2017 Eylül Anneleri

bana mama veriyo musun diye soruyorlar direk bende cok vermiyorum emziğe alıştırdıysan emzik ver canım her istediğinde mama verme bazen kızım uyyacagı zamanda meme istiyo ben o zaman emzik veriyorum yoksa beni emzik gibi kullanıyor hızlı basladık ama simdi durdu alımı 5700 su anda kakası falan normal cok takmıyorum o yuzden :)
Ay keşke emzik alsa. Çok uğraştım hâlâ da uğraşıyorum ama nafile. Hep şu sürekli emzirin diyen hemşireler yüzünden bu hale geldik. Çocuk ne güzel üç saatte bir emiyordu geldiğinde. Şimdi dediğin gibi beni emzik olarak kullanıyor malesef

Canım benimde oğlum 3,340 doğdu şuan 35 günlük birinci ayında 4,150 kg 56 cm di doktor iyi dedi ama bana çok cılız geliyor. Kaç aylık şimdi seninki
Maşallah. Bir kilo almış ilk ay neredeyse annesi. Bir aylık bebek için gayet güzel kilosu da boyu da. Benimki de bir ay erken doğdu şu an iki aylık 4700 ve 55 cm. Seninki gayet iyi yani.

Ay keşke emzik alsa. Çok uğraştım hâlâ da uğraşıyorum ama nafile. Hep şu sürekli emzirin diyen hemşireler yüzünden bu hale geldik. Çocuk ne güzel üç saatte bir emiyordu geldiğinde. Şimdi dediğin gibi beni emzik olarak kullanıyor malesef
aynen canım benı emmiyo da uykusu gelince emzik istediğini belli ediyor süt gelince sinirleniyor cunku asabıyız biraz :) benimkide tam manasıyla emıyo sayılmaz ılk aldıgında bı midesi bulanıyor sonra ugrasıyorum tutturuyorum oyle zorla

Bir ayda 500 gr yeterli dedi ama biz 3540 gr doğduk. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde 3150 gr a kadar düşmüştü çok kilo vermiş dedi. Bugün tam 1 aylık olduk Doğum kilomuzu yeni yakaladık normalde 10 günlükken yakalamamız gerekiyordu. O yüzden az kilo almış 4 ü geçmesi gerekiyordu canım.
Bizim doktorda 1 ayda 1 kilo alacak dedi,abartti bence

Bebeginiz uyurken homurtu,hırıltı,bogazını temizliyormuş gibi garip sesler çıkarıyormu kızlar?Yoksa bi benimki mi böyle?hastalık belirtisimi ki bu
Bende soracaktım isabet olmuş, sürekli ses çıkarıyolar neresi mi alamıyor tıkandımı diye sürekli onu izliyorum.fren sesi gibi zaman zaman neresinden yapıyor anlyamadım :)

Maşallah. Bir kilo almış ilk ay neredeyse annesi. Bir aylık bebek için gayet güzel kilosu da boyu da. Benimki de bir ay erken doğdu şu an iki aylık 4700 ve 55 cm. Seninki gayet iyi yani.
Valla canım artık ne dusunceğimi şaşırdım her emmeden sonra kusuyor en en fazla 5-10 dk emiyor sanki hiç doymuyor

Bebeginiz uyurken homurtu,hırıltı,bogazını temizliyormuş gibi garip sesler çıkarıyormu kızlar?Yoksa bi benimki mi böyle?hastalık belirtisimi ki bu
benımkıde burnu tıkanıyor sureklı genzıne doluyo o yuzden sureklı genzı akınca mıdesı bulanıyo gıbı oluyo oksuruyo bogulacak gıbı normal dıye dusunuyorum ben annede babada alerjik cunku bızımkı ondan burun kıkırdak dokusu tam olusmadıgından oyle sesler cıkarması normalmiş aslında canım

benımkıde burnu tıkanıyor sureklı genzıne doluyo o yuzden sureklı genzı akınca mıdesı bulanıyo gıbı oluyo oksuruyo bogulacak gıbı normal dıye dusunuyorum ben annede babada alerjik cunku bızımkı ondan burun kıkırdak dokusu tam olusmadıgından oyle sesler cıkarması normalmiş aslında canım
Burnunu temizliyormusunuz?ben serum fizyolojik aldim,otri bebe aldim ama temizlemeye cesaretim yok,zarari olurmuki?alışkanlık yaparmi?kendi haline mi bıraksam bilemedim

