- 11 Ocak 2012
- 342
- 34
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #1.561
Ben memurum mecbur çalışacağım. Bebeğin geldiğini bilmeden ev aldık. Kredi borcu var en geç 4 aylıkken işe geri dönmem gerekecek. 6 aylık yapabilsem bari diye üzülüyorum. Rabbimin ne kapı açacağı belli olmaz belki de bir kaç ay ücretsiz izne çıkma şansım olur inşallah. Bu arada ben 6.15 te kalkıp 7'ye 10 kala yola çıkıp akşam 7'ye doğru eve geliyorum :)
bende çikolata yiyemez oldum.
Beni de ekler misinEkledim kızlar isteyenleri
benimde sat 9 ocak ama senın ki geç döllenme canım sanırsamSelam kızlar
Bugün ilk doktor randevum vardı ve o kadar tedirgindim ki anlatamam:
Geçen hafta hcg 68,52 (sağlık ocağı) / 71,8 (özel hastahane) çıkmıştı ve ultrasonda daha bir şey görünmedi.
Son adet 9 ocak idi.
Bugün kendi doktoruma gittim ve hcg 4000 çıktı
Normal ultrasonda bir şey görünmedi, ama alttan bakınca ufak bir siyah nokta göründü (şu an 5,1 mm ). Hem hcg değeri, hem de büyüklüğü 1aylık olduğunu doğruluyormuş
Ekim ortası bebişi bekliyoruz artık
Annemlere hafta sonu güzel bir süpriz hazırlayıp duyurmaya düşünüyoruz.
Sizde durumlar nasıl ? Umarım hepinizin hamileliği iyi gidiyordur
buaralar doktora gidicek olan ve benim gibi karın ağrıları olan varsa bir doktorada danışıp,benide bilgilendirirseniz çok çok sevinirim.
buaralar doktora gidicek olan ve benim gibi karın ağrıları olan varsa bir doktorada danışıp,benide bilgilendirirseniz çok çok sevinirim.
Tek kisi calisip ev bakacak ve kredi odeyecek... kocamin ordinaryus felan olmasi lazim herhalde:) istanbul sartlarinda cok zor:)Senin işin daha zormuş cnm , bizde ev almayı istedik ama şartlar uymadı napalım , önümüzdeki sene alacağız inş.
Tek kişi kredi ödemelerine yetmiyormuki cnm ?
benimde sat 9 ocak ama senın ki geç döllenme canım sanırsam
Bende dun sordum arada agrir arada durur kan olmadigi surece normaldir dedi. Rahim buyuyor olacak tabi. Ben ilk gebeligimde sabaha kdar agridan uyumadigimi biliyorumBenim de var. Ben bugün gittim ve sordum.
Kontrol edelim, sıkıntı olmaz dedi. Baktıktan sonra sıkıntı yok, rahimin büyümesinden kaynaklanan sancılar dedi.
Bugün doktor kaç haftalıksın dedi sana keseye göre ?Evet canım, sanırım aramızda 1-2 hafta var.
Ben bu hafta uçak yolculuğu yapacağım için sordum doktora, sıkıntı yok dedi banaYolculuk yasakmıymış ?
Ben bu ara 3000 km falan yaptım sanırım
Doktora sormamıştım oda uyarmadı bu konuda
İnşallah sıkıntı yaşamayız iki gün sonra tekrar yola çıkıcam bende 9 saatlikBen bu hafta uçak yolculuğu yapacağım için sordum doktora, sıkıntı yok dedi bana
Bugün doktor kaç haftalıksın dedi sana keseye göre ?
yani 4 haftalıksın tam öylemi ? Ben doktorun keseyi ölçtüğüne göre yarın 6 haftalık olacağım canım.Haftalık olarak söylemedi, sadece hcg değerin ve kese büyüklüğün tam 1 aylık olduğumu doğruladığını söyledi. Geçen hafta 3.-4. Hafta demişlerdi.
Seninle biz neredeyse aynıyız sanırım senin sat neydi ?yani 4 haftalıksın tam öylemi ? Ben doktorun keseyi ölçtüğüne göre yarın 6 haftalık olacağım canım.
Seninkiy aramızda 2 hafta var gerçekten
Canim gectigimiz temmuz ayinda araba almıştık. Hem ev hem araba kredisini esim karsilar ama bu sefer ne cebimize harclik ne de ev masraflarina para kalır :) Bebek gelene kadar biraz biriktirebilirsek bir kac ay ucretsiz izne cikabilirim inşallah oyle umut ediyorum. Ben anneme cok yakin oturuyorum bebegime annem bakacak ama yine de insanin yuregi dayanmıyor.Senin işin daha zormuş cnm , bizde ev almayı istedik ama şartlar uymadı napalım , önümüzdeki sene alacağız inş.
Tek kişi kredi ödemelerine yetmiyormuki cnm ?
Oyle canim gercekten zor ama napalim bizim bebis kismetiyle geldi. Bizim hic ev almaya niyetimiz yoktu daha dogrusu paramiz yetmiyordu. Bianda bir firsat çıktı karsimiza sonra da hamile oldugum haberini aldık. Hakkimizda hayirlisi olsun en azından okul cagina gelene kadar borclari kolaylariz ondan sonrasi onun gelecegi icin :)Allah kolaylık versin. Ben geçen sene çalışırken ev aldık, ama kiracı vardı ve taşınma masrafı ve başka nedenlerden dolayı kirada kaldık. Kiracıdan aldığımız kira ile kendi kiramızı ödüyoruz. Artık çalışmıyorum, gerçekten zor oluyor bazen. Allah yardımcın olsun. İl arkadaşım vardı, doğumdan 4 ay sonra işe döndü ama çok zor oldu. Onlar da ev borcuna girmişti.
Bizim kiramız da Martta yenilenecek. Ev sahibi geçen sene 120 TL birden zam yapmıştı, ki 2.nci senemiz. Mart'ta yine zam yaparsa kiracımızı maalesef çıkarıp, evimize geçmek zorunda kalacağız. Kendi kiracımı oysa hiç mağdur etmek istemiyorum. Burdaki komşum da çok iyi. Ne yapcaz bilmiyoruz. Bebiş de yolda şimdi.
Umarım allah yardımcın olur, gerçekten hem bebek hem çalışmak zor oluyor.
yani 4 haftalıksın tam öylemi ? Ben doktorun keseyi ölçtüğüne göre yarın 6 haftalık olacağım canım.
Seninkiy aramızda 2 hafta var gerçekten
Ay ne güzel, yeni ev, yeni bir aile üyesi. Umarım hep kısmeti açık olur bebeğininOyle canim gercekten zor ama napalim bizim bebis kismetiyle geldi. Bizim hic ev almaya niyetimiz yoktu daha dogrusu paramiz yetmiyordu. Bianda bir firsat çıktı karsimiza sonra da hamile oldugum haberini aldık. Hakkimizda hayirlisi olsun en azından okul cagina gelene kadar borclari kolaylariz ondan sonrasi onun gelecegi icin :)
Hangi gun yumurtladin canim? O zaman ben kac gunluk hamile oluyorum ya kafam karisiyor bu hesaptan. Son regl tarihim 18 ocak. Ovulasyon testime göre 3 Şubat'ta yumurtladim.Aynen, zaten hesaplayınca benim yumurtlama dönemime uyuyor. Yani 4 haftalık benim mercimek