2017 EKİM Anne adayları

bu ek gıda işide muamma kimi 6 ayı bekleyince yemesi zor oluo hafif hafif yalat dio ama doktorlar 6 ayı bekle flora uygun diil dio su bile vermeyenlerdenim 4 ayımız bitti bundan sonra napıcam kararsızlık içindeyim bi kaç gündür ek gıda geçişle ilgili bişeyler okuyorum zorda gelio açıkcası meme ne kolay hop emzie tamam :)

benimkide biz yerden agzini sapirdatiyor hicbirimiz yiyemiyoruz :))
bugun kendim havuc puresi yapdim blendirdan gecirdim yetmedi tel suzgectende gecirdim putursuz oldu ama verirken korka korka verdim dogru duzgun veremedim ya yutamazsa korkusuyla
kasigin ucuyla dokundurup durdum iki saat ter dokdum nasil vercem ben bunlari hic bilmiyorum cok korkuyorum
Hic birsey olmaz canim. Benim kayinvalidem mamayla beslemis esimi. Doktor 3 aydan snra ek gidaya baslatmis düşün yani. Ben o yuzden fazlada kasmiyorum. Deneme yanilma yontemiyle baslamak gerek. Abartmadan yavas yavas basladik bakalim.

Canım bebeğin anne sütü ile yeterli besleniyorsa başlama daha çok erken. Dr lar anne sütü kilo aldırmıyorsa başlatıyor.
Bir de kavanoz mamalarının içerisinde yok densede ilave şeker var. Mecbur kalmadıkça tavsiye etmem.
Kavanoz mama bir kereligine mahsustu zaten yermi diye denemek icindi. Benim oglum ben ise basladigim icin biberona alisti cok emmiyor dogal olarak anne sutu degil mama ağırlıklı şişiyor. Pek birsey farketmiyor yani

bu ek gıda işide muamma kimi 6 ayı bekleyince yemesi zor oluo hafif hafif yalat dio ama doktorlar 6 ayı bekle flora uygun diil dio su bile vermeyenlerdenim 4 ayımız bitti bundan sonra napıcam kararsızlık içindeyim bi kaç gündür ek gıda geçişle ilgili bişeyler okuyorum zorda gelio açıkcası meme ne kolay hop emzie tamam :)
Hahah demi yaa blw ye takmış durumdayim... Bende 4 u bitirdim doktor sakin ol zaten yiyccek emzir 6 aya kadar dedi. Kasik mamaları da hosuma gitmiyor degil:))

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 kuzum ya benim kiz bu ara gecenin ortasında uyaniyor oyle takılıyor. Bisiyler kemiriyor acaba diş mi? Seninki nasil?

Hahah demi yaa blw ye takmış durumdayim... Bende 4 u bitirdim doktor sakin ol zaten yiyccek emzir 6 aya kadar dedi. Kasik mamaları da hosuma gitmiyor degil:))

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 kuzum ya benim kiz bu ara gecenin ortasında uyaniyor oyle takılıyor. Bisiyler kemiriyor acaba diş mi? Seninki nasil?
Benimki iki gündür alt dudağını olabildiğince içine çekiyor. Bir de tükürüğünü yutmayı öğrenmiş :) Battaniye kemiriyor benimki de. Gece uykuları aynı ama sabahki ilk uykusu yok olmuş durumda. Babayı akşam yatarken görmüyor şu sıralar sabah görünce de şimarıklıktan sapıtıyor uyku.
Diş olabilir zamanı geldi ama bizimkinde yok daha. Isırmaktan ziyade somurmaya endeksli halaa

Benimki iki gündür alt dudağını olabildiğince içine çekiyor. Bir de tükürüğünü yutmayı öğrenmiş :) Battaniye kemiriyor benimki de. Gece uykuları aynı ama sabahki ilk uykusu yok olmuş durumda. Babayı akşam yatarken görmüyor şu sıralar sabah görünce de şimarıklıktan sapıtıyor uyku.
Diş olabilir zamanı geldi ama bizimkinde yok daha. Isırmaktan ziyade somurmaya endeksli halaa
Bizim gece ortasi bölünmüş durumda, sabah normal... Acaba cok mu yorulmuyor?? Bizim kız bildigin yüz üstü donuyor dun başladı ben sok ve uyandığında bunu yapmaya calisip durdu ... Somurme hep var :)

