- 16 Mayıs 2015
- 3
- 2
- 34
-
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
- #5.901
Canim benimki bazen saat basi bazen 2 saatte bir istyor dger zamanlar uyuyor zaten ben icirdikten sknra uyurken hemen ya mama yapiyorum yada anne sutu sagiyorum ebebekten aldgm sut muhafaza eden kucuk bi canta var icine koyuykrum sicak tutuyor 4 saat omru oluyor uyanio agladgnda hemen verebiliyorum sende oyle yap cok rahat edersin dedgn gbi acikinca elim ayagima dolasiyordu hemen mama yaomak icin bu arada 90 cc yapiyorum gunde 3 kere falan 3 kere de gogsumu sagiyorum ondanda 60 70 bazen 80 cikiyor 3 saatte bir doktorun dedgi gbi 75 ml yetse mamaya gerek kalmaz ama doymuyor butun mamalari deniyorum kabiz oldu ben yaotryorum zorla cok zorHaklısın canım ah o gaz atak mı bilemiyorum ama canıma okuyor
Bencede kesinlikle emzirmek büyük bir nimet bende yaşadığımdan seni anlıyorum beni de 2,5 ay emdi bıraktı bu şekilde her yönden zor ağladığında tak memeye sussun ama ben mamayı hazırlayıp getirene kadar çatlıyor ağlamaktan... üstelik o emzirmek bambaşka bi duygu nasibimiz bu kadarmışSen şuan kaç öğün ve kaç cc mama veriyosun?
Kızlar, benim aşırı şekilde saçlarım dökülüyor. Sizde de böyle bir şey var mı?
aşırı deil ama dökülüyor. kuaför soylemisti dökülüp bidaha cikacak diyeKızlar, benim aşırı şekilde saçlarım dökülüyor. Sizde de böyle bir şey var mı?
Çok erken baslamissin bebeğin midesi ve bağırsakları buna hazır degil simdi olmasa bile ileride birçok mide bagirsak rahatsizliklarina alerjiye zemin hazirliyorsun eger ilk 6 ay ek gida verilmesi gerekli olsaydı ilk 6 ay anne sutu bebegin tüm ihtiyacini karsilarmiydi ? Dünya saglik örgütünün ve saglik bakanliginin yazilarini okumani tavsiye ederim doktor verin dedi yada bizi annelerimiz böyle büyütmüş diyebilirsin karar senin tabi.bızımde dort ay olmasına bı hafta var canım denıyoruz yavas yavas ama yogurdu pek sevemedik bakalım ıns bı sonrakı denemeler başarılı olur :) emzik seklinde meyve süzgeci var arada ona meyve koyup verıyorum tabı suyuyla yetınmıyo pek sinirleniyor bizimkisi
her bebegın buyume eğrisi bünyesi ayrı gelısımı onde oldugu ıcın cocuk doktorum basla dedı tabıkı kasık kasık vermiyorum tanışıyor bır hafta yogurt verıyorum alerjı belirtilerini doktorum anlattı bunlar olursa kes dedı ayrıca bunları bende biliyorum cok sukur gerı kafalı degılım ve saglık alınandan mezunum az çok biliyorum böyle şeyleri bilinçli anne olduğumu düşünüyorum yinede teşekkürler tavsiyen için herkesin kendi düşüncesiÇok erken baslamissin bebeğin midesi ve bağırsakları buna hazır degil simdi olmasa bile ileride birçok mide bagirsak rahatsizliklarina alerjiye zemin hazirliyorsun eger ilk 6 ay ek gida verilmesi gerekli olsaydı ilk 6 ay anne sutu bebegin tüm ihtiyacini karsilarmiydi ? Dünya saglik örgütünün ve saglik bakanliginin yazilarini okumani tavsiye ederim doktor verin dedi yada bizi annelerimiz böyle büyütmüş diyebilirsin karar senin tabi.
4 ayligiz ek gidaya yavastan gecebilirsin dedi doktorumuz.baska gecen varmi
2-3 güne bir banyosunu yaptiriyorum,ellerinide arada siliyorum,mikrop kapmaz insallah,elini agzina sokup sokup çıkarıyor,parmaklarini bir emişi var
Canim 2 aylik benim oglum 2 saatte bir bazen daha az vakitte cok cabuk acikiyo gu
Canim benimki bazen saat basi bazen 2 saatte bir istyor dger zamanlar uyuyor zaten ben icirdikten sknra uyurken hemen ya mama yapiyorum yada anne sutu sagiyorum ebebekten aldgm sut muhafaza eden kucuk bi canta var icine koyuykrum sicak tutuyor 4 saat omru oluyor uyanio agladgnda hemen verebiliyorum sende oyle yap cok rahat edersin dedgn gbi acikinca elim ayagima dolasiyordu hemen mama yaomak icin bu arada 90 cc yapiyorum gunde 3 kere falan 3 kere de gogsumu sagiyorum ondanda 60 70 bazen 80 cikiyor 3 saatte bir doktorun dedgi gbi 75 ml yetse mamaya gerek kalmaz ama doymuyor butun mamalari deniyorum kabiz oldu ben yaotryorum zorla cok zor
Canim 2 aylik benim oglum 2 saatte bir bazen daha az vakitte cok cabuk acikiyo gu
Canim benimki bazen saat basi bazen 2 saatte bir istyor dger zamanlar uyuyor zaten ben icirdikten sknra uyurken hemen ya mama yapiyorum yada anne sutu sagiyorum ebebekten aldgm sut muhafaza eden kucuk bi canta var icine koyuykrum sicak tutuyor 4 saat omru oluyor uyanio agladgnda hemen verebiliyorum sende oyle yap cok rahat edersin dedgn gbi acikinca elim ayagima dolasiyordu hemen mama yaomak icin bu arada 90 cc yapiyorum gunde 3 kere falan 3 kere de gogsumu sagiyorum ondanda 60 70 bazen 80 cikiyor 3 saatte bir doktorun dedgi gbi 75 ml yetse mamaya gerek kalmaz ama doymuyor butun mamalari deniyorum kabiz oldu ben yaotryorum zorla cok zor
Ilk baslarda bir tatli kasigi vererek baslamistim onunda cogunu cikartiyor yerken gun gun yavas yavas arttiriyorum doktorum liste verdi canim.doktorunuza danismadan baslamayin amaBende geçmek istiyorum ama doktora sorucam tabi ben sadece mama veriyorum çokda kusuyor 100 günlüğüz yoğurdu günde ne kadar veriyosun peki tadımlık?
