2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Bu merkezde 2.denemem.hulusi beyin motivasyonu bizi rahatlatıyor. Şimdilik 1 ay ilaç tedavisi olacak tahlilleri mi Konya da yaptırıyorum. Dr a mesaj atıyorum. Allah razı olsun ordan yönlendiriyor. Dualarım hepimiz için
goğşen bey bnm doktorum canm, 2, denemem, ilk denemen hulusi bey ile miydi o nasıl motive ediyor?
2 gün de 1 kan tahlililm olyor rutin evt, bugün hastane idim sen ? ne asamadasın[/QUOTE]
Ben Konya'da eşimin ailesiyle yaşıyorum o yüzden hemen cevap yazamıyorum kusura bakmayın. Çok ilgileniyor hulusi bey tek tek anlatıyor guleryuzlu sağolsun. Gogsen bey de çok iyi zaten ekip olarak beraber değerlendiriyorlar diye biliyorum. Birkaç muayene mi Gogsen bey yapmıştı. Önemli olan senin motivasyonun.

Kızlar ptesı transfer olucagı için bugun Protestan hapa basladım hapı içtikten 4 saat sonra sersem gibi yaptı heryerım uyuştu sizlerde de yaptımı böyle bırsey

canım ben geçen yaz doğal yoldan hamile kalmıştım o zaman doktor vermişti günde 3 defa içiyordum. dediğin gibi çok baş dönmesi, sersemlik yapıyor.. çok rahatsız olursan doktora söyle vajinal kullan

Ben lucrin ve bir süre sonra gonal f ignelerine başlamıştım.Bunlar senin hem yumurta sayısı hemde kalitesini arttirmasi icin verilen ilaclar.Yani vücudun urettigi yumurtalar tedavi icin yeterli degil bu ilaclarda hem sayisini hemde kalitesini büyük oranda etkiliyor.Umarim yardimci olabilmişimdir :)Bu arada güzel dileklerin icin cok teşekkür ediyorum:)

bende cevabın için teşekkür ediyorum canım saol:))

selamlar 26 yaşındayım ve ilk tüp bebek denemem olacak. 9 eylülde yani adetin 2.günü doktora gittim ve 2 adet kist görüldü yasmin ve folbiol verdi doktorum. ekim ayı adetimle (2.gün) tekrar gidicem. kistler geçmişse başlayacağız. bu ayda tedaviye başlamış oldum bir nevi. tedavi gördüğüm yer: şişli kolan hastanesi

Gecer merak etme adetle atilir çoğu zaman
Sağlıklı beslenmeye çalış
Brokoli keten tohumu sumak sarimsak ve sogan gibi besinleri yemeklerine ekle istersen
Kavun karpuz incir bol meyve sebze de ye

hayırlısıyla güzel sonuç alırsın inş. canım benim.. sen bekleyiş sürecine girmişsin belki arkadaşlar fark etmez deneyimli olarak sana sorayım tekrardan sorumu şimdi ilk aşamadan kullanılan puregon , gonal f gibi ilaçlar var ya bunlar yumurta sayısını mı artırıyor, yoksa var olan yumurta kalitesini mi?

O ayki gelişen yumurtana ek beklemedeki yumurtalari büyütüyor
Yani 2 taneyse 4 e cikarabiliyor

hayırlısıyla güzel sonuç alırsın inş. canım benim.. sen bekleyiş sürecine girmişsin belki arkadaşlar fark etmez deneyimli olarak sana sorayım tekrardan sorumu şimdi ilk aşamadan kullanılan puregon , gonal f gibi ilaçlar var ya bunlar yumurta sayısını mı artırıyor, yoksa var olan yumurta kalitesini mi?
Canım bu ilaçlar ın kalite arttırma gibi bir durumu yok öncelikle bunu söylemek gerekir gonal f puregon..yumurta gelişimini sağlar...Basit olarak acıklamak gerekirse..normal bir adet siklusunda başı çeken dominant 1 nadiren 2 ( ikiz)adet yumurtamız olur,her ay bunlar döllenmek için vucut tarafından üretilen hormonlarla büyür .,bunlar büyürken diğer küçük olan yumurta foluküllerimizi baskılarlar doğal süreç böyledir .. ..yoksa düşünsene her ay 10 yumurtan olsa doğal yolla çoğul gebelikte patlama olur..bizim yaradılışımıza ters..yani bu ilaçlar normal siklusunda diğer foliküller üzerinde olan baskılamayı kaldırır mevcut foliküllerinin hepsinin büyümesini sağlar.....Yumurtanın kaliteli vs olması ilaçla ilgili bir durum değil bu sana ve Rezervlerine ve yumurta kalitesine bağlı. Bu da yaşa beslenmeye birsürü şeye bağlı... Orgalutran tarzı ilaçlar ise ki bunlardanda birkaç tane kullanacaksın dır..bu da yumurtalarımızın zamansız çatlamasını engeller..normal bir siklusta baskın yumurta belli bir boyuta olgunluğa gelince vucudumuzun ürettiği hormon ile çatlar ve karın boşluğuna atılır , spermle o sırada buluşursa tüplerde döllenme süreci başlar :anneadayı:..orgalutran tarzı ilaçlar , bizim ilaçlarla büyüttüğümüz foliküllerimizi içlerinde yumurta olan..,bunların zamansız çatlamasını engeller..hekimimiz bize doğru gün ve zamanda çatlatma iğnesi verir ve yumurtalarımızı bu iğneden yaklaşık 36 saat sonrada toplar..Senin belirttiğin ilaçlar yumurta sayını arttırır ve büyütür..
İnsallah güzel bir tedavi süreci geçirirsin bebişine en kısa zamanda kavuşursun..:anneadayı:..:KK200:

