- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.485
-
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
- #5.981
Tamam canım teşekkür ederim yarından itibaren arttırayım o zamanProspektüste 1 yaş alti için 5 damlayla başlanir, 20 damlaya kadar çıkabilir diyor,bu damlayi arttirma olayinida kiloya göre yapacaksiniz,7 kiloysa 7 damla kullanacaksiniz
Memnun Musunuz mustelladan?mustela
evet gayet etkili. ama her dakka kullanmiyorum etkisini kaybetmesin diye. bazen hindistan cevizi yagi suruyorumMemnun Musunuz mustelladan?
biz 6 ay 1 haftalik olduk. sünneti erken yaptiginiz iyi olmus gec zormus ben de öyle duymustum. hayirlisiyla atlatirsiniz insallah. deliksiz en fazla 4 saat uyumuştu o da 3 aylik flndi. sonra saglik problemleri süregeldi hala devam etmekte. 1 saat deliksiz uyusa bizi kaldirmasa diye bakiyoruz eşimle. instagram da baldan_anne sayfasi var ordaki uyku araliklarina dikkat ederek başladım birde tracy hogg un kitabini aldim uyku işini biraz rahatlattim. erken yatmasi icin erken kaldırıyorum ztn alisinca kendi kalkiyor. bizimki hamakta uyuyordu yada battaniyede sallanarak kollar kopuyordu 12 de en erken yatardi. çin iskencesi gibi gelirdi bize. keskin bir dönüşle kendi besiginde hafif hafif sallayarak uyutmaya basladim. aglarsa kucaklayip sakinlestirip tekrar koyuyorum. sabah kacta kalkiyor gunduz kac saat uyuyor gece uykusundan çalıyor mu bunlara dikkat ediyor kitapta.Günaydın anneler nasılsınız yavrularımız artık 5 aya yaklaştı çok şükür.... bizim kabızlık derdimiz bitti derken şimdide uyku problemimiz başladı eskiden geceleri 5-6 saat deliksiz uyurken şimdi en geç 2 saatte bir uyanıyor ve uykuya dalması uzun sürüyor 11 civarı anca uyuyor bide benimki malesef kucakta sallanarak uyuyor kollarımın dermanı kalmıyo yatağına koyuyorum hemen uyanıyo sizinkiler nasıl merak ettim?
Bu arada yarın sünnet yaptırcaz inşallah o yüzden stresliyim inşallah kolay atlatır:-( aranızda sünnet yaptıran varmı? Biz aslında 3 aylıkken yaptıracaktık ama o zamanlar gaz sıkıntısı çok olduğundan ikisi bir arada daha çok zor olur diye biraz bekleyelim dedik... ama benden size tavsiye emeklemeden önce mutlaka yaptırın yeğenim 14 aylık şimdi sünnet oldu ve farkında olduğu için masaya yatırdıklarında feryat etmiş insanlardan çok korkmuş ve çok hareketli yerinde hiç durmadığından yarası zor iyileşecek şimdi annesi altını her açtığında feryat figan ediyo açtırmak istemiyo o yüzden en iyisi 6 aydan önce yaptırmak doktor keserek yapmamış koter adında bi aletle yakarak yapmışlar o yüzden kanama olmamış bi çok yerde artık böyle uygulanıyor sanırım...
biz 6 ay 1 haftalik olduk. sünneti erken yaptiginiz iyi olmus gec zormus ben de öyle duymustum. hayirlisiyla atlatirsiniz insallah. deliksiz en fazla 4 saat uyumuştu o da 3 aylik flndi. sonra saglik problemleri süregeldi hala devam etmekte. 1 saat deliksiz uyusa bizi kaldirmasa diye bakiyoruz eşimle. instagram da baldan_anne sayfasi var ordaki uyku araliklarina dikkat ederek başladım birde tracy hogg un kitabini aldim uyku işini biraz rahatlattim. erken yatmasi icin erken kaldırıyorum ztn alisinca kendi kalkiyor. bizimki hamakta uyuyordu yada battaniyede sallanarak kollar kopuyordu 12 de en erken yatardi. çin iskencesi gibi gelirdi bize. keskin bir dönüşle kendi besiginde hafif hafif sallayarak uyutmaya basladim. aglarsa kucaklayip sakinlestirip tekrar koyuyorum. sabah kacta kalkiyor gunduz kac saat uyuyor gece uykusundan çalıyor mu bunlara dikkat ediyor kitapta.
