2017 Eylül Anneleri

Medelayi arkadaşım kullandı canım çok faydasını gördü. Meme ucu yarasi yanlış emzirmekten oluyormuş. Geçmesi lazımdı şimdiye kadar. İstersen sağlık ocağında ki ebeden yardım al ben öyle yapmıştım şimdi rahatız şükür
Ebelere sordum nasil emzirdigimede baktılar,dogru emziriyorum,kahverengi kısmıyla cocuk emiyor,çekiş gücüde iyi,orda sıkıntı yok,ucu nasıl iyileşecek dedim,sütünü emzirdikten sonra oraya sür kurusun dediler,kimide garmastan kullan dedi ama olmadi işte düzelmedi,tek gögüs emziriyorum digeri yarıldı ve içi kanlandı,kıpkırmızı ,10 gündür tekgögüs verip digerini sağıp biberonla veriyorum,o tek meme ucu zerre düzelmedi

canım arkadasın dedıgı gıbı yanlıs emzırmeden olabılır gogus pedı kullanıyorsan onada krem sur hatta sutunde dolsun degıstırme hemen sut ıcınde kalsın gogsun yumusatıyor bıraz
10 gundur o yara gögsümle hic emzirmedim,sagıp biberonla verdim,diger gögsumu emdi hep,kanlandıgı icin veremedim acaba hatami ettim?

Ebelere sordum nasil emzirdigimede baktılar,dogru emziriyorum,kahverengi kısmıyla cocuk emiyor,çekiş gücüde iyi,orda sıkıntı yok,ucu nasıl iyileşecek dedim,sütünü emzirdikten sonra oraya sür kurusun dediler,kimide garmastan kullan dedi ama olmadi işte düzelmedi,tek gögüs emziriyorum digeri yarıldı ve içi kanlandı,kıpkırmızı ,10 gündür tekgögüs verip digerini sağıp biberonla veriyorum,o tek meme ucu zerre düzelmedi
İnşallah geçer biran önce canım başka bir çözüm de gelmedi aklıma. Eğer birşey duyarsam yine söylerim inşallah hemen iyileşir

10 gundur o yara gögsümle hic emzirmedim,sagıp biberonla verdim,diger gögsumu emdi hep,kanlandıgı icin veremedim acaba hatami ettim?
vermesen bıle sag ama arada ver canım bebegın tukurugu bıle ılac gıbı gelırmıs ıyılestırırmıs vermedıkcede goguslerınde buyukluk farkı dengesızlık olusur bende sutumu bıraz sıkar bekler oyle gogsumu kapatırdım gogus pedınde sutlu kalsın o baya yumusatıyor arada bende emzırdıkten sonra ıkısınıde sagar mama takviyesi yapar bes altı saat kremlı goguslerımı dınlendırırdım benımkı boyle yapa yapa gecmıstı canım ıns gecer

35 gun oldu gögüs ucum hala iyileşmedi,önceden kremlerden birini (garmastan,hametan,lansinoh) sürüp,üstüne aventin kalkanlarini takıyordum bi fayda etmedi,şu bi kaç gündür kremi sürüp gazlı bezle kapatiyorum,hangisi doğru bilmiyorum,varmı fikri olan??birde medela purelean kremi sipariş verip deneyecem,aranızda varmi deneyen?Allah aşkına bi yol gösterin,hergün ağlıyorum hüngür hüngür
Yara olmasinin sebebi bebegin memenin kahverengi kismini agzina almamasindan.iyilesene kadar silikon ucla emdir.anne sutu icinde kalinca daha cabuk iyilesiyor.gazli bezle kapatma yaranin hava almasi lazim kiyafete degdikce yapisir oraya tekrarlar event o ise yariyor.int gumus kaplar gordum onlarda iyi geliyormus denemedim ama.ben her emzirmeden sonra hakiki zeytinyag suruyorm mikrobu kirsin diye.yara olmasini engeler.

Sanırım biraz bebekten de kaynaklanıyor canım ya. Benimki öyle mesela. Çocuk emmeye her başlayışında ve bırakırken ısrarla ısırıyor. Verirken kahverengi kısmı da tutturuyorum ama gidip yine ucunu emmeye başlıyor iki dk sonra. İki aylık oldu değişmedi malesef. Diş çıkarması nasıl olacak şimdiden onu düşünüyorum. Göğsümün ucu ayrı kenarları ayrı yara.

vermesen bıle sag ama arada ver canım bebegın tukurugu bıle ılac gıbı gelırmıs ıyılestırırmıs vermedıkcede goguslerınde buyukluk farkı dengesızlık olusur bende sutumu bıraz sıkar bekler oyle gogsumu kapatırdım gogus pedınde sutlu kalsın o baya yumusatıyor arada bende emzırdıkten sonra ıkısınıde sagar mama takviyesi yapar bes altı saat kremlı goguslerımı dınlendırırdım benımkı boyle yapa yapa gecmıstı canım ıns gecer
Arada bir verebilsem keşke,memeyi tuttugu an aklım çıkıyor,sızı kalbime beynime koluma vuruyor dayanamıyorum ağlaya aglaya çıglık atarak emziriyorum,bebekte korkuyor...Dediginiz gibi birazda gögüs pedinde sütün içinde tutayim bi ümit fayda saglar