Canım bizimde 4ayimiz bitti bir hafta oldu bende hiç bir şey vermedim doktorda onermiyor zaten ek gıda için erken ler 5ayi bittikten sonra sadece kendi sıktığın meyve suyundan bir çay kaşığı ver çok severse ikikaşık olsun yeter dedi

Hic birsey olmaz canim. Benim kayinvalidem mamayla beslemis esimi. Doktor 3 aydan snra ek gidaya baslatmis düşün yani. Ben o yuzden fazlada kasmiyorum. Deneme yanilma yontemiyle baslamak gerek. Abartmadan yavas yavas basladik bakalim.
anne sütü almayan bebeklerde bazı doktorlar ek gıdaya erken başlatıo sanırım bi komşunun gelini hiç emzirememiş sütü gelmemiş bebek doğduğundan beri mamayla beslenmiş onlarda erken başladjk diolardı hatta küçücükken zeytinyağı flnda verdirmiş doktorları

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz kuzular nasil? Bizim yarin aylik kontrolumuz var iinsalla her sey iyi geçer... Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 ne yapıyorsun blw icin bissuru sey arastiriyorum arkadaşımla konustum o blw ye 7. Ayda baslamis file emzikle falan off fofff kafam bi dunya :) sen ne düşünüyorsun?

anne sütü almayan bebeklerde bazı doktorlar ek gıdaya erken başlatıo sanırım bi komşunun gelini hiç emzirememiş sütü gelmemiş bebek doğduğundan beri mamayla beslenmiş onlarda erken başladjk diolardı hatta küçücükken zeytinyağı flnda verdirmiş doktorları
Ben zeytinyağını hep veriyorum bağırsakları yumuşasın tuvaletini rahat yapabilsin diye. Normalde sakıncalı birseymiydiki

Kızlar saçlarım cok dökülüyor oyle boyle değil. Artik kenarlar açılmaya basladi. Az once bebegim kakasini yapti kakasinda upuzun sacim cikti. Hep topuz saçlarım. Nasil oldu nasil boyle oldu diye kendimi yiyorum. Vicdan azabindan gidicem vallahi. Bir cozum bulan varsa soylesin :KK43:

Ben zeytinyağını hep veriyorum bağırsakları yumuşasın tuvaletini rahat yapabilsin diye. Normalde sakıncalı birseymiydiki
tercih meselesi bn su bile vermeyenlerdim canım zeytinyağı ciğere kaçarsa tehlikeli sanırım ztn kakaları çok sıvı yaparken zorlanmıolar ki mama alıosa o başka tabi

Kızlar saçlarım cok dökülüyor oyle boyle değil. Artik kenarlar açılmaya basladi. Az once bebegim kakasini yapti kakasinda upuzun sacim cikti. Hep topuz saçlarım. Nasil oldu nasil boyle oldu diye kendimi yiyorum. Vicdan azabindan gidicem vallahi. Bir cozum bulan varsa soylesin :KK43:
bnmkide 4 aydr topuz ama yine de her yer saç

Benim dokulmuyodu uzundu birde hep topla hep topuz yap bakamiyorum diye kut kestirdim simdi benimde oyle saclarim dokulmeye basladi her yerden sacim çıkar oldu dedigin gibi bebegin bezindende cikti vicdan azabi duyacak bisey yok canim niye oyle diyodun bezi degistirirken poposuna yapismistir gorememisindir. Hemsire bana kan hapi ile vitaminleri kullan yoksa saclarin dokulur demisti ama ben yinede kullanmadim. :KK43:

