- 14 Aralık 2014
- 968
- 1.179
-
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
- #5.921
Ay resmen banyo yapmak istemiyorum. Gördükçe zaten bozuk olan psikolojim iyice bozuluyorBen de üzülüyordum hiç saçlarım böyle dökülmemişti diye. Normalmiş demek ki. Bildiğin tutamla geliyor çünkü elime
Ben de çok üzülüyorum kendime yenileri çıksın hemencecikAy resmen banyo yapmak istemiyorum. Gördükçe zaten bozuk olan psikolojim iyice bozuluyor
canım meyvelere tam alışamadık ekşi geliyor hala tam anlamıyla yemiyor zaten bı ıkı cay kasıgı tadımlık bende zorlamıyorum ama kaşıga alışsın dıye hemde kılo alımı durduğu ıcın kaşık maması gece olanlardan aldım bır yada ıkı ogun onu verıyorum sabah ve aksam birde açken deniyorum sabah akşam olarak ayırdım ama bellı bır saatı yok gunduz meyve akşam yogurt veya mama şeklindeEk gıdaya geçen arkadaşlar nasıl gidiyor? Ben önümüzdeki ay başlayacağım, ilk nelerden başladınız? Saatini nasıl ayarlıyorsunuz? Bir de ne kadar süre sonra tam bir öğün olacakmış karnını onunla doyuracakmış?
Anladım canım, yavaş yavaş alışacaklar onlarda. Ben de işe başlayacağım da ne kadar sürede öğüne dönüyor onu merak ettim. Ona göre başlayayım da Ben yokken karnını öğünle doyursun diye. Ama zor gibi sanırımcanım meyvelere tam alışamadık ekşi geliyor hala tam anlamıyla yemiyor zaten bı ıkı cay kasıgı tadımlık bende zorlamıyorum ama kaşıga alışsın dıye hemde kılo alımı durduğu ıcın kaşık maması gece olanlardan aldım bır yada ıkı ogun onu verıyorum sabah ve aksam birde açken deniyorum sabah akşam olarak ayırdım ama bellı bır saatı yok gunduz meyve akşam yogurt veya mama şeklinde
aynen canım 1-2 aydan ancak öğün olarak yiyecek gibi duruyor bizimkide sındırım sistemi yavas yavas ancak alışacakAnladım canım, yavaş yavaş alışacaklar onlarda. Ben de işe başlayacağım da ne kadar sürede öğüne dönüyor onu merak ettim. Ona göre başlayayım da Ben yokken karnını öğünle doyursun diye. Ama zor gibi sanırım
Peki kabızlık falan gibi bi sorun oldu mu ?aynen canım 1-2 aydan ancak öğün olarak yiyecek gibi duruyor bizimkide sındırım sistemi yavas yavas ancak alışacak
zaten üç dört günde bir yapıyor ama yogurt verince normal yapıyor gibi simdilik öyle fitile ilaca falan gerek duyacak kadar kabızlık yasamadıkPeki kabızlık falan gibi bi sorun oldu mu ?
Ilk yogurtla basladim sonra elma puresi verdim havuc armut kabaga gececegim bikac gun sonra.ogun olarak vermiyorum mamasini verdikten sonra bir yemek kasigi yogurdu mama kasigiyla veriyorum metal kasik kullamiyorum metalin sogukluguyla yemek istemeyebilirmis.havucu haslayip sonra cam rendede rendeliyorum bazen makinede suyunu skip veriyorum.eger ek gidaya baslayacaksan doktorunuz yonlendirirse basla canim doktorun zaten size ozel liste ayarlar.bizim doktorumuz oyle yaptiEk gıdaya geçen arkadaşlar nasıl gidiyor? Ben önümüzdeki ay başlayacağım, ilk nelerden başladınız? Saatini nasıl ayarlıyorsunuz? Bir de ne kadar süre sonra tam bir öğün olacakmış karnını onunla doyuracakmış?
