çalışmak bi yandan dinlendiriyor dimi, çocuğunu özlüyorsun en azından :) bi yandan da hepsine yetişmek zor. benim dükkan işi iptal oldu. iyi mi kötü mü bilmiyorum. allah yardımcımız olsun :)Aynen canım ücretsiz izindeyken tüm dünyam çocuk olmuştu, nefes alamıyordum. İşe başladım, resmen işteyken dinleniyorum. Bir de branşım Türkçe. Hiç susmadan 7 saat ayaktayım.
Akşam işten gelince annemde yemek yiyoruz. O sayede aşırı yorulmuyorum ama kızım beni tüketiyor resmen. 12’den önce uyumuyor. Kızım doğmadan önce 21.30’da TV’de “çocuklara iyi geceler” yazınca pijamalarımı giyerdim :) :)
Gözüm ısırıyor sanki seni hatunSelam kızlar
Doğumdan sonra da bayaa aktif kalmış topik helal size. Benimki abi oldu şimdiye kadar kurduğum tüm düzen bozuldu.2 yaş sendromuyla beraber zorluyor beni her konuda.
Akşam 9 sabah 7 arası deliksiz, öğlen de 2saat uyuyan çocuk gitti. Gece sürekli ağlayarak uyanan ve sabah 6da herkesi ayağa kaldıran çocuk geldiüstelik kendi başına uykuya geçmekte de zorlanıp yastığını bana uzatıyor ayakta sallayayım diye.
Kızlar Sizlerin uyku düzeni nasıl. Kaç saat ve ne şekilde uyuyor acaba.
Gözüm ısırıyor sanki seni hatun
3. Topikte karşılaşmayalım tatlım mümkünsehahah sende mi bu topikteydin bir zamanlar . Aklıma gelmeliydi 22 ay var aralarında dediğinde
Bnm oğlanda 12 1 anca uyuyor o zaman da sabah 10 da uyanıyor 1 öğün sallantıya giriyor. Ztn hala aşırı zayıf. Bu uykusuzluk beni mahvetti. Bnde neden benm oğlan böyle uykusuz diyodum. Sizlerinde aynıymış. Çok yorgunum çok. Önceden 9.30 10 da uyuyordu. Kendime eşime evime vakit ayırabiliyordum. Şimdi hiç bir şeye vakit yok. İnat hat safhada. Doğduğundan beri acayip hareketli bir çocuk. Nerde fırlamalık orda benim ki.
2024 güzel tarih diyorum sonra ikisi birden ağlıyor hayııııırrr diyorum.3. Topikte karşılaşmayalım tatlım mümkünse
İkimize de yeter
Büyütelim bi onları
Sonradan dahil oldum sayılır canım hamileyken yoktum
Hoş buldum canım2024 güzel tarih diyorum sonra ikisi birden ağlıyor hayııııırrr diyorum.
Nasip kısmet canım
hoşgelmişsin öyleyse
ben de acele etmek istemiyorum sonuçta hem kendi fizyolojik olarak hazır olmalı hem de psikolojik.adem güneş de ısrarla bez biraktirmaya çalışılırken çocuğun psikolojisine zarar verildiğini ve bunun inatçılık, altına kaçırma gibi sonuçları olduğunu söylüyor.Çocuk doktoru olan kuzenim de bezi bırakmak için erken dedi. 3 yaşında o kaslar tam olarak gelişmiş oluyormuş. İki çocuğuna da üç yaşında bıraktırmış.
Pek çok arkadaşım 2 yaşında bezi çıkarıp günlerce evin her yerinden çiş kaka temizlediler ve beze döndüler. Üç yaşında tamamen bıraktı çocukları hep.
Bezi çıkarıp sürekli evin her yerine çiş yapanlar da oldu. Tekrar bez taktırmadılar ama tuvalete de yapmadılar. Bir arkadaşımın kızı evde hep aynı koltuğun arkasına yapıyordu kakasını
çalışmak bi yandan dinlendiriyor dimi, çocuğunu özlüyorsun en azından :) bi yandan da hepsine yetişmek zor. benim dükkan işi iptal oldu. iyi mi kötü mü bilmiyorum. allah yardımcımız olsun :)
sağol canım desteğin için. büyüyorlar belki daha da rahatlarız, yada tam tersi bilmiyorum:)Gercekten çalışmak dinlendiriyor insanı. Ben sürekli ogluma keske kendim baksam diye hayıflanıyorum ama işe gelip gitmek 2 kisi ile sohbet etmek bile iyi geliyor çalışırken. Burada dinlenmeye vakit buluyor insan. Sen sürekli kızınla ilgileniyorsun yoruluyorsun kendine vakit ayıramıyorsun boyle hissetmen cok normal bence
Ben de 3 yaşı bekliyorum bence hiç acelesi yok gibi şu anda ki doktorumuz da utanıp kakasını yaparken saklanmadığı sürece başlamayın dedi bende hiç başlamayı düşünmedim o yüzdenÇocuk doktoru olan kuzenim de bezi bırakmak için erken dedi. 3 yaşında o kaslar tam olarak gelişmiş oluyormuş. İki çocuğuna da üç yaşında bıraktırmış.
Pek çok arkadaşım 2 yaşında bezi çıkarıp günlerce evin her yerinden çiş kaka temizlediler ve beze döndüler. Üç yaşında tamamen bıraktı çocukları hep.
Bezi çıkarıp sürekli evin her yerine çiş yapanlar da oldu. Tekrar bez taktırmadılar ama tuvalete de yapmadılar. Bir arkadaşımın kızı evde hep aynı koltuğun arkasına yapıyordu kakasını
O da tek başına işaret değil ki bizim için. Benimki yaklaşık 10 ay evvel öyleydi koltuğun arkasına geçer çömelirdi. Sonra da benden uzakta gezinirdi değiştirmeyeyim diye. 2yaşından sonra koltuk arkasını bıraktı geldiği anda koltukta oturuyorsa bile inip çömeliyor ulu orta. Sonra da kaçıyor benden. Bıraksam öyle kalır hiç rahatsız olmaz.Ben de 3 yaşı bekliyorum bence hiç acelesi yok gibi şu anda ki doktorumuz da utanıp kakasını yaparken saklanmadığı sürece başlamayın dedi bende hiç başlamayı düşünmedim o yüzden
Biz nasl 1.5 yaşında öğrenmişiz o zaman. Tuvalet iletişimi yapanlarda erkenden öğreniyor.Çocuk doktoru olan kuzenim de bezi bırakmak için erken dedi. 3 yaşında o kaslar tam olarak gelişmiş oluyormuş. İki çocuğuna da üç yaşında bıraktırmış.
Siz bezi bıraktınız mı 1.5 yaşında. Kız mı erkek miBiz nasl 1.5 yaşında öğrenmişiz o zaman. Tuvalet iletişimi yapanlarda erkenden öğreniyor.
Ben de onu diyorum erkenden başlanıyor, bir çocuk bezi bıraktı diye hepsi bırakabilir anlamına gelmiyor. Biri 18 aylıkken bırakıyor, öbürü 36 aya kadar yere kaka yapıyor.Biz nasl 1.5 yaşında öğrenmişiz o zaman. Tuvalet iletişimi yapanlarda erkenden öğreniyor.