2017 EKİM Anne adayları

Sünneti yaptıran arkadaşlara benimde sorularım var
Bizde önümüzdeki ay yaptıracağız
Atak dönemini nirvanada yaşadığımız için geçmesini beklemeye karar verdim

Öncelikle özel hastanede yaptıran arkadaşlar ne kadar ücret ödediniz?
Özel/devlet operasyon ne kadar sürdü?
Sizi bebeğin yanına aldılarmı?
Operasyondan sonra ne kadar gözetimde kaldınız?
İyileşme süreci nasıldı?
Öneriler :))
Biz 40.gün lokal yaptırdık özelde. Ürologların fiyatı daha uygun oluyor cerrahlara göre. Biz tanıdığın önerisi ve referansı ile üroloğa yaptırdık. 400₺ idi galiba tam hatırlamıyorum. Cerrahlar 750-1200₺ arası idi araştırdığımda. Eşim de ürologun uzmanlığına giriyor diye onu istedi.
Biz yanında olduk. Ben kulağına şarkı söyledim. Ağlamadı hiç. Sadece iğne yapılırken biraz ağladı sonrası zaten uyuşukluk. İşlem 20dk falan. Hastanede kalma süremiz 1-1,5 saat falandı. Sünnet bitince gözetim için vs beklemedik.
İğneden yaklaşık 2saat sonra çok kötü ağladı eve yeni girmiştik panik oldum, memeyi verince sustu hemen. Zaten ilk çişte çok ağlar korkma demişlerdi.
Yukarda arkadaşlarında uyardığı gibi mutlaka ama mutlaka masaj yap. En önemli şey o. Ben korkumdan çok bastırmamışım, eşim de kurcalama diyip durdu. Bastırmıştım ama yeterli gelmemiş. Geçen ay kv pipiyi gördü ve dr a gidin dedi. Bize göre normal gelen pipi meğerse yapışmış. Dr çekip yapışıklığı giderdi. Dr çekince kızardı birden ben bağırıp yerimde sıçradım. Beni sakinleştirdiler :)) hiç bir şey hissetmedi sadece tedirgin oldu dedi. Hakikaten de oğlumda ağlama yoktu. Pipi ise İki kat uzadı resmen. Mantar görünümünde olması gerekiyormuş. Bebeğim kilolu diye bize normal geliyordu. Kısacası pipinin yanlarından bastır mutlaka. Netten video vs bakıpda yapabilirsin

İyileşme süreci nasıldı?
Canim ben ozelde yaptirdim 500 tl. Tüm islemler 1 saat surdu operasyondan 15 dk sonra evimize geldik. Bebegin yanina almisti doktor iyilesme surecide toplam 15gun surdu ilk 1 hafta sislik devam etmisti diger 1 hafta icerisinde de sislik dikisler falan tamamen hersey duzelmisti

Zaten gömülü olması ve yapışıklık olması çok ayrı şeyler . Gömülü pipi çok zor sünnet gibi 2. Operasyon gerektiriyor. Bebeklem derileri çok çabuk iyileşme sağlayıp kaynamasından dolayı sünnet derisi pipiye yapışabiliyor normal şartlarsa mantar kısmının açıkta kalması derininde ileri geri rahatca gidiyor olması gerekir. Bazı bebeklerde kilodan dolayı olmuyor deri yapışıp gömülü gibi duruyor ama öyle dsğil şuan pipide ödem çok fazla bizdede çok şişlik oldu ilk banyosuna kadar hep endişe içindeydim ama sonra hiçbşy olmadğını gördüm haftası dolunca banyo yaptırdık biz kafama takılan mikrop kapmaması gereken bir yere neden doktorunuz hiÇnşy kullandırmadı? Batikonla iyileşti beni oğlum çiş sorun değil ama kaka asla gelmesin dedi batikon yarasını kurutup düşmesini sağlıyor çünkü biz bu şekilde 1 haftada iyileştik . Şişlik morluk hafif kanama hepsi normal korkmayın çok geçmiş olsun
Bize de en iyi ilac su dedi 48 saat dolunca gunce 3 5 defa belden asagi yikayin dedi ve hic bisey surdurmedi cidden ama bugun pipisinin basi tamamen ciknis simdi bidaha baktim odemden gomuluydu demekki. Tesekkur ederim yorum icin.

bnm oğlum 15 günlükken sünnet oldu 2 gün üstten terramcyn sıktık 2 günde deriyi geri çekerek sıktık bi boy büyük bez bağladık bi süre öyle geçti gitti şurup fitil vermedik hiç yıkama baticon bardak fln da yaptırmadılar bize tabi çok ufaktı bnm ki geçmiş olsun ağrılarıda hemen dinsin belki de pipiden değil başka bi sorunu vardır
Tesekkur ederim.

