• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Benim bulantım sinirlendiğimde, acıktığımda, yorulduğumda oluyor. Hiç yoktu okula geldim bir veliye sinir oldum iki derse girdim öğrencilere bağırdım resmen öldüm bulantı ve halsizlik oldu. Sizde de böyle mi? ?

Ben ılk hamılelıgımde 2 tane bırı 3 dıgerı 2 bucuk cm ıkı mıyomla hamıle kaldım ve mıyomlarım rahım ıcındeydı bebekte tam yanlarına yerleşmıştı ve hamılelıkte hormonların etkısıyle mıyomlar buyudu , 9 ay boyunca 6.haftada baslamak uzere sureklı deıl ama en az 5 6 kere aktıf kanamalar yasadım (bu kanamalar mıyomdan kaynaklıydı) her gıttıgımde bebegın rahatı yerınde ıcerde oynuyoken gorduk ama 9 ay boyunca kendımı cok yormadan sureklı olmasada mumkun oldugunca dınlenerek gecırdım hamılelıgımı evet mıyomların erken dogum gıbı bı etkısı varmıs ama ben 39 . Haftada dogum yaptım ,erken gelmedı:) sımdı 2 bucuk yasında oglum
Bu haılelıgımdede mıyomlar yerınde duruyo yıne eskı boyutlarına kuculduler bu sefer bebek uzaga yerlesmıs ama yıne lekelenmelerım basladı , ama bu sefer hıc takılmıyorum ben o kanamalarla oglumu kaybetmedıysem ,yıyecegı ekmegı varsa ALlah nasıp ettıyse her turlu gelıyo hemde herseye kafa tuta tuta:)o yuzden sakın takılma ıhmal etme hıcbıseyı ama ıhmal etmemek adına kendını kasma tedbırını al takdırını Allah'a bırak :) merak etme onlar oyle guclulerkı cok guzel savasıyolar ıcerde yeterkı bız stresten uzak durmayı basarabılelım
Insallah bı nebze rahatlarsın:)

Nasıl içime su serptin anlatamam:)
Benim ilk gebeliğim tüp bebek tedavisiyle ikiz, 32. Haftada doğrular..3. Kendiliğinden oldu, çok sevindik, şaşırdık, ağladık, güldük :) Dedim ki tek gebelik göreyim bir de rahat rahat, zamanında doğurayım, emzireyim, lohısalığın tadını çıkarayım derken bu olaylar gerdi biraz beni..
İnşallah dediğin gibi olur, çocuğun olmaz dedikleri halde olduysa, miyoma rağmen tutunduysa, şimdiden savaşçı minik diyorum:)
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Selam kizlar hastaneden geldim bebegin kalp sesini duymak icin gittim duyduk cok sukur 122 imis ama ben 7. Haftadayim bebegim 6 hafta 3 gunlukmus pazartesi gittigimde 6 hafta 1 gunluk idi 4 gunde 2 gunluk buyumus bu beni uzdu biraz crl pazartesi 0.46cm cuma 0.61cm bu degerlere gore yorumlar misiniz doktor pek yorum yapmadi gec dollenme olmus olabilir dedi ustunkoru:(

Benim bulantım sinirlendiğimde, acıktığımda, yorulduğumda oluyor. Hiç yoktu okula geldim bir veliye sinir oldum iki derse girdim öğrencilere bağırdım resmen öldüm bulantı ve halsizlik oldu. Sizde de böyle mi? ?

valla canım benim sakşn olsam da var şuan çok zorlamıyor ama yemek görmek istemiyorum dün çok kötüydüm kusamadığım için sürekli öğürmek geliyor ama bugün o kadar değil yogurt ye çok iyi geliyor bulantıya ben akşamları süt içmeye çalışıyorum o midemi kötü yapıyor ama akşam yatmadan yogurt yedim bugün rahatım birde çubuk kraker günde 2 paket çubuk kraker bitiriyorum ben

HAMİLELERİN KESİNLİKLE YEMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER NELER?