Ne şekilde ısıttın canım? Ben de atmıştım daha önce öyle bir şey olmadı. İçme derecesine geldiği halde mi öyle? Buzdolabında bir gece bekleyince öyle oluyor ama ısıtınca karışıyor birbirine.buzluga sut atan kimse varmi acaba? 1 hft once sut saklama poşediyle sut sağıp koymuştum dün bitane çıkardım yağ ve su kismi birbiriyle birleşmiyor. yag kismi kesilmis gibi tane tane. bugun bitane daha cikardim yine ayni. böyle bir durum yasayam var mi duyan bilen ? oysaki ne umutlar beslemiştim o sutler icinzor gunlerimin kurtaricisi olacakti
Ben koymustm.donken oyle oluyor cozulunce karisiyor.sicak suyla cozuyormbuzluga sut atan kimse varmi acaba? 1 hft once sut saklama poşediyle sut sağıp koymuştum dün bitane çıkardım yağ ve su kismi birbiriyle birleşmiyor. yag kismi kesilmis gibi tane tane. bugun bitane daha cikardim yine ayni. böyle bir durum yasayam var mi duyan bilen ? oysaki ne umutlar beslemiştim o sutler icinzor gunlerimin kurtaricisi olacakti
ablam cok yapardı canım buzluğa atma işini örnegin yarın içireceği sütü bugün geceden buzluktan alıp dolabın alt kısmına koyardı sabahınada alırdı bıraz biberona koyup sıcak suya oturturdu yagı coksa sutun o tortular normal ısıtınca erıyo ayrıca buzluktan dırek dısarı cıkarma once alt kısma sonra eriyince ısıtma bebek hemşiresi oyle demişti bizebuzluga sut atan kimse varmi acaba? 1 hft once sut saklama poşediyle sut sağıp koymuştum dün bitane çıkardım yağ ve su kismi birbiriyle birleşmiyor. yag kismi kesilmis gibi tane tane. bugun bitane daha cikardim yine ayni. böyle bir durum yasayam var mi duyan bilen ? oysaki ne umutlar beslemiştim o sutler icinzor gunlerimin kurtaricisi olacakti
hmm tmm cnm oyle yapayimablam cok yapardı canım buzluğa atma işini örnegin yarın içireceği sütü bugün geceden buzluktan alıp dolabın alt kısmına koyardı sabahınada alırdı bıraz biberona koyup sıcak suya oturturdu yagı coksa sutun o tortular normal ısıtınca erıyo ayrıca buzluktan dırek dısarı cıkarma once alt kısma sonra eriyince ısıtma bebek hemşiresi oyle demişti bize
Canım similac mama kullanıyoruz biz şimdi o da kabız yapmıyor bebelac içerik olarak çok iyi bir mama değil incelersen farkedersin zaten bir de o mamanın içinden böcek kıl tırnak falan çıkmış internetten bakarsan fotoğrafları da var görebilirsin. Biz de bebelac kullanıyorduk değiştirdikAh kıyamam o kabızlıktan bizde çok çektik bende hep kendim uyarmak zorunda kalıyordum doktor bişey önerdi onu uyguladığımdan beri çok şükür iyi geldi 1.si her sabah aç karnına 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağı içir canım 2.de mamasını sulandırarak yap,yani 90 cc veriyosan 3 kaşık yerine 2 kaşık koy bu şekilde bağırsakları çalışacak bak göreceksin. Benimki 100 günlük 2 saatte bir 120 yapıyorum 4 kaşık yerine 3 kaşık atıyorum ama doymadığı için artık 150 yapıyorum.. benim artık sütüm gelmiyor malesef sadece mama:-( çokda kusuyor sende böyle bi problem varmı peki? Bi çok mama değiştirdim ama fayda etmedi şimdi son olarak bebelac gold kullanıyorum bu mamada probiyotik lif olduğu için bağırsaklarını çalıştırıyor tavsiye ederim sende dene en azından kabızlığından kurtulursun
İnternetten çözdürme şekli hakkında detaylı bilgi bulabilirsin canım. Tamamen ısındığında o tortular kayboluyor. Sütlerle ilgili hayallerine devam edebilirsin yani :)buzluga sut atan kimse varmi acaba? 1 hft once sut saklama poşediyle sut sağıp koymuştum dün bitane çıkardım yağ ve su kismi birbiriyle birleşmiyor. yag kismi kesilmis gibi tane tane. bugun bitane daha cikardim yine ayni. böyle bir durum yasayam var mi duyan bilen ? oysaki ne umutlar beslemiştim o sutler icinzor gunlerimin kurtaricisi olacakti
Ben de üzülüyordum hiç saçlarım böyle dökülmemişti diye. Normalmiş demek ki. Bildiğin tutamla geliyor çünkü elimeKızlar, benim aşırı şekilde saçlarım dökülüyor. Sizde de böyle bir şey var mı?