• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Bugün öğrendiklerimi paylasicaktim.. transfer sonrasi yatma konusunu konusmus muyduk ?

Rahim biz ayaktayken 45 derece eğimle öne dogru duruyormuş.
Biz yatar pozisyondayken yine 45 derece eğimle duruyormuş.
Yani ayakta veya yatarken rahim her turlu vücuda açıyla duruyor.
O yüzden transfer sonrasi ben yaptim siz yapmayin yatmayın! :))
İlk transferimde kafam karismasin diye hic arastirmamistim ama evde tek basima bi hafta yatip strese girmiştim
Önemli olan yatmak veya dolaşmakta degil stresten uzak kalacak bizi rahatlatan seylerle mesgul olmak gerekiyormus..

Son düzenleme:
A anneveoglusu videoda diyorki ileri anne yasi gebeligi diye bir sey yoktur.
Eskiden 35 yas ustu nadir genelik olurdu ve ileri yas kabul edilirdi ama günümüzde artik gec evlilikler vs 35-40-45te insanlar cocuk olayini düşünüyor
Kadin vucudu erkege gore daha saglikli bir süreç gecirdigi icin menopoza girene kadar hamile kalma olasiligi var diyor
Benim gittiğim her doktorda yasadigim sıkıntı buydu gercekten. Eyvah hemen cocuk yapmalisiniz gec kaldiniz rezervin bitmek uzere kalitesi bozuluyor diye diye beni bi yilda nerdeyse menopoza soktular. Bi yilda yumurta sayim 10 dan 2 ye düştü..
Hic biriyle de tüp bebege ilerlemedim bastan bu kadar moral bozan doktorlarla olmaz diye düşündüm
En iyi doktor bence ne ümit tüccarı olan ne de moral bozan... nötr kalan doktor bence en iyisi

Doktor benden biyopsi için parça aldı ofis histereskopi boylemi oluyor kızlar. Ayrıca ben anestezi almadim uyumadım sü içmiştim çok az yaptilar

herkese merhaba ikinci tüp bebek denemem icin ilaclara basladim. dondurulmus embriyo transferim olacak insallah. bu sayfayi A anneveoglusu arkadasimin tavsiyesiyle buldum. eylül ayi transferim rahim kalinligim yeterli olmadigi icin iptal oldu simdi tekrar deniyoruz. inslalah hersey yolunda gider

Merhabaa hosgeldin..
Umarim hayirlisiyla saglikli evlatlarin olur :)
Gonlunu ferah tut insallah hersey yolunda gidecek..

herkese merhaba ikinci tüp bebek denemem icin ilaclara basladim. dondurulmus embriyo transferim olacak insallah. bu sayfayi A anneveoglusu arkadasimin tavsiyesiyle buldum. eylül ayi transferim rahim kalinligim yeterli olmadigi icin iptal oldu simdi tekrar deniyoruz. inslalah hersey yolunda gider
Merhaba, tedaviniz hayirli olsun insallah.hangi ilaclara basladiniz acaba?

Ben hiç yatmadım malum oğlum var 2.sınıfa gıdıyor onu okula getırıp götürdüm rabbim ol demeyınce olmuyor sanırım :(

Şimdi düşünüyorum annemmi götürse okula dıye napim bılmıyorum yürüyüş iyi mi ben mi götürsem kararsızım

BElirti 6. Haftadan sonra başlarmış
Diger hissedilern belirtiler progesteron ve ostrojenin etkileri
Hayirli sonuclarin olsun yarin
Habelreriniz bekliyoruz
Ay inşallah canım. Haber veririm. Ben transferden sonra 4. Günden 7. Güne kadar ağladım. Bellirtimmyok diye sonra dan kafamı toparladım :) herkes aynı değil diye :)

Arse82 Arse82 transfer sonrasi ilk yarim saat yatmak çok önemliymiş.
Sonra eve gelip o günü mümkün oldugunca dinlenerek geçirmeye çalış.
İlk 3 gün tutunmanin gerçekleştiği ve devam ettigi an. İlk 3 gün evde dinlenmek gerekiyormuş.
Hatta duş bile bu gunlerden sonra alınmalıymış
Yani uzun sureli ayakta kalmak, yürümek cok istenen bir durum degil.
Çevrenden yardim alabilirsen o günlerde iyi olur.
3 günden sonra istersen sen birakirsin oğlunu okula

İstenmeyenler:
Uzun ayakta durmamak
uzun yol yürümemek
ağır kaldırmamak
spor yapmamak

Kizlar reglim başlamak üzere ve ben soğuk aldım burun tıkanıklığı,hapşırma hepsi var sizden uzak.Bu şekilde tedaviye baslayabilir miyim?

Back