herkes bebeginin durumuna gore liste,tarif paylasiyor hakli olarak.
Benim kizim 7. Ay ingunlerini dolduruyor.daha yeni 7 liko oldu.dr.iyi diyor ama bana gore biraz zayif.onun icin daha kalorili besleyebiliyorum.
Pure:rendeledigim meyve,sebzeyi metal olmayan suzgecten tahta kasikla geciriyorum.
Corba:unu az sivi yagla az tereyagiyla kavurdum bir kavanoza koydum,dolaba kaldirdim.kullanacagim zaman kucuk bir tencereye kaynamis soguk suyudokup,1 kasik kavrulmus unu ekleyip karistirarak koyulasmasini sagliyorum.un kavrulmus,su kaynatilmis oldugundan uzun uzun pisirmiyorum.tatli olsun istersen,1-2 bebe bisk.suda yumusatip karistiriyorum.
Pekmezi begenmedi benim kiz.
Bazen yaninda yogurt veriyorum.
Bazen havuc,patatesi haslayip suzgecten gecirip un corbasiyla karistiriyorum.tabi un kismi daha az olacak sekilde.henuz kabaklara baslamadim,baslayinca ayni mantikla devam edecegim.
Not.once mutlaka sadece patetes havuc yada neyse sebzelerin puresi ayri bir tabaga aliyorum.onu sadece birkac kasik veriyorum,sonra un corbasiyla karistirilmis olarak veriyorum.
Benim corba ve pure hikayem boyle

Hayirli olsun
Oncelikle suna karar ver.bebegin kilolu mu zayif mi.
Çunku herkes bebeginin durumuna gore liste,tarif paylasiyor hakli olarak.
Benim kizim 7. Ay ingunlerini dolduruyor.daha yeni 7 liko oldu.dr.iyi diyor ama bana gore biraz zayif.onun icin daha kalorili besleyebiliyorum.
Pure:rendeledigim meyve,sebzeyi metal olmayan suzgecten tahta kasikla geciriyorum.
Corba:unu az sivi yagla az tereyagiyla kavurdum bir kavanoza koydum,dolaba kaldirdim.kullanacagim zaman kucuk bir tencereye kaynamis soguk suyudokup,1 kasik kavrulmus unu ekleyip karistirarak koyulasmasini sagliyorum.un kavrulmus,su kaynatilmis oldugundan uzun uzun pisirmiyorum.tatli olsun istersen,1-2 bebe bisk.suda yumusatip karistiriyorum.
Pekmezi begenmedi benim kiz.
Bazen yaninda yogurt veriyorum.
Bazen havuc,patatesi haslayip suzgecten gecirip un corbasiyla karistiriyorum.tabi un kismi daha az olacak sekilde.henuz kabaklara baslamadim,baslayinca ayni mantikla devam edecegim.
Not.once mutlaka sadece patetes havuc yada neyse sebzelerin puresi ayri bir tabaga aliyorum.onu sadece birkac kasik veriyorum,sonra un corbasiyla karistirilmis olarak veriyorum.
Benim corba ve pure hikayem boyle
Bizimki saglik ocağında olcuildu 7600 saniyodum ama cocuk doktoru 8600 olctu.kilisu baya iyi o zaman cok sey vermiyim. Oglen meyve puresi aksamda sebze corbasi yada puresi verim gecede kasik mamasi

Cnm ılk basladıgında ben tek ogun tattırdım sonra ıkıye cıkardım, bır ogun sebze çorbası mesela patates havuc ıspanak yaprağı ve bı ıkı damla zeytı yagı, bır ogun yogurt. Zaten cocuk senı yonlendırıyor. Çeyrek bardak yogurtta yıyebılır bı cay bardagına kadarda ısteyebılır. Ama tabı duru bız belırleyecegız:) yoksa durmayabılır.
Bızım komsu erken baslamıstı cok verıyordu herseyı. Muz falan. Vermıs ceyrek muz bes aylık benege. Kocasına bırakıp markete gıtmıs. Bebek muzı cok sevıyor ve ıstıyor. Babasına butun muzu yedırmıs. Dusunsene bes aylıkbebek bır muz yıyor
Aksam hastanelkk oldular
Bu arada ben muz pek vermedım
Tercıh ettıgım bır meyve degıldı
Sonra uc ogune cıkabılır
Sabah kahvaltı
Oglen corba
Ogleden sonra yogurT

