2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
demek genelin uykuları öyle. kızım da 8-9 gibi yatıp 7de kalkardı. şimdi 12den aşağı yatmıyor sabah da 9.30-10 gibi kalkıyor. gece dizi izleyen ergenler gibi takılıyor. eşimle özel hayatımız kalmadı

selam kızlar, esra_s canım ben de hala emzirmeye devam ediyorum. Çevreden çok baskı var bırak diye, ben de çok zorlanıyorum ama bir yandan da emzirmeyi seviyorum. Gece deliksiz uyumuyorlar hiç, bir de 2 olunca biri yatıp diğeri kalkıyor ben uyuyormuyum uyumuyormuyum artık bilmiyorum. Sanırım benim de bünyem alıştı buna :) Bende ramazanda artık bıraktırayım diyorum ama emin değilim. onlardan çok sanki ben kesmeye hazır değilim gibi hissediyorum. Geçen gün arkadaşımla görüştük. Kızı 3 yaşında ama emzirmeyi kesmemiş. Diyor bir gece yatmadan emiyor, gece boyu uyuyor bir de gündüz 1 kere emiyor. Benim de belki öyle olur diye bir yandan da kesmek istemiyorum. Bez açmaya başladığımızda ama kesmem gerekecek. Oda ayrı bir sıkıntı. Benimkiler daha konuşmuyor. Bu gidişle bezi de geç açacak gibiyiz. İkizler de saldım gerçekten çünkü hiç bir şey planlı olmuyor. Büyüğü 26 aylıktı bezi bırakmıştı bunlar 27 aylık olacak tık yok valla :)

Hamdolsun iyiyim canım. Benimkinin 4azı diş duruyor daha çıkmayan. Tutturmalar bizde de var. O inat ben inat. İkinci hamileliğim zor geçti çok kanamalar geçirdim 30+4te doğurdum 23 gün küvezde kaldı. Şimdi 5aylık oldu. 22ay var aralarında. İkisini idare etmek çok zor olsa da çok şükür bu günlerimize. Eşim de yoğun çalışıyor tek başına bakmak yordu biraz sadece. Kış bitsin onun tuvalet eğitimi biter, ikinci ek gıdaya alışır bende biraz rahatlarım diye hayallerim var. Bakalım.

Zor günler geçirmişsiniz neyseki sağ salim almış getirmişsin yavrunu evine çok sevindim ikinci de erkek ti seninde değil mi Allah sana bağışlasın.Yaş aralıkları çok, az tek başına Allah yardımcın olsun.Dedigin gibi kış bitince rahatlarsın ikisi bir büyür gider bir bakmışsın birlikte okula götürüyorsun :)

Kızım da 12’den önce uyumuyor. Gündüz uyumak istemiyor Tam dalarken silkelenip kalkıyor. Ben sallamıyorum, rutinle uyutuyorum ama artık sinirlerim harap oluyor.
yeni eve taşındığımız için böyle oldu sanmıştım ama hepiniz öyle diyorsunuz. Dönemsel demek ki.

Amin canım cümlemizinkini bağışlasın korusun Rabbim.
İnşaallah canım. Çok sağ ol

canım bana da bırak diye çok baskı yapıyorlar ama henüz dişleri bitmedi(son 2 azıyı bekliyoruz) ben de emzirmeyi azaltarak onun da isteğiyle bırakmak istiyorum.en son gece emzirmeyi keserek ama bu birkaç aya yayılan bir süreç. bez konusunda ise 26aylik olmamıza rağmen bezini zor degistiriyorum kendi rahatsız olmuyor henüz. kuzeni 34aylikken öğrendi o yüzden de aceleci davranıp zorlamak istemiyorum.yurumek gibi kaslarının hazır olması gerek bu konuda da.yazin deneyeceğim ben de.simdilerde anlatıyorum sadece biraz daha büyü bizim gibi tuvalete yapacaksın, sifonu çekip elimizi yıkayacağız diye merakla dinliyor. her çocuk kendine özel, belli sayılara bağlı kalıp zorlamaya gerek yok.hem onların hem de biz annelerin hazır olması lazım. bakalım hayırlısı 2 yıldır gecede 2saat kesintisiz uyku ile ölmedim