İyileşme süreci nasıldı?
Canim ben alanyada yasiyorum. Biz cocuk cerrahina ozel muayenehanesinde yaptirdik. Doktor ilk pipi bolgesine uyusturucu krem surdu. Daha once hic duymamistim. İgneyi hissetmesin diye yapiyormus doktor . Uyku saatinden bir saat once gitmistik cunku doktor uyurken yapacacagini soyledi. Krem bir saat durduktan sonra igneleri yapti ve makattan agri kesici fitilleri verdi. Ben emzirdim uyuttum ve uyurken operasyonu gerceklestirdi. Esimde ben de operasyon boyunca yanindaydik. Operasyon 20 dk civari surdu. Oglum uyaninca gulucukler saciyodu tabi durumdan habersiz :) bu yontemle sunhet yapani tercih etmeni tavsiye ederim. Biz cok memnun kaldik ve 750 tl ödedik. Operasyondan iki saat sonra anestezi etkisi gecince cok agladi. İlk gün zor gecti. Ama ikinci gunden itibaren rahattik. Bence atak döneminin geçmesini bekleme aradan çiksin. İnsan bekledikçe daha cok stres oluyor. Gene sormak istedigin bisey olursa cevaplarim.

Biz 40.gün lokal yaptırdık özelde. Ürologların fiyatı daha uygun oluyor cerrahlara göre. Biz tanıdığın önerisi ve referansı ile üroloğa yaptırdık. 400₺ idi galiba tam hatırlamıyorum. Cerrahlar 750-1200₺ arası idi araştırdığımda. Eşim de ürologun uzmanlığına giriyor diye onu istedi.
Biz yanında olduk. Ben kulağına şarkı söyledim. Ağlamadı hiç. Sadece iğne yapılırken biraz ağladı sonrası zaten uyuşukluk. İşlem 20dk falan. Hastanede kalma süremiz 1-1,5 saat falandı. Sünnet bitince gözetim için vs beklemedik.
İğneden yaklaşık 2saat sonra çok kötü ağladı eve yeni girmiştik panik oldum, memeyi verince sustu hemen. Zaten ilk çişte çok ağlar korkma demişlerdi.
Yukarda arkadaşlarında uyardığı gibi mutlaka ama mutlaka masaj yap. En önemli şey o. Ben korkumdan çok bastırmamışım, eşim de kurcalama diyip durdu. Bastırmıştım ama yeterli gelmemiş. Geçen ay kv pipiyi gördü ve dr a gidin dedi. Bize göre normal gelen pipi meğerse yapışmış. Dr çekip yapışıklığı giderdi. Dr çekince kızardı birden ben bağırıp yerimde sıçradım. Beni sakinleştirdiler :)) hiç bir şey hissetmedi sadece tedirgin oldu dedi. Hakikaten de oğlumda ağlama yoktu. Pipi ise İki kat uzadı resmen. Mantar görünümünde olması gerekiyormuş. Bebeğim kilolu diye bize normal geliyordu. Kısacası pipinin yanlarından bastır mutlaka. Netten video vs bakıpda yapabilirsin

Ayy kv farketmiş Allahtan bende anlamazdım sanırım
İyiki söyledin
Sen sıçramışsın ben garanti ağlarım :))
Bana cerrah daha mantıklı geliyor şimdilik
Doktor araştırmaktan delireceğim :)
Neredeyse soy ağaçlarına kadar bakıcam :)
Daha çok ufakmış olduğunda
Bende doğumdan sonra istiyordum ama biz yoğun bakımda kaldık bi süre yaptıramadım

Canim ben ozelde yaptirdim 500 tl. Tüm islemler 1 saat surdu operasyondan 15 dk sonra evimize geldik. Bebegin yanina almisti doktor iyilesme surecide toplam 15gun surdu ilk 1 hafta sislik devam etmisti diger 1 hafta icerisinde de sislik dikisler falan tamamen hersey duzelmisti
Fiyatı uygunmuş
15 gün huysuzmuydu peki
Benim yanımda kimse yok
Eşimde 3 gün evdeyse 4 gün şehir dışında
Tek başıma idare edebilirmiyim sence

Canim ben alanyada yasiyorum. Biz cocuk cerrahina ozel muayenehanesinde yaptirdik. Doktor ilk pipi bolgesine uyusturucu krem surdu. Daha once hic duymamistim. İgneyi hissetmesin diye yapiyormus doktor . Uyku saatinden bir saat once gitmistik cunku doktor uyurken yapacacagini soyledi. Krem bir saat durduktan sonra igneleri yapti ve makattan agri kesici fitilleri verdi. Ben emzirdim uyuttum ve uyurken operasyonu gerceklestirdi. Esimde ben de operasyon boyunca yanindaydik. Operasyon 20 dk civari surdu. Oglum uyaninca gulucukler saciyodu tabi durumdan habersiz :) bu yontemle sunhet yapani tercih etmeni tavsiye ederim. Biz cok memnun kaldik ve 750 tl ödedik. Operasyondan iki saat sonra anestezi etkisi gecince cok agladi. İlk gün zor gecti. Ama ikinci gunden itibaren rahattik. Bence atak döneminin geçmesini bekleme aradan çiksin. İnsan bekledikçe daha cok stres oluyor. Gene sormak istedigin bisey olursa cevaplarim.
Ay canım çok sağol
Uyuşturucu kremi duymamıştım
Bunuda sorarım
Bi kaş doktorlar görüştüm hep genel anestezi uyguladıklarını söylediler
Küçük diye
Oda içime sinmedi daha çok minnak ağır gelir diye korkuyorum
Ağrı kesiciyide sonradan veriyorlar genelde
Sizin doktorunuz iyiymiş orayamı gelsem napsam :)
Huysuzluk derecesi nasıl
Sence tek başa çıkabilirmiyim