Canim aşı olmasada bizimki de öyleKızlar, aşılar sizin Bebeleri de kudurtuyor mu? Her aşıdan sonra çocuk bambaşka ve daha zor bir hale dönüyor. 4. Ay aşımız yapılalı bir hafta oldu ve bir haftadır gündüz uykuya dalamıyor. Her uyku seansında en az 40 dk uykuya dalması için uğraşıyorum. Uyku saati ve uyku işaretleri geldiği halde 40 dk minimum. Bi de kucakta uyuyor bizimki. Halimi düşünün. Gece ayrı bir dert. Meme sürekli ağzında olsun istiyor. Zaten iki saatte bir emmeye kalkıyor tekrar uyuması bir saati buluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Delirmek üzereyim artık.
Sizde de aşı sonrası huy değiştirme oluyor mu?
6 aylık kalın uyku Tulumu aldım onunla biraz daha rahat uyuyor. Eli kolu içinde kalıyor şimdilik. Ama bununda kötü yani kalın olduğu için kaloriferi doğru düzgün açmamak gerek yoksa emerken terliyor. E emzirirken ben úşüyorum bu sefer. Emzirme seansı bazen bir saati bulduğu için haliyle otururken uyuyup hasta oluyorum. Dün gece de eşim açmış kaloriferi çocuk terlemiş üstünü de değiştiremedim. Uykudan öyle uyandırınca çok fena ağlıyor. Bugün burnu tıkandı. Durduk yere hasta ettik çocuğu. O kadar huysuz ki bugün resme bir tabak yemekle günü bitirdimCanim aşı olmasada bizimki de öylebazen esniyo gözlerden uyku akıyor ama uyutmak için 1 saat ugraşıyorum,sonra 15dk uyuyup uyaniyor,gelde sinirlenme.eskiden benimkide memede uyurdu artik onu terketti emzik verdim,onla uyuyor ama bu seferde sürekli emzigi düşüyor ona agliyor,geceleri tam dalıyor ama eli kolu rahat durmuyor kendini uyandırıyor,deli ediyor beni,ne zaman bu elini kolunu kontrol edebilecek bilmiyorum,senin bir fikrin varmi?...bu aylarda bebekler geceleri 11-12 saat, gündüzleri 4-5 saat uyumali ama nerdeeee???
Tulum bende almıştim ama bizimki normaldede çok terleyen bir cocuk,tulumda iyice pişer diye giydiresim yok6 aylık kalın uyku Tulumu aldım onunla biraz daha rahat uyuyor. Eli kolu içinde kalıyor şimdilik. Ama bununda kötü yani kalın olduğu için kaloriferi doğru düzgün açmamak gerek yoksa emerken terliyor. E emzirirken ben úşüyorum bu sefer. Emzirme seansı bazen bir saati bulduğu için haliyle otururken uyuyup hasta oluyorum. Dün gece de eşim açmış kaloriferi çocuk terlemiş üstünü de değiştiremedim. Uykudan öyle uyandırınca çok fena ağlıyor. Bugün burnu tıkandı. Durduk yere hasta ettik çocuğu. O kadar huysuz ki bugün resme bir tabak yemekle günü bitirdim
Kundak yapmayı deneseniz.tecrubeli birileri gosterecektir nasil yapıldığını.benim kizim da 3 aylk ben kundaklayp uyutyrm.tavsite ederim. geceleri gündüz de kolları açık uyutyrm..kollarını kapatmama izin ver.miyo.Canim aşı olmasada bizimki de öylebazen esniyo gözlerden uyku akıyor ama uyutmak için 1 saat ugraşıyorum,sonra 15dk uyuyup uyaniyor,gelde sinirlenme.eskiden benimkide memede uyurdu artik onu terketti emzik verdim,onla uyuyor ama bu seferde sürekli emzigi düşüyor ona agliyor,geceleri tam dalıyor ama eli kolu rahat durmuyor kendini uyandırıyor,deli ediyor beni,ne zaman bu elini kolunu kontrol edebilecek bilmiyorum,senin bir fikrin varmi?...bu aylarda bebekler geceleri 11-12 saat, gündüzleri 4-5 saat uyumali ama nerdeeee???