Kesinlikle yememeniz gereken yiyecekler arasında çiğ ve az pişmiş yumurta ilk başta yer alıyor. Kafein tüketimine ara vermelisiniz. Sigara ve alkol kesinlikle kullanmamalısınız. Sakatatlardan kesinlikle uzat durmalısınız çünkü bakteriye çok açık gıdalardır.

Bazı peynir türlerini de yememelisiniz. Pastörize edilmeyen süt ve süt ürünlerini tüketmemeli, çiğ sütten uzak durmalısınız. Soğuk işlenmiş etler ile az pişmiş etleri de yememeye özen göstermeniz önemlidir.

üssteki bir makaleden alıntı, soğuk işlenmiş et kısmına giriyor sanırım sosis ayrıca sosis salam sucuk da bakteriye açık gıdalardır, ben yememeye gayret ediyorum
Risk almadim zaten:) sosislerini ayirarak yedim makarnayi:) evet tehlikeli oldugunu biliyorum ama iste bi seytan durttu neyse ki nefsime yenilmedim:)

Selam kizlar hastaneden geldim bebegin kalp sesini duymak icin gittim duyduk cok sukur 122 imis ama ben 7. Haftadayim bebegim 6 hafta 3 gunlukmus pazartesi gittigimde 6 hafta 1 gunluk idi 4 gunde 2 gunluk buyumus bu beni uzdu biraz crl pazartesi 0.46cm cuma 0.61cm bu degerlere gore yorumlar misiniz doktor pek yorum yapmadi gec dollenme olmus olabilir dedi ustunkoru:KK43:
Tabiki grc dollenmedir tatlim benim sat a gore 11 haftalik olmam lazim ama keseye gore 8+4 teyim korkma ters hirsey olsa doktor soylerdi

Tabiki grc dollenmedir tatlim benim sat a gore 11 haftalik olmam lazim ama keseye gore 8+4 teyim korkma ters hirsey olsa doktor soylerdi
Evet dogru iste giderek sayinin artmasi beni endiselendirdi pazartesi 2 gun geride idi simdi 4 gun geriden gelmesi. Bu aralar doru duzgun yiyemiyorum ondan mi gelismiyor diye cahilce bir dusunce geliyor aklima alakasi var midir bilmiyorum :KK12:

Vallahi cok dogru diyosun:KK70: sacmalamayi birakmali ve rahat olmaliyim:ıslık:
Benim bi gittigim kontrolde bebegim 5,55 mm di, bir hafta sonra 8,55 mm olarak olculdu moralim bozuldu 3 mm mi buyumus 7 gunde diye.... sonra 3 gun gecti yine gitmistik tahlil sonucu goturmeye 1.23 olctu. Benim anladigim su: yapilan olcumler bebegin durusuna gore bence hep degisiklik gosteriyor o yuzden takilma

Ya ona bakarsan sattan belli oluyor zaten sata göre demiyorum keseye göre konuşuyorum ben daha doğrusu bebekkk
Bana doktor direkt tarih verdi bebeğe ve keseye bakarak 30 ekim diye bu yüzden değiştirdim takvimimi. Sata göre doğum tarihi 25 Ekim.

Benim bi gittigim kontrolde bebegim 5,55 mm di, bir hafta sonra 8,55 mm olarak olculdu moralim bozuldu 3 mm mi buyumus 7 gunde diye.... sonra 3 gun gecti yine gitmistik tahlil sonucu goturmeye 1.23 olctu. Benim anladigim su: yapilan olcumler bebegin durusuna gore bence hep degisiklik gosteriyor o yuzden takilma
Demek ki olabilir ogleden sonra tahlil sonuclarim icin arayacagim doktoru bu hususu bir daha sorarim tekrar rahatlatsin azicik beni o kadar para veriyoruz :KK66:

Back