İyiki söyledin
Bende doğumdan sonra istiyordum ama biz yoğun bakımda kaldık bi süre yaptıramadım

Fiyatı uygunmuş
15 gün huysuzmuydu peki
Benim yanımda kimse yok

Ay canım çok sağol
Bunuda sorarım
Küçük diye
Huysuzluk derecesi nasıl
Canim kendin halledebilirsin huysuzlugu sadece ilk gün. Sonrasinda bebegin bir sıkıntısı olmuyor bize iş düşüyor

İyiki söyledin

Fiyatı uygunmuş
15 gün huysuzmuydu peki
Benim yanımda kimse yok

Ay canım çok sağol
Bunuda sorarım
Küçük diye
Huysuzluk derecesi nasıl
Gel valla beraber bakariz kuzuya benim dedigim yöntem cok iyi gercekten uykuda yapmasi genel anestezi cok kotu olur minicik yavruya. Bi igne vurdu uyusturmak icin o bile sersemletti gibi geldi bana oğlumu. Eger sogukkanliysan idare edersin ilk 2 saat cok agliyo biz agri kesici saati gelince hep fitil verdik o cok rahatlatti emip hemen uyudu.ama aglarken evde 4 donduk yalniz olmak her yonden zor ama yaparsin ikinci gun bile sikinti yasamadik biz aksam uykusuna gecerken biraz agladi sadece. Suan hic bi sikintisi yok mesela bugun 3 . Gun

Gel valla beraber bakariz kuzuya benim dedigim yöntem cok iyi gercekten uykuda yapmasi genel anestezi cok kotu olur minicik yavruya. Bi igne vurdu uyusturmak icin o bile sersemletti gibi geldi bana oğlumu. Eger sogukkanliysan idare edersin ilk 2 saat cok agliyo biz agri kesici saati gelince hep fitil verdik o cok rahatlatti emip hemen uyudu.ama aglarken evde 4 donduk yalniz olmak her yonden zor ama yaparsin ikinci gun bile sikinti yasamadik biz aksam uykusuna gecerken biraz agladi sadece. Suan hic bi sikintisi yok mesela bugun 3 . Gun
Ben genel anestezi istemiyorum oğlumun kalbinde sorun var
Lokaldede korkar ritmi hızlanırmı endişesi var
Bi ikna olamadım
Bi doktor bulsam tek hallederim sanırım
Birlikte ağlarız en kötü :)

Oglum son zamanlarda asiri huzursuz hep aglayan bir bebek oldu bir aydir zaten geceleri uyumamaya basladi son 4-5 gundur sebepsiz yere herseye aglamasi basladi cildirtacal cinsden doktor 3 hafta kdr once bir aya dis cikar dedi bu yuzden mi boyle dis donemi bu kdr dengesiz yaparmi bebeklerin duygularini gulerken agliyo birden

Oglum son zamanlarda asiri huzursuz hep aglayan bir bebek oldu bir aydir zaten geceleri uyumamaya basladi son 4-5 gundur sebepsiz yere herseye aglamasi basladi cildirtacal cinsden doktor 3 hafta kdr once bir aya dis cikar dedi bu yuzden mi boyle dis donemi bu kdr dengesiz yaparmi bebeklerin duygularini gulerken agliyo birden
Yapmaz mı bnm kuzum kendini sasti. Kac haftalik?

Ben genel anestezi istemiyorum oğlumun kalbinde sorun var
Lokaldede korkar ritmi hızlanırmı endişesi var
Bi ikna olamadım
Bi doktor bulsam tek hallederim sanırım
Birlikte ağlarız en kötü :)
Allah yardimcin olsun canim nerde yasiyosun bilmiyorum ama benm dedigim yontemle sunnet yapan illaki vardir. Sen guzelce arastir cocuk cerrahlarini bence.

Benim 4 ablam var kimse kimseye benzemiyor
Biyoloji derslerinde genler yazılıp anne babadan çaprazlama yapılıp tüm olasılıklar yazılıyor ya
Hah işte biz tam öyleyiz
Tüm seçeneklerden bir tane :)
Oğlumda en çekinik genleri almış ne bana nede babasına benzemiyor:)
Benim kiziminda bir tek burnu bana benziyo gerisi hep babasi inanir misin ellerinin üzerindeki kil gozeneklerine kadar ayni okadar inceledim yani :KK70: esime diyorum ne cok baskin genliymissin su kiz bana benzemedi diye oda babasinin kizi iste diye seviniyo:))) hasili kelam Allah'in isi iste farkli yaratan O boyayip bezeyen O :)

Kızlar asimizi gecikmeli olduk. Hemşire aynı bacaktan iki Ası vurdu çok yakın vurmuş orası baya kızardı sisecek gibi duruyor buz falan mı koysam bilemedim

X