• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Sakınan göze çöp batar misali oldu yoncam . çok sıkıldım ilerlemesi korkutuyor sadece beni eşime kızıyorum sürekli sanki adamın ne suçu var . Aynen pekmez bal yedim dinlenmem lazım ama son günler diye ev işlerini halletmeye çalışıyorum . Canım yemek işini dışardan söyledin mi sen hiç yoksa evde bi kaç günlük yemek mi yaptın ? Ne yapcam ne etsem bilmiyorum heyecan ve stres sardı beni nedense

Canim rahat ol biraz bu ne yahu :))
Dışardan yeme bence
Hem ne yag kullaniyorlar bilmiyorsun
Hijyende onemli
Evde kendin hazırla
Ailemden kimse varmi sana yardima gelebilcek

Benim yaptıgım bir hata vardi
İkincisinde onu yapmiycam

Yemeklere sarimsak koymustum
ilaclardan Zaten kabizlik ve gaz sıkıntısı oluyor
Bir de sarimsak mahvetmisti beni
Tuz ve karabiberi de abartmışım
Baharat da mahvetti beni

Yemeklerini mümkünse az yagli az tuzlu baharatsiz ve sarimsaksiz yapmaya calis :))

Yoncanin beslenme sekli guzel
Bol protein sebze meyve bol su

No seker no tuz no karbonhidrat :)

Oda cok tatli bir dr ancak oranin kurucusu kemal bey. Murat hoca onun sag kolu olmus durumda. Ama hic farketmiyor hangisine gittigin cunki hepsi haatanin durumuna hakim. Ben yarisinida ara tedavileri murat beyde oldum. Cunki kemal bey yogunluktan sadece onemli olanlarina bakabiliyor. Butun ilac ve muyayenerimi aralardaki murat bey yazdi. Sen yani kemalede gitsen her zaman o bakmayacak aralardaurat bey bakiyor. Direk muratada gidebilirsin. Sanat2017 murat beyin hastasi oda hamile. Sahsi fikrimi soruyorsan kemal hoca derim

Yoncacım kapişalım mı şimdi kemal mi murat mı die yani murat beyde harvard da çalışmalar yapmış bir doktor:KK4: şaka bir yana benimde opu ve miyom ameliyatımı hasan bey yapmıştı transferimi murat bey.bence hepsi belli bir yeterlilikteki zaten birlikte çalışıyorlar.ben ilk mail attım onlara bilgi almak için bana murat bey cvp vermişti ve açıkçası açıklayıcılığı hoşuma gitmişti.sonra aradım adetimin 3. Gunu gitmem sölenmişti uzak da olduğum için ve ogun de kemal bey yoktu sanırım bende murat bey olsun demiştim ozaman.yani olacaksa kim olduğu çokda farketmez demiştim hayırlısı buymyş demiştim.Allaha şükür bu günleri gördük Allah kucağımıza da almayı nasip etsin inşallah çünkü pozitifi görmeklede bitmiyor bu süreç.ama tabiki büyük bir adım.bu haftada inşallah bol pozitifli bir hafta olacak Allah nasip ederse:dua::dua:

merabalar hamiş olanlara Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bekleyenlere de tez zamanda versin inşallah beni de aranıza alırmısınız :olamaz: transferin 2.günü bugün sizinle geçireyim bekleyim istiyorum :) 28 kasım test tarihim

Merhaba M meriyaso
Hosgeldin Yasiniz tedavi merkezi nerde
kacinci deneme
öğrenebilirmiyiz

Napıyorsunuz kızlar bugün progestan hapa başladım günde 3 kere alıcam Leyla gıbıyım gozlerımı açamıyorum:KK43:

Arse82 Arse82 hayirli olsun
Progestan hap olunca
Crinone jel verilmiyo mu?
Yerinde durmadigin icin is guc cocugu okula getir götür
Doktor basmiş progestorenu anlasilan
Uyku yapsin da biraz dinlen diye :)))

Çok teşekkür ederim mesajın için arkadaşım. Ben bi umut duymak istedim ne kadar ihtimal var diye sordum yüzde 40 dedi. Afalladım tabi. Neyse sizlerle stresimi de kontrol etmeyi öğrencem inş.

B bilgge canim %40 cok iyi bi oran
% 5-10-20 leri duyduk
Gayet iyi bir oran
Biraz detay verirmisim tedavi surecinle ilgili
Ne kullaniyorsun neler yapiyosun

Merhaba kizlar eylulden olanlar hatirlarsiniz beni giremedim baya nasilsiniz nasil gidiyor tedawi hepiniz en yakin zamanda bebislerinize kawusun insallah

Merhaba limoncum eskilerden birkackisiyiz
Biliyosum baya bi hamile kalan oldu herkes gitti
Biz kalanlar da tekrar denemek üzere kendimize gelmeye çalışıyoruz
Ben de aralikta yapacaktim ama bugun ne kadar gergin olduğumu farkettim Ocak olarak kararimi degistirdim
Senin nasil kanamalarin durdu mu?

