- 13 Aralık 2016
- 853
- 1.073
- 113
- 40
- Konu Sahibi floransa17
- #9.761
Merhaba arkadaslar pazar gunu benimde transferim var ikinci deneme birincisi dusukle sonlandi bunda naturel tedavi goruyorum yani ilacsiz benim icin dua edermisiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen canım rabbim nasip ederse her şekilde olur. Yeterki nasibimizde hamile olmak ve evlat sahibi olmak olsun.zaten benimde bu düşünce aklıma geliyor deyip içime rahatlık geliyor
ama 3 tane var korkuyorum hepsini kaybetmekten sonra diyorum eğer bebiş nasip olacaksa bu aşamayıda geçecektir
Rabbim nasip edecekse bunlar aşama aşama geçecek
Yaaa biliyor onlar. bide bu en kotusu demis. Insallahhhh ucude gelecek arkadasim.ALLAH RAZI OLSUN DR 3 EMRİYO İÇİN EN KÖTÜ İHTİMALLE BİR TANESİ 5. GÜNÜ GÖRECEK %90 DEDİ
Rabbim yardımcın olsun arkadaşım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah :)Merhaba arkadaslar pazar gunu benimde transferim var ikinci deneme birincisi dusukle sonlandi bunda naturel tedavi goruyorum yani ilacsiz benim icin dua edermisiniz
Rabbim kucağını doldursun canım inşallah herşey yolunda gider ve mutlu haberini alırız.Merhaba arkadaslar pazar gunu benimde transferim var ikinci deneme birincisi dusukle sonlandi bunda naturel tedavi goruyorum yani ilacsiz benim icin dua edermisiniz
rabbim yüzünü güldürsün arkadaşımMerhaba arkadaslar pazar gunu benimde transferim var ikinci deneme birincisi dusukle sonlandi bunda naturel tedavi goruyorum yani ilacsiz benim icin dua edermisiniz
Allah razi olsun hepimizin insaallah yüzü gulsunrabbim yüzünü güldürsün arkadaşım
Insaallah cnmRabbim kucağını doldursun canım inşallah herşey yolunda gider ve mutlu haberini alırız.
Insaallah hepimizin emekleri bosa cikmazRabbim yardımcın olsun arkadaşım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah :)
Canım benim sakin ol. Benimki de aynı şekilde 3.gun donduruldu ve transferden önce cozduruldu ve 5.gune gidenler arasından seçildi.telas etme doktorun bu şekilde uygun gorduyse vardır bildiği.sen bunu düşünüp stres yapma kendine.evet 3. günde donduruldu arkadaşım bilemiyorum dr o zaman neden bunu uyguluyor olmazsa ben 3. gün tranferi isteyeceğim ama kabul edermi bilmiyorum
Canım inşallah bu sefer sağ salim bebeğine kavusursun.allahim isteyen herkese nasip etsinMerhaba arkadaslar pazar gunu benimde transferim var ikinci deneme birincisi dusukle sonlandi bunda naturel tedavi goruyorum yani ilacsiz benim icin dua edermisiniz
Tatlım internette de doktorum da bana %60 artması normal dedi.en az iki katı diyoruz dedi.senin de artışın var 2 katı kadar.belki yavrun yavastir azıcık seni heyecanlandirmk istemiştir.:) sen kendine stres yapma lütfenYüzde 60 artması yeterli mi aklmdan cıkmaz artk bu hemşire sanki beni umutlandırmadı
allah razı olsun hamişim haklısın...Canım benim sakin ol. Benimki de aynı şekilde 3.gun donduruldu ve transferden önce cozduruldu ve 5.gune gidenler arasından seçildi.telas etme doktorun bu şekilde uygun gorduyse vardır bildiği.sen bunu düşünüp stres yapma kendine.![]()
Doktorların işine çok karışmak istemem ama bildiğim birkaç bilgiyi aktarayım. Sonuçta embriyolar hücreden oluşuyor. Hücre dondurma prosedürlerinde dondurma olayı kademeli soğutularak oluyor önce -20 sonra -86 ve en sonunda sıvı azot içinde -243 derecede muhafaza ediliyor. Tabi hücrelerle birlikte tüp içerisine hücreleri donarken hücrelerin içindeki su kristalize olup hücrelere zarar vermesin diye kriyoprotektan yani soğuktan koruyucu maddeler koyuyorlar. Tabi hücreleri açarken -243 dereceden sağlıklı bir şekilde açıp 37 derecedeki karbondioksitli etüvde anne vücudunun aynı ortamı taklit ediliyor. -243 ten 37 dereceye geldikleri için kendilerine gelmeleri ve yollarına devam etmeleri 24 saati bulur. Ama bunlar teknik konular siz beklemezsiniz hücrelerin açılmasını size transfer gününü söylerler onun öncesinde ya 16-18 saat ya da 24 saat öncesinde embriyoları çözdürürler. Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur :)GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM İNŞALLAH BU SEFER RABBİM YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR CANIM
BENİMDE ANLAMADIĞIM NOKTA O NEDEN EN BAŞTA 5. GÜNE GÖTÜRÜLMEDİ
BANA BUNU MİYON ALINDIKTAN SONRA BİLGİLENDİRME SIRASINDA SÖYLEDİ SERSEMDİM BUNU SORAMADIM
AMA KASIMDA KONTROL VAR O ZAMAN BUNU SORACAĞIM
AMA BAHÇECİDE YAPILAN BİR UYGULAMA BU ANLAŞILAN OKUDUM FORUMDAKİ SAYFALARINDA
Bende bu ay başladım 6 ekim regl günümdü. İkinci gün iğnelere başladık. Opu 19 ekim perşembe oldu. 23 ekim de 4. Gün embriyosu 2 adet transfer edildi. Şimdi evde yatıyorum. Yaşım 36 ilk tüp bebek denemem. Geçen yıl 2016 nisan sonunda kendiliğinden hamile kalmıştım. Ama kalp atışını hiç duyamadık. Düşük olduGünaydın kızlar bende tüp bebek tedavisi oluyorum ve inşallah bi aksilik olmazda endometrium istenilen kalınlığa ulaşırsa kasım ayının ilk günleri transferim gerçekleşecek sizlerde durum nedir tüp bebek de hangi aşamadasınız.
