• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 ekim anneleri

Iki hafta önce mide yanması şişkinlik bulantı gibi sebeplerden uyuyamaz oldum bu hafta itibariyle sakinleşti biraz daha ve uyuyabiliyorum
Doktoruna danış bence bana bulantı için zencefil ve dondurma önerdi ayrıca hergün ayva ve elma yiyorum midem rahatladı sakın telaş yapma herkes bu evreyi farklı yaşıyor olabilecek şeyler.[/QUOT

Doktorum mide bulantısı için ilaç verdi.fakat midem çok bulanmoyor.yanma ve şişkinlik var.Herkes çok uyududugunu söylerken benim uyuyamama farklı geldi çok telaşlandım canım. inşaallah düzelir.içimi rahatlattınız

İnşaAllah canım.Allah yardumcın olsun canım çalışırken çok zor..mide bulantısı bende de yok
İçime su serpiyosunuz inşaallah düzelir.
amin canım çok zor oluyo bana ama tabiki düzelir inşallah iyi düşünelim iyi olsun :)
mide bulantısı yüzünden haftalarca hastanede yatanlar var biz onlara göre şükürlüyüz :KK45:

Merhabaa hanımlar. Biz şükür keseyi gördük ama sat 6 haftalıkken kese boyutu 5 haftalıktı. Sağlıklı dedi dr. İnşallah ilerleyen hftalarda gelişimi gününü yakalar. 15 gün snra kalp atışı için çağırdı :)
Bende aşırı uyku hali ve gögüs şişmesi dışında bir değişiklik yok henüz. Arada bir kasık batmalarım devam ediyor birde.

Merhabaa hanımlar. Biz şükür keseyi gördük ama sat 6 haftalıkken kese boyutu 5 haftalıktı. Sağlıklı dedi dr. İnşallah ilerleyen hftalarda gelişimi gününü yakalar. 15 gün snra kalp atışı için çağırdı :)
Bende aşırı uyku hali ve gögüs şişmesi dışında bir değişiklik yok henüz. Arada bir kasık batmalarım devam ediyor birde.
CAnim bende dün doktora gittim aynı şeyi söyledi banada haftaya salı kalp sesi için çağırdı bendede aynı belirtiler var mide bulantısı hiç yok senin son adet tarihin neydi bide kese boyu kaç ultrasyön kagidinda

Masallah :) kac arti kacta duyuldu ? Bde vajinal mi abdominal mi ?
Sağol canim cumlemizinkini korusun Rabbim bizi gec cagirdi oncesinde de duyariz ama siz iki hafta durun dedi ben cok paniğim doktor biraz bekle bakalim diye bilerek 7+4 de cagirdi duyduk darisi sana canim karindan bakti alttan hiç bakmıyor

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar :) Bilgisi olan var mı?Bu ultrasonda tarih hesaplama neye göre göre oluyor.Yani son adet tarihini katıyor mu
Kese ve sonra da bebek boyuna gore benim ilk gun 6.3mm cikmisti uzerine 30 ekliyoruz 7 ye boluyoruz o zaman 5+4 tym 5+1 cikmisti ultrasonla ve bu hesapla

Sağol canim cumlemizinkini korusun Rabbim bizi gec cagirdi oncesinde de duyariz ama siz iki hafta durun dedi ben cok paniğim doktor biraz bekle bakalim diye bilerek 7+4 de cagirdi duyduk darisi sana canim karindan bakti alttan hiç bakmıyor

Masalah allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.. bende erkn gitmek istemedim duyamayip strese girmemek icin o yuzden merk ettm teşekkür ederim :)

CAnim bende dün doktora gittim aynı şeyi söyledi banada haftaya salı kalp sesi için çağırdı bendede aynı belirtiler var mide bulantısı hiç yok senin son adet tarihin neydi bide kese boyu kaç ultrasyön kagidinda

Bizi 2 hafta sonrası için çağırdı canım yani son adete göre 8 haftalık keseye göre 7 haftalık olacak kalp atışı için gittiğimizde.
8.6 mm çıktı ultrasonda.
İlk haftalarda abdominal ultrason vajinal ultrasona göre 1 hafta daha küçük gösterebiliyor diye okumuştum internette ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

Herkese merhabalar kaç gündür giremedim. Herkese hayırlı haberler diliyorum. Pazartesi tahlil sonuçlarım çıktı. D vitamini eksikliği ve toksoplazma çıktı. Sizlerde de bunlardan çıkan var mı? Ve benim hala midem bulanmiyor moralim bozuk

Kızlar giremedim ne zamandır araştıra araştıra beynim döndü.Sata göre kesem ufak çıktı yolk kesesini göremedik.Ve 6+ 4 olmam lazımken 4+6 çıktı ve yolk kesesi. Yoktu henüz normal mi.

Bir de özele mi gidiyorsunuz devlete mi gidiyorsunuz.Benim doktorum haftada 2 gün çağırıyor hiç 2 hafta sonra gel demedi

Kızlar giremedim ne zamandır araştıra araştıra beynim döndü.Sata göre kesem ufak çıktı yolk kesesini göremedik.Ve 6+ 4 olmam lazımken 4+6 çıktı ve yolk kesesi. Yoktu henüz normal mi.
Canım çok normal stres yapma ben de 5+1 de yolk kesesı gördüm.

Ultrasona göremi peki :KK43: Eşim gidiyor ben de yalnızım yarın gidiyorum kontrole.İnşallah görürüm
Canım ben yurt dışındayım burda karında bakıyor Ve vajinal ultrason da da bakıyor benım katirnımda bakınca dedı gozukmez ve alttan ultrasonda bakıp gördü .

Normal vajinal doğuma nasıl hazırlanmalıyım?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan normal vajinal doğum hazırlığının püf noktalarını Kadınlar Kulübü TV'ye anlatıyor.

Normal vajinal doğum yani bebeğin dünyaya gelmesiyle ilgili hazırlıklar gebeliğin başından itibaren başlıyor. İlk önce anne bebeğini nasıl doğurmak istediğine kendisi karar veriyor. Kendi ağrı eşiği, geçirdiği ameliyatlar, daha önce yaşadığı duygular, değişimler ya da gebelik aşamasına nasıl geldiği, o bebek için neler hissettiği çok önemli.

Vajinal doğumu elbette desteklememiz lazım. Doğal olan vajinal doğum ancak vajinal doğumun önünde olan engeller var ise de ne hekim olarak ne de hasta olarak burada tutturmamak gerekir. İşte tüm ayrıntılar..

Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz.
Diğer videolar için: https://www.kadinlarkulubu.tv/

Canım ben yurt dışındayım burda karında bakıyor Ve vajinal ultrason da da bakıyor benım katirnımda bakınca dedı gozukmez ve alttan ultrasonda bakıp gördü .
Evet benimki de gözÜkmez diye baktı.Ultrasonla sat uyuşuyor muydu sizin peki

Back