Kahvaltı
Ihlamur
Ev yapımı lor peynırı
Nohut tanesı yumurta sarısı

Oglen corba ornegı
Patates havuc pırasa
Patats havuc ıspanak
Patates havuc kabak
Patates havuc brokolı

Patates havucu sabıt tutup yanına sebze eklıytz. Neyı yakıstırsanız onu ekleyebılırsınız sebze gunden gune artabılır. Nane eklenebılır. Zamanla ıcıne ırmık atılabılır. Daha sonrakı zamanlarda tel sehrıye
Uzerıne mutlakazeytınyagı damlatıyrz
20 gün sonra bu öğünleri deniyecem. İnşallah yer çok heveskeniyorum. Sutumde az zaten mama veriyorum. En azından biraz yerse bana moral olur

Merhaba kızlar,
Dün 3 gğn oldu ve yeşil kabakla işimiz bitti... bundan sonra sorunsuzca yenilecekler listesinde kendileri..
Bugün de balkabağı verecektim ama alışverişe çıkınca plan değişti, avokado verdim.
Kabağa burun kıvırıp yoğurtla yiyen küçük hanım avokado püresini bayıla bayıla yedi...:dua:
Çeyrek avokadoyu çok az buharda bekletip çatalla ezdim o kadar. Yarın da aynı şekilde devam edeceğiz, yanına da yoğurt yine.
Tavsiye ederim siz de bir an önce deneyin avokadoyu.. içindeki yağlar anne sütüne yakınmış, belki de o yüzden yadırgamadan yiyor... ve besleyici değeri çok yüksek..

Merhaba,
Püre yapacağım sebzeyi buharda haşlıyorum ben ve sonra da çatalla eziyorum sadece, blendar kullanmıyorum. Çok koyu olan sebzelerde patates gibi mesela içine biraz anne sütü yada formül süt ekleyerek seyreltebilirsin kıvamı... tadımlara bu şekilde yapıyorum ben, sonrasında içine 1-2 çay kaşığı kadar irmik eklenebilir.
Çorba daha sonra... ama onu da yaparken yine pürenin içine az tereyağ yada zeytinyağ koyup yapılabilir.

Kesinlikle katılıyorum...
Onun yerine tam buğday, tam yulaf unu yada irmik ve formül sütle yapılabilir benzer mama. İçine meyve püresi eklenerek tatlandırılabilir.
Evet cnm
Bende ırmık pişirip ıcerısıne cam rendeden rendeledıgım seftalıyı falan koyardım
O zaman yazdı tabı :) sımdı ne olur armut olur sanırım

Merhaba kızlar,
Dün 3 gğn oldu ve yeşil kabakla işimiz bitti... bundan sonra sorunsuzca yenilecekler listesinde kendileri..
Bugün de balkabağı verecektim ama alışverişe çıkınca plan değişti, avokado verdim.
Kabağa burun kıvırıp yoğurtla yiyen küçük hanım avokado püresini bayıla bayıla yedi...:dua:
Çeyrek avokadoyu çok az buharda bekletip çatalla ezdim o kadar. Yarın da aynı şekilde devam edeceğiz, yanına da yoğurt yine.
Tavsiye ederim siz de bir an önce deneyin avokadoyu.. içindeki yağlar anne sütüne yakınmış, belki de o yüzden yadırgamadan yiyor... ve besleyici değeri çok yüksek..
Yogurdu ayrı ogun olarak vermenı onerırım

