2017 Eylül Anneleri

Bebeginiz uyurken homurtu,hırıltı,bogazını temizliyormuş gibi garip sesler çıkarıyormu kızlar?Yoksa bi benimki mi böyle?hastalık belirtisimi ki bu
Aynı sesler bizde de var en doktorumuza sordum normal dedi. Burnunu dışarı sümküremediği için genzine akıyormus. Eğer burnunda sümük olursa al enfeksiyona kadar gidebiliyor demişti. Ben de yaklaşık 3 haftadır gerek oldukça temizliyorum. Sesler de nispeten azaldı gibi.

Kızlar
bir aylık bebeklerde kız bebekler için
kilo: 2900-5400 arası,
boy da: 49-59 cm arası normal

Erkekler bebeklerde
kilo: 3000-5750 arası,
boy da: 50-60 cm arası

İki aylık kız, kilo: 3500-6400,
Boy: 52-62 arası

İki aylık erkek, kilo: 3600-6600
Boy: 53-63 arası normalmis

Bizimki epey minik olunca araştırmıştim belki içinizi rahatlatır.

Kızlar delircem kaka çiş yapıyor sorun yok ama sabahtan geceye kadar uyumak istemiyor uyusada 30 dk en fazla 1 saat bilemedin.

Kucağında yada koynumda olmak istiyor
Sizce bebegim kolik mi oldu 21 günlük
kolik teshisi icin 21 gun üstüste ayni seyi yapmasi gerekiyor birde aglama varmi bu sürede ne yapsam susmuyor gibi

Kızlar delircem kaka çiş yapıyor sorun yok ama sabahtan geceye kadar uyumak istemiyor uyusada 30 dk en fazla 1 saat bilemedin.

Kucağında yada koynumda olmak istiyor
Sizce bebegim kolik mi oldu 21 günlük
daha dış dünyaya alışamadıkları için seni sürekli yanında istiyordur canım sürekli ıkınıyosa ağlıyorsa kolik denebilir yenı öyle yapıyosa ya sen üşütmüşsündür gaz yapıcı seyler yemişsindir ya da bebek üşütmüştür genelde ondan oluyor

Bende kullanmaya başladım karın ağrısı yaptı bendede suyla karıştırılan toz içeceği kullanıyorum
sütlü olandan hizlandirdi bagirsagi. sut olarak ta bi fark olmadi bende.olsa şaşarım ztn. emmek istiyor bebeğim mama almiyor bile biberonu. ben de emzirmek istiyorum ama bi basliyo emmeye istahla iki cekince sut bitiyor ciglik cigliga aglamalar basliyor:mad:

sütlü olandan hizlandirdi bagirsagi. sut olarak ta bi fark olmadi bende.olsa şaşarım ztn. emmek istiyor bebeğim mama almiyor bile biberonu. ben de emzirmek istiyorum ama bi basliyo emmeye istahla iki cekince sut bitiyor ciglik cigliga aglamalar basliyor:mad:
Benimde tam tersi memeden emince çok geliyor kısa emip bırakıyor gazı çok oluyor sağıp biberonla verince daha rahat ediyor ben bol incir dereotu ayrıyetten rezene içiyorum ve mutlaka hergun sütlüde olsa tatlı yiyorum sütümü arttırıyor hatta işe başlamadan buzluğa stok yapmayı düşünüyorum sende dene istersen

Canım benim de sütüm yoktu. En son kısırı denedim ebe söylemişti. Sağdığımda 50 cc çıkan sütüm 110cc çıktı. Bol yeşillikli ve biraz sulu yapmıştım. Bende bi tek bu işe yaradı diyebilirim

Benimde tam tersi memeden emince çok geliyor kısa emip bırakıyor gazı çok oluyor sağıp biberonla verince daha rahat ediyor ben bol incir dereotu ayrıyetten rezene içiyorum ve mutlaka hergun sütlüde olsa tatlı yiyorum sütümü arttırıyor hatta işe başlamadan buzluğa stok yapmayı düşünüyorum sende dene istersen
inciri de denedim tatli ztn öluyorum sutlu tatlıya hergun yerim tik yok dereotunu denemedim ne kdr yememlazim bir gunde

Canım benim de sütüm yoktu. En son kısırı denedim ebe söylemişti. Sağdığımda 50 cc çıkan sütüm 110cc çıktı. Bol yeşillikli ve biraz sulu yapmıştım. Bende bi tek bu işe yaradı diyebilirim
yaaaaa maşallah gaz yapmiyormu peki kisir korkumdan varya paranoyak oldum gaz yapcakmi diye meyveleri bile pisirip blendrdan gecirip yiyorum.peki her gun mu yiyorsun kisir

yaaaaa maşallah gaz yapmiyormu peki kisir korkumdan varya paranoyak oldum gaz yapcakmi diye meyveleri bile pisirip blendrdan gecirip yiyorum.peki her gun mu yiyorsun kisir
Her gün yiyorum canım. Yeşillik olarak taze soğan, taze nane, bol maydanoz, bol dereotu, salatalık, marul koymuştum. Gaz yapmaması için üstüne rezene ve kayısı çayı içiyorum canım hiç gaz problemimiz olmuyor şükür

bizimki cok doluyodu canım artık ılk baslarda toplayamıyo tıkanıyodu banada hastaneden cıkarken temızle emmede falan zorluk yasarsın dedıler bende ondan temızledım gunde on kere temızlıyordum bısey olmadıysa bıze olmaz temızle rahatlasın bebiş :)
Temizledim canim pek bişey çıkmadi yada ben kıyamadim fazla kuvvetli çekemedim:KK51:

35 gun oldu gögüs ucum hala iyileşmedi,önceden kremlerden birini (garmastan,hametan,lansinoh) sürüp,üstüne aventin kalkanlarini takıyordum bi fayda etmedi,şu bi kaç gündür kremi sürüp gazlı bezle kapatiyorum,hangisi doğru bilmiyorum,varmı fikri olan??birde medela purelean kremi sipariş verip deneyecem,aranızda varmi deneyen?Allah aşkına bi yol gösterin,hergün ağlıyorum hüngür hüngür

35 gun oldu gögüs ucum hala iyileşmedi,önceden kremlerden birini (garmastan,hametan,lansinoh) sürüp,üstüne aventin kalkanlarini takıyordum bi fayda etmedi,şu bi kaç gündür kremi sürüp gazlı bezle kapatiyorum,hangisi doğru bilmiyorum,varmı fikri olan??birde medela purelean kremi sipariş verip deneyecem,aranızda varmi deneyen?Allah aşkına bi yol gösterin,hergün ağlıyorum hüngür hüngür
Medelayi arkadaşım kullandı canım çok faydasını gördü. Meme ucu yarasi yanlış emzirmekten oluyormuş. Geçmesi lazımdı şimdiye kadar. İstersen sağlık ocağında ki ebeden yardım al ben öyle yapmıştım şimdi rahatız şükür

canım arkadasın dedıgı gıbı yanlıs emzırmeden olabılır gogus pedı kullanıyorsan onada krem sur hatta sutunde dolsun degıstırme hemen sut ıcınde kalsın gogsun yumusatıyor bıraz

Back