% 5-10-20 leri duyduk
Gayet iyi bir oran
Ne kullaniyorsun neler yapiyosun[/QUOTE] merhaba. 31 yaşındayım Kemal bey rezerv azlığı var dedi folikül sayısı yaşıtlarımda 10 civarındayken bende solda 5 sagda 2taneydi.sadece klomen kullandım. Aşılama önerilmişti tıp fakültesinde ama ben ihtimali düşük olduğu için istemedim. Doğru yerde doğru işlem yapılsın istediğim için.. Kemal beyden de ha sizin sorununuz küçük vs.gibi cümle bekledim ama yüzde 40 diyince 50 bile değil diye canım sıkılmıştı. Süreci neye dikkat etmem gerektiğini yeni yeni öğreniyorum burayı takip ederek. Sizde mi Antalya ivf hastasısınız?

Kızlar merhaba. Ben yine kötü bi haberle karşınızdayım malesef. İkizimin biri düşmüştü hatırlarsanız. Diğerinin de kalbinin durduğu anlaşıldı bugün 9+6 günlük iken. 28 milimdi boyu. Doktor muhtemelen kromozmal bi bozukluk var çünkü hep 1 hafta geriydi dedi.Salı gün kürtaj olacağım. Genetiğe yolanacak. Zor bi süreç beni bekliyor:KK43:
Allah sabır versın çok üzüldüm :(

Merhaba M meriyaso
Hosgeldin Yasiniz tedavi merkezi nerde
kacinci deneme
öğrenebilirmiyiz

Arse82 Arse82 hayirli olsun
Progestan hap olunca
Crinone jel verilmiyo mu?
Yerinde durmadigin icin is guc cocugu okula getir götür
Doktor basmiş progestorenu anlasilan
Uyku yapsin da biraz dinlen diye :)))

% 5-10-20 leri duyduk
Gayet iyi bir oran
Ne kullaniyorsun neler yapiyosun
Ya aslında dr jel verdı istemedım :) valla sabahtan beri uyuyorum ptesı nasıl olucak bilmiyorum :) transferden sonra muhtemelen iğne verır 3 4 gün idare edıcez artık zor olucak bıraz ama

Ben de aralikta yapacaktim ama bugun ne kadar gergin olduğumu farkettim Ocak olarak kararimi degistirdim
Doktoruna söylesen vajinal kullansan en iyisi aslında ben hap olarak kullanmıştım daha önce mahvedio adamı bilirim. Şimdi vajinal fitil olarak kullanıyorum yan etkisi yok gibi sadece arada kasıklarım ağrıyor o kadar .
onu denedımde zorlandım biraz daha doğrusu miğdem bulandı :(

En hayirli zaman ne zaman ise o zmana olur insallah canim sen grubun annesisin hepimize sakin olmayi gergin olmamayi sen ogrettin sende sakinle lutfen bu sefer hersey cok iyi olacak.
Ewet cok sukur durdu haftaya ikili testim war iste onuda olumlu gecirirsek bi aksilik yok cok sukur simdilik

Yoncacım kapişalım mı şimdi kemal mi murat mı die yani murat beyde harvard da çalışmalar yapmış bir doktor:KK4: şaka bir yana benimde opu ve miyom ameliyatımı hasan bey yapmıştı transferimi murat bey.bence hepsi belli bir yeterlilikteki zaten birlikte çalışıyorlar.ben ilk mail attım onlara bilgi almak için bana murat bey cvp vermişti ve açıkçası açıklayıcılığı hoşuma gitmişti.sonra aradım adetimin 3. Gunu gitmem sölenmişti uzak da olduğum için ve ogun de kemal bey yoktu sanırım bende murat bey olsun demiştim ozaman.yani olacaksa kim olduğu çokda farketmez demiştim hayırlısı buymyş demiştim.Allaha şükür bu günleri gördük Allah kucağımıza da almayı nasip etsin inşallah çünkü pozitifi görmeklede bitmiyor bu süreç.ama tabiki büyük bir adım.bu haftada inşallah bol pozitifli bir hafta olacak Allah nasip ederse:dua::dua:
Yok bebegim kapismayalim muratin emegi ustumde cok var cokda iyi bir dr. Cok kibar ve ilgili aciklayici. Asla basindan salmaz. Ama soyle bir gercek varki hastane kemal hocanin. o kurmus ve yas olarakta cok tecrube edinmis biri. O anlamda bebim tercihim o oldu. Yoksa zaten hepsi ayni tedaviyi hastanin durumuna gore uyguluyor seninle ilaclarimiz ve dozlarida ayni. Ben sadece kemal hocanin yas ve konum itibari ile tecrubesine daha cok guven duyuyorum. Amaaaannnn bizi hamile biraktirsinlarda kemal murat farketmez mesele hamile kalip saglikla dunyaya getirmek

