2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

gnowee selam nasilsin
Nasil gecti hamilelik
Masallah bir ayin kalmis
İlk Eylül haftasindan ilk güzel haber aldigimiz arkadaşlarımızdan birisisin

Cinsiyeti ve adi bellimi bebeğinin?

Canım tsh yüksek iken transfer olmuş senin bende ilk tedaviye başladığımda 4,7 tsh çıkmıştı ve anti tpo anti tg testelerini ayrıca istemişlerdi. Bu testler zaten tshın alt testleri imiş bunlarla birlikte değerlendirilmesi gerekiyormuş bu testlerde ise benim referans değerlere bakarak 3-4 kat yükseklik vardı dr bana haşimoto troid hastasısın dedi ve ilaca başlattı kullanmam ile birlikte on gün içinde değer 2nin altına çıktı yumurta toplanırken değerim referans ayarlarında idi transferde de arkadaşım senin yeniden tüp bebeğe başlarken buna dikkat et gerekirse sana o ilacın ismini vereyim yüksek ise kullan transfer döneminde ben gebe kalmam ile tsh 4e çıktı hatta buda bebeğin zeka gelişimine etki yapar diye ilaç iki katına çıkarılmıştı düşük sonrası yine tek hap içiyorum

tesadüfen öğrendim canım bende tsh gebeliğe engelmiş dediler 2 nin altında olması gerekiyormuş. normal referanslar degerleri içinde olduğu için önemsenmedi galiba canım sıkıldı yaaa. doktor bunlara bakması gerek miyor mu.

canım engel olduğu gibi toplanan yumurtanın kalitesini bile etkiliyor bu tsh
düşün gebe iken tsh yükselme eğilimine girerse bebekte zeka geriliğine neden oluyormuş
nette araştır istersen daha önce benim ilk başladığımızdaki paylaşımlarım olmuştur benim illaki tsh ile ilgili denk gelmedin demek kesinlikle bakmaları gerekiyor yıllar boyunca bende dr takibinde idim tsh önemsemediler tüp bebekte öğrendim bende
sen hangi merkezde tedavi oluyordun

ankara başkent üniversitesi canım. ben tesadüfen öğrendim tsh degerinin önemli olduğunu canım. referans değeri içinde ya pek önemsenmedi galiba. başka doktor araştırıyorum şimdi. muayene için bu defa hacettepe üni. de prof.dr.gürkan bozdağ varmış ona randevu aldım bakalım.

referans değeri içinde olsada 2 altını aramaları gerek bence bu birçok merkez tarafından gözetiliyor
hakkında hayırlısı olsun canım

canım histereskopiyi yaz sonunda yaptır derim iyileşmen ve sorun varsa düzelmesi kışı bulur zaten
hakkında hayırlısı olsun bir tanem ben tıbbı genetik bölümünde yapılıyor diye biliyorum hastanelerin bu testlerin

Kilo vermem iyi olmuş cango58
Kilo vermek yumurtlamaya yardimci oluyomus
Kilo baskılıyomus
Ben 90 kiloya doğru gidiyorum
İştahım acaip acik

Kızlar demin markette sıradayım
Önümde 60 yaşlarında bi kadin ama gayet dinc ve saglikli gorunuyor
Ay neler almis bi bakayim die aldiklarina baktim:
Margarin, kutu süt, kola, tavuk, salam, krem peynir, sakız, cips, ketçap, beyaz ekmek..
benim son yillardir agzima sürmedigim hersey sepetteydi :))
Bu kadar kasıyoruz saglikli yiyecez diye :)) de noluyo dedim

Canım merhaba, bende yıllardır hipotroid tedavisi görüyorum.aslında bir tedavisi yok deniyor sadece sentetik olarak alıorum troid hormonlarını.bir çok kişi içiyor bu hapları.sana tavsiyem yakınında varsa bir endokrinoloji bölümüne gitmen testlerini yaptırman usg ile baktırman nodul var mı yok mu die.bebek içinde deil sadece bir çok yonden seni cok etkileyen bir hastalık hipotroit.eger endokrinoloji bolumu yoksa ( bizim burda yok) bir dahiliye uzmanına gorun bu hastalık bu ilacı aldığın muddetce normale donuyor ama bu hap genel olarak ömür boyu kullanılıyor.ilacı bırakırsan eski haline döner.
Bebek konusuna gelirsek benim 13 lerdeydi tsh ım ama baska ilde gittiğim endokrinoloji bolumu doktoru ( kendisi yrd docentti) kontrollerimi yaptı ilacımın dozunu ayarladı ama bunun hamile kalmama okadar da engel olmadığını soyledi.internette yazanları okuyunca insan korkuyor tabi.
Suan ben her ay ölçtürüyorum degerlerimi.düzenli gittiğim bir dahiliye doktorum var.birde tavsiyem iyi bir doktor bulursan hep ona git.farklı yerlerde yapılan testlerin sonuclarıda hep farklı cıkıyor.umarım yardımcı olmusumdur.dediğim gibi bebek durumu bir yere insanın ruhsal durumundan kilosuna metabolizmasına kadar cok seyi etkiliyor bu hastalık.oyuzden mutlaka takip et surekli.

Amh değerime bir defa bakıldı. İyi çıkmıştı sonuçlarım .histereskopi sonrası beklemek gerektiğinden bahsetmedi hiç doktorum. Yumurta takibi yapalım bari dedim ama doktorum istemedi gelme kafanı dinle psikoloğa git gibi öğütlerde bulundu . Sanırım ara vermem en iyisi hakkımızda hayırlısı olsun. Seninde sonuçların da sıkıntı yoktur inş canm bnm Eylül ayı zamanından bi biz kaldık. İnş 2018 Eylül olmadan bizde güzel haberler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…