Bir sonraki ay kontrolümüz yok 6 aylıkken gelin dedi de doktor çünkü o 6 aylıkken başlamamı istiyor. Ben o zamana kadar işe başlamış olacağım 5 ay dolunca başlasam mı diyordum. Ama zaten ek gıdaya geçmenin bana bi artısı olmayacak sanırım gene süt bırakmam gerekecek. Ama süt de azaldı stres falan da yapmıyorum amaIlk yogurtla basladim sonra elma puresi verdim havuc armut kabaga gececegim bikac gun sonra.ogun olarak vermiyorum mamasini verdikten sonra bir yemek kasigi yogurdu mama kasigiyla veriyorum metal kasik kullamiyorum metalin sogukluguyla yemek istemeyebilirmis.havucu haslayip sonra cam rendede rendeliyorum bazen makinede suyunu skip veriyorum.eger ek gidaya baslayacaksan doktorunuz yonlendirirse basla canim doktorun zaten size ozel liste ayarlar.bizim doktorumuz oyle yapti
Benim sutum tamamen kesildigi icin biz mama kullaniyoruz.humana ve galactago cogu kiside iseyaramis onlari deneyip bol bol su icerseniz artar buyuk ihtimalle sutunuz.aile hekiminize sorabilirsiniz ek gidayi numarasi varsa.ogun olarak yemedikleri icin sut birakacaksiniz yinede.sadece tadimlik veriyoruz cunku.Bir sonraki ay kontrolümüz yok 6 aylıkken gelin dedi de doktor çünkü o 6 aylıkken başlamamı istiyor. Ben o zamana kadar işe başlamış olacağım 5 ay dolunca başlasam mı diyordum. Ama zaten ek gıdaya geçmenin bana bi artısı olmayacak sanırım gene süt bırakmam gerekecek. Ama süt de azaldı stres falan da yapmıyorum ama
Huysuz oldugu elini kolunu surekli oynattigi geceper kundak yapiyoruz gerci artik ondanda kurtulmayi basariyor :)Canim aşı olmasada bizimki de öylebazen esniyo gözlerden uyku akıyor ama uyutmak için 1 saat ugraşıyorum,sonra 15dk uyuyup uyaniyor,gelde sinirlenme.eskiden benimkide memede uyurdu artik onu terketti emzik verdim,onla uyuyor ama bu seferde sürekli emzigi düşüyor ona agliyor,geceleri tam dalıyor ama eli kolu rahat durmuyor kendini uyandırıyor,deli ediyor beni,ne zaman bu elini kolunu kontrol edebilecek bilmiyorum,senin bir fikrin varmi?...bu aylarda bebekler geceleri 11-12 saat, gündüzleri 4-5 saat uyumali ama nerdeeee???
Onları da kullandım ama sanırım vücut alışınca etki etmiyor artık anlayamadım. Danışacağım aile hekimine, ama nasılsa karnını doyurmuyormuş ya ben sütüm iyice azalmazsa devam edeyim emzirmeye :) bi karım olmayacak bari geliyorken çsin yavrucak.Benim sutum tamamen kesildigi icin biz mama kullaniyoruz.humana ve galactago cogu kiside iseyaramis onlari deneyip bol bol su icerseniz artar buyuk ihtimalle sutunuz.aile hekiminize sorabilirsiniz ek gidayi numarasi varsa.ogun olarak yemedikleri icin sut birakacaksiniz yinede.sadece tadimlik veriyoruz cunku.
ztn kundak 4 aylik olunca birakiliyormus.donerse elleri bagli oldugundan kendini kurtaramayabilr allah korusunHuysuz oldugu elini kolunu surekli oynattigi geceper kundak yapiyoruz gerci artik ondanda kurtulmayi basariyor :)