2017 Eylül Anneleri

Hametan bende aldim kullaniyorum ama her sürmeden sonra gögsü yıkayıp emziriyordun degilmi? Bazen emziriyorum uyutuyorum,kremi sürüyorum yarim saat sonra uyaniyor yeniden meme verecek oluyorum,yıkamak bile zor geliyo çogu zaman,sık sık uyandiginda kremi sürüp yıkamak bunaltiyor beni(
valla canım bazen benımde gucum olmuyordu kalkmaya ıyıce sılıp verıyordum napayım pamuk yap bı kaba ıslat onu yanında dursun vermeden once onunla sıl ver en pratıgı oyle olur surmedende gecmiyor malesef

Kac kilo almasi gerekliymiş?
Bir ayda 500 gr yeterli dedi ama biz 3540 gr doğduk. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde 3150 gr a kadar düşmüştü çok kilo vermiş dedi. Bugün tam 1 aylık olduk Doğum kilomuzu yeni yakaladık normalde 10 günlükken yakalamamız gerekiyordu. O yüzden az kilo almış 4 ü geçmesi gerekiyordu canım.

Canimdan bezdim artik,öldüm bittim 30 gun olacak nerdeyse,hayir mama vermekte çozüm degil doktor mastit olursun ya emzirecen ya sağacan,süt memede kalmaz diyor[/QUOT
Hangi süt canım ya. Her geçen gün azalıyor mübarek. Malt içeceği içiyorum o bile doğru düzgün işe yaramadı. Uğraşmayı bıraksam hemen çekilecek gibi görünüyor. Soğuk algınlığı ateş bi yandan, çocuğun uyku azaltması huysuzluğu bi yandan, bi de göğüs sıkıntıları süt problemleri... Artık iyice yoruldum.

durmuyo uyumuyo sürekli ağlıyo yemek yemeğe vakit yok kalkamıyorum yanından hiç bir iş yapamıyorum herkez böyle mi ben de mi sıkıntı
Valla bende de aynı eşim bakarsa anca çamaşır filan yıkıyorum artık katlamak da Yok kuruyanları atıyorum üst üste :) dün akşam uyudu diye banyoya girdim çıktığımda kıyamet kopuyordu evde. Eski kadınlar nasıl 7 tane çocuk yapıp hizmet edip bide tarlaya gidiyormuş pes ben bi taneyi avutamıyorum

Her emzirmede sonra alt degistiriyormusunuz kızlar hep soru soruyorum ama :)
İlk 20 gün filan her emzirmeden sonra kaka yapıyordu ve değiştiriyordum. Kaka yapınca hemen yapmadıysa 4-5 saatte bir değiştiriyorum. Arada altını açık bırakıyorum ve günde bir kez de olsa krem sürüyorum.

durmuyo uyumuyo sürekli ağlıyo yemek yemeğe vakit yok kalkamıyorum yanından hiç bir iş yapamıyorum herkez böyle mi ben de mi sıkıntı
Canım çoğumuz aynı durumdayız emin ol. Belki çocuğu çok sakin olan ya da tecrübeli olanlar bizim kadar değildir. Ben de gündüz uyuduğunda iş yapacak halim kalmıyor onunla birlikte uyuyorum. Uyumazsam yemek filan yapıyorum. Allahtan akşamları gece uykusu var çok şükür. O iki saatlik derin uykuda eşime bırakıp iş güç yapabiliyorum.

Canım çoğumuz aynı durumdayız emin ol. Belki çocuğu çok sakin olan ya da tecrübeli olanlar bizim kadar değildir. Ben de gündüz uyuduğunda iş yapacak halim kalmıyor onunla birlikte uyuyorum. Uyumazsam yemek filan yapıyorum. Allahtan akşamları gece uykusu var çok şükür. O iki saatlik derin uykuda eşime bırakıp iş güç yapabiliyorum.
ben de oda yok gece ayakta gündüz ayakta dayanamıyorum isyan ettim resmen nerden istedik yaptık diye töbe dedim

Valla bende de aynı eşim bakarsa anca çamaşır filan yıkıyorum artık katlamak da Yok kuruyanları atıyorum üst üste :) dün akşam uyudu diye banyoya girdim çıktığımda kıyamet kopuyordu evde. Eski kadınlar nasıl 7 tane çocuk yapıp hizmet edip bide tarlaya gidiyormuş pes ben bi taneyi avutamıyorum
aynı ben hiç bir iş yapamıyorum eşim yapıo sağ olsun olduğu kadar yeter ki bırakıp ailenin yanına gitme diye yoksa dayanamıycam yanlız nasıl kalacam bilmiyorum

Bende silikon uçla emziriyorum canım doktoruma da sordum hiçbir zararı yok önemli olan çocuğun anne sütü alması ne şekilde rahat ediyorsa bebek o şekilde emzir dedi. Ben bir sorun yaşamadım yani
Ay cok sukurint sut azalir bebek cekemez falan yaziyordu.burdaki doktor silikonlu verme dedi.biri zaten mastitden azaldi korkmustum bende.icim rahatladi

Ay cok sukurint sut azalir bebek cekemez falan yaziyordu.burdaki doktor silikonlu verme dedi.biri zaten mastitden azaldi korkmustum bende.icim rahatladi
Bende korktum canım ama azaltmiyor bebek çekip memeyi boşaltıyor zaten boşaldıkça süt üretimi tekrar başlıyor. Öyle olsa sağınca da sütün azalması gerekirdi. Bir de dünden beri maltana diye bir içecek var onu içiyorum acayip sütümü arttırdı. 2 göğsümden toplam 50-60 cc çıkarken dünden beri 80-90 a çıktı. Sütün azsa dene istersen canım

ben de oda yok gece ayakta gündüz ayakta dayanamıyorum isyan ettim resmen nerden istedik yaptık diye töbe dedim
Oluyo öyle şeyler yalnız değilsin. Ben de cinnet geçirme noktasına gelince sus artık filan diye bağırıyorum. Sanki anlayacak. Bu beni kötü anne yapar mı bilmem ama en azından sakinleşmemi sağlıyor.

Back