arkadaşım o zaman çözüldüğünde zaten 4. gün embriyosu mu oluyorlar o zaman bir gün daha bekletecekler 5. gün embriyosu mu olacakDoktorların işine çok karışmak istemem ama bildiğim birkaç bilgiyi aktarayım. Sonuçta embriyolar hücreden oluşuyor. Hücre dondurma prosedürlerinde dondurma olayı kademeli soğutularak oluyor önce -20 sonra -86 ve en sonunda sıvı azot içinde -243 derecede muhafaza ediliyor. Tabi hücrelerle birlikte tüp içerisine hücreleri donarken hücrelerin içindeki su kristalize olup hücrelere zarar vermesin diye kriyoprotektan yani soğuktan koruyucu maddeler koyuyorlar. Tabi hücreleri açarken -243 dereceden sağlıklı bir şekilde açıp 37 derecedeki karbondioksitli etüvde anne vücudunun aynı ortamı taklit ediliyor. -243 ten 37 dereceye geldikleri için kendilerine gelmeleri ve yollarına devam etmeleri 24 saati bulur. Ama bunlar teknik konular siz beklemezsiniz hücrelerin açılmasını size transfer gününü söylerler onun öncesinde ya 16-18 saat ya da 24 saat öncesinde embriyoları çözdürürler. Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur :)
Bende bu ay başladım 6 ekim regl günümdü. İkinci gün iğnelere başladık. Opu 19 ekim perşembe oldu. 23 ekim de 4. Gün embriyosu 2 adet transfer edildi. Şimdi evde yatıyorum. Yaşım 36 ilk tüp bebek denemem. Geçen yıl 2016 nisan sonunda kendiliğinden hamile kalmıştım. Ama kalp atışını hiç duyamadık. Düşük oldu![]()
5. Gün embriyosu çözünüyor ama hücreler öyle hemen normal bölünmelerine başlamazlar kendilerine gelmeleri ve tekrardan bölünmeye başlamaşarı 16 saat gibi bir süre oluyor. Bu sebepten 5. Gün açınca embriyoyu akşam üstü açarlarsa hücreleri ertesi sabaha hala 5. Gün embriyosu halinde olur ve yavaştan devam eder diye biliyorum. Hücreler öyle açar açmaz normal işlerine bakamazlar. Şöyle düşün kışın soğukta karda tipide eldivensiz dışarda kalsan ellerin donacak kadar soğusa eve geldiğinde sıcacık ellerini ısıtmaya başlafığın saniye eline iğne oyası alıp yapabilir misin ya da örgü örebilir misin önce ellerinin normal hale gelmesi gerekir. Hücrelerde önce normale gelmek için zamana ihtiyaçları var o zaman dolunca tekrardan ince işleri bölünüp çoğalmak gibi ancak yapabilirler :))) umarım anlaşılır yazabilmişimdir canımarkadaşım o zaman çözüldüğünde zaten 4. gün embriyosu mu oluyorlar o zaman bir gün daha bekletecekler 5. gün embriyosu mu olacak
bende çözdürme ile transfer aynı gün oluyor sanıyordum
5. gün embriyosunu çözdürdüklerinde mesela 6. gün embriyosu gibimi transfer ediyorlar
kusura bakma bu konuda bilgim yok benim
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Test günüm 3 kasım inşallah hayırlı haber alırım miniklerim benimledir :)))rabbim yüzünüzü güldürsün arkadaşım test günün ne zaman