2017 EKİM Anne adayları

Sanrm en sorunlu ek gıda bendedr.bebege özel hazrlyrm corbalar sebzeler tuzsuz pisiriyorum sadece tadına bakıyo ve yemiyo.miktari 1 tatli kasigi en fazla bikac kask zorla o da.meyve yedigi de az en cok yedigi 1 tane kiraz.hoc öyle bir cay b.falan hayal bizde.sorun bende mi diye de düşünmüyor degilim.herkes herseyi yedir diyo.gecen biri baklava yedirelim diye tutturdu.üstelik tereyağı bile olabilir sonucta alwrjisi de var.bakalım ınş yemeyi ogretebilirz
çok az tuz at kesin yer. tatsız tutsuz yemiyorlar.

bende senin gibi yapıyorum. tereyağına alerjisi varsa zeytinyağı kullanarak yapılabilir. sıfır tuzla yapınca benim bebeğimde yemiyor. ama yok denecek kadar az atıyorum o zaman yemeye başladı. Domates denedim salça yerine. birşey olmadı artık veriyorum. çorbalara 1 diş sarımsak rendeliyorum. oda tat veriyor
O kadarcik tuzun bi zarari oldugunu dusunmuyorum
Bende sarimsak hic denemedim bugn bi denim insallh yer
Buyuk ihtimal benmkininde domatese alerjisi falan yoktur hic vermedim ama un tarhanasinin icinde var 3.4 gunde bir yapiyorum bi sorun yasamadim

Uzun aradan sonra selam kizlar aslinda hep giriyorum takip ediyorum ama burasi bitmis gercekden ne eskilerden yazan var ne bisi 1 haftada bir sayfa anca yorum cikmis
Bizim duzen
kahvaltida yumurta sarisi labne beyaz peynir oyle azar azar yiyor
Ara ogun meyve puresi
Sonra uyku
Oglen uyaninca corba
Ara ogunde yogurt
Gece uykusuna gecmeden oncede en gec saat 7 de muhallebi yiyor

Mamayida aralarda veriyorum ama ictigi 60 ml falan oluyor anca cok acikirsa 120 zar zor bitiriyor
Aptamil hip tahilli kasik mamalar denedim hicbirini sevmedi hepsi cope.
Yogurdu bazen sade bazen muz ekliyorum bazen ceviz ekliyorum

Benim kızım da kaşık mamalarını çok seçiyordu ama aptamil'in sütlü bisküvili ve sütlü ballı irmiklisini sevdi. Bir de içine meyve pekmez filan ilave ediyorum bazen, siz de o şekilde deneyebilirsiniz. İçerikleri çok faydalı çünkü.

Muhallebiyi nasıl hazırlıyorsunuz?

Uzun aradan sonra selam kizlar aslinda hep giriyorum takip ediyorum ama burasi bitmis gercekden ne eskilerden yazan var ne bisi 1 haftada bir sayfa anca yorum cikmis
Bizim duzen
kahvaltida yumurta sarisi labne beyaz peynir oyle azar azar yiyor
Ara ogun meyve puresi
Sonra uyku
Oglen uyaninca corba
Ara ogunde yogurt
Gece uykusuna gecmeden oncede en gec saat 7 de muhallebi yiyor

Mamayida aralarda veriyorum ama ictigi 60 ml falan oluyor anca cok acikirsa 120 zar zor bitiriyor
Aptamil hip tahilli kasik mamalar denedim hicbirini sevmedi hepsi cope.
Yogurdu bazen sade bazen muz ekliyorum bazen ceviz ekliyorum
peki sütlü büsküvili olan aptamilde benimkiler çok seviyor denediniz bu kaşık mamasını

O kadarcik tuzun bi zarari oldugunu dusunmuyorum
Bende sarimsak hic denemedim bugn bi denim insallh yer
Buyuk ihtimal benmkininde domatese alerjisi falan yoktur hic vermedim ama un tarhanasinin icinde var 3.4 gunde bir yapiyorum bi sorun yasamadim
corba yaparken yarım domates koy salça yerine. salçada domatesden yapılıyor sonuçta. alerjisi olsa belli olurdu.

Benim kızım da kaşık mamalarını çok seçiyordu ama aptamil'in sütlü bisküvili ve sütlü ballı irmiklisini sevdi. Bir de içine meyve pekmez filan ilave ediyorum bazen, siz de o şekilde deneyebilirsiniz. İçerikleri çok faydalı çünkü.

Muhallebiyi nasıl hazırlıyorsunuz?
Suan sut bal irmikli aldim yine sevmedi icine muz eziyorum bisiler karistirinca belki yiyor biskuviliyi denemedm deniym o zaman
Evet hem faydali hemde kolaylik sagliyo hazirlamasi rahat

Muhallebiyi cesitlendiriyorum surekli
Irmik,pirinc unu, arpa unu degisikli kullaniyorum bunlardan birini suyla muhallebi kivamina getirip icine o an ne bulursam o meyveyi ekliyorum
Bugun irmigi suyla haslayip icine yarim muz iki tane gun kurusu kayisi ekledim mesela.
Dunde kiraz ve seftali eklemisdim
Elimde hangi malzeme varsa ona gore cesitlendiriyorum

Icinede iki uc olcek devam sutu ekledigimde daha guzel oluyor
Emziriyorsan anne sutu ekleyebilirsin

corba yaparken yarım domates koy salça yerine. salçada domatesden yapılıyor sonuçta. alerjisi olsa belli olurdu.
Evet dogru alerjisi olsa salcadanda olurdu
peki sütlü büsküvili olan aptamilde benimkiler çok seviyor denediniz bu kaşık mamasını
Mutlaka deniycem ilk denk geldiginde alcam.
Aptamilin ki degilmi?