Burnunu temizliyormusunuz?ben serum fizyolojik aldim,otri bebe aldim ama temizlemeye cesaretim yok,zarari olurmuki?alışkanlık yaparmi?kendi haline mi bıraksam bilemedim
temizlemez miyim canım aynıları bende de var ben bazen anne sütü bazen serum fizyolojik damlatıyodum biraz bekleyip cekiyordum ılk baslarda cok doluyor rahatsız oluyordu temızlıyordum mecbur bı sure sonra kendı halıne bıraktım cunku bazen burnu hafıf kanıyordu sımdı kendı kendıne akıyo ogrenır en azından dıye bıraktım temızlemeyı nadır temızlıyorum

temizlemez miyim canım aynıları bende de var ben bazen anne sütü bazen serum fizyolojik damlatıyodum biraz bekleyip cekiyordum ılk baslarda cok doluyor rahatsız oluyordu temızlıyordum mecbur bı sure sonra kendı halıne bıraktım cunku bazen burnu hafıf kanıyordu sımdı kendı kendıne akıyo ogrenır en azından dıye bıraktım temızlemeyı nadır temızlıyorum
Internette siz temizlemeyin diyordu o yüzden bende ellemeyeyim diyorum,arada burnunun iç kısımlarında bişeyler görüyorum çekiveresim geliyo:)

Internette siz temizlemeyin diyordu o yüzden bende ellemeyeyim diyorum,arada burnunun iç kısımlarında bişeyler görüyorum çekiveresim geliyo:)
bizimki cok doluyodu canım artık ılk baslarda toplayamıyo tıkanıyodu banada hastaneden cıkarken temızle emmede falan zorluk yasarsın dedıler bende ondan temızledım gunde on kere temızlıyordum bısey olmadıysa bıze olmaz temızle rahatlasın bebiş :)

bizimki cok doluyodu canım artık ılk baslarda toplayamıyo tıkanıyodu banada hastaneden cıkarken temızle emmede falan zorluk yasarsın dedıler bende ondan temızledım gunde on kere temızlıyordum bısey olmadıysa bıze olmaz temızle rahatlasın bebiş :)
gunde 4 muş sanirim en fazla sınır 10 bayagi üstünde ;) dr dediki kuvvetli cekerseniz kanar hafif hafif yapin

Kızlar delircem kaka çiş yapıyor sorun yok ama sabahtan geceye kadar uyumak istemiyor uyusada 30 dk en fazla 1 saat bilemedin.

Kucağında yada koynumda olmak istiyor
Sizce bebegim kolik mi oldu 21 günlük

gunde 4 muş sanirim en fazla sınır 10 bayagi üstünde :KK66: dr dediki kuvvetli cekerseniz kanar hafif hafif yapin
tahmini on ama ben biraz takıntı yaptım ilk baslarda canım cocuk nefessiz kalacak diye sık sık temizliyordum ama oyle cok cekmiyordum zaten sonra az bı kanı gorunce azalttım simdi nadır cekiyorum

Bizim doktorda 1 ayda 1 kilo alacak dedi,abartti bence
Çok da takılmaya gerek yok bence ya. Normal olarak ortalama 500-1000 gram arası alması istenen bir şey. Ama mesela ablamın kızı aylık 300 gr ancak alıyordu. Gayet de sağlıklı çok şükür. Çocuğun yapısı cimcime. Ne yapsa ne yerse almaz türünden. Önemli olan sağlıklı olması. Ha tabi doktorun gerek görürse mama vs tavsiye eder o ayrı.

Back