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz kuzular nasil? Bizim yarin aylik kontrolumuz var iinsalla her sey iyi geçer... Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 ne yapıyorsun blw icin bissuru sey arastiriyorum arkadaşımla konustum o blw ye 7. Ayda baslamis file emzikle falan off fofff kafam bi dunya :) sen ne düşünüyorsun?
MaşaAllah 5aylık kontrolü mü canım. İyi geçmiştir inşaAllah.
Ya bende bilmiyorum araştırıyorum halaa. Herşeyi buharda yumuşatıp çatalla mini taneli yapıp önüne vereceğiz herhalde İlk etap tanışma olucak. mıncıklayacak yüzüne gözüne sürecek belki bir çay kaşığı yemiş olucak:)
zaten ana öğün yine anne sütü olucak. Geçen gün brokolili bir yemek yaptım kendime. Brokoli pişince çiçeklerinden alıp parmağımla verdim yarım çay kaşığı kadardı. Tepkisini merak ettim sadece ve yutup yutamadığına çünkü bizimki biberonu bile alamıyor. Daha fazla ver gibi baktı heyecanlandı ama vermedim başka. Aradan 1saat sonra püfflü bezinde brokoli çiçekleri çıktı :KK70: Bizimki çok istekli ama 1,5ay var önümüzde. ek_gida isimli bir inst. sayfası buldum çok faydalı bilgiler var. Bak mutlaka.

Bezini değiştirdiğinde düşmüştür canım. Yutabildiğini sanmıyorum. Öğürürdü yutamazdı. Bir defa bizimkinde de çişli bezini aldığımda vardı. Halbuki kapatmadan kontrol etmiştim ama olmuş işte.

Benim dokulmuyodu uzundu birde hep topla hep topuz yap bakamiyorum diye kut kestirdim simdi benimde oyle saclarim dokulmeye basladi her yerden sacim çıkar oldu dedigin gibi bebegin bezindende cikti vicdan azabi duyacak bisey yok canim niye oyle diyodun bezi degistirirken poposuna yapismistir gorememisindir. Hemsire bana kan hapi ile vitaminleri kullan yoksa saclarin dokulur demisti ama ben yinede kullanmadim. :KK43:
Ay benimkide belime kadar uzamıştı. Ama topuz yapmıyordum pek dökülmüyordu hatta salıktı genelde. Bebeğim emzirirken koltuk altımdan saçımı kavrayıp öyle emiyordu eline dolanmasın diye omuzlarımda kestim. O gün bugündür deli gibi dökülüyor. Heryerden saç toplar oldum :KK43:

Kızlar ya bizimki iki gündür eskiye döndü resmen. Kucağımda , omzumda bazen ağız memede (emmeden) uyuyor bıraktığım anda uyanıyor. Koluma aldığım an geri uyuyor. Bende anneme yapışıkmışım bebekken bana çekmiş herhalde ama heryerim ağrıyor :KK43:

Kakasnda cikti canim eminim

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134
Merhaba canım, ckç sukur doktor kontrolümuz guzel geçti bu ay 600 gr almisiz. ..Bu ay ek gida gida yok bir daha ki ay görüşeceğiz dedi. Blw icin bunu hep destekliyorduk ama bu sosyetik bir akım gibi bisiy oldu asla kaşık yok kismini kabul etmiyormus. Kaşıkla yogurt corba vs. yiycek bu çocuk dedi.

Ayhhh 1 haftayi gecti aynı olay bizde var memede uyuma uyanma.. rutine direnme falan bunlari doktora soyledim gayet norma ve sahliksa olduğunu gösteriyor dedi. 4 5 6 arasi bunlar gorulur duzene bas kaldirir fakat sen rutini bozma zamanla pes eder yoksa uyku duzensizligi onun istedigi gibi gider dedi. Bende de feci bas donmesi başladı, bende boyun duzlesmesi var sagolsun kucak isteyince hortladi :KK43:

Kızım yüz üstü donuyor artık ve oyuna daha meyilli.Rabbim tüm evlatları korusun .

X