lilipit lilipit Canimmm aksamlari ne veriyorsun tok tutmasi icin bizimki geceleri cok sik uyandigi icin ben tercih etmistim.Ama buaralar pirinc unu ile muhallebi yapma fikrinede sicagim.Birde kahvaltida ihlamur yazmissin karisimi ihlamur ile mi hazirliyorsun? mesela kac cc ile basladin kahvaltida ihlamur cayina detayli yazabilirmisin nasil yapildigini:halay:
Ne karısımı ya :) nefret ederım :)
Ama karısımı ıhlamurla ıslayanlar var
Ihlamuru verıyorsun elıne ıcıyor sallıyor heryerı ıhlamur yapıyor :KK70:
Su an bırsey vermıyrmda
Ilk oglumda oyleydı
Bıldıgın normal kahvaltı yaptı
Asla karısım vermedım
Mıllet bızım kasım annelerınde muhallebi tok tutaun dıye cok verıyordu
Duzenlı vermedım ama bı ara verdım
Bı cay bardagı su ıle bı dolu tatlı kasıgı pırınc ununu pısırıp, ıcersıne pekmek ve herhangı bır meyve konularak muhallabı yapılabılır
Irmık ıle de aynı sekılde
Nedense ben tok tutsun dıye bırseyler vermek yerıne gece hep emzırdım
Zaten gundu ısteydım. Anne sutu onemlı. Emsın :)

20 gün sonra bu öğünleri deniyecem. İnşallah yer çok heveskeniyorum. Sutumde az zaten mama veriyorum. En azından biraz yerse bana moral olur
Hıcc endıse etme mama yemekten ıyıdır
Bır yasa kadar yogun olarak anne sutu ya da mama yesın :)

Cnm zaten bebıslerın yemeklerı pure kıvamında yogun olmalıdır. Sıvı olursa kucucuk mıdesı su ıle dolar gerek yok.

Once tek tadımlıklar yaptıktan sonra, yanına yakıstıgı seklıyle ıkıye, sonra uce cıkaracaksın. Tahta kaşıkla suzgecten gecırmek en güzelıdır. Sonra da zeytınyagı damlatmak.
Zamanla ıcınrısıne ırmık, ınce bulgur, sehrıye gıbı seyker gırer. Bebeklerın cogu yogurt corbasına bayılır. Sehrıyelı yogurt corbası yazmıstım burda. Kabaklı ve havuclu ona bakabılırsın.
Nefıs yemek tarıflerının bebek yemeklerı bolumunde cok guzel tarıfler var

Merhaba kızlar,
Avokadoyu çiğ veriyorum ben. Hiç pişirildiğini duymamıştım. Buharda dahi olsa hiç gerek yok bence. Armut ya da elma ile avokadoyu karıştırıyorum bayılıyorlar tavsiye ederim.

Bugün de balkabağı denedik ama sonuç hüsran... resmen sevmedi diyebilirim... ben de ısrarcı olmadım... bir süre sonra tekrar deneyeceğim, olmadı çorba şeklinde falan veririm artık...

Bugün de balkabağı denedik ama sonuç hüsran... resmen sevmedi diyebilirim... ben de ısrarcı olmadım... bir süre sonra tekrar deneyeceğim, olmadı çorba şeklinde falan veririm artık...
Ya oyle tek verıldıgınde meyve tamamda
Sebzeler bıseye benzemezkı
Bende bugun patates havuc vereyım barı
Tek havuc bıseye benzemıokı
Tek patates keza oyle

Kızlar mrb geç de olsa katıldım aranıza takipteyim hayırlı olsun topikimiz :)
Oğlum için tadımlık diyeyim kahvaltı da yumurta sarısını anne sütü ile incelterek verdim sevmedi tadını daha sonra bebe piskivüsi ile verdim eh işte ama çok bayılmadı doğrusu.
Ben ilk oğlum da karışım hiç yapmadım ben sevmediğim için karışık şeyleri yapmadım ama çok problem yaşadım şu an 3.5 yaşında canı istediği şeyi yer damak lezzeti ayrıdır. Dün 10 köfte yedi yanında bi şey yemedi. Mesela bi öğün sadece salata ile de geçer onu hiç zorlamadım ama üzüldüğüm çok oldu

Gelelim ufaklığa yoğurt denedim günlük yaptım onu da suratı ekşitrerrk yedi Tatlandırmak için bi şey yapıyor musunuz.?
Elma ve Armut püresine bayıldı tatlıyı seviyor küçük bey demek ki diye düşündüm.

Birde uykudan uyanıyor emziriyorum 1 saat sonra acıkmıştır diyorum yok almıyor biraz daha beklesem uyku saati geliyor. Siz ek gıda vereceğiniz zamanları nasıl ayarluyorsunuz?

Back