Merhaba. Kabızlığı nasıl geçti miniğin? 4. Ay aşısından sonra hâlâ toparlayamadı bizimkiGünaydın anneler nasılsınız yavrularımız artık 5 aya yaklaştı çok şükür.... bizim kabızlık derdimiz bitti derken şimdide uyku problemimiz başladı eskiden geceleri 5-6 saat deliksiz uyurken şimdi en geç 2 saatte bir uyanıyor ve uykuya dalması uzun sürüyor 11 civarı anca uyuyor bide benimki malesef kucakta sallanarak uyuyor kollarımın dermanı kalmıyo yatağına koyuyorum hemen uyanıyo sizinkiler nasıl merak ettim?
Bu arada yarın sünnet yaptırcaz inşallah o yüzden stresliyim inşallah kolay atlatır:-( aranızda sünnet yaptıran varmı? Biz aslında 3 aylıkken yaptıracaktık ama o zamanlar gaz sıkıntısı çok olduğundan ikisi bir arada daha çok zor olur diye biraz bekleyelim dedik... ama benden size tavsiye emeklemeden önce mutlaka yaptırın yeğenim 14 aylık şimdi sünnet oldu ve farkında olduğu için masaya yatırdıklarında feryat etmiş insanlardan çok korkmuş ve çok hareketli yerinde hiç durmadığından yarası zor iyileşecek şimdi annesi altını her açtığında feryat figan ediyo açtırmak istemiyo o yüzden en iyisi 6 aydan önce yaptırmak doktor keserek yapmamış koter adında bi aletle yakarak yapmışlar o yüzden kanama olmamış bi çok yerde artık böyle uygulanıyor sanırım...
Canım bizde önümüzdeki ay düşünüyoruz süreci bana haber verirsen çok sevinirim :)Merhaba hanımlar nasılsınız :) kullanıcı adım değişik gelebilir eskisini değiştirmiştim(yildirimerve). Biz de bugün sünnet olduk hemen çıktık hastaneden ama bu gece nasıl geçecek merak ediyorum şimdilik çok sakiniz. Sünnet sırasında da ağlamamış ama ağrı kesicinin etkisi geçince nasıl olur bilmiyorum
Merhaba. Kabızlığı nasıl geçti miniğin? 4. Ay aşısından sonra hâlâ toparlayamadı bizimki
Aynı uyku sıkıntıları bizde 3,5 aylıkken filan başladı. 5 aylık olunca az çok düzeldi. Yani en azından artık gece emdikten sonra 2. Sefer yatırınca filan uyuyor. Önceden resmen 5-6 kez yatır kaldır yapıyorduk.