Bende biraktirmak için disleri bekliyorum. 2.5 yasinda çıkmış olurlar heralde

Bundan 1 ay once gekaketti bu ara biraz daha iyi. Ben azi dislerine bağlıyorun.cok.zor çıkıyor

Hayirdir canim neden boyle düşünüyorsun
hiç kendime, eşime zaman ayıramıyorum. yağmur yağınca onunla çıkamıyorum dışarı, eve tıkılıp kalıyorum. artık anneme de bırakamıyorum. eskiden ikna olurdu anne gelecek deyince. şimdi arkamdan kıyamet kopuyormuş. geçende annem götürdü 1 saat sonra geri geldi durmamış.
çocuk niye yapar ki insan diyorum bazen. kızacaksınız bana ama... (onun için ölürüm)

canım herkesin durumu farklı kiminin annesi,ailesi bakıyor, kiminin bakıcısı var,kimi kreşe veriyor.ben çalışmıyorum,yaşadığım ilde hiç akrabam yok,yakın bırakabileceğim bir dostum da yok.cikarsak haftasonu hepbirlikte eşim,oğlum çıkıyoruz o huzursuz olunca eve geliyoruz.basbasa hiç çıkamıyoruz, uyuduğu saatler dışında yalnız kalamıyoruz.bazi şeyler değişiyor çocuktan sonra,imkanın varsa vakit ayır ama benim yok ve kabullendim ,düşünmüyorum çok fazla Allah sağlık versin büyüyor maşallah bi gün düzene girecek herşey.her güzelliğin bir zorluğu var

Canım artık büyüdüler ayrı kalmayı biliyor bebeler.Benim de Istanbulda kimsem yok bir kardeşim var bana çok uzak oturuyor onun kızında ben bakıyorum çocuklarımı bırakabileceğim kimsem yok büyük oğlumun okul toplantılarına bebekle gidiyorum geçen bebek arabası kucagimda merdivenden inerken takıldım Allah korudu tepetaklak düşmekten son anda kurtuldum, bırak yağmurda gezmeyi güneşte bile dışarı çıkamadığım günler oluyor biz hep curcuna halindeyiz dışarda :) Ancak çocuklar yatınca haftasonu sohbet edip birlikte vakit geçirebiliyoruz..Demem o ki dünyanın düzeni bu galiba,içgüdüsel bişey anne olmak kendi hayatını birdaha eskisi gibi asla yaşayamıyor anneler...

Ben haftanın 5 günü depresyondayım 2 gun mutlu olabılıyorum sadece çok uzuluyorum pişman oluyorum ne yapacagımı bılmıyorum eşimide kırıyorum oglumuda kırıyorum.. İşe başlamadan önce ücretsiz izindeydım kreş dedık duzeltır daha cok battım gıbı eve gel koşuşturmaca sureklı gel git yaşıyorum

Aynen canım ücretsiz izindeyken tüm dünyam çocuk olmuştu, nefes alamıyordum. İşe başladım, resmen işteyken dinleniyorum. Bir de branşım Türkçe. Hiç susmadan 7 saat ayaktayım.
Akşam işten gelince annemde yemek yiyoruz. O sayede aşırı yorulmuyorum ama kızım beni tüketiyor resmen. 12’den önce uyumuyor. Kızım doğmadan önce 21.30’da TV’de “çocuklara iyi geceler” yazınca pijamalarımı giyerdim :) :)

amin canım çok şükür sağlıklılar. hasta olanları düşünüp şükretmek lazım. allah sana da kolaylık versin. benim yine annem yanımda. sağol canım inşallah

çok şükür allah korumuş. yazdıklarından srnin güçlü biri olduğunu anlıyorum. allah sağlık versin yavrulara sağol canım napalım büyütecez allahın izniyle.

anlıyorum canım herkesin düzeni farklı işte... 20'li yaşlarda çocuklara bayılırdım ne bileyim enerjim hayata bakış açım farklıydı. mutlu bir yuva hep hayalimdi. çok şükür allah nasip etti ama isyan ediyorum bazen.. allah kolaylık versin sana da canım ya sabır versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…