Sanırım biraz bebekten de kaynaklanıyor canım ya. Benimki öyle mesela. Çocuk emmeye her başlayışında ve bırakırken ısrarla ısırıyor. Verirken kahverengi kısmı da tutturuyorum ama gidip yine ucunu emmeye başlıyor iki dk sonra. İki aylık oldu değişmedi malesef. Diş çıkarması nasıl olacak şimdiden onu düşünüyorum. Göğsümün ucu ayrı kenarları ayrı yara.
Haklısın canim,Benimkinde bi de şöyle bir huy var,memeyi tutuyor ne güzel emerken geri çıkarıp mola verip tekrardan alıyor,her çıkarıp aldığında ayrı acı çekiyorum tabi:(

Arada bir verebilsem keşke,memeyi tuttugu an aklım çıkıyor,sızı kalbime beynime koluma vuruyor dayanamıyorum ağlaya aglaya çıglık atarak emziriyorum,bebekte korkuyor...Dediginiz gibi birazda gögüs pedinde sütün içinde tutayim bi ümit fayda saglar
Benimde yara olmuştu emziremiyordum müslin bez yada gazlı bez ılık çok sıcak olmayacak şekilde gögüse pansuman yaptım, silmek değil az az bekletiyorum.lansinoh krem sürüp o gün vermedim süt o gögsümle geçti. Ucunu bölmüştü resmen bizimki.gögüs ucu koruyucu aldım ama hiç kulkanamadım alamıyor yavrum memeyi iyileşmeye başlayınca emerse avent kelebek gögüs ucu deneyebilirsin.

Benim sorunum gece çok uyanıyor ağlıyor.ve sesler çıkarıyor, kısa kısa uyuyor. kolum ve elim uyuştu artık kucakta susuyor yatağına yatınca uyanıp ağlıyor.birşey olmuş gibi bağırıyor delireceğim artık.gündüz sorun yok belki gündüz uyuduğu için diye düşünüyorum ama gözleri kapanıyor yatağına bırakınca bağırıyor. Birde gece 2yada 3saate uyanıyor.çok uyuması getekmiyor mu.neden sürekli ağlıyor bu bebekler ağlamadan çözemiyormuyuz sorunu. Altını değiştiriyorum emziriyorum doymuyor mama veriyorum gazını çıkarıp kucağımda sallıyorum yaklaşık 3saat böyle geçiyor gece.kontrol 24ünde birşeyimi var acaba beklemeyip doktora mı götürsem. Birde çarşafına saçları dökülmüş, toz zannetim inceleyince saç olduğunu anladım.sizinde dökülüyor mu normal mi?

Benim sorunum gece çok uyanıyor ağlıyor.ve sesler çıkarıyor, kısa kısa uyuyor. kolum ve elim uyuştu artık kucakta susuyor yatağına yatınca uyanıp ağlıyor.birşey olmuş gibi bağırıyor delireceğim artık.gündüz sorun yok belki gündüz uyuduğu için diye düşünüyorum ama gözleri kapanıyor yatağına bırakınca bağırıyor. Birde gece 2yada 3saate uyanıyor.çok uyuması getekmiyor mu.neden sürekli ağlıyor bu bebekler ağlamadan çözemiyormuyuz sorunu. Altını değiştiriyorum emziriyorum doymuyor mama veriyorum gazını çıkarıp kucağımda sallıyorum yaklaşık 3saat böyle geçiyor gece.kontrol 24ünde birşeyimi var acaba beklemeyip doktora mı götürsem. Birde çarşafına saçları dökülmüş, toz zannetim inceleyince saç olduğunu anladım.sizinde dökülüyor mu normal mi?
Gündüz uyuyanlar gece, gece uyuyanlar gündüz uyumuyor canım. Bizimki de gün boyu kucakta. UyutuP beşiğine koyuyorum 5 dk sonra yine uyanıyor. Gündüz en uzun uykusu 1-1.5 saat o da günde bir kez ancak. Saçlarının dökülmesi normal bir şey endişe etme. Bizimkinin şapkası filan hep saç özellikle kırkından sonra daha da çok dökülüyor.