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Ben yine kötü bi haberle karşınızdayım malesef. İkizimin biri düşmüştü hatırlarsanız. Diğerinin de kalbinin durduğu anlaşıldı bugün 9+6 günlük iken. 28 milimdi boyu. Doktor muhtemelen kromozmal bi bozukluk var çünkü hep 1 hafta geriydi dedi.Salı gün kürtaj olacağım. Genetiğe yolanacak. Zor bi süreç beni bekliyor:KK43:
Allah sabir versin arkadasim. insan ne diyecegini sasiriyor. Bu kotu gunlerin son olsun bir dahaki sagliklica seni bulsun

Anlamiyorum bu tup bebek merkezleri neden ertesi gun yapabilirsiniz diyorlar? Doktorlar evet diyor ama burda 4 ya da 5 gun deniliyor. Acikcasi yapasimda yok ama saclarim kirlendi iste.egilerek yikasam nasil olur ki
Bizim merkez de yarın banyo yapabilirsiniz dedi ama burda genelde öyle söyleniyor. Neticede burada yazanlar da tecrübeli bana göre. Özellikle onların sözüne itibar ediyorum.Canm egilmek te iyi değil bence.Kaçıncı günün bugün?

Oncesinde yaptigim yeme seklimi degistim ivir zivir tatli salam sosis tarzi seyleri agzima vurmadim. Eksiksiz yaptigim kefir icmek oldu. Halada devam ettigim. Birde sut ictim hep sicak sut. Sabahlari muhakkak haslanmis yumurta peynir ball pekmez yemeye calistim. Yine transfer oncesi cig badem yedim surekli canim istiyordu. Findik cevizde yemeye calistim ara ara. Yesil fasulye yumurtaya iyi geldigini okumustum onu yedim brokoli ve et urunleri yedim. Eti tabi her zaman alip kizartma olarak degilde kusbasi kasar pide seklinde tukettigimde oldu yada kofte olarak. Transferden 5 gun once ari sutune basladim. Taze sikilmis Portakal suyu ictim. Meyve yedim daha cok muz. Gunluk olarak kefir sut ve portakal suyunu siraya koyarak icmeye calisiyordum. Tabi mesela makarnada yedigim oldu. Sadece daha cok saglikli seylere yoneldim diyeyim. Transfer oncesi nar yemistim. Sonrasi yemedim. Diger yeme sekillerime ayni sekilde devam ettim. 5. Gun dus aldim hepsi bu canim.
Çok teşekkür ederim canım detaylica anlatmışsın.Allah razı olsun..Allah emeklerimizi araya vermesin inşallah.Sıkıntısız rahat bir hamilelik geçirir ardından sağlıklı hayırlı evlatlarına kavuşursun innnşallah canım..

Kızlar iyi aksamlar ben iki gün önce sancıdan gittim ve bana doktorum yatış verdi bir gece yattm kalp atısı duyuluyor dedi ben tam duyamadm cok derinden ondan dedi bebek 6+2 gösterio dedii ama benm o gün sata göre 7+1olmam gerekio bunu söyleyince cok sorun deil bu dedii bebek 5.5 mm ne diyorsunuz bu duruma :(

Geçmiş olsun canım Rabbim sabır versin :( Allah en kısa zamanda sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah :)

Canım hiç sıkma canını Allah yazmışsa olacak inşallah gelecek bebeğin:KK68: içim rahat etsin diyorsan yarın ara merkezi transfer öncesi bişey öneriyorlar mı die sor.İnşallah hepimizin duaları kabul olsun hepimizin yüzü gülsün.

Çok saol canım Allah razı olsun. Aynen doğru diyosun nasibi varsa zaten olucak. Haftasonu yokuz demişlerdi bi defa sorduğumda ama ilerlerse yarın doktora mesaj atarım.

Gittim canım keseleri gördük çok şükür 29 unda kalp atışı için gideceğiz inşallah gayret iyiler ekmek anneden su anneden keyifleri yerinde minnaqların :):anne::anneadayı: Zaman geçmiyor ama :işsiz::işsiz:

Keseleri gördüğünü biliyorum canım benim. Hadi bakalım Rabbim sana hayırlısı ile nasip etti. Darısı bizlere olsun:anneadayı::KK200:

Back