Gecer merak etme adetle atilir çoğu zaman
Sağlıklı beslenmeye çalış
Brokoli keten tohumu sumak sarimsak ve sogan gibi besinleri yemeklerine ekle istersen
Kavun karpuz incir bol meyve sebze de ye
İnşallah geçer canımmm tavsiye ettiğin besinleri yemeye özen göstericem çok teşekkür ederimmmmmmmmm

Kızlar ptesı transfer olucagı için bugun Protestan hapa basladım hapı içtikten 4 saat sonra sersem gibi yaptı heryerım uyuştu sizlerde de yaptımı böyle bırsey

Protestan hapını dr bana tedeviye başlamadan önce 1 kutu verdi.
saatlerini iyi ayarlamak gerekiyor netten ben çok araştırdım.
ben şöyle yaptım canım sabah işe gitmeden erken kalkıp bişeyler arıştırıp içtim.
akşamda yatmadan içtim.. bu süreci uykuda geçirdim kötü olmayayım diye

Canım bu ilaçlar ın kalite arttırma gibi bir durumu yok öncelikle bunu söylemek gerekir gonal f puregon..yumurta gelişimini sağlar...Basit olarak acıklamak gerekirse..normal bir adet siklusunda başı çeken dominant 1 nadiren 2 ( ikiz)adet yumurtamız olur,her ay bunlar döllenmek için vucut tarafından üretilen hormonlarla büyür .,bunlar büyürken diğer küçük olan yumurta foluküllerimizi baskılarlar doğal süreç böyledir .. ..yoksa düşünsene her ay 10 yumurtan olsa doğal yolla çoğul gebelikte patlama olur..bizim yaradılışımıza ters..yani bu ilaçlar normal siklusunda diğer foliküller üzerinde olan baskılamayı kaldırır mevcut foliküllerinin hepsinin büyümesini sağlar.....Yumurtanın kaliteli vs olması ilaçla ilgili bir durum değil bu sana ve Rezervlerine ve yumurta kalitesine bağlı. Bu da yaşa beslenmeye birsürü şeye bağlı... Orgalutran tarzı ilaçlar ise ki bunlardanda birkaç tane kullanacaksın dır..bu da yumurtalarımızın zamansız çatlamasını engeller..normal bir siklusta baskın yumurta belli bir boyuta olgunluğa gelince vucudumuzun ürettiği hormon ile çatlar ve karın boşluğuna atılır , spermle o sırada buluşursa tüplerde döllenme süreci başlar :anneadayı:..orgalutran tarzı ilaçlar , bizim ilaçlarla büyüttüğümüz foliküllerimizi içlerinde yumurta olan..,bunların zamansız çatlamasını engeller..hekimimiz bize doğru gün ve zamanda çatlatma iğnesi verir ve yumurtalarımızı bu iğneden yaklaşık 36 saat sonrada toplar..Senin belirttiğin ilaçlar yumurta sayını arttırır ve büyütür..
İnsallah güzel bir tedavi süreci geçirirsin bebişine en kısa zamanda kavuşursun..:anneadayı:..:KK200:

Uzun uzun açıklayıcı bir şekilde yazmışsın Allah razı olsun canım .. kalite derken yanlış yazmışım aslında büyütme anlamında kastetmiştim ..böle sora sora okuya okuya yavaştan oturmaya başlıyor ztn herşey doktora sormayı unutuosun yada sorduğunu unutuosun böle stresli zamanlar da .. iyi ki bu sayfalar var, iyiki sizin gibi yardım sever arkadaşlarımız var ..amin canım inş . Tedaviden olumlu sonuç alırım .. kimsenin kucağı boş kalmasın.. senin var mı bebişin? Yoksa sende mi bizim gibi tedavi sürecindesin

Arkadaşlar yumurta toplamı işlemi aşağı yukarı kaçıncı günlerde yapılıyor ?

Uzun uzun açıklayıcı bir şekilde yazmışsın Allah razı olsun canım .. kalite derken yanlış yazmışım aslında büyütme anlamında kastetmiştim ..böle sora sora okuya okuya yavaştan oturmaya başlıyor ztn herşey doktora sormayı unutuosun yada sorduğunu unutuosun böle stresli zamanlar da .. iyi ki bu sayfalar var, iyiki sizin gibi yardım sever arkadaşlarımız var ..amin canım inş . Tedaviden olumlu sonuç alırım .. kimsenin kucağı boş kalmasın.. senin var mı bebişin? Yoksa sende mi bizim gibi tedavi sürecindesin
Bende tedavi sürecindeyim 3. Denemem canım yarın sonuç belli olacak .. insallah hepimizin kucakları bebişlerle dolsun:anne::anne:

Arkadaşlar yumurta toplamı işlemi aşağı yukarı kaçıncı günlerde yapılıyor ?
Tedavinin sekline gore
Progesteron un öyle bir yan etkisi var ama bu durumda ilacı kesmiyorlar yani bende öyle olmustu
değişiyor,yumurtalar uygun büyüklüğe geldiğinde

Bend3 ikinciye baslayacam yumurtam az oldugu icin birincide tutmadi. Insallah bu sefer tutar hayirlisiyla canlar benim gibi olup hamile kalan var mi

X