2-3 saatte bir uyanmalari normal canım benimki de aciktigi için 3 saatte bir uyanıyor. Uykusuz anneler diye bir sayfa var. İnternete yazarsan çıkar. Orada bebeğe nasıl uyku düzeni oluşturulacağını anlatıyor. Ben çok faydalandım. Bebeklerin 2 uyku evresi oluyormuş. İlki 15-45 dakikaymis. Uyumayan sık uyanan bebekler bu ilk uyku evresini atlatıp 2. Evre yani derin uyuma evresine gecemiyorlarmis. O sayfada bunu nasıl yapacağın anlatılıyor canım bir bak istersen. İlk evreden sonra her uyandığında sallamak ya da yerinden almak alışkanlık oluyormuş. 2. Evreye geçmeyi kendi başlarına ogrenemiyorlarmis. O sayfada bunlar anlatılıyor. Bizimki de öyleydi çok şükür atlattık. Şimdi kendisi uyuyor beşiğinde. Sadece ilk uyumaya başladığı zaman yardımcı oluyorum bazen o kadar

2-3 saatte bir uyanmalari normal canım benimki de aciktigi için 3 saatte bir uyanıyor. Uykusuz anneler diye bir sayfa var. İnternete yazarsan çıkar. Orada bebeğe nasıl uyku düzeni oluşturulacağını anlatıyor. Ben çok faydalandım. Bebeklerin 2 uyku evresi oluyormuş. İlki 15-45 dakikaymis. Uyumayan sık uyanan bebekler bu ilk uyku evresini atlatıp 2. Evre yani derin uyuma evresine gecemiyorlarmis. O sayfada bunu nasıl yapacağın anlatılıyor canım bir bak istersen. İlk evreden sonra her uyandığında sallamak ya da yerinden almak alışkanlık oluyormuş. 2. Evreye geçmeyi kendi başlarına ogrenemiyorlarmis. O sayfada bunlar anlatılıyor. Bizimki de öyleydi çok şükür atlattık. Şimdi kendisi uyuyor beşiğinde. Sadece ilk uyumaya başladığı zaman yardımcı oluyorum bazen o kadar
siteye baktim da bu uyku ile ilgili bilgiler hangi baslik altinda hatirliyormusun cnm ? her yerine bakacak kdr vaktim olmadi surekli aglar oldu 14 saat uyumadi dun 10 kez uyuttum 5 er dk sora kalkti

siteye baktim da bu uyku ile ilgili bilgiler hangi baslik altinda hatirliyormusun cnm ? her yerine bakacak kdr vaktim olmadi surekli aglar oldu 14 saat uyumadi dun 10 kez uyuttum 5 er dk sora kalkti
Sayfanın en üstünde bebeğim uyumuyor ne yapmalıyım falan diye 4 başlık var onları oku canım. Bir de belli saatlerde hep aynı şeyleri yapmayı dene. Mesela uyuturken hep aynı şeyi yap ses tonunu ayarla uyuması gerektiğini bilsin. Gece gündüzü öğret o da çok işe yarıyor. Beslenmesini, uykusunu yavaş yavaş saatli yapmaya başla. Ben mesela en fazla 1 buçuk 2 saat uyanık tutuyorum. Uykusu yoksa bile uyutuyorum sonra. Artık o da 3 saatte bir acıkınca uyanıyor. Sende kararlı olursan o da bir süre sonra alışır başta zorlanırsın ama sabredersen sonu güzel oluyor canım :) bizimkinin mama saatleri gece uykuları falan düzenli artık :)

Bizimkide öyle canım gündüz uyursa gece sürekli bi aglayıp uyuyor bende gunduz cok fazla uyutmamaya calısıyorum sacları dogduktan ıkı hafta sonra dokulmeye baslamıstı bızım sabaha karsı cok huzursuz oluyor oda gaz sıkıntısı oluyor bızım o yuzden

Bebegim bir aylik.sariligi daha gecmedi 7 cikti.ne zmana kadar suruyor ve ne kadar cc sut icirmem lazim.bazen emmiyor sagip veriyorm 60 cc anca cikiyor.2 saatte bir emzirmeye calisiyorm

Bebegim bir aylik.sariligi daha gecmedi 7 cikti.ne zmana kadar suruyor ve ne kadar cc sut icirmem lazim.bazen emmiyor sagip veriyorm 60 cc anca cikiyor.2 saatte bir emzirmeye calisiyorm
Benimkide 37 gunluk,2 hafta önce sariligina bakildi 7 çıkmıştı,şimdi daha da düştü zannimca,çünkü gözünün akı bile daha beyazladı,artik ben kaldirmiyorum,kendi 2-3 saatte kalkiyo,doktor gunde 600cc süt icecek,sütün yetmezse mamayla tamamla dedi

Slm hanımlar
İstanbul avrupa yakasında
Küçükçekmeceye yakın halkalıda bakırköy de.
Acıbadem veya medipol hastanelerinde
Sebepsiz infertilite için önerebileceğiniz alanında iyi bir doktor var mı acaba?
Başka hastanede olur küçükçekmeceye yakın olan.
İyi geceler.

su an 60 gunluk dr kanda troide kdr herseye baktirdi temiz cikinca zamana birakcaz artk dedi uzun bir suredede gecebilir dedi. bilrubin degerine baktirmiyor bile artk 25 gundur. bebeğim kendi uyaniyor ztn en fazla 90 dk duruyor yemeden

Back