Suan sut bal irmikli aldim yine sevmedi icine muz eziyorum bisiler karistirinca belki yiyor biskuviliyi denemedm deniym o zaman
Evet hem faydali hemde kolaylik sagliyo hazirlamasi rahat

Muhallebiyi cesitlendiriyorum surekli
Irmik,pirinc unu, arpa unu degisikli kullaniyorum bunlardan birini suyla muhallebi kivamina getirip icine o an ne bulursam o meyveyi ekliyorum
Bugun irmigi suyla haslayip icine yarim muz iki tane gun kurusu kayisi ekledim mesela.
Dunde kiraz ve seftali eklemisdim
Elimde hangi malzeme varsa ona gore cesitlendiriyorum

Icinede iki uc olcek devam sutu ekledigimde daha guzel oluyor
Emziriyorsan anne sutu ekleyebilirsin
Teşekkür ederim deneyeceğim. Böyle farklı tarifleri öğrenmek iyi oluyor. Anne sütü yok maalesef ama mamasından eklerim.

Ek gıda olayında sanırım nezaman başlandıgınında önemi var etrafımdaki bebekli kadınların çoğu 6 ayı beklediğimizde yedirmekte sorun yaşadık dediler ben 4.5 ayda yogurtla başladım ve şuan herşeyi yiyo oğlum. Bi tek mercimek nohut gibi şeyler ve balık denemedim daha. Geri kalan şeylerden ne verdiysem yedi akşam yemeklerinde kendi de yemezse bize de yedirmiyo o gün yemekte ne varsa onun içinden biseyler veriyorum sade makarna yogurtlu bulgur pilavı patates tavuk biz ne yiyosak o da yiyo acısız olanlarından :)

Çok şükür bizde hiç sorun yaşamadık ek gıdalarda yemek yemeye bayılıyor resmen zevk alıyor yerken hatta bittiğinde baya ağlıyor tabağa bakıp bakıp tarhana çorbası icmedi bende zorlamıyorum tiksinmesin diye aradan biraz zaman geçince yeniden denerim hele bu aralar dut yiyoruz bayılıyor kan damlasini vermiyorum ben kırmızı meyve varsa veriyorum mamasinada pekmez katıyorum bu ay kan sayimida yaptirdim güzel çıktı

Çok şükür bizde hiç sorun yaşamadık ek gıdalarda yemek yemeye bayılıyor resmen zevk alıyor yerken hatta bittiğinde baya ağlıyor tabağa bakıp bakıp tarhana çorbası icmedi bende zorlamıyorum tiksinmesin diye aradan biraz zaman geçince yeniden denerim hele bu aralar dut yiyoruz bayılıyor kan damlasini vermiyorum ben kırmızı meyve varsa veriyorum mamasinada pekmez katıyorum bu ay kan sayimida yaptirdim güzel çıktı

Evet ben de dut veriyorum bazı doktorlar 1 yaşa kadar önermiyomuş ama bizde alerji felan yapmadı çok şükür. Hatta kabız olmuştugeçen gn ilk defa çocuk resmen kendini sıka sıka ağlıyordu dut yedirdik 15 20dk da hemen yaptı kakasını.

Evet ben de dut veriyorum bazı doktorlar 1 yaşa kadar önermiyomuş ama bizde alerji felan yapmadı çok şükür. Hatta kabız olmuştugeçen gn ilk defa çocuk resmen kendini sıka sıka ağlıyordu dut yedirdik 15 20dk da hemen yaptı kakasını.
Bizim kinede dokunmadı evet çokta güzel bagirsak çalıştırıyor valla herşeyi deneyip veriyorum malum çok emziremiyorum ikinciden dolayı hazır mamada vermek istemiyorum sütten kesene kadar herşeyi yesin en azından

Kan d
Kan damlası ben de vermiyorum inşallah zarar vermeyelim derken hata yapmıyoruzdur

Kan damlası vermiyorsunuz sizce zararlı olan birseyi doktor verir mi? Bana beyin gelişimi icin önemli diye söylediler.
Bende vermiyorum iki aydir oncede zaten dogru duzgun vermiyordum.
Bence tahlil yapilmadan verilmesi cok sacma ve gereksiz.
Yarin 8.ay tahlillerini yaptirdigimda bi eksiklik cikarsa ona gore verecegim.
Iceriginde bobreklere organlara zarar verebilecegi zaten yaziyor. O yuzden verdigim zamanda icime sinmiyordu vermedigim zamanda.
En dogrusunu tahliller soyliycek galiba

Bende vermiyorum iki aydir oncede zaten dogru duzgun vermiyordum.
Bence tahlil yapilmadan verilmesi cok sacma ve gereksiz.
Yarin 8.ay tahlillerini yaptirdigimda bi eksiklik cikarsa ona gore verecegim.
Iceriginde bobreklere organlara zarar verebilecegi zaten yaziyor. O yuzden verdigim zamanda icime sinmiyordu vermedigim zamanda.
En dogrusunu tahliller soyliycek galiba
Düzenli verdigimi söyleyemem. Aklıma geldiğinde veriyorum. Zaten sağlık ocağının verdiğini kızım hiç içmedi. Doktor tadı güzel olan bir şurup verdi. Bunu dene dedi. Bunuda içmezse 1 damla daha yazdı onu dene dedi. Onuda içmezse verme zaten takviye dedi. Çorbalarına kıyma koy dedi. Et suyu değil kıyma köy etin kendisini yesin dedi. Bende her çorbasına mutlaka kıyma koyuyorum

X