Sünnet konusu biz de sıkıntı. Ben yaptırmak istemiyorum, eşim ısrarla sünnet olacak diyor. Sanki tüm sünnetleri yaptık, bi bu kaldı. Sırf âdet haline gelmiş diye çocuğuma narkoz verdirmek hiç içime sinmiyor
Biz aslında muayene in götürmüştük ama doktorumuz kısa bi işlem bugün yapabiliriz diyince hemen olsun bitsin dedik :) öncesinde odaya aldılar karnını falan doyurdum, sonra sadece zıbın ve çorapları kaldı hemşireyle beraber ameliyathaneye gönderdim bizi almadılar içeri uygun olmaz diye. Tabi odada içim içimi yiyor ağladı mı falan diye :) yarım saat geçti ben böyle çığlık çığlığa içeri gelecekler sanıyorum hemşirenin kucağına sessiz sakin geldi kuzum :) yedek bez vermiştim orada bağlamışlar altını ben de hemen üstünü giydirdim karnını doyurdum. Calpol ve bi krem verdi doktor. Calpolunı 4-5 saatte bir verdim 3 defa kremde sargı düşünce sürülecek dedi. Biraz önce sargımızda çıktı. Huysuzluk falan olmadı çok şükür :) 24 saatten sonra banyoda yaptırılabiliyormuşCanım bizde önümüzdeki ay düşünüyoruz süreci bana haber verirsen çok sevinirim :)
Geçmiş olsun canım, nasıl oldu kuzun ? Bizde pek huysuzluk olmadı da ya şekli falan çok değişik geldi biraz şişlik de var.Canım bizde kabızlıktan çok çektik o yüzden anlıyorum seni bende çok uğraşırdım haftalarca sürerdi yavrum çok sıkıntı çekerdi biz yaptırırdık... doktor önerisiyle şunları yaptım mamasını daha sulu yaptım mesele 120 cc için 4 ölçek yerine 3 ölçek koyardım bidr her sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim ara ara da ılık su verdim ha bide maflor adında probiyotik kullanmıştım onunda etkisi oldumu bilmiyorum ama bu şekilde düzelmeye başladı bide ben çoğu mamayı denedim hepsi kabız yapıyodu en son bebelac gold aldım bununla devam ediyorum çok iyi geldi çünkü probiyotik lif içeriyo kakasının rengi yeşildi hep kabızken bu mamayla sarıya döndü çok şükür.. eğer mama kullanıyosan bu mamayı öneririrm denersin sende iyi gelirse kullanırsın inşallah düzelir.
Sünnete gelince biz dün yaptırdık çok şükür lokal anestezi yaptılar o bölgeyi uyuşturdular sadece yani o an iğne yapılırken ağladı tabi hepsi ağlar o an bide sünnet anındada çok ağladı yavrum ama acıyı hissettiği için değil o an acıkmıştı ve uyku saatiydi o yüzden ağladı çok üzüldüm ama geldi geçti çok şükür. Şunu söyliyim büyüdüğünde yaptırmak daha sıkıntılı hele 1 yaş civarı aman ha yaptırma çünkü ablamın oğlu 14 aylıkken oldu çok zor geçti o herşeyin farkında olduğundan çok korktu insanlardan ve yürüme çağında olduğu için hiç yerinde durmuyo yarası hala iyileşmedi hala şişi var ve her alt açmada feryat ediyo psikolojisi etkilendi o yüzden en iyisi bebekken daha çabuk toparlanıyolar emeklemeden önce yaptırılmalı sen neden şuan yaptırmak istemedin peki? Uyutmuyolarki zaten şimdi lokal anesteziyle yapıyolar
Sünnet sonrası ilk çişlerini yaptıklarında biraz ağlıyolar o kadarı oluyo tabi ama doktor fitil ve merhem veriyo fitil ağrı kesici sabah ve gece veriyoruz biz onunla rahat uyuyolar altını sık sık açıyorum kağıt bardağı ortadan kesip orasına koyuyorum bezini o şekilde bağlıyorum temas etmiyo
Cevabın için teşekkür ederim canım. Biz mama kullanmıyoruz, zeytinyağı da vermek istemiyorum ama ara sıra vermek zorunda kalıyorum malesef.Canım bizde kabızlıktan çok çektik o yüzden anlıyorum seni bende çok uğraşırdım haftalarca sürerdi yavrum çok sıkıntı çekerdi biz yaptırırdık... doktor önerisiyle şunları yaptım mamasını daha sulu yaptım mesele 120 cc için 4 ölçek yerine 3 ölçek koyardım bidr her sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim ara ara da ılık su verdim ha bide maflor adında probiyotik kullanmıştım onunda etkisi oldumu bilmiyorum ama bu şekilde düzelmeye başladı bide ben çoğu mamayı denedim hepsi kabız yapıyodu en son bebelac gold aldım bununla devam ediyorum çok iyi geldi çünkü probiyotik lif içeriyo kakasının rengi yeşildi hep kabızken bu mamayla sarıya döndü çok şükür.. eğer mama kullanıyosan bu mamayı öneririrm denersin sende iyi gelirse kullanırsın inşallah düzelir.
Sünnete gelince biz dün yaptırdık çok şükür lokal anestezi yaptılar o bölgeyi uyuşturdular sadece yani o an iğne yapılırken ağladı tabi hepsi ağlar o an bide sünnet anındada çok ağladı yavrum ama acıyı hissettiği için değil o an acıkmıştı ve uyku saatiydi o yüzden ağladı çok üzüldüm ama geldi geçti çok şükür. Şunu söyliyim büyüdüğünde yaptırmak daha sıkıntılı hele 1 yaş civarı aman ha yaptırma çünkü ablamın oğlu 14 aylıkken oldu çok zor geçti o herşeyin farkında olduğundan çok korktu insanlardan ve yürüme çağında olduğu için hiç yerinde durmuyo yarası hala iyileşmedi hala şişi var ve her alt açmada feryat ediyo psikolojisi etkilendi o yüzden en iyisi bebekken daha çabuk toparlanıyolar emeklemeden önce yaptırılmalı sen neden şuan yaptırmak istemedin peki? Uyutmuyolarki zaten şimdi lokal anesteziyle yapıyolar
Sünnet sonrası ilk çişlerini yaptıklarında biraz ağlıyolar o kadarı oluyo tabi ama doktor fitil ve merhem veriyo fitil ağrı kesici sabah ve gece veriyoruz biz onunla rahat uyuyolar altını sık sık açıyorum kağıt bardağı ortadan kesip orasına koyuyorum bezini o şekilde bağlıyorum temas etmiyo
Çok teşekkür ederim canım bildiler için genel cerrah mı yaptı sünneti ürolog muBiz aslında muayene in götürmüştük ama doktorumuz kısa bi işlem bugün yapabiliriz diyince hemen olsun bitsin dedik :) öncesinde odaya aldılar karnını falan doyurdum, sonra sadece zıbın ve çorapları kaldı hemşireyle beraber ameliyathaneye gönderdim bizi almadılar içeri uygun olmaz diye. Tabi odada içim içimi yiyor ağladı mı falan diye :) yarım saat geçti ben böyle çığlık çığlığa içeri gelecekler sanıyorum hemşirenin kucağına sessiz sakin geldi kuzum :) yedek bez vermiştim orada bağlamışlar altını ben de hemen üstünü giydirdim karnını doyurdum. Calpol ve bi krem verdi doktor. Calpolunı 4-5 saatte bir verdim 3 defa kremde sargı düşünce sürülecek dedi. Biraz önce sargımızda çıktı. Huysuzluk falan olmadı çok şükür :) 24 saatten sonra banyoda yaptırılabiliyormuş
Geçmiş olsun canım, nasıl oldu kuzun ? Bizde pek huysuzluk olmadı da ya şekli falan çok değişik geldi biraz şişlik de var.
Cevabın için teşekkür ederim canım. Biz mama kullanmıyoruz, zeytinyağı da vermek istemiyorum ama ara sıra vermek zorunda kalıyorum malesef.
Sünnet konusuna genel anlamda karşıyım. Sonuçta farz değil hatta peygamberimizin sünneti mi yoksa bir Arap geleneğimi olduğu da biraz muamma. Ama eşim ısrarla ilerde arkadaşları arasında sıkıntı yaşar diye yaptırmak istiyor.
Zaten dinî boyutunu çok iyi araştırdığım için böyle diyorum canım. Dilersen fetva hattını da arayıp sorabilirsin. Adı üstünde 'sünnet'. Yani bunu yapmayınca dinsiz ya da gayriMüslim olmak gibi bir şey söz konusu değil. Bizde enteresan bir kafa var. Farz olan ibadetleri yapmıyoruz, haram edilmis şeylerden kaçınmıyoruz ama sünnet olmazsa olmaz gibi davranıyoruz.Rica ederim canım sünnet Peygamberimizin sünnetidir öyle olmasa yüzyıllardır yapılmazdı
mesela şöyle düşün sonradan müslüman olan adamlara bile yapılıyo çünkü öyle olması gerekiyo sünnetsiz erkek yok dinimizde bide sünnet erkekler için sağlık açısındanda çok faydalıymış belkide o yüzden sünnet olmuştur bi çok hastalığı önlüyomuş kanser riskini bile azaltıyomuş araştır bak göreceksin
Zaten dinî boyutunu çok iyi araştırdığım için böyle diyorum canım. Dilersen fetva hattını da arayıp sorabilirsin. Adı üstünde 'sünnet'. Yani bunu yapmayınca dinsiz ya da gayriMüslim olmak gibi bir şey söz konusu değil. Bizde enteresan bir kafa var. Farz olan ibadetleri yapmıyoruz, haram edilmis şeylerden kaçınmıyoruz ama sünnet olmazsa olmaz gibi davranıyoruz.
Bir şeyin yüzyıllardır yapılıyor olması çok doğru bir şey olduğu anlamına gelmiyor ki. Mesela Mısır, Sudan, Kenya daha birçok müslüman ülkede yüzyıllardır kadın sünneti de yapılıyor. Peki doğru mu? Hayır. (Bu cümlede ikisini birbiriyle kıyaslamıyorum sadece yüzyıllardır yapılması bir şeyin kanıtı değil demeye çalışıyorum)
Sağlık açısından faydalı olabilir ama bir sağlık problemi olmadığı sürece gerek yok.
Neyse, bu konu çok su götürür.
Ben aslında çocuk cerrahı olan bir yer istedim ama bulamadım. Genel cerrahi doktoru yaptı Canım.Çok teşekkür ederim canım bildiler için genel cerrah mı yaptı sünneti ürolog mu
Evet imza attırdılar bize de. Birimde lokal anestezi. Biz sorduk işte doktora nasıl iyi olur falan diye, ne efsaneler duyup geldiniz anlatın bakayım falan dedi. En uygunu geleneksel olan dedi cinsel sağlığı için falan en iyi yöntem bu bilmem ne diye anlattı ama ben pek dinletemedim bebeği giydiriyordum babasıyla konuştular. Kremi 3 defa sürüyorum ben ayrıyeten bir şey kapamadım üstüne direkt bezini bağlıyorumSağol canım sizede geçmiş olsun inşallah .... bugün 3.günümüz uç tarafı varya orası şuan kıpkırmızı
Dikiş attığı yerlerde şiş bizimkide
İnşallah zamanla düzelirler
ama normalmiş yeğenimin nerdeyse 2 hafta olacak kızarıklık geçmiş ama hala şişmiş... sizede sünnet öncesi kağıt imzalattılarmı? Allah korusun bi hata yapsalar nolacak yani o yüzden mi imza attırıyolar anlamadım
Ben sünnet anında yanındaydım
Beni hissetsin diye ellerini tuttum ama ağlamaktan kıpkırmızı oldu ter içinde kaldı yavrum niye bu kadar ağlıyo dedim acıdan değil dediler ama niye o kadar ağladıki acaba bacaklarını tuttular hareket edemediya o yüzden mi bide şey sorcam canım sizinkini hangi yöntemle yaptılar? Bize lokal anesteziyle koter adında bi aletle deriyi yakarak kestiler
Klamp diye bi yöntem var bide o plastik bi kıskaçla yapılıyomuş onunla yapmalarını istedim ama buralarda yapan yer yoktu malesef mecbur kaldım... iyimi kötümü ettik bilmiyorum inşallah tez zamanda iyileşirler yavrularımızı
Ben hergün sabah ve gece fitil koyuyorum bide kremini 1 defa sürüyoruz siz suya ne zaman sokacaksınız? Doktor bize 2 gün sonra sokun dedi cuma oldu bugün sokucaz